Leukste reisspellen: voor onderweg of op je bestemming

Leukste reisspellen: voor onderweg of op je bestemming

Reisspelletjes zijn dé perfecte manier om de tijd van een lange reis doden. Maar ook zeker leuk leuk als je eenmaal op je bestemming bent aangekomen. Er zijn bijvoorbeeld ook spellen die een gesprek op gang brengen. De ideale manier om nieuwe mensen snel beter te leren kennen. Ga je binnenkort op reis? Lees dan snel verder voor onze top 10 favoriete reisspellen.


Leukste reisspelletjes 2024: top 12

Je hebt genoeg leuke spellen. Maar helaas is niet ieder spel geschikt om mee te nemen op reis. Wij zochten daarom een aantal leuke reisspellen uit. Hieronder lees je onze top 12!

leukste reisspellen

Favoriete reisspelletjes

Niets is leuker dan spelletjes spelen tijdens een lange auto rit. Toch is niet ieder spel even handig om in de auto, trein of in het vliegtuig te spelen. De fiches kunnen vallen, pionnen gaan schuiven, kaarten raken kwijt. Gelukkig is hier iets op bedacht. Namelijk: speciale reisspelletjes!

Dit zijn spellen gebaseerd op populaire kaart en bordspellen. Alleen dan dus omgetoverd tot een reiseditie. Super handig! Hieronder lees je onze top tien leukste reisspellen. Van tactische spellen en strategische spellen tot een grappig kaart,- of abstract spel. Ze staan er allemaal in!

1. Skip Bo reisspelletje

Ons favoriete reisspel van dit moment is toch wel Skip Bo. Leuk om tijdens je reis te spelen als op de plek van bestemming. Het is een compact kaartspel die makkelijk uit te leggen is aan andere spelers. Je hoeft eigenlijk alleen van 1 t/m 12 te kunnen tellen en een beetje tactisch na te kunnen denken. Daarnaast is er ook een Skip Bo Junior spel. Die net wat makkelijker is.

Het doel van dit spel is om als eerst alle kaarten van jouw stapel weg te spelen. Dit doe je door bouwstapels van de getallen te maken.

Spelregels

Iedereen krijgt een stapel kaarten. Variërend van twintig tot dertig kaarten. Het is dus de bedoeling om deze stapel zo snel mogelijk weg te spelen. De bovenste kaart op deze stapel ligt altijd open, zodat je het getal kunt zien. Deze kaart mag je wegspelen als dit kan. De overige kaarten noemen we de pot. Deze kaarten liggen op tafel. Alle spelers nemen vijf kaarten in hun hand van deze pot.

De bedoeling is om in vier rijen de volgorde van 1 tot en met 12 te maken. Dit noemen we bouwstapels. Als je de 12 haalt, gaat dat stapeltje weg en mag je een nieuwe maken. Beginnend bij getal 1. Wanneer je aan de beurt bent kijk je of je getal 1 of een Skip Bo kaart hebt. Hier begin je namelijk altijd mee, omdat de kaarten natuurlijk op volgorde moeten worden opgebouwd. Dus van getal één tot twaalf.

Kijk altijd eerst of je de kaart van je eigen stok kwijt kan. En hierna pas of je de kaarten uit je hand weg kan spelen. Als de kaarten van je eigen stok namelijk op zijn, heb je het spel gewonnen! Kijk hier voor de uitgebreide spelregels van Skip Bo, Skip Bo Junior en mijn review over deze twee spellen. 

Extra spel informatie

 • Aantal spelers: 2 tot 6 spelers
 • Leeftijd: 7 jaar
 • Tijd: 20 tot 30 minuten

Skip Bo standaard editie

2. Openhartig Classic reisspelletje

Openhartig Classic is een uitdagend en vlot kaartspel. Het gaat hierbij om een praatspel. Alles draait namelijk om het stellen van vragen. Om zo sneller en meer diepgaande gesprekken op gang te brengen. Vandaar ook de naam Openhartig.

Het spel wordt gespeeld met minimaal twee spelers. En het doel is eigenlijk om gewoon leuke gesprekken te voeren. Het heeft dus niet veel met winnen te maken. Dit maakt het een super leuk gezelschapsspel voor onderweg.

Maar ook als je eenmaal op je bestemming bent aangekomen. Om bijvoorbeeld met z'n tweeën te spelen. Of als je mensen onderweg bent tegengekomen, die je nog niet zo goed kent. Het is namelijk de ideale manier om snel nieuwe mensen te leren kennen. Je kunt het spel eigenlijk op ieder moment en iedere locatie starten. En ook zo weer kan stoppen.

Kortom een super leuk kaartspel, waarbij je nieuwe mensen of bekende mensen in no time leert kennen. Naast Openhartig Classic zijn er nog veel meer versies die je handig mee kan nemen op reis. Sommige versies zijn ook in het Frans of Engels verkrijgbaar. Dat is helemaal handig op reis!

Extra spel informatie

 • Aantal spelers: 2 tot 10 spelers
 • Leeftijd: vanaf 12 jaar
 • Tijd: 20 minuten

Openhartig favoriete reisspel

3. Black Stories kaartspel

Een ander leuk gezelschapsspel voor op reis is Black Stories. 31 misdaden, 49 lijken, 11 moorden, 12 zelfmoorden en een dodelijke maaltijd. Maar hoe is dit gebeurd? Het doel aan jullie is om hierachter te komen!

Black Stories is een denkspel, waarbij je met een groep samenkomt om raadsels op te lossen die gebaseerd zijn op spannende verhalen. Dit zijn zowel echte gebeurtenissen als fictieve verhalen.

Spelregels

Het spel bestaat uit een boek met 50 kaarten. Iedere kaart met een korte beschrijving van een moordgeval. De groep leest de beschrijving voor en moet proberen de moord op te lossen. Dit doe je door vragen te stellen aan de spelgids die het spel leidt.

De vragen moeten specifiek zijn. Bijvoorbeeld de zin 'vrouw is dood gevonden in keuken. Alle ramen waren dicht, de deur was op slot en er was geen uitweg. Hoe is deze vrouw overleden?'. En de spelgids mag alleen "ja" of "nee" antwoorden.

Jullie moeten als groep nu gaan samenwerking om te raden hoe deze mevrouw is overleden. Deze oplossing noem je 'black story', omdat ze meestal macaber of sinister zijn. Dit maakt het een spannend, maar ook coöperatief kaartspel.

Black stories is een populair gezelschapsspel onder vriendengroepen. Vooral als je houdt van raadsels oplossen is dit een heel leuk, maar vooral uitdagend spel!

Extra spel informatie

 • Aantal spelers: 2 tot 15 spelers
 • Leeftijd: vanaf 13 jaar
 • Duur: ongeveer 20 minuten

leukste gezelschapsspellen volwassenen

4. Exploding kittens

Exploding kittens behoort ook zeker tot onze categorie leukste reisspellen. Het spel is makkelijk uit te leggen aan andere spelers en doet een beetje denken aan Russisch roulette. Het doel van het spel is om niet te exploderen. Dit klinkt misschien een beetje cru, maar het idee erachter is heel leuk.

Iedere speler moet namelijk kaarten van een stapel trekken, totdat één van jullie een ontploffende kitten trekt. Dan wordt je namelijk uit het spel 'gegooid'. Daarnaast zijn er ook kaarten die kunnen worden gebruikt om de uitkomst van het spel te beïnvloeden. Dit maakt het spel extra leuk, omdat het op die manier een mix is van strategie en geluk hebben.

Spelregels

Alle Exploding kittens kaarten en ontmantelkaarten liggen aan het begin van het spel apart. Vervolgens krijgt iedereen zeven Exploding kittens kaarten en één ontmantelkaart. Deze kaart mag je één keer inzetten tegen een explosie.

De overige Exploring Kittens kaarten en ontmantelkaarten worden toegevoegd aan de pot. Als je aan de beurt bent kun je kiezen uit twee handelingen: je past en pakt een kart van de stapel. Of je speelt een kaart. Bij deze laatste keuze leg je de kaart op de aflegstapel en voer je de instructie op de kaart uit.

