Leukste Disney bordspellen

Niets is leuker dan een ouderwetse spelletjes avond. Maar wat zijn nou de leukste Disney bordspellen van dit moment? En welke vallen juist tegen? Wij vertellen het je allemaal in deze blog! Inclusief ons favoriete Disney villainous bordspel.


Leukste Disney bordspellen 2024: onze top 5 

Heb je geen tijd om de hele blog te lezen? Geen probleem! Hieronder vind je een lijstje van onze favoriete disney bordspellen! 

leukste disney bordspellen

Onze favoriete Disney bordspellen 

Inmiddels hebben wij zelf behoorlijk wat Disney bordspellen gespeeld. Ben jij (of iemand anders) ook helemaal gek van Disney? En ben je benieuwd welke spellen het beste uit de test komen? Hieronder lees je onze top 5 leukste Disney bordspellen! 

1. Disney Villainous The Worst Takes It All 

Het Disney Villainous bordspel mag zeker niet ontbreken in onze lijst met leukste Disney bordspellen! Het is wat ons betreft zelfs het leukste Disney bordspel van dit moment. 

Met Captain Hook en zes andere Disney schurken in de hoofdrol speel je een spannend spel, waarin je een ongegeneerd in de rol mag kruipen van de 'slechteriken'. Iedere speler speelt namelijk een slechterik. Je kunt hierbij kiezen uit één van de zes iconische Disney-schurken: Maleficent, Ursula, Jafar, Prince John, Queen of Hearts en natuurlijk Captain Hook.

Ook heeft iedere speler een eigen bord en twee eigen stapels kaarten. Op de ene stapel van deze kaarten staat wat jij als schurk kunt doen, dus wat jouw krachten zijn. En op de andere kaarten staat hoe je jouw tegenstanders kunt dwarsbomen. Iedere schurkengids zal je inspireren met strategieën en tips. 

Het doel van het Disney Villainous bordspel is om de eigenschappen van jouw disney figuur over te nemen. Als je eenmaal de beste manier hebt bedacht jouw schurk na te spelen, en jouw tegenspelers hiermee genoeg kunt tegenwerken, ben je de winnaar. Het is dus een keer goed om de een slechterik te spelen en dat is ook wel eens leuk!

Dit spelletje is echt een aanrader voor zowel tieners en volwassenen! Daarnaast zijn er inmiddels veel uitbreidingen op het disney villainous bordspel, waardoor je je voorlopig nog niet verveeld. 

Extra spel informatie 

 • Aantal spelers: 2 tot 6 spelers 
 • Leeftijd: 10 jaar of ouder
 • Speelduur: 40 - 120 minuten

leukste disney bordspellen

2. Jumbo stratego junior Disney bordspel

Als je op zoek bent naar Disney bordspellen voor wat jongere kinderen, is het Jumbo Stratego Junior Disney bordspel een goede optie. Het is een variant op het wereldberoemde stratego spel. Alleen zijn de regels wat aangepast, waardoor het leuk is voor jonge kinderen. 

Het bestaat trouwens uit twee spelvarianten: Stratego Quest, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. En Stratego Triumph, geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Beide spellen zijn echt een aanrader. 

De basisprincipes van het spel zijn vrijwel hetzelfde als het originele stratego spel. Wat je namelijk moet doen is de vlag je tegenspelers veroveren, zonder hierbij je eigen vlag te verliezen. Dit doe je door jouw personage over het bord te verplaatsen terwijl je jouw unieke krachten slim inzet. 

Het spel heeft hierin aangepaste regels die specifiek zijn gericht op jonge kinderen. Zodat ze op een leuke, maar toch educatieve manier, kunnen leren over strategie en logisch denken. En tegelijkertijd natuurlijk ook veel plezier kunnen beleven. 

Extra spel informatie

 • Aantal spelers: 2 spelers 
 • Leeftijd: vanaf 4 jaar 
 • Speelduur: 15 minuten

leukste disney bordspellen

3. Disney monopoly 

Nummer drie uit onze lijst met leukste Disney spellen is het Monopoly bordspel. Dit spelletje lijkt heel erg op de klassieke editie van Monopoly. Alleen dan is het spel, net als de Disney bordspellen hierboven, dus gebaseerd op Disney personages. 

In het spel gaat het niet alleen om huizen kopen en hotels bouwen, maar ook om typische Disney-spullen. Denk aan: voertuigen, magische voorwerpen en films. Ook de spelstukken zelf zijn vervangen door bekende Disney-personages, zoals Mickey Mouse, Pinokkio en Peter Pan. 

Het Disney Monopoly bordspel is gericht gericht op kinderen, maar ook zeker op volwassenen die van Disney-films houden. Het is een leuke manier om  herinneringen terug te halen aan je favoriete Disney-ervaringen. Tegelijkertijd is het een spannende en uitdagende wedstrijd die je kunt spelen met het gezin, maar ook zeker met vrienden. 

Extra spel informatie 

 • Aantal spelers: 2 tot 6 
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar 
 • Speelduur: 60 minuten

disney bordspellen

4. Disney Villains Doolhof 

Ook het Disney villainous Doolhof bordspel mag niet ontbreken in onze lijst met leukste Disney bordspellen. Het Villains Doolhof bordspel is een bordspel dat zich vooral richt op de Disney-schurken. Het idee is dat je door het doolhof opzoek gaat naar de machtige heartstone. Die zou de Disney-schurk namelijk onsterfelijk maken. 

Terwijl je je door het doolhof beweegt wordt je geconfronteerd met allerlei hindernissen en uitdagingen. Geïnspireerd op de bekende Disneyfilms. Spelers moeten hun vaardigheden gebruiken zoals slimheid, snelheid om te winnen. 

Het spel biedt een unieke kijk op de Disney-wereld en is een leuke manier om met je favoriete personages te spelen. Zowel kinderen als volwassenen. 

Extra spel informatie 

 • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers 
 • Leeftijd: vanaf 4 jaar 
 • Speelduur: 15 - 30 minuten

leukste disney bordspellen

5. Ganzenbord Dinsey bordspel 

Het laatste spel uit onze lijst met leukste Disney bordspellen is dit Disney-ganzenbordHet is een speciale editie van het klassieke Ganzenbord-spel. Geheel omgetoverd tot een kleurrijk Disney bordspel. Dit maakt het ook een leuk spel voor volwassenen, omdat het toch een soort jeugdsentiment is. 

Het spel wordt op dezelfde manier uitgevoerd als het originele ganzenbord spel. Namelijk: jezelf zo snel mogelijk naar het laatste vakje dobbelen, waarbij je onderweg verschillende obstakels kan tegenkomen. Alleen kom je nu dus op iconische Disney-personages tegen. Dit maakt het extra leuk voor (jonge) kinderen. 

Extra spel informatie 

 • Aantal spelers: 2 tot 6 
 • Leeftijd: vanaf 5 jaar 
 • Speelduur: 30 minuten

leuke disney bordspellen

Minder leuke Disney bordspellen 

Naast onze lijst met leukste Disney bordspellen zijn er natuurlijk ook spellen waar we minder enthousiast over zijn. Hieronder hebben we ze op een rijtje gezet: 

Party & Co Disney Princess spel 

Je betreedt bij het Party & Co Disney Princess spel in de magische wereld van jouw favoriete prinsessen. Met als doel: verzamel fiches doormiddel van opdrachten goed uit te voeren. Of vragen goed te beantwoorden. Echter zijn deze vragen vrij moeilijk. Je moet bijvoorbeeld alles over de personages weten. En dit lijkt ons een vrij lastige opdracht voor kinderen van 5 jaar.. Een beter alternatief is dit Part & Co Familie bordspel. 

disney bordspellen

Disney Frozen II Rumbling Rock Spel 

Ook dit spelletje vonden wij zelf minder leuk om te spelen (geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, aantal spelers: 2 tot 4). De reden dat wij minder fan zijn lag niet per se aan het spelletje zelf, maar meer aan de kwaliteit ervan. Het bord en de fiches/poppetjes zitten allemaal wat krakkemikkig in elkaar. Daarnaast is het bord vrij klein en priegelig. Wat toch minder speelt.

disney bordspel

Wat zijn Disney bordspellen? 

Ben je helemaal gek van Disneyfilms? Dan zijn Disney bordspellen zeker het proberen waard! De spellen zijn geïnspireerd op de bekende films en verhalen. En kunnen variëren van bordspellen gebaseerd op individuele films, als± Frozen of Toy Story. Tot spellen gebaseerd op individuele karakters, denk aan: Mickey Mouse en Donald Duck. 

Je betreedt je in de magische wereld van je favoriete Disney karakters. En dit is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. De films zijn tenslotte leuk voor jong en oud! Verder kunnen de Disney bordspellen natuurlijk verschillende speelstijlen hebben. Sommige zijn gericht op strategie, het andere spel op geheugen of rollenspelen, en bij de ander gaat het weer meer om avontuur en plezier.

disney bordspellen

Wat zijn populaire Disney figuren? 

Er zijn veel populaire Disney figuren, hieronder hebben we de een aantal populaire en kunstzinnige speelfiguren gezet: 

 • Mickey Mouse: is één van de meest iconische en oudste personages, die sinds 1928 bestaat. Maar ook kinderen van deze generatie kennen Mickey maar al te goed. Dat maakt dit figuur zo leuk.
 • Donald Duck: een andere populaire karakter die ook al sinds 1934 bestaat. Donald is met name bekend geworden door de populaire stripboeken. Die nog steeds gelezen worden. 
 • Goofy: een grappige en onhandige hond die vaak samen met Mickey Mouse en Donald Duck verschijnt. 
 • Sneeuwwitje: het hoofdpersonage van de eerste grote animatiefilm uit 1937. Samen met haar zeven dwergjes beleeft ze een mooi en spannend sprookje. 
 • Assepoester: een andere populaire prinsesfiguur uit 1950 
 • The Lion King: dit is één van de meest succesvolle films ooit gemaakt en daarmee ook een van de populairste personages. Kortgeleden is er nog een verfilming op de animatie film uitgebracht. Deze staat inmiddels op Netflix. Echt een aanrader om te kijken! 
 • Frozen: ik denk dat we allemaal wel eens met het Frozen lied in ons hoofd hebben gezetten. Je weet wel, iets met Let It Go... De hoofdpersonen Elsa en 'co disney princess' Anna zijn sinds de release van de film in 2013 zeer populair onder jonge kinderen. 
 • Toy Story: hoofdpersonen Woody en Buzz Lightyear zijn populaire figuren sinds de release van de eerste film in 1995.

disney bordspellen

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast onze lijst met leukste Disney bordspellen en gezelschapsspellen. Heb we nog meer favoriete spel lijsten online staan!

Over de schrijver
Reactie plaatsen