Leukste kaartspellen voor 2

Op zoek naar de leukste kaartspellen voor 2 personen? Of je nou met een vriend drankjes doet op een vrijdagavond, op date bent, of gewoon op een regenachtige zondagmiddag; het is áltijd een goed moment om een kaartspel uit de kast te pakken. 

Kaartspellen kunnen leuk zijn om met z'n tweeën te spelen omdat ze vaak een hoge mate van interactie en uitdaging bieden. Doordat er slechts twee spelers zijn, kan er een intense concentratie en focus ontstaan tussen de spelers, die bijdraagt aan de spanning en de emoties van het spel.

Daarnaast bieden kaartspellen vaak veel afwisseling in termen van strategie en tactiek, waardoor de spelers zich blijven uitdagen en aanpassen aan de situatie en de zetten van hun tegenstander.

Verder kan het ook leuk zijn om met z'n tweeën te spelen omdat het een sociale activiteit is die mensen bij elkaar brengt en een gevoel van verbondenheid kan creëren. Dit kan vooral leuk zijn als de twee spelers elkaar goed kennen en een band hebben.

Leuke kaartspellen

Wij zijn echte spelletjes fanaten en daarom heb ik alle spelletjes gespeeld met het team voor het schrijven van deze tekst. Maar toevallig kende ik al deze spelletjes al voordat ik begon met schrijven. In deze blog vertel over de 9 beste kaartspellen; Lost cities, Exploding Kittens, Schotten totten, Jatten, Sushi Go, Ligretto, SET, The Mind en SkipBo. Lees snel verder voor de leukste kaartspellen voor 2 personen.

Op zoek naar nog meer leuke kaartspelletjes? Kijk dan hier voor de top 10 leukste kaartspellen.

Lost cities

Lost Cities is een kaartspel voor 2 spelers, waarbij de spelers moeten proberen zo veel mogelijk punten te verdienen door expedities naar verre landen te ondernemen. Het spel bestaat uit een stapel kaarten met afbeeldingen van verschillende landen en een set van acht expeditiekaarten, waarvan elke speler er vijf krijgt.

Leuk kaartspel

Hoe werkt Lost Cities?

Aan het begin van het spel krijgt elke speler een set van vijf expeditiekaarten en een stapel kaarten waaruit ze kunnen kiezen. De spelers moeten beslissen welke kaarten ze willen behouden en welke ze willen afleggen.

Elke expeditiekaart heeft een specifieke kleur die correspondeert met een bepaalde landen. De spelers kunnen kaarten spelen met dezelfde kleur als hun expeditiekaart, om zo punten te verdienen voor hun expeditie. De kaarten moeten wel in oplopende volgorde worden gespeeld.

Aan het einde van het spel krijgen de spelers punten voor elke voltooide expeditie, evenals punten voor kaarten die ze nog in hun hand hebben. De speler met de meeste punten wint Lost Cities.

Er zijn een aantal andere regels, zoals het terugnemen van kaarten of het verliezen van punten als een expeditie niet voltooid wordt, maar de bovenstaande regels geven een algemeen beeld van hoe het spel gespeeld wordt.

lost cities kaartspellen voor 2

Exploding kittens

Exploding Kittens is een erg grappig kaartspel voor 2 tot 5 spelers. Het is een leuk kaartspel waarbij het doel is om niet de kaart met de "exploderende kat" te trekken. Exploding Kittens heeft ook verschillende uitbreidingen.

Het spel bestaat uit een stapel kaarten waaronder de explosie kaarten, kaarten waarmee je een andere speler kan dwingen om een kaart te trekken, kaarten die je kunt gebruiken om jezelf te beschermen, enz.

exploding kitten leuk kaartspel

Hoe werkt Exploding Kittens?

Aan het begin van het spel wordt een aantal explosie kaarten toegevoegd aan de stapel kaarten, afhankelijk van het aantal spelers. Daarna krijgt elke speler een aantal kaarten en de stapel wordt gedraaid.

Exploding Kittens begint met de eerste speler die een kaart moet trekken uit de stapel. Als deze kaart een explosie kaart is, is dat speler uit het spel. Als het een andere kaart is, kan de speler deze gebruiken volgens de instructies op de kaart of de kaart afleggen.

Daarna is de volgende speler aan de beurt en zo gaat het door totdat er een speler een explosie kaart trekt. De overige spelers zijn de winnaars.

Er zijn veel verschillende kaarten met unieke effecten die spelers kunnen gebruiken om de kansen te verhogen dat ze niet de explosie kaart trekken, of om andere spelers in de problemen te brengen. Dit maakt het een snel, chaotisch en amusant spel.