Hierna pak je een kaart van de trekstapel. Binnen één beurt mag je zoveel kaarten spelen als je zelf wil. Pak je een Exploding Kitten van de trekstapel? Dan ontplof je en heb je het spel verloren. Tenzij je een ontmantelkaart in je handen hebt natuurlijk. Hiermee kun je namelijk de explosie verweren.

Ik vind Exploding Kittens echt een geweldig spel. Het is makkelijk te leren en blijft leuk om te doen. Een ideaal reisspel!

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 5 spelers
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Tijd: 15 minuten

Exploding kittens leuke spelletjes

5. Qwixx reisspelletje

Een ander leuk spel voor op reis is Qwixx. Het spelletje is klein en compact, waardoor je het makkelijk meeneemt op reis. Het doel van dit dobbelspel is om na iedere worp op een tactische manier kleuren aan te kruizen op jouw speelkaart.

Wat misschien goed is om te weten is dat het spel verschillende varianten heeft. Je hoeft hiervoor alleen maar andere scorebladen aan te schaffen. Hierdoor kan je het dobbelspel vaak achter elkaar spelen en verveelt het nooit. Een aantal Qwixx uitbreidingen, zijn: White goblin game, Qwixx Connected, Qwixx Deluxe - dobbelspel, Qwixx Bonus, Qwixx Big Point, Qwixx Karakters en Qwixx Het Duel.

Spelregels

De spelregels van Qwixx zijn niet ingewikkeld, maar kunnen aan het begin wel lastig te onthouden zijn. Zelf moest ik het spel een uur spelen, voordat ik een goede tactiek kon bedenken. Dat is aan begin best lastig.

Het spel bestaat uit twee witte en vier gekleurde dobbelstenen. Op het scoreblad staan de vier dobbelstenen in gekleurde vakjes onder elkaar. Elke beurt gooit iemand met de zes dobbelstenen. Je kijkt dan eerst naar de twee witte gegooide stenen. Deze tel je bij elkaar op. Elke speler mag gebruik maken van de twee witte dobbelstenen.

De speler kiest daarna een gekleurde dobbelsteen in combinatie met één witte. Deze mag hij/zij aankruisen bij de juiste kleur op het scoreblad. Maar let op: als de speler die aan de beurt is al gebruik heeft gemaakt van de witte dobbelstenen, hoeft hij of zij niet perse een witte dobbelsteen te combineren met een gekleurde. Hierna is een andere speler aan de beurt.

Je werkt altijd van links naar rechts. Als je minimaal vijf kruisjes hebt van één kleur, mag je een rij sluiten. Als je een rij sluit zet je op het slotje rechts ook een kruisje. Deze telt ook mee bij de puntentelling. Hierdoor kan je dus extra punten scoren. Wanneer je een beurt niet kan of je zet niet goed genoeg is, kruis je een vakje aan bij 'mislukte worp'. Per mislukte worp krijg je vijf punten minder. De speler met de meeste punten wint.

Extra spel informatie

 • Aantal spelers: 2 tot
 • Leeftijd:
 • Tijd: 30 minuten

Qwixx leuke spellen

6. Slimste mens ter wereld bordspel

Een ander leuks spel om mee te nemen op reis is het Slimste mens ter wereld bordspel. Met name als je fan bent van het Slimste mens tv programma, is dit echt een aanrader. Alle elementen uit de tv-quiz komen namelijk aan bod. Het raden van vier goede antwoorden, het oplossen van puzzels, het winnen van seconden met de 3-6-9-ronde en het spelen van een spannende finale. En dat terwijl de secondes wegtikken, wat het spel natuurlijk zo spannend maakt.

Wat zij zelf ook een groot pluspunt vonden was het digitale element in het spel: de console. Deze console lijkt op de tv schermpjes die tijdens de echte tv quiz ook gebruikt worden.

Spelregels

Het spel bestaat uit vijf rondes, namelijk: 3-6-9 (ronde 1), Open Deur (ronde 2), Puzzel (ronde 3), Ingelijst (ronde 4) en natuurlijk de Finale (ronde 5).

In iedere ronde krijg je van één van je tegenspelers een vraag. Door deze vraag goed te beantwoorden, verdien je punten. Maar doe hier niet te lang over. De tijd die je nodig hebt om een vraag te beantwoorden gaan van je secondes af.

Kortom, een leuk gezelschapsspel voor op reis om er zo achter te komen wie de Slimste mens van jullie groep is!

Extra spel informatie

 • Aantal spelers: 2 tot 4 jaar
 • Leeftijd: vanaf 12 jaar
 • Tijd: 45 minuten

leuke spellen voor reis

7. Koehandel master

Koehandel master is een super leuk bordspel voor zowel kinderen als volwassenen. Het draait namelijk allemaal om goed onderhandelen. En dat brengt slechte trekjes in mensen naar boven, wat voor grappige taferelen kan zorgen.

Speluitleg

Bij dit spel is het de bedoeling om zoveel mogelijk kwartetten van dieren te verzamelen. Dit doe je door met elkaar te onderhandelen, dieren te veilen en dieren met elkaar te ruilen. Stel jij hebt drie schapen, en dus nog maar één schaap nodig om een kwartet te maken, dan probeer je een slimme ruil met een tegenspeler te doen. De kans dat hij of zij het schaap wilt houden is klein, want zij heeft er tenslotte niet zoveel aan.

In het begin van het spel zal het vooral om kaarten veilen zijn. Hierna zitten er genoeg dieren in de pot om met elkaar te ruilen.

Het spel is gebaseerd op het populaire Koehandel-spel, maar heeft enkele extra regels en variaties die het spel nog uitdagender maken. Er zijn verschillende kaarten met dieren van verschillende waardes. En spelers kunnen deze kaarten ruilen met elkaar om de best mogelijke set van dieren te verzamelen.

Een leuk reisspel voor jong en oud!

Extra spel informatie

 • Aantal spelers: 2 tot 6 spelers
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Tijd: 60 minuten

leuke reisspellen

8. Yaniv reisspel

Yaniv is een Israëlisch kaartspel. Wat ons betreft is dit echt een spel die je moet leren kennen! Het is een tactisch spel en leuk om te spelen met z'n tweeën, maar ook zeker met meerdere personen. En het enige wat je nodig hebt is een pak kaarten!

Met name onder rugzaktoeristen is het een populair spel. Het doel van het spel is om onder het getal 4 te krijgen. Je kunt hiervoor verschillende tactieken inzetten om het spel te winnen.

Spelregels

Aan het begin van het spel krijgt iedere speler vijf kaarten. De overige kaarten leg je op een stapel met 1 kaart omgedraaid ernaast. Het spel verloopt als volgt: om de beurt mag je een kaart uit je hand inwisselen voor een dichte kaart op tafel, of voor de kaart die open ligt. De kaart/kaarten uit je hand leg je op de open kaart. Je legt minstens één kaart af en pakt er één op. Het is dus slim om de hoogste kaart weg te leggen en de laagste te bewaren, omdat je uiteindelijk onder de 4 moet krijgen.

Stel je tegenstander legt een straat 8,9, 10 harten op, dan mag je de bovenste en de onderste kaart inwisselen. Als je onder de 4 hebt, mag je 'Yaniv' roepen. Als je lager hebt dan je tegenstanders, win je deze ronde. Je tegenstanders tellen dan de punten van de kaarten die ze over hebben bij elkaar op. Maar, heeft iemand anders een lagere 'Yaniv' dan jij, krijg je 30 strafpunten. Heeft iemand anders dezelfde 'Yaniv', krijg je 20 strafpunten.

Je hebt het spel Yaniv verloren als je boven de 150 punten uitkomt. Je kan bijvoorbeeld ook afspreken om tot de 100 te gaan. Maar let op: als je precies op 150 komt, ga je terug naar 100. Als je precies op 100 komt, ga je terug naar 50. En als je op 50 komt, ga je terug naar 0. Je kan dus proberen tactisch te spelen door op een van deze getallen uit te komen.

Ik heb het kaartspelletje inmiddels aan al mijn vrienden geleerd en iedereen vind het leuk! Ikzelf heb het spel op bovenstaande manier geleerd, maar je kunt het ook met andere regels spelen. Dit is zo'n spel wat iedereen altijd anders speelt. Je kunt bijvoorbeeld ook afspreken dat je onder de 5 of 6 al 'Yaniv' mag roepen.

Extra spel informatie

 • Aantal spelers: 2 tot 5 spelers
 • Leeftijd: vanaf 12 jaar
 • Tijd: 30 minuten

Yaniv favoriet reisspel

9. Monopoly reisspel

Ook het Monopoly reisspel verdient zeker een plek in onze lijst met favoriete reisspelletjes. Vooral, omdat je het bordspel ook met twee personen kunt spelen. Wat het een ideaal reisspel maakt.

Het doel van het monopoly spel is om zoveel mogelijk eigendommen te verzamelen. Denk aan: steden, straten, spoorwegen en andere bezittingen. Om het vervolgens weer te verkopen of te verhuren. Om op die manier veel geld te verdienen. Daarnaast wil je jouw concurrentie natuurlijk zo snel mogelijk uitschakelen.

Dit Monopoly reisspel lijkt enorm op het originele monopoly bordspel, alleen is het bord bij het reisspel vervangen door een kaart van de wereld. Als speler reis je naar de verschillende steden en landen. In plaats van dat je rondtrekt op een kaart met steden. Wel zijn de regels van het spel in grote lijnen hetzelfde. Het verschil zit dus vooral in de speelstukken zelf. En natuurlijk de locaties. Ideaal om een lange reis mee op te vullen!

Extra spel informatie

 • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Tijd: 30 minuten tot een uur

leukste reisspellen

10. Rummikub reisspelletje

Rummikub is een gezelschapsspel dat wordt gespeeld met een set van speelkaarten die nummers bevatten. Dit reisspelletje combineert tactiek en inzicht. Dit maakt het een leuk reisspel om te spelen met je reisgenoten.

Je kunt het spel namelijk spelen met twee spelers, maar ook met vier spelers. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk al je stenen kwijt te raken. Alleen dan heb je dit reisspel gewonnen. it doe je door combinaties van kaarten te maken zoals runs en sets.

Door de kleine stenen is deze reiseditie super handig om mee te nemen. De kwaliteit van het spel is goed en het is verpakt in een stevig blik. Vind je Rummikub leuk? Qwirkle lijkt er een beetje op en kan je ook makkelijk meenemen! Lees hier de Qwirkle spelregels.

Spelregels

Aan het begin van het spel, krijgt elke speler veertien kaarten. De resterende kaarten worden op een stapel gelegd. De bovenste kaart van de stapel wordt opengelegd en vormt de beginstapel. Het doel van het spel is om cijfercombinaties te maken. Er zijn een aantal regels voor het maken van combinaties en bijleggen van stenen:

 • Een combinatie kan een rij van een bepaalde kleur zijn. Bijvoorbeeld een rode 3, 4 en 5.
 • Een combinatie kan ook een andere kleur maar hetzelfde cijfer zijn. Bijvoorbeeld van verschillende kleuren 9, 9 en 9.
 • Als je aan de beurt ben mag je ook cijfers bij combinaties leggen die al op de tafel liggen. Heeft je tegenstander bijvoorbeeld in zijn vorige beurt een combinatie gemaakt van een rode, blauw en zwarte tien, mag jij hier nog een oranje tien bijleggen.
 • Je kunt de rijen splitsen. Wanneer er bijvoorbeeld van de blauwe cijfers 1 t/m 6 ligt, mag je deze rij splitten. Je moet er alleen voor zorgen dat er in één rij nog minimaal drie stenen liggen. De rij 1 t/m 6 mag je dus splitten naar 1 t/m 3 en 3 t/m 6. Je kan hier dan weer cijfers aanleggen.

Een combinatie heeft minimaal drie stenen, maar mag ook meer zijn. Daarnaast zitten twee jokers in het spel. Deze jokers mag je inzetten voor elke kleur en elk cijfer. Je mag een van jouw cijfers ook inwisselen voor een joker op de tafel. Je moet de joker dan wel in dezelfde beurt inzetten. De gene met de meeste punten wint.

Extra spel informatie

 • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Tijd: 60 minuten

leuke reisspellen

11. Kolonisten van Catan dobbelspel

Ook Kolonisten van Catan verdient een plekje in onze lijst met leukste reisspellen. Het traditionele bordspel ken je waarschijnlijk wel. Bij dit spel draait alles om het veroveren van een gebied. Doormiddel van handel, bouw en een beetje geluk.

Het Kolonisten van Catan dobbelspel lijkt hierop. Alleen bestaat het spel niet uit een bordspel, maar een vel papier. Met daarop de bekende Catan straten, dorpen en steden. Daarnaast staat dobbelen in het spel centraal. De dobbelstenen bepalen namelijk welke grondstoffen de spelers moeten verzamelen. Zo staat er op de dobbelsteen een afbeelding van wol, graan, hout, ijzer en stenen.

Als het jouw beurt is, mag je drie keer gooien om een combinatie samen te stellen waar je wat aan hebt. Gooi je geen enkele combinatie, dan krijg je strafpunten. Dit kun je voorkomen door ridders te kopen. Deze geven je namelijk de mogelijkheid om een dobbelsteen naar een bepaalde grondstof om te draaien.

Afhankelijk van welke combinaties je gooit, kunnen sommige grondstoffen vaker voorkomen dan andere. Je gebruikt deze grondstoffen om gebouwen op te zetten en jouw rijk uit te breiden. Je kunt punten verzamelen in de vorm van geld. Om zo weer nieuwe uitbreidingen te maken.

Het is en vlot spel die prima in je tas past. En zijn je score vellen op? Geen nood, je kunt extra velletjes bestellen!

Extra spel informatie

 • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Tijd: 15 minuten

leukste reisspellen

12. Mens erger je niet reisspelletje

Het Mens erger je niet reisspel is super compact en daarom heel handig om als reisspelletje mee te nemen. Daarnaast heb je het spel voor 7 euro al in huis! Het is leuk om je tegenstander er steeds af te gooien. Maar je moet ook niet bang zijn om er zelf afgeslagen te worden.  

Het doel van dit reisspelletje is om als eerst alle vier de pionnen binnen te krijgen. Het spel bestaat uit een handig doosje die je uit kan klappen tot een speelbord, pionnen en een dobbelsteen. Ideaal om mee te nemen dus.

Aan het begin van het spel kies je welke kleur pion wilt zijn. Zet je pionnen in die kleur klaar in de vakken aan de rand van het bord. Bepaal vervolgens wie er mag beginnen. Wij doen altijd dat de winnaar van het vorige potje mag beginnen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook doen dat de jongste begint. Het maakt bij dit spel niet zoveel uit, omdat je vaak de eerste paar keer geen zes gooit. En deze heb je nodig om de eerste pion op het bord te krijgen.

Een groot voordeel aan dit reisspelletje is dat er twee borden in zitten. Een normale versie en de kindereditie. Hierdoor kunnen kleine kinderen het ook spelen op vakantie. De pionnen zijn magnetisch en de dobbelsteen zit vast, zodat je deze niet kwijt raakt. Super handig allemaal!

Spelregels

Je mag dus pas een pion op het bord zetten als je 6 hebt gegooid. Als je eenmaal op het bord staat, mag je tijdens jouw beurt weer gooien en je pion verplaatsen. De bedoeling is om met al je pionnen een rondje te maken zodat je ze uiteindelijk alle vier veilig in het thuishonk staat.

Als je zes gooit is het verplicht om een nieuwe pion in het spel te brengen. Ook als je pion nog op het eerste vakje staat, is het verplicht om deze te zetten bij de volgende worp. Wanneer je bijvoorbeeld 4 gooit en een tegenstander staat op het vakje waar jij terecht komt, mag je die pion slaan. Dit betekent dat deze pion weer terug moet en je tegenspeler opnieuw 6 moet gooien om de pion in het spel te krijgen. Het slaan van de pionnen van je tegenstander roept vaak veel ergernis op. Vandaar de naam van het spel!

Als je voor het eindhonk staat met een pion en je gooit meer dan dat er vakjes zijn, tel dan vanaf het einde terug. Zo kom je alsnog veilig aan in het thuishonk. Maar, staat er al een pion op het vakje waar jou pion op binnenkomt dan moet je een beurt wachten.

Een leuk en handig reisspel om mee te nemen! En zowel leuk voor onderweg als op je bestemming.

Extra spel informatie

 • Aantal spelers: 2 tot 4 jaar
 • Leeftijd: vanaf 4 jaar
 • Tijd: 30 minuten

Mens erger je niet leuk reisspel

Wat zijn reisspelletjes?

De genoemde spellen hierboven zijn leuke spellen om op reis te spelen. Maar wat zijn reisspellen eigenlijk? Een reisspel is speciaal ontworpen om (vaak) met z'n tweeën als je onderweg bent. Denk bijvoorbeeld aan een lange auto rit, reis met de trein of het vliegtuig. Maar ook om met mensen die je onderweg tegenkomt.

Reisspellen zijn over het algemeen vaak wat kleiner en gemakkelijker mee te nemen. Daarnaast kunnen de meeste reisspellen gespeeld worden door mensen van verschillende leeftijden en verschillende speelniveaus. Het is de perfecte manier om de tijd te doden tijdens een reis. Voorbeelden van type reisspelletjes zijn:

1. Magneetbordspelletjes

Een bordspel als reisspelletje klinkt niet echt ideaal. Toch zijn ze er! Het gaat hierbij vaak om bordspelletjes met magnetische stukken. Deze stukken kleven aan het bord, waardoor het niet uitmaakt als het bord beweegt. Of een niet helemaal recht staat. Ideaal dus om als reisspelletje te spelen!

leuke reisspellen

2. Pakje kaarten

Een pakje kaarten mee nemen op reis komt eigenlijk altijd wel van pas. En is een populair reisspel. Je neemt een pak kaarten tenslotte gemakkelijk mee. Wel handig is het handig om waterdichte kaarten te kopen.

Je kunt hiermee eindeloos verschillende reisspellen spelen. Leuk om onderweg te spelen. Of tijdens een avondje wijn drinken. Leuke kaartspellen zijn: Poker, Bridge zijn klein en gemakkelijk mee te nemen. En kunnen worden gespeeld door verschillende leeftijden.

leuke reisspellen

3. Woordspelletjes

Woordspelletjes zijn spelletjes, waarbij woorden centraal staan. Je moet bijvoorbeeld woorden maken, woorden zoeken of woorden raden. Woordspellen zijn vaak educatief, maar kunnen ook puur op vermaak gericht zijn. Voorbeelden van woordspelletjes voor op reis, zijn: Scrabble, Boggle, Bananagrams.

leuke reisspellen

4. Digitale reisspelletjes

Tegenwoordig zijn er ook veel digitale games die speciaal zijn ontworpen voor reizen, zoals een e-reader met spellen. Of een reisversie van een populair spel, waarvan ze dus een digitale versie hebben gemaakt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog de populaire spelletjes in app vorm.

leuke spellen voor op reis

5. Dobbelspellen

Ook dobbelspellen zijn ideaal voor op reis. Mits je de dobbelstenen natuurlijk niet kwijtraakt. Vaak is het spel hier wel op ingericht. Bijvoorbeeld door een handig bakje erbij te leveren. Een dobbelspel is een leuk spel om in gezelschap te spelen. Het draait hierbij om tactisch nadenken, maar ook om geluk hebben.

leuke reisspellen

Misschien vind je dit ook interessant: favoriete spellen

Naast onze lijst met favoriete reisspelletjes hebben wij meerdere van dit soort favoriete lijstjes gemaakt. Bekijk hieronder onze favoriete spellen!

Op zoek naar nog meer reisspelletjes? Bekijk dan hier 10 leuke kleine spelletjes.

Over de schrijver
Reactie plaatsen