The Mind Extreme spelregels

The mind Extreme is een vervolg op The Mind, één van mijn favoriete spellen op dit moment. Daarom kon ik het niet laten om samen met mijn team The Mind Extreme uit te testen.    Lees snel verder voor de spelregels en mijn The Mind Extreme review. Ken je the Mind nog niet? Lees dan eerst even the Mind spelregels.


Voor de echte gedachtenlezers!


The mind Extreme 

The Mind Extreme lijkt eigenlijk op de normale editie van The Mind, maar dan zijn er in deze editie niet één, maar twee stapels. 1 met kaarten in oplopende volgorde en de ander met kaarten in aflopende volgorde. Soms krijg je ook nog levels waarbij je 1 of zelfs allebei de stapels niet mag zien.   Je kan The Mind Extreme spelen zonder dat je The Mind kent! 

Aantal spelers: 2-4 spelers
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Duur: ongeveer 20 minuten

the mind extreme spel

The mind Extreme voorbereiding

Aan het begin van het spel krijg je een aantal levens en werpsterren. 

  • Levens: je krijgt net zoveel levens als het aantal spelers dat meedoet aan het spel. 
  • Werpsterren: je begint altijd met 1 werpster. 

Leg de levens en werpsterren op tafel, zodat iedereen ze goed kan zien. Leg de levelkaarten hier ook bij.

Eén stapel bestaat dan uit witte kaarten van 1 t/m 50, en de andere stapel bestaat uit rode kaarten van 1 t/m 50. Aan het begin van elk level, schud je al deze kaarten door elkaar. 

Geef iedere speler kaarten gelijk aan het levelnummer. Ben je bij level 1, dan krijgt iedereen 1 kaart. Ben je bij level 4, dan krijgt iedereen 4 kaarten. 

Levels the mind Extreme

In totaal zijn er 12 levels, maar je speelt niet altijd alle levels. Dit hangt er vanaf met hoeveel personen je het spel speelt. 

  • 2 spelers: tot level 12
  • 3 spelers: tot level 10
  • 4 spelers: tot level 8

The mind extreme spelregels

Net zoals bij de gewone mind, legt iedereen zijn hand op tafel voordat de ronde begint. Als iedere speler dit heeft, doe je tegelijk je hand omhoog en begint de ronde.

Op de levelkaarten staan twee getallen, links een wit getal en rechts een rood getal. Links komen dus de getallen in oplopende volgorde van 1 t/m 50. Rechts komen de rode getallen aflopend van 50 t/m 1. 

De kaarten opleggen gaat op gevoel. Je mag niet met elkaar communiceren. Je legt een kaart op wanneer je denkt dat je aan de beurt bent, net als met de normale editie van The Mind. 

Als je een level haalt, haal je de bovenste kaart van de level stapel af en ben je bij level 2. Bij sommige levels krijg je een beloning als je het level haalt. Dit staat met een afbeelding aangegeven op de levelkaarten. 

Wat als je een fout maakt?

Als een speler een fout maakt, onderbreekt hij het spel. Er gaat dan een leven af. Alle spelers die nog een kaart hebben lager dan de kaart die er nu ligt, leggen deze gedekt op de stapel met andere getallenkaarten. Daarna leg je de getallenkaartenstapel weer op zijn plek en ga je verder waar je gebleven bent.

Werpsterren

Een werpster kan je inzetten als een soort joker. Deze kan je inzetten als iedereen het ermee eens is. Als je deze inzet leg je of je laagste witte kaart of hoogste rode kaart op tafel. Als alle spelers dit hebben gedaan draai je de kaarten open. Na het gebruiken van de werpster ga je weer verder met het level.

Hand

Bij sommige levels staat er een hand op de kaart afgebeeld. Dit kan links, recht of bij beide kanten zijn. Deze hand betekend dat de ronde afgedekt gespeeld wordt. Je ziet dus niet welke kaart je tegenstander oplegt. Aan het einde van die ronde bekijk je of het goed is gegaan. Voor elke fout die er is gemaakt, verlies je 1 leven. 

The mind extreme review

Na vele uren te hebben gespeeld, kan ik zeggen dat the mind extreme een uniek en verslavend spel is. Het spel bevat verschillende niveaus, waardoor je het steeds weer opnieuw kunt spelen en het uitdaging blijft bieden. Het is leuk voor zowel jonge spelers als volwassenen en een geweldige manier om je geest scherp te houden.

Wij vonden de normale editie van The Mind ook super leuk, maar dit hadden we na 20 keer uitspelen wel gezien. Deze nieuwe editie biedt meer uitdaging en het duurt langer voor je er op uit gekeken bent dan bij de normale editie.   

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen