Leukste Pokemon bordspellen en gezelschapsspellen

Leukste Pokemon bordspellen en gezelschapsspellen

Ben jij, of is je kind, enorme Pokémon fan? En vind je het leuk om een Pokémon bordspel te spelen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze blog vertellen we je namelijk alles over de verschillende bordspellen voor Pokémon-franchise fans. Van klassieke spellen met een Pokémon tintje zoals Pokémon Monopoly, tot het officiële Pokémon kaartspel. 


Leukste Pokémon bordspellen en gezelschapsspellen

Heb je geen zin om de hele blog door te lezen? Geen probleem! Hieronder vind je onze top 4 Pokémon bordspellen en gezelschapspellen: 

In deze blog bespreken we de regels en strategieën, maar vooral onze tips in het kiezen van het juiste spel voor jou of je kinderen. Dus of je nu een ervaren Pokémon-speler bent of gewoon nieuwsgierig bent naar wat er beschikbaar is, blijf lezen om alles te weten te komen over de verschillende Pokémon bordspellen!

leukste pokemon bordspellen

1. Pokémon Monopoly bordspel 

Vrijwel iedereen kent Pokémon en ook iedereen is denk ik wel bekend met Monopoly. Maar wat nou als je deze twee samenvoegt? Dan krijg je deze Pokémon Monopoly Kanto Edition.

Pokemon Monopoly Kanto Edition is een thematisch variatie op het klassieke Monopoly bordspel. Met de locaties, karakters en elementen uit de originele Pokémon Kanto regio. Het spel is gebaseerd op de eerste generatie van Pokémon games, waaronder Pokémon Red, Blue, en Yellow. 

Het Pokémon bordspel bevat dus niet de Pokémons van de nieuwere versies. Zoals Pokémon Sword e.d. Je speelt het spel met de klassiekers: Pikachu, Bulbasaur, Charmander en Squirtl. 

In het spel kiezen spelers één van de zes verschillende Pokémon figuurtjes uit om als speelstuk te gebruiken. En beginnen met een klein bedrag aan geld. Zoals in het originele Monopoly spel ook gebeurt lopen spelers met hun pionnetje over het bord. Waar ze vervolgens locaties openen, huizen bouwen en hun tegenstanders failliet proberen te maken. 

In het Pokemon spel gaat het wel net iets anders. In plaats van straatnamen kopen spelers namelijk steden en routes uit de Kanto regio. En de huizen en hotels worden vervangen door Pokemon Centers en Gyms. Daarnaast zijn er ook enkele specifieke regels en elementen toegevoegd aan dit Pokemon thema bordspel. Spelers kunnen bijvoorbeeld Pokémon kaarten verzamelen die hun speciale voordelen geven. Denk bijvoorbeeld aan het verhogen van hun inkomsten. Of het verminderen van de huurprijzen. 

Er zijn ook gevechtskaarten die spelers kunnen gebruiken om hun tegenstanders te bestrijden en hun eigendom te verkrijgen. In het algemeen is de Pokemon Monopoly Kanto Edition een leuke en unieke variatie op het klassieke Monopoly spel voor de echte Pokemon fans. 

Het biedt een herkenbare en authentieke Pokémon ervaring, waarbij de kernprincipes van Monopoly wel worden nagestreefd. Daarnaast heb je tegenwoordig meer variaties en uitbreidingen op het Pokémon Monopoly spel. Zoals de Silver and Gold editie. Hierdoor verveelt het nooit!

Onze Pokémon bordspel Monopoly review 

Al met al is het een geweldig Pokémon bordspel voor iedere volwassene die vroeger Pokémon fan was. Want Pokémon fan blijf je stiekem altijd. Deze versie van Monopoly is perfect om met kinderen te spelen, want voor hun is dit ook extra leuk. Cijfer: 8 

Extra spel informatie 

 • Speelduur: 1 tot 6 uur 
 • Voorbereidingstijd: 10 minuten 
 • Leeftijd: vanaf 6 
 • Aantal spelers: 2 tot 6 spelers

leukste pokemon bordspellen

2. Pokémon Labyrinth bordspel 

Het Pokemon Labyrinth bordspel is een Pokemon bordspel dat in 2000 is uitgebracht in Japan. Om die reden is het spel wat minder bekend in Europa. En dat is jammer, want het is een hartstikke leuk bordspel! Tijdens dit spel voel je je namelijk een echte Pokémon trainer. 

Het Pokemon bordspel is ontworpen als een coöperatief spel, waarin spelers samenwerken om door een doolhof te navigeren. Het doolhof bestaat uit vele kamers en gangen. En spelers moeten deze doorlopen om zo Pokémons te vangen. Het is een variatie op het orginele Doolhof spel van Ravensburger.

Het Pokémon bordspel begint met kiezen uit één van Pokemon speelstukken. Vervolgens begin iedere speler in een andere hoek van het bord. Als een speler een Pokémon tegenkomt, moeten ze een gevecht aangaan met de Pokémon. Gebruik makend van kaarten die ze eerder hebben verzameld. Als de speler het gevecht wint, krijgt hij of zij een Pokémon kaart. Die je vervolgens weer kunt gebruiken in toekomstige gevechten. 

Het doel van het spel is om alle Pokémon te vangen die in het doolhof verborgen zitten. Als een echte Pokémon trainer dus. Spelers kunnen ook items verzamelen die helpen bij het navigeren door het doolhof of in de gevechten. 

Pokemon doolhof is een uniek Pokémon bordspel dat zich richt op samenwerking en gevechten, in plaats van op concurrentie. Het is een leuke manier voor Pokémon fans om de Pokémon wereld te ervaren. Wordt jij de beste Pokémon trainer? 

Gevorderde variant en beginnersvariant 

De gevorderde versie van het Pokémon bordspel vraagt aan de spelers om, nadat alle karakters verzameld zijn, weer terug te keren naar het beginpunt. Dit is één van de hoeken met de overeenkomende kleur. Terwijl dit bij de beginnersversie niet hoeft. Bij deze laatste speelwijze is het spel dus klaar, zodra één van de spelers alle karakters heeft “gevangen”. 

Onze Pokémon bordspel Labyrinth review 

Wederom weer een geweldig Pokémon bordspel voor de hele familie. Ook bij deze versie worden er alleen Pokémons gebruikt van de eerste 150. Dit maakt het extra leuk voor volwassenen. Ik kan mij goed voorstellen dat veel Pokémon fans die de normale versie van dit spel gespeeld hebben daarbij dachten: dit is perfect voor een variatie met Pokémons. Cijfer: 8.5 

Extra spel informatie 

 • Speelduur: 30 min 
 • Voorbereidingstijd: 5 minuten 
 • Leeftijd: vanaf 4 jaar 
 • Aantal spelers: 4

leukste pokemon bordspellen

3. Pokémon kaartspel UNO 

UNO is één van de makkelijkste en leukste kaartspellen die er is. Weet je wat het nog leuker maakt? De Pokémon versie. Pokémon UNO is een kaartspel dat is gebaseerd op de populaire Pokemon game voor op de gameboy. 

Daarnaast is het natuurlijk een variant op het traditionele UNO-spel, waarbij spelers kaarten moeten afleggen die matchen met de bovenste kaart op een stapel. In Pokémon UNO staan er geen traditionele kleuren en cijfers op de UNO kaarten. Maar zijn de kaarten afbeeldingen van verschillende Pokemon-personages. 

Spelers kunnen ook speciale kaarten gebruiken om andere spelers te hinderen. Of om hun eigen Pokémon te versterken. Het Pokemon spel is geschikt voor kinderen en volwassenen en is een leuke manier om de Pokémon-universum te ervaren. Vind hier meer informatie over de UNO spelregels 

Extra spel informatie 

 • Speelduur: 15 min 
 • Voorbereidingstijd: 1 minuut
 • Leeftijd: vanaf 4 jaar
 • Aantal spelers: 2 tot 8 spelers

pokemon kaartspel

4. Pokémon spellen met Pokémon kaarten 

Niets is lekkerder dan een spelletje spelen tijdens een regenachtige dag. Een thema spel maakt deze beleving extra leuk voor kinderen. Bijvoorbeeld een spel, waarbij je speelt met Pokemon kaarten. Denk aan: de Pokémon Sword & Shield Evolving Skies kaarten, Sword & Shield Brilliant Stars kaarten en de Sword & Shield Brilliant Stars Sleeved Booster kaarten

Het zijn stuk voor stuk Pokémon kaarten, waarmee je allerlei leuke spellen mee kunt spelen. Hieronder hebben we een lijst gemaakt de leukste Pokémon kaartspellen. 

pokemon kaartspel

Pokemon Trading Card Game (TCG): 

Dit is het meest populaire spel dat je kunt spelen met Pokemon kaarten. Het is een kaartspel, waarin spelers hun eigen deck bouwen met Pokémon kaarten. En deze vervolgens gebruiken om tegenstanders uit te dagen. Spelers kunnen hun decks verbeteren door kaarten te ruilen of te kopen. 

Pokemon TCG Online 

Dit is een digitale versie van het Pokémon TCG waarin spelers kaarten kunnen verzamelen en gebruiken om tegen andere spelers online te spelen. Pokemon TCG Online is een digitale versie van de Pokemon Trading Card Game. 

Het gaat om een spel, waarin spelers virtuele Pokemon-ruilkaarten verzamelen, ruilen en ermee spelen. Dit kan zowel op je computer als laptop. De game heeft dezelfde regels en manier van spelen als het fysieke kaartspel. Ook kunnen spelers hun virtuele kaarten gebruiken om online tegen andere spelers te strijden. 

Er is ook een live versie van het Pokémon TCG spel. Het gaat hierbij dus om een kaartspel, waarbij je kaarten ruilt of koopt om zo je eigen deck te bouwen. Alleen dan dus digitaal in plaats van fysiek. 

Pokemon Go

Waarschijnlijk heb je ze wel eens zien lopen: Pokémon Go spelers. Voor dit Pokemon spel moet je namelijk op pad. Om Pokemons in real life te zoeken. Of naja, ze zijn er natuurlijk niet echt. Maar als je door je mobiel heen kijkt, zie je ze wel op jouw locatie lopen. Het is een augmented reality-spel. Dat gebruik maakt van de GPS en de camera van een smartphone of tablet om Pokemon in de echte wereld te laten verschijnen. Spelers kunnen deze Pokemon vangen en gebruiken om gevechten tegen andere spelers te voeren. 

Pokemon Duel

Dit is een strategisch spel waarbij spelers hun Pokemon gebruiken om tegenstanders uit te dagen in een gevecht om de controle over een speelbord te krijgen. 

Pokemon Puzzle League 

Dit is een puzzel spel, waarbij spelers Pokemon kaarten gebruiken om combinaties te maken en tegenstanders uit te dagen. 

pokemon bordspellen

Meer over Pokémon TCG 

Of het leuk is om Pokémon kaartspellen te spelen, hangt natuurlijk af van persoon tot persoon. Veel mensen vinden het leuk om Pokémon kaartspellen te spelen, omdat ze het verzamelen van kaarten leuk vinden. En het strategische aspect van het bouwen van een deck en het spelen tegen andere spelers. 

Het is een manier om de Pokémon franchise te ervaren in een andere setting dan de traditionele RPG-games. De Pokémon Trading Card Game (TCG) is specifiek een van de populairste spellen die je met Pokemon kaarten kunt spelen, met een wereldwijde groep van spelers die competitie spelen. Er zijn ook veel online versies van het spel en digitale collectible kaart spellen die je kunt spelen. 

Echter, als je niet geïnteresseerd bent in het verzamelen van kaarten of het spelen van strategische spellen, dan zou Pokémon kaartspellen waarschijnlijk niet zo leuk voor jou zijn. Er zijn ook andere spellen die je kunt spelen met Pokémon kaarten zoals bordspelen, puzzel spellen, vecht spellen, etc. 

Het is aan te raden om een paar spellen te proberen om te zien of het iets is wat je leuk vindt voordat je geld uitgeeft aan het verzamelen van kaarten.

pokemon bordspellen

Wat is Pokemon?

Pokemon is een populair mediabedrijf dat is gecreëerd door Satoshi Tajiri en Ken Sugimori. Het omvat videospelletjes, kaartspellen, een geanimeerde televisieserie, films en andere merchandise. Het bedrijf draait om fictieve wezens genaamd "Pokemon", die mensen, bekend als Pokemon Trainers, vangen en trainen om tegen elkaar te vechten voor sport. 

De naam "Pokemon" is afgekort van "Pocket Monsters". Het bedrijf begon in Japan in 1996 en is sindsdien een wereldwijde fenomeen geworden.

leukste pokemon bordspellen

Misschien vind je dit ook interessant!

Naast onze lijst met leukste Pokémon bordspellen en gezelschapsspellen. Heb we nog meer favoriete spel lijsten online staan!

Bronnen De Kanto-regio (Japans: カントー)

Dit is een regio in de Pokémon wereld. Kanto licht ten oosten van Johto en ligt ten zuiden van Sinnoh. Dit is de eerste regio in de Pokémon serie en is beschikbaar als start locatie in alle Generatie I games en in FireRed en LeafGreen. Kanto is echter ook beschikbaar in alle Generatie II games en HeartGold en SoulSilver, nadat de Elite Four verslagen is. Alles over Pokémon Kanto regio.

Over de schrijver
Reactie plaatsen