Leukste bordspellen 7 jaar

Bordspellen voor kinderen heb je in allerlei soorten en maten. Toch zijn niet al deze bordspellen even leuk. Sommige zijn te makkelijk, andere juist weer te lastig of ze duren te lang. Daarom zochten wij uit welke spellen wél het proberen waard zijn. Je leest het hieronder in onze top 8 leukste bordspellen!

Leukste bordspellen 2024 | Onze top 9

Heb je geen tijd of zin om de hele blog door te lezen? Geen probleem! Hieronder vind je namelijk een samenvatting van onze Top 9 Leukste bordspellen voor kinderen van 7 jaar of ouder.

leukste bordspellen kinderen

1. Ticket to ride

Het eerst spel uit onze lijst met leukste bordspellen is Ticket To Ride. Officieel staat er op de doos dat het voor kinderen vanaf 8 jaar is, maar wij hebben het al meerdere malen met onze nichtjes en neefjes van 6 en 7 jaar gespeeld. En dit ging hartstikke goed!

Bij Ticket to ride draait alles om het verbinden van steden door je eigen treinnetwerk te maken. Met als doel: zoveel mogelijk steden verbinden die op jouw bestemmingskaartjes staan. Je hoeft hier absoluut geen liefhebber van treinen voor te zijn.

Aan het begin van het spel krijgt iedere speler een aantal kleurkaarten en een aantal bestemmingskaarten met daarop namen van steden. Hierop staat bijvoorbeeld de zin 'Parijs naar Lissabon'. Aan jou nu de taak om een trein verbinding tussen deze twee steden te maken. Maar dit gaat natuurlijk niet zomaar.

Zo heeft iedere trainrails op het bord een kleur. Om van Parijs naar Lissabon te komen ga je over verschillende kleuren. Heb jij veel roze kaarten? Dan is het handig om een weg uit te stippelen, waarbij de trainrails in ieder geval ergens roze is. Heb je ook paars gekleurde kaarten nodig, omdat je verplicht bent om over een paarse rails te gaan? Maar heb je die kaarten niet? Dan moet je die slim bij elkaar zien te sparen. Het is dus ook belangrijk om je kleur kaarten slim te bewaren en slim te spelen.

Ook kun je jouw tegenstanders behoorlijk dwarszitten, door bijvoorbeeld een route te doorkuizen. Je mag namelijk allebei dezelfde route kiezen. Als jij de route van een ander onderbreekt, moet hij of zij een nieuwe route gaan bedenken. Je voelt constant de spanning of de route, die je in je hoofd hebt; wel kan leggen.

Een groot pluspunt aan dit bordspel is dat je het ook met twee spelers kunt spelen. Daarnaast heb je inmiddels een complete Ticket To Ride spellenserie. Wat de herspeelbaarheid van dit spel natuurlijk vergroot. We hebben er hier een aantal op een rijtje gezet: Ticket To Ride USA, Ticket To Ride Nederland, Ticket To Ride Londen en Ticket To Ride Amsterdam.

Kortom, een spannend en tactisch spel, waarbij alles draait om goed nadenken. Leuk voor zowel jong als oud, want dit spel staat ook in onze lijst met beste bordspellen voor volwassenen. Kijk hier voor de uitgebreide spelregels van Ticket to ride Europe.

Extra spel informatie

 • Aantal spelers: 2 tot 5 spelers
 • Leeftijd: 7 jaar en ouder
 • Duur: ongeveer 120 minuten

leukste bordspellen kinderen 7 jaar

2. Magische Labyrint

Ook het spel Magische Labyrint valt wat ons betreft onder de beste bordspellen voor kinderen van dit moment. Onderdeel van de drie magiers spellen. Bij dit bordspel draait alles om het vinden van de weg door een lastig en magisch doolhof. De muren zijn namelijk doorzichtig. Dit maakt het een strategisch spel, waarbij het hebben van een goed geheugen een belangrijke rol speelt.

Het verhaal achter dit magische bordspel is dat jonge toveraar leerlingen allerlei dingen verloren zijn in het magische doolhof. Aan jullie de taak om deze verloren objecten te vinden. Maar pas op! De Tovenaar meester mag jullie niet ontdekken.

Daarnaast mag je niet tegen de onzichtbare muren botsen, want dan valt jouw bal en moet je helemaal opnieuw starten. En dat is soms knap lastig, want de muren zijn tenslotte onzichtbaar. Jullie bouwen deze muren vooraf aan het spel zelf op. In het daaronder gelegen raster. Ook kun je het spel moeilijker maken door meer muren toe te voegen aan het bordspel.

Alleen door de juiste vaardigheden en door goed op te letten kun je de juiste weg naar het einde vinden. Wie als eerst vijf fiches, oftewel vijf verloren objecten, verzameld wint het spel.

Kortom, bij dit spannende spel draait alles om jouw geheugen fanatiek moet gebruiken. Alles wat je ziet is eigenlijk belangrijk om te onthouden. Met name waar de onzichtbare muren staan. Het bordspel heeft eenvoudige regels, een mooie vormgeving en geeft kinderen een goede kans om het spel te winnen.

Extra spel informatie

 • Speelduur: 15 min
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar en ouder
 • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers

leukste bordspellen kinderen 7 jaar

3. Keezenspel

Alle Mens erger je niet en Pesten fans opgelet! Dit Keezenspel is dan écht iets voor jou. Bij dit bordspel is namelijk gebruik gemaakt van de spelregels van Mens erger je niet, in combinatie met de spelregels van het populaire kaartspel Pesten. Met als doel: om zoveel mogelijk Keezen (afbeeldingen) te verzamelen.

Het bordspel ziet eruit als het Mens erger je niet bordspel, alleen speel je het met kaarten in plaats van dobbelstenen. Iedere kaart heeft weer een andere betekenis, wat het spel heel dynamisch en grappig maakt.

In tegenstelling tot veel andere bordspellen die gericht zijn op kinderen, is dit bordspel ook heel leuk voor volwassenen. We horen en lezen allerlei verhalen van volwassenen die dol zijn op dit spel, want ondanks dat de spelregels eenvoudig zijn, gebeurt er echt van alles. En moet je constant tactisch nadenken. Daarnaast kun je elkaar goed te grazen nemen en is het gedurende het hele spel onvoorspelbaar wie er gaat winnen.

Ook heb je inmiddels ook een aantal varianten op het Keezenspel. Zo is er dit Keenzenspel met Houten speelstukken, wat toch net wat prettiger speelt. En ook deze handige reiseditie. Die je gemakkelijk meeneemt in je rugtas.

Kortom, het Keezenspel is een echt Hollands en oergezellig bordspel voor het hele gezin. Daarnaast blijft het een spannend spel tot het laatste moment. Het spel kan bij de één na laatste zet namelijk nog volledig omdraaien.

Extra spel informatie

 • Speelduur: 15 min
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar en ouder
 • Aantal spelers: 2 tot 6 spelers

leuke bordspellen kinderen 7 jaar

4. 30 Seconds Junior

Naast een junior editie op het Monopoly spel, is er inmiddels ook een junior versie op het populaire 30 Seconds spel. Het spectaculair partyspel onder volwassenen  

Het doel van dit bordspel is ook weer om zoveel mogelijk termen op het kaartje te raden. Eén speler begint met lezen en beschrijft de termen. Zonder hierbij letterlijk te zeggen wat er op het kaartje staat. De overige team leden moeten binnen 30 seconden zoveel mogelijk begrippen van het kaartje raden.

Op de speelkaartjes staan onder andere: steden, namen van bekende personen, merken, gerechten, bepaalde voorwerpen, titels van liedjes en nog veel meer. Je leert dus enorm van het spel.

Kortom, 30 seconds junior is een leuke manier voor kinderen om hun kennis en woordenschat te vergroten. En tegelijkertijd te ontspannen en vooral veel te lachen. Want één ding is zeker: dat gaat gebeuren!

Extra spel informatie

 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Speelduur: 45 minuten
 • Aantal spelers: 3 tot 20

leuke bordspellen kinderen

5. Kwakzalvers van Kakelenburg

Ook dit spel verdient zeker een plek in onze Top 9 leukste bordspellen voor kinderen: Kwakzalvers van Kakelenburg. Sterker nog: dit spel is vorige jaar bekroond tot het leukste bordspel van het jaar.

De naam is misschien een beetje vreemd, maar dat maakt het spel er zeker niet minder leuk op. Bij dit grappige spel draait alles om het ontwikkelen van de juiste toverdrank. Maar let op, als je de verkeerde ingrediënten toevoegt, ontploft de drank en is het spel over.

Iedere speler trekt constant ingrediënten uit een eigen voorraadbuidel. Dit doe je tot dat je denkt dat je drankje perfect is. Maar schat dit goed in, want anders ontploft je drankje.