Schotten Totten

Schotten Totten is een kaartspel voor 2 spelers, waarbij de spelers moeten proberen de meeste bezittingen te claimen door kaarten in combinaties te leggen. Het spel bestaat uit een stapel kaarten met afbeeldingen van verschillende bezittingen (zoals kastelen, burchten, enz.) en een set van neun bezittingenkaarten waarvan elke speler er drie krijgt.

Schotten totten kaartspel voor 2 personen

Hoe werkt Schotten totten?

Aan het begin van het spel krijgt elke speler een set van drie bezittingenkaarten en een stapel kaarten waaruit ze kunnen kiezen. De spelers moeten beslissen welke kaarten ze willen gebruiken om hun bezittingen te verdedigen of aan te vallen.

Elke bezittingenkaart heeft een specifieke waarde en de spelers moeten hun kaarten in combinatie spelen om de waarde van hun tegenstander te verslaan. De spelers kunnen ook speciale kaarten gebruiken zoals een wild card of een spion.

Aan het einde van het spel krijgen de spelers punten voor elke bezitting die ze verdedigd of veroverd hebben. De speler met de meeste punten wint.

Er zijn een aantal andere regels, zoals het gebruik van strategieën of de beslissing wanneer een bezitting aan te vallen, maar de bovenstaande regels geven een algemeen beeld van hoe Schotten totten gespeeld wordt.

Jatten

Het spel waarin je moet jatten. Je steelt kaarten van elkaar om je eigen verzameling te bouwen, en als je eenmaal begint met jatten van andermans goederen, is het moeilijk om te stoppen! Maar wie te veel wil, zal met lege handen naar huis gaan..

Jatten eenvoudig kaartspel

Hoe werkt Jatten?

Als je aan de beurt bent speel je een kaart uit je hand in je verzameling en mag je een kaartinval doen. Je kiest een tegenstander, trekt een kaart uit zijn hand en legt deze open op tafel. Je kan dan stoppen deze kaart houden, of je kan opnieuw een kaart van dezelfde speler pakken.

Als twee gestolen kaarten hetzelfde nummer hebben, eindigt je beurt en keren de kaarten terug naar de slachtoffer. Stop je op tijd, dan mag je alle gestolen kaarten voor je neerleggen. Als je een oplichter hebt getrokken, dan mag je een kaart naar keuze uit de verzameling van de tegenstander stelen.

Wie als eerst zes kaarten van dezelfde waarde verzamelt, wint het spel Jatten.

Sushi go

Sushi Go! is een kaartspel voor 2 tot 5 spelers, waarbij het doel is om zo veel mogelijk punten te verdienen door de juiste combinaties van sushi te verzamelen. Sushi Go behoort zeker tot één van de leukste kaartspellen.

Sushi go leuke kaartspellen

Hoe werkt Sushi Go?

Afhankelijk van het aantal spelers verdeel je de kaarten. Speel je met twee spelers, krijgen beide spelers 10 kaarten. Voor elke speler die erbij komt, wordt er een kaart minder gedeeld.

De spelers nemen om beurten kaarten uit hun hand en leggen deze open op tafel, waarna ze de kaarten die ze nog in hun hand hebben terugnemen in hun hand. Dit wordt herhaald totdat de kaarten op zijn.

Er zijn een aantal verschillende soorten sushi kaarten zoals nigiri, maki rolls, dessert, enz. Elke soort sushi kaart heeft een specifieke waarde en spelers krijgen punten voor elke set van die soort kaart die ze verzamelen. Bijvoorbeeld, als een speler 3 nigiri kaarten verzamelt, krijgt hij 6 punten.

Er zijn ook speciale kaarten zoals de wasabi en de chopsticks kaarten die de waarde van een kaart verhogen of het aantal kaarten dat een speler kan houden verhogen.

Aan het einde van Sushi Go krijgen de spelers minus punten voor elke kaart van een soort die ze niet verzameld hebben. De speler met de meeste punten wint.

Er zijn een aantal andere regels zoals de score van een maki roll die verandert afhankelijk van hoeveel maki rollen er op tafel liggen, maar de bovenstaande regels geven een algemeen beeld van hoe het spel gespeeld wordt.

Ligretto

Dit snelle kaartspel is voor twee personen of meer. Het is al heel lang één van de populairste kaartspellen. Het doel is om zo snel mogelijk al je kaarten in stapeltjes van dezelfde kleur te spelen.

Ligretto leuk kaartspel

Hoe werkt Ligretto?

Aan het begin van Ligretto krijgt elke speler een grote hoeveelheid kaarten van dezelfde kleur. Deze kaarten worden geschud en in stapeltjes van vijf kaarten op tafel gelegd. De overige kaarten worden als trekstapel gebruikt.

Het spel begint wanneer een speler een startkaart op tafel legt. Vanaf dat moment proberen alle spelers zo snel mogelijk hun kaarten in stapeltjes van dezelfde kleur te spelen.