Het is daarom beter om tijdig te stoppen en een wat kleinere portie te koken. Dit te verkopen en vervolgens weer nieuwe kostbare ingrediënten aanschaffen. op die manier vul je jouw voorraadbuidel met goede ingrediënten, waardoor je volgende drankje misschien wel nog beter wordt. En nog meer punten oplevert!

Kortom, een grappig bordspel voor jong en oud. En geschikt voor jongens én meisjes die houden van een beetje magie en het spelen van leuke bordspellen.

Extra spel informatie

 • Leeftijd: vanaf 10 jaar en ouder
 • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
 • Speeltijd: 45 minuten

leukste bordspellen voor kinderen

6. Monopoly Junior

Wie kent het spel niet: Monopoly. Een bordspel, waarbij alles draait om het kopen en verkopen van bezittingen. Om op die manier zoveel mogelijk geld te verdienen. Ideaal om in grote gezelschappen te spelen. Mar soms wel wat lastig te begrijp voor jonge kinderen. Gelukkig is daar inmiddels iets op bedacht, namelijk: Monopoly junior. Een gezellig bordspel voor het hele gezin.

Het principe van de Monopoly junior uitvoering is eigenlijk hetzelfde als het monopoly basisspel, alleen zijn de regels wat makkelijker gemaakt. Zo zijn er geen huizen en hotels. En krijg je niet de keuze om een straat te kopen, maar is dit verplicht.

In dit geval zijn straten trouwens vervangen door pretparken, bioscopen en snoepwinkels. Dit maakt het spel aantrekkelijk voor jonge kinderen, omdat het bordspel er meteen wat fleurijker uit ziet.

Kortom, een leuk spel waarin jonge kinderen een proefje krijgen van het volwassen Monopoly spel. En zo op een speelse manier leren hoe je geld kunt omzetten in meer vermogen.

Extra spel informatie

 • Leeftijd: vanaf 5 jaar en ouder
 • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
 • Speeltijd: 30 minuten

leukste bordspellen kinderen

7. Monopoly Super Elektronisch Bankieren

Naast het Monopoly spel hierboven is er nog een leuke editie op het populaire spel uitgebracht, namelijk: Monopoly Super Elektronisch Bankieren, waarbij gebruik wordt gemaakt van een elektronische bankautomaat. Dit maakt het spel nog spannender en unieker.

Iedere speler krijgt aan het begin een bankpas. Met deze pas kun je verschillende beloningen verdienen. Dit doe je door goed te dobbelen, bepaalde eigendomen te kopen, eigendommen te verhuren of gewoon door op het juiste vakje te komen. .Strategisch nadenken in combinatie met een beetje geluk speelt hierin een rol.

Daarnaast kun je bij Monopoly Super Elektronische bankieren ook nog naar andere eigendommen vliegen. Je verplicht zo je tegenstander om een eigendom te ruilen. Je maakt hierbij dus geen gebruik van contant geld. Alles draait om jouw bankpas en natuurlijk de bankautomaat. Dit maakt het spel spannender en leuker dan ooit!

Kortom, een onwijs leuk en tegelijkertijd leerzaam spel, waarbij

Extra spel informatie

 • Leeftijd: vanaf 8 jaar (maar ook zeker geschikt voor 7 jaar)
 • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
 • Speeltijd: 45 minuten

leukste bordspellen kinderen

8. Lama kaartspel

Deze blog gaat natuurlijk vooral om onze lijst met beste bordspellen voor kinderen, maar dit spel willen toch ook als tip meegeven: het Lama kaartspel. Een grappig en spannend kaartspel. Gebaseerd op het populair tv programma De Lama's, waarbij cabaretiers allerlei grappige opdrachten uitvoeren.

Aan het begin van het spel krijgt iedere speler zes kaarten. Deze mag niemand zien. Alle overige kaarten worden als pot gebruikt, waarbij de bovenste kaart van deze pot altijd open wordt gelegd.

Vervolgens starten de speelrondes. Tijdens iedere ronde heb je de keuze om een kaart te leggen, een kaart te trekken of te passen. Je mag zelf bepalen welke actie je kiest. Als je ervoor kiest om één van jouw zes kaarten op de pot te leggen, moet deze kaart wel aan een aantal eisen voldoen.

Als je besluit om een kaart van de pot te pakken, is direct de volgende speler aan de beurt. En als je besluit te passen, doe je de hele rond niet meer mee. Een speelronde eindigt als één van de spelers al zijn kaarten kwijt is. Of als iedereen de ronde past.

Kaarten die je aan het einde van deze ronde nog in je handen hebt, tellen helaas als minpunten. Hierin staan de getallen op de kaarten gelijk aan het aantal minpunten die je krijgt. De gene met de minste minpunten, wint het spel!

Het is een interactief spel, waarbij het maken van tactische keuzes een belangrijke rol speelt!

Extra spel informatie

 • Leeftijd: vanaf 5 jaar en ouder
 • Aantal spelers: 2 tot 6 spelers
 • Speeltijd: 30 minuten

leukste spellen kinderen 7 jaar

9. Pokémon Labyrinth bordspel

Alle Pokémon fans opgelet! Er is een vernieuwde editie op het bekende basisspel: Doolhof van Ravensburger. Namelijk: Pokemon Labyrinth bordspel, waarbij alles draait om de Pokémon wereld en karakters. Bij dit spel verzamel je namelijk zoveel mogelijk pokemons.

Wat wij vooral leuk aan dit spel vinden, is dat het een coöperatief spel is. Oftewel, de spelers moeten samenwerken om succesvol de doolhof uit komen. Onderweg komt je allemaal kamers en gangen tegen, waar je natuurlijk de Pokemons moet vangen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van speelkaarten die je eerder hebt verzameld.

Als je het lukt om een Pokemon te vangen, krijgt deze speler een kaart. Deze kun je vervolgens later weer inzetten om andere Pokémons te vangen. Het doel van het spel is dus om de rol van Pokemon trainer aan te nemen en op die manier zoveel mogelijk Pokémons te vangen.

Als je op zoek bent naar bordspellen voor kinderen die van Pokémon houden, is het Pokemon doolhof spel zeker het proberen waard! Het is een leuke manier voor Pokémon fans om de Pokémon wereld te ervaren, waarbij goed samenwerken belangrijk is.

Extra spel informatie

 • Speelduur: 30 min
 • Leeftijd: vanaf 4 jaar en ouder
 • Aantal spelers: 4

leukste bordspellen

Wat zijn bordspellen voor kinderen?

Bordspellen voor kinderen zijn spellen die speciaal ontworpen zijn voor kinderen. En gericht zijn op ontwikkeling en plezier. Daarnaast focust het ene bordspel voor kinderen zich op strategie en samenwerking. Terwijl andere bordspellen zich juist weer focussen op communicatie en geheugen.

Ook zie je tegenwoordig dat steeds meer bordspellen een bepaald thema hebben. Zo zijn er inmiddels enorm veel Disney bordspellen beschikbaar. Maar ook Pokemon is razend populair.

leuke bordspellen kinderen

Waar moet een bordspel voor kinderen aan voldoen?

Sommige bordspellen zijn geschikt voor het hele gezin. Maar er zijn ook bordspellen die zich echt specifiek richten op kinderen. Naar onze mening moet zo'n bordspel in ieder geval aan de volgende eisen voldoen.

1. Leeftijdsgebonden

Allereerst is het fijn als het spel geschikt is voor de leeftijd die wordt aangegeven. Hierbij is het belangrijk dat het spel is aangepast op de cognitieve en motorische vaardigheden van het kind. Je komt toch nog steeds bordspellen tegen met daarop een leeftijd die in praktijk helemaal niet blijkt te kloppen. Het spel is dan of veel te lastig of juist te lastig. Wat het speelplezier ook niet echt ten goede komt.

2. Leerzaam

Zelf vinden we het belangrijk dat een spel toch wel een aantal leerzame aspecten bevat. Dit hoeft niet om lastige rekensommen te gaan. Maar meer dat het spel bijdraagt aan het ontwikkelen van vaardigheden als: strategie, samenwerking, communicatie en geheugen.

3. Veiligheid

Ook moet het spel natuurlijk voldoend aan de veiligheidseisen. En mag het geen kleine onderdelen bevatten die verstikkingsgevaar geven. Dit geldt natuurlijk vooral voor spellen voor jonge kinderen.

4. Plezier beleven

Het bordspel moet natuurlijk zowel leuk als uitdagend zijn. En het moet kinderen aanmoedigen om mee te doen en te blijven spelen. Maar het allerbelangrijkste is dat ze er plezier aan beleven. En even lekker met elkaar kunnen lachen en ontspannen.

5. Gemakkelijk te begrijpen

Het spel moet gemakkelijk te begrijpen en uit te voeren zijn, zodat kinderen snel kunnen beginnen met spelen en plezier kunnen hebben. Interactief: Het spel moet interactieve elementen bevatten die de kinderen aanmoedigen om samen te werken en te communiceren.

leuke bordspellen voor kinderen

Over de schrijver
Reactie plaatsen