Er zijn drie stapeltjes waarop spelers hun kaarten kunnen spelen: een stapel voor de bovenste kaart, een stapel voor de tweede kaart en een stapel voor de derde kaart. Elke speler moet zijn eigen kaarten spelen en mag de kaarten van andere spelers niet aanraken.

Als een speler zijn kaarten kwijt is, roept hij "Ligretto!" en het spel eindigt. De speler met de meeste kaarten in de juiste stapeltjes wint.

Het spel kan ook met meer kleuren kaarten gespeeld worden, de regels blijven echter hetzelfde. Het is een snel, chaotisch en leuk spel dat veel concentratie en snelheid vereist.

SET

SET is een kaartspelletje voor 2-8 spelers, waarbij het doel is om zoveel mogelijk "sets" van kaarten te vinden. Een set bestaat uit drie kaarten waarbij elk van de vier eigenschappen (kleur, vorm, aantal symbolen en patroon van de symbolen) op elke kaart uniek is of hetzelfde is.

SET makkelijk kaartspel

Hoe werkt SET?

Aan het begin van het spel wordt een stapel kaarten op tafel gelegd, waarvan 12 kaarten worden gekeerd. Spelers moeten zo snel mogelijk sets van kaarten vinden door de kaarten op tafel te bekijken. Als een speler een set vindt, tikt hij deze aan en mag hij deze kaarten houden.

Als er geen sets meer te vinden zijn op tafel, worden er meer kaarten gekeerd totdat er weer een set te vinden is. Wanneer een speler een set vindt krijgt hij een punt, als de speler een fout maakt bij het vinden van een set krijgt hij een strafpunt.

Aan het einde van het spel, wanneer alle kaarten gebruikt zijn, wint degene met de meeste punten. Er zijn geen andere regels, het is een snel, eenvoudig en uitdagend spel.

The Mind

The Mind is een kaartspelletje voor 2-4 spelers, waarbij het doel is om zo snel mogelijk al je kaarten af te leggen zonder te communiceren.

The Mind kaartspel voor 2 personen

Hoe werkt The Mind?

Aan het begin van het spel krijgt elke speler een aantal kaarten met getallen erop, variërend van 1 tot 100, afhankelijk van het aantal spelers en de gekozen moeilijkheidsgraad. De kaarten worden geschud en gehouden in de hand van de speler.

The mind begint met ronde 1, waarbij elke speler zijn laagste kaart moet afleggen. Als meerdere spelers dezelfde kaart hebben, moeten ze deze gelijktijdig afleggen. Als dit gebeurt, gaat het spel naar ronde 2, waarbij de spelers hun volgende kaart moeten afleggen, enzovoort totdat alle kaarten zijn afgelegd.

Het is belangrijk om te weten dat communicatie niet toegestaan is tijdens het spel. Spelers mogen geen tekenen geven, knikken of wijzen naar de kaarten die ze in hun hand hebben of naar de kaarten die ze willen afleggen.

Als een speler een fout maakt en een kaart aflegt die niet volgens de volgorde is, gaat er een leven af. Zijn alle levens op, dan verliezen jullie en begint het spel opnieuw.

Het spel eindigt wanneer alle kaarten zijn afgelegd en de spelers die dit het snelst hebben gedaan, winnen het spel.

Heb je wat extra uitdaging nodig? Bekijk dan eens de blog over The Mind Extreme.

Skip bo

Skip bo behoort tot de top van de populaire kaartspellen voor 2 personen. Het is een kaartspel voor 2-6 speleres, waarbij het doel is om zo snel mogelijk al je kaarten in een stapel af te leggen. Het spel wordt gespeeld met een speciale Skip-Bo-stapel van kaarten en een aantal individuele stapels van kaarten.

Skip bo leuke kaartspellen voor 2 personen

Hoe werkt Skip bo?

Aan het begin van het spel krijgt elke speler een aantal kaarten van de Skip-Bo-stapel. Deze kaarten worden geschud en gehouden in de hand van de speler. De overige kaarten worden gebruikt als trekstapel.

Het spel begint met de eerste speler die een kaart uit zijn hand legt op een van zijn vijf persoonlijke aflegstapels. De volgende speler doet hetzelfde en zo gaat het door totdat een speler een stapel van 1 tot 12 kaarten van dezelfde kleur heeft afgelegd.

Er zijn ook speciale kaarten zoals de Skip-Bo kaart die als een wildcard kan worden gebruikt om een kaart te vervangen die je niet hebt.

Als een speler geen kaarten meer in zijn hand heeft, moet hij kaarten van de trekstapel pakken, totdat hij weer kaarten in zijn hand heeft. Het spel eindigt wanneer een speler zijn vijf stapels heeft afgelegd of wanneer de trekstapel op is. De speler die als eerste al zijn kaarten heeft afgelegd wint het spel.

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen