26 Korte, Kleine Spelletjes voor Eindeloos Speelplezier (2024)

26 Korte, Kleine Spelletjes voor Eindeloos Speelplezier (2024)

Soms heb je gewoon behoefte aan een leuk, simpel spelletje om even te ontspannen of je gedachte te verzetten. Gelukkig zijn er super veel leuke kleine spelletjes die je even snel tussendoor kan spelen. Of je nu op zoek bent naar een kaartspel, dobbelspel of gezelschapsspel, er is altijd wel een klein spelletje die jij leuk vindt. 

In deze blog lees je onze top 26 korte, leuke kleine spelletjes. De spelletjes zijn niet zo duur, makkelijk mee te nemen en niet moeilijk om uit te leggen. 

Leuke kleine spelletjes

Heb je geen zin om de hele blog te lezen? Geen probleem! Hieronder vind je een lijstje van 26 leukste kleine spellen.

 1. Lost cities
 2. Black stories
 3. Beverbende
 4. ZINGA
 5. Skipbo
 6. Valse motten
 7. Qwixx
 8. Keer op keer
 9. Regenwormen
 10. Qwinto
 11. Codenames
 12. Exploding kittens
 13. Vlotte geesten
 14. Jatten Kaartspel
 15. Halli Galli 
 16. Ligretto
 17. Don't drop the soap
 18. Sushi Go
 19. Spicy Kaartspel
 20. Throw throw Burrito
 21. Ticket to ride Amsterdam
 22. Taco Cat Goat Cheese Pizza
 23. Poetry for neanderthals
 24. Jungle Speed
 25. Kakkerlakkenpoker
 26. Dodelido

leuke kleine spelletjes

1. Lost Cities

Lost Cities is een erg leuk, tactisch spel wat gaat over het ontdekken van verloren steden. Spelers trekken kaarten en plaatsen deze op expeditiepaden om zo punten te verzamelen. Maar pas op, want als je te veel investeert in een expeditie kan je flink in de min eindigen. Het spel Lost Cities is een leuke manier om je strategische vaardigheden te testen en om met vrienden tegen elkaar te spelen.

Het kaartspel heeft eenvoudige spelregels, maar de tactische uitdagingen en mogelijkheden zijn enorm. Het is een klein spelletje en door de korte speelduur kun je meerdere potjes achter elkaar spelen. Een aanrader voor iedere spelletjesliefhebber!  

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2
 • Duur: 30 minuten
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Uitgever: 999 games

Lost cities leuke kleine spellen

2. Black stories

Black Stories is een klein spel dat gaat over raadselachtige sterfgevallen die je samen met je vrienden moet oplossen. Het doel is om als eerste te raden hoe deze mysterieuze sterfgevallen zijn gebeurd. Black stories is gebaseerd op de Duitse black stories-kaartenset en is dus ook in andere talen beschikbaar.

Het black stories spel is leuk omdat het je op een geheel andere manier laat denken. In plaats van te proberen de juiste antwoorden te raden, moet je juist naar de oplossing toe werken door aanwijzingen te analyseren en logisch na te denken. Black Stories stelt je denkvermogen echt op de proef. Bovendien zijn de black stories vaak grappig en bizar, waardoor het spelen ervan een unieke ervaring is. Dus ben jij op zoek naar een leuk en uitdagend spel om te spelen met je vrienden? Dan is black stories zeker iets voor jou.  

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2+
 • Duur: 20 minuten
 • Leeftijd: vanaf 12 jaar
 • Uitgever: Story Factory

black stories kleine spelletjes volwassenen

3. Beverbende

Beverbende is een heel leuk klein spelletje dat geschikt is voor jong en oud. Dit korte spelletje kunnen wij met gemak de hele avond spelen. Het spel blijft echt spannend tot de laatste seconde. Het is een kaartspel waarbij tactiek en geheugen hand in hand gaan.

Het spel gaat als volgt: je hebt 4 kaarten met strafpunten gedekt voor je liggen, hiervan mag je de twee buitenste kaarten bekijken. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart en doe je daar een actie mee. Zo kun je de kaart tegen één van je gedekte kaarten ruilen of zelfs invloed uitoefenen op de kaarten van de andere spelers. Als jij de minste strafpunten hebt, win je de ronde. Beverbende is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. Ook te combineren met Beverclan. Lees hier de uitgebreide spelregels van Beverbende.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Duur: 20 minuten
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Uitgever: 999 games

Beverbende kleine gezelschapsspellen

Beverclan

Beverclan is een hele leuke aanvulling op Beverbende. Ook dit is een klein spelletje en daardoor super makkelijk om mee te nemen. Daarnaast is het snel te begrijpen en top om even snel tussendoor te spelen.

Tijdens het spel heeft iedereen zijn eigen beverburcht. Je probeert kaarten met hoge getallen in je burcht te krijgen. Maar ook lage getallen zijn belangrijk, want gelijke getallen leveren bonuspunten op. Daarnaast is het niet eenvoudig om hoge getallenkaarten te behouden. Kaarten worden snel geruild, zodat geen kaart meer daar is waar hij eens was.

Nadat de eerste speler vijf getallenkaarten in zijn beverburcht heeft gelegd, wordt de huidige ronde nog uitgespeeld. Hierna telt iedere speler de punten die in zijn eigen beverburcht liggen. De speler die na een paar ronden de meeste punten heeft, wint het spel. Ook dit spel is een spannende combinatie van tactiek en geheugen.

Hier lees je de Beverbende uitbreiding spelregels.

4. ZINGA

Zinga is een snel spelletje, waarbij roll & write wordt gecombineerd met een reactiespel. Om te winnen moet je snel zijn, maar kijk uit voor fouten! Een combinatie noemen die niet bestaat, te lang wachten met iets noemen of jezelf herstellen na een verspreking wordt al gezien als een fout.

Bij Zinga gooi je met de dobbelstenen en zoeken alle spelers een combinatie van kleur en getal die op hun eigen scoreformulier staat. Degene die als eerst een combinatie vindt, slaat zo snel mogelijk op de bel.

Heb je het goed? Kruis je het getal aan. Maar, heb je het fout? Dan zet je een foutief kruisje. Bij 3 fouten lig je uit het spel.  

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 4
 • Duur: 15 minuten
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Uitgever: 999 games

Zinga leukste kleine spellen

5. Skip bo

Skip bo is een heel leuk spel waarvan je zeker niet snel genoeg krijgt. Vind je spelletjes spelen leuk en houd je van simpele kaartspelletjes? Dan weet ik zeker dat jij dit spel geweldig gaat vinden!  

Aan het begin van het spel schud je alle kaarten. Als je het met 2, 3 of 4 spelers speelt, geef je iedere speler 30 kaarten. Speel je het spel met 5 of 6 spelers, geef je iedere speler 20 kaarten. Als wij het met z'n tweeën spelen, vinden we het leuker om ook met 20 te beginnen. Je kan dit zelf uit proberen, maar wij vinden het anders toch wat te lang duren.

De overige kaarten is de pot. Deze kaarten liggen op tafel. Alle spelers nemen vijf kaarten in hun handen van de pot.

De bedoeling van het spel is om in vier rijen de volgorde van 1 tot en met 12 te maken. Als de de 12 haalt, is die bouwstapel compleet en mag je een nieuwe maken.

Een ronde

Als je als eerst aan de beurt bent, kijk je of je een 1 of een skip bo kaart in je hand hebt. Deze kaart kan je dan opleggen. In 1 beurt mag je zo veel kaarten opleggen als je kan. Kijk altijd eerst naar je eigen stok, voordat je kaarten uit je hand wegspeelt. Als de kaarten van je eigen stok op zijn, heb je het spel namelijk gewonnen.

Kaart afleggen

Als je niet meer kan, leg je altijd een kaart af. Deze leg je voor je neer en mag je ook vier stapels van maken. Het is handig om de kaarten van hoog naar laag te leggen, zodat je ze uiteindelijk in 1 keer op kan leggen. Als je weer aan de beurt bent, zorg je dat je altijd weer vijf kaarten in je hand hebt.

Lees hier de uitgebreide spelregels van Skip Bo.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Duur: 30 minuten
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Uitgever: Mattel

Skip bo kleine reisspelletjes

6. Valse motten

Eindelijk een spel waarin je moet valsspelen om te winnen; Valse motten! Valse Motten is een snel spelletje waarbij de spelers leggen kaarten volgens bepaalde spelregels af, maar proberen door vals te spelen sneller van hun kaarten af te komen. Eén van de spelers is echter de bewakingskever. Als die een speler betrapt, moet de dader zijn kaarten weer terugnemen en er extra bij pakken. Wie is als eerste zijn kaarten kwijt?

Nieuwsgierig geworden? Lees hier de uitgebreide spelregels van Valse motten.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 3 - 5
 • Duur: 20 minuten
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Uitgever: 999 games

Valse motten leukste kleine spelletjes

7. Qwixx (dobbelspel)

Qwixx, een razend populair dobbelspel in Nederland, is een snel, simpel en verslavend spel dat spelers van alle leeftijden aanspreekt. Het doel van Qwixx is om zoveel mogelijk punten te verzamelen door strategische combinaties van getallen aan te kruisen op je scoreblad. De actieve speler dobbelt met gekleurde en witte dobbelstenen en moeten slimme keuzes maken om hun score te maximaliseren.

Met zijn eenvoudige regels en korte speelduur is het basisspel Qwixx de perfecte keuze voor een gezellige spelavond of een snelle pauze tussendoor. Als je Qwixx nog niet kent, is het zeker een aanrader om aan je spelcollectie toe te voegen!

Qwixx heeft heel veel verschillende varianten. Lees hier alles over de andere edities. 

Extra spel informatie

 • Aantal spelers: 2 tot 5
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 15 minuten
 • Uitgever: White Goblin Games

Qwixx klein spelletje

8. Keer op Keer (dobbelspel)

Met wie je ook speelt, keer op keer is leuk voor alle leeftijden. Dankzij de eenvoudige regels kun je snel aan de slag. Doordat je dobbelstenen mag kiezen en vakjes mag afkruisen, zelfs wanneer het niet jouw beurt is, blijft het spel continu in beweging. Vul vakjes op je speelbord in om zo snel mogelijk rijen en aaneengesloten gekleurde gebieden te voltooien. Tijdens elke beurt kies je een gegooide kleur en een bijbehorend nummer. Door deze combinatie mag je de aangrenzende vakjes van de gekozen kleur markeren.

Pas verschillende tactieken toe in elk spel, waardoor het altijd fris en boeiend blijft. Of je nu op het strand, op school, tijdens het wachten op de bus of gewoon gezellig aan de keukentafel speelt, Keer op Keer is eenvoudig overal mee naartoe te nemen.

Extra spel informatie

 • Aantal spelers: 1 - 6
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 20 minuten
 • Uitgever: 999 games

Keer op keer klein spelletje

9. Regenwormen (dobbelspel)

Dit kleine spelletje is ervoor gemaakt om op elk moment en overal gespeeld te kunnen worden. De bedoeling van Regenwormen is om zoveel mogelijk punten te behalen. Wanneer je aan de beurt bent, werp je de 8 dobbelstenen. Vervolgens selecteer je een symbool en zet je alle dobbelstenen met dat symbool apart. Met de overgebleven dobbelstenen ga je verder bij de volgende worp. Je blijft doorgaan totdat je besluit te stoppen. Het is essentieel om het juiste moment te kiezen om te stoppen, want als je enkel symbolen werpt die je al eerder hebt gekozen, moet je een tegel inleveren.

Tijdens het spel moet je strategisch denken en proberen in te schatten wat je tegenstanders zullen doen, om zo de beste keuzes te maken en je kansen op winst te vergroten. Wij vinden Regenwormen één van de leukste korte spelletjes die we kennen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 7
 • Speelduur: 20 minuten
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Uitgever: 999 games

Regenwormen kort spelletje

10. Qwinto

Qwinto kan worden beschouwd als het broertje of zusje van Qwixx. Net als bij Qwixx, werp je dobbelstenen en beslis je op basis daarvan wat je noteert, wat zorgt voor een aanzienlijke geluksfactor. Qwinto is een boeiend roll & write dobbelspel waarin spelers drie oplopende nummerreeksen in hun notitieblokje vullen. Het notitieblokje bevat drie rijen in de kleuren oranje, geel en paars.

Spelers proberen strategisch te denken en het resultaat van hun worp in één van de drie gekleurde rijen te plaatsen om zo bonuspunten te verdienen. Slimme zetten en het effectief benutten van de worpen zijn cruciaal om de overwinning te behalen. De speler met de meeste bonuspunten wint uiteindelijk het spel.

Extra spel informatie

 • Aantal spelers: 2 tot 6
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 15 minuten
 • Uitgever: White Goblin Games

Qwinto klein spelletje

11. Codenames

Codenames is een origineel woordspel waarin spelers verbanden tussen woorden moeten vinden. Het doel is om met één enkel woord een hint te geven die betrekking heeft op meerdere woorden die op tafel liggen, zodat je teamgenoten efficiënt punten kunnen verzamelen.

De herspeelbaarheid is hoog dankzij de 400 unieke woorden waaruit het spel bestaat, waarbij er slechts 25 per spel worden gebruikt. Hierdoor zullen de associaties die spelers kunnen maken telkens verschillen. Codenames is ontworpen voor twee teams van elke grootte en bevat tevens spelregels voor 2 of 3 spelers, wat het toegankelijk en flexibel maakt voor diverse groepen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 8
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 15 minuten
 • Uitgever: White Goblin Games

Codenames klein spelletje

12. Exploding Kittens

Het doel van dit kleine spelletje is om te vermijden dat je geraakt wordt door de exploderende kittens. In wezen is het een humoristisch en immens populair kansspel. Het spel bevat vermakelijke kaarten, zoals de 'Nope'-kaart, waarmee je de actie van een andere speler kunt blokkeren.

In Nederland heeft Exploding Kittens al meerdere prijzen binnengesleept, waaronder de prestigieuze Gouden Ludo in 2016 voor het beste familiespel. Het spel is bijzonder leuk om met vier spelers te ervaren en zorgt gegarandeerd voor veel plezier en spanning aan de speeltafel. Exploding Kittens heeft een Engelse en Nederlandstalige versie.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 5
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Speelduur: 15 minuten
 • Uitgever: Asmodee

Exploding kittens klein spelletje

13. Vlotte Geesten

Vlotte Geesten is een te gek kaartspel dat superleuk is voor kids vanaf 11 jaar. Het spel is niet alleen fun, maar ook lekker chaotisch en draait vooral om snelheid en goed kijken. Hand-oogcoördinatie is hartstikke belangrijk en het spel helpt kinderen om dit te verbeteren.

Bij Vlotte Geesten moet je als eerste de juiste kaart grijpen die past bij een bepaalde combi van een voorwerp op tafel. Het spel heeft 60 kaarten en vijf voorwerpen, wat zorgt voor een speelse en afwisselende game. Dit spelletje is ook goed voor het geheugen en de focus, terwijl het tegelijkertijd gezelligheid en een beetje competitie tussen de spelers aanmoedigt. Het is perfect voor zowel familieavonden als vriendenfeestjes en blijft keer op keer leuk om te spelen!

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 8
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Speelduur: 20 minuten
 • Uitgever: 999 games

Vlotte geesten klein spelletje

14. Jatten

In dit kleine spelletje staat stelen centraal. In Jatten pik je kaarten van je medespelers om je eigen collectie uit te breiden. Zodra je begint met het "lenen" van andermans kaarten, is het lastig om te stoppen - maar hebzucht kan ertoe leiden dat je met lege handen eindigt! Tijdens je beurt speel je een kaart uit je hand in je verzameling en mag je een kaartoverval uitvoeren.

Je kiest een tegenstander, pakt een kaart uit zijn hand en legt deze open op tafel. Je kunt dan stoppen en de kaart houden, of je kunt nog een kaart van dezelfde speler pakken. Als twee gestolen kaarten dezelfde waarde hebben, is je beurt voorbij en gaan de kaarten terug naar de hand van het slachtoffer. Als je tijdig stopt, mag je alle gestolen kaarten voor je neerleggen. Als je een oplichter trekt, mag je een kaart naar keuze stelen uit de collectie van je tegenstander. De speler die als eerste zes kaarten met dezelfde waarde verzamelt, wint!

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 5
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 15 minuten
 • Uitgever: 999 games

Jatten kort spelletje

15. Halli Galli

Je hebt vast wel eens gehoord van het spel Halli Galli. Als je het nog niet in huis hebt, zul je het zeker geweldig vinden. Het is een superleuk spel waar je niet snel genoeg van krijgt. Naar onze mening behoort Halli Galli nog steeds tot onze lijst met de leukste korte spelletjes.

Het doel van het spel is om, wanneer je vijf identieke vruchten ziet, zo snel mogelijk op de bel te drukken. Elke speler krijgt een stapel kaarten die niemand mag zien, zelfs jij niet. Op elke kaart staan één of meerdere vruchten afgebeeld. Om de beurt draait elke speler een kaart om en legt deze op zijn eerder omgedraaide kaarten. Zo blijft er voor elke speler slechts één kaart zichtbaar. De eerste speler die op de bel drukt als er vijf dezelfde vruchten zichtbaar zijn, wint alle open kaarten.

Halli Galli is een eenvoudig maar educatief spel. Kids leren snel tellen en hun reactiesnelheid wordt flink getest.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Speelduur: 15 minuten
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Uitgever: 999 Games

Halli galli kleine spelletjes

16. Ligretto

Ligretto staat zeker in onze lijst met leukste korte spelletjes. In dit kaartspel is het doel om zo snel mogelijk je kaarten op vier stapels te leggen, met als einddoel als eerste al je kaarten kwijt te zijn. Het spel verloopt razendsnel, dus scherp blijven is belangrijk.

Het is een vloeiend en uitdagend spel, dat oorspronkelijk bedoeld is voor twee tot vier spelers. Echter, er zijn nu meerdere kleuren Ligretto beschikbaar, zoals groen, blauw en rood. Je kunt deze kleuren combineren, waardoor je met maar liefst twaalf spelers tegelijk kunt spelen. Dit maakt het spel extra leuk voor bijvoorbeeld op vakantie.

Extra spel informatie

 • Aantal spelers: 2 - 4
 • Speelduur: 10 minuten
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Uitgever: 999 Games

Ligretto kleine spelletjes

17. Don't drop the soap

Don't Drop The Soap is een vlot party- en kaartspel vol donkere humor, dat zich afspeelt in een gevangenisdouche. Spelers kruipen in de rol van gevangenen die elkaar in figuurlijke zin in de val proberen te lokken.

Bij Don't Drop The Soap zijn er geen winnaars, slechts één verliezer: zorg ervoor dat jij niet degene bent die de zeep laat vallen. Tijdens elke beurt moeten spelers één actiekaart uit hun hand spelen. Het spel eindigt wanneer een speler geen mogelijkheden meer heeft en genoodzaakt is een 'zeep'-kaart te spelen. Hoewel je misschien nooit een spelletje wint, kun je het spel wel zo sturen dat jij bepaalt wie er verliest.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 3 - 6
 • Speelduur: 15 minuten
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Uitgever: Asmodee

Don't drop the soap kleine spelletjes

18. Sushi Go

Sushi Go is een ontzettend leuk kaartspel voor kinderen en volwassenen, bedacht door Phil Walker-Harding. Het spel bevat kaarten met vrolijke afbeeldingen van diverse soorten sushi. Dit amusante spel zorgt gegarandeerd voor urenlang plezier!

Het doel van Sushi Go is om de hoogste score te behalen door het verzamelen van sushi. Elke ronde krijgen spelers een handvol kaarten, waaruit ze er één kiezen om te spelen. De overgebleven kaarten worden doorgegeven aan de volgende speler totdat alle kaarten gespeeld zijn. Iedere kaart heeft een specifieke waarde en unieke eigenschap.

Sushi Go! is eenvoudig te leren en uitermate geschikt voor gezinnen en vriendengroepen. Het compacte formaat maakt het spel gemakkelijk mee te nemen, bijvoorbeeld voor onderweg of tijdens vakanties. Sushi Go combineert geluk en strategie, waardoor het geschikt is voor alle leeftijden en speelniveaus.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 5
 • Leeftijd: 8 jaar
 • Speelduur: 15 minuten
 • Uitgever: White Goblin Games

Sushi Go kleine spelletjes

19. Spicy Kaartspel

Spicy is een meeslepend en spannend kaartspel met prachtige illustraties en een uitmuntende productie. De kaarten zijn voorzien van veertig unieke kunstwerken. Tijdens je beurt heb je de keuze om een kaart te spelen of er een te pakken. Om een kaart te spelen, moet je een nieuwe stapel beginnen of een hogere kaart van hetzelfde type neerleggen. Stapels kunnen alleen gestart worden met kaarten met een waarde van 1 tot 3. Wanneer een stapel de 10 bereikt, moet er een kaart met een waarde van 1 tot 3 van hetzelfde type op gelegd worden.

Het spel komt tot een einde zodra een speler twee trofeeënkaarten bemachtigt, waarna deze speler als winnaar uit de bus komt. Elke trofeeënkaart is goed voor 10 punten, terwijl elke veroverde pittige kaart 1 punt oplevert en kaarten die een speler nog in handen heeft als strafpunten tellen. Spicy bevat zes variantkaarten voor verschillende spelopties, maar zelfs zonder deze biedt het spel een grote herhaalbaarheid en blijft het vermakelijk.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 15 minuten
 • Uitgever: 999 games

Spicy leukste kleine spelletjes

20. Throw throw Burrito

Throw Throw Burrito is een leuk spelletje waarin spelers burrito's naar elkaar werpen. Dit spel, afkomstig van de makers van Exploding Kittens, is geschikt voor het hele gezin. Het draait om het verzamelen van kaarten, het verdienen van punten en het gooien van burrito's naar andere spelers.

Zodra je drie gelijke kaarten in handen hebt, mag je een burrito naar een medespeler werpen. Maar pas op, want als je door een burrito wordt geraakt, lig je uit het spel. Het is dus essentieel om zo snel mogelijk drie identieke kaarten te bemachtigen om een burrito naar een tegenstander te kunnen gooien.

Dit spel zorgt voor veel hilariteit en is geweldig om te spelen met vrienden of familie. Als je op zoek bent naar een grappig en vermakelijk spel, dan is Throw Throw Burrito absoluut een aanrader.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Speelduur: 15 minuten
 • Uitgever: Asmodee

Throw throw burrito snelle spelletjes

21. Ticket to ride Amsterdam

Ticket to Ride Amsterdam neemt je mee terug in de tijd naar de 17e eeuw, toen Amsterdam het hart van de wereldhandel was en een van de rijkste steden ter wereld. In dit spel strijden spelers tegen elkaar om de meest winstgevende handelsroutes te claimen, contracten te voltooien en waardevolle handelswaren te verzamelen uit de straten van deze legendarische stad.

Net als in alle Ticket to Ride spellen is het doel om zoveel mogelijk punten te scoren door routes tussen twee locaties te claimen en bestemmingskaarten te behalen. Bij Ticket to Ride Amsterdam zijn dit contractkaarten. Nieuw in deze versie is de mogelijkheid om bonuspunten te scoren met handelsbonuskaarten, die je verdient door routes te claimen met het kar-symbool.

Het spel is gemakkelijk te leren en te spelen, maar biedt ook uitdaging en strategie voor ervaren spelers. Ticket to Ride Amsterdam is een geweldig spel voor zowel families als vrienden, en biedt een leuke en boeiende manier om de geschiedenis van Amsterdam te ervaren.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 4
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 15 minuten
 • Uitgever: Asmodee

Ticket to ride Amsterdam snelle spelletjes

22. Taco Cat Goat Cheese Pizza

In dit razendsnelle en grappige kaartspel, genaamd Taco Cat Goat Cheese Pizza, moet je goed opletten en je reflexen gebruiken. Elke speler draait een kaart om en zegt één van de vijf woorden uit de titel, terwijl hij de kaart op de centrale stapel legt. Als het uitgesproken woord overeenkomt met de kaart die op tafel ligt, moeten alle spelers zo snel mogelijk op de stapel slaan. De laatste speler die dit doet, moet alle kaarten ophopen.

Het doel van het spel is om als eerste al je kaarten kwijt te raken, maar pas op voor misleiding door de andere spelers. Dit unieke en verslavende spel is gegarandeerd een bron van plezier voor alle spelers.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 8
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 10 minuten

Taco cat goat cheese pizza snel spelletje

23. Poetry for neanderthals

Poetry for Neanderthals is een hilarisch partyspel waarin spelers punten verdienen door hun teamgenoten woorden en zinnen te laten raden, maar er is één vangst: je kunt alleen woorden gebruiken met één lettergreep! Als een speler per ongeluk een woord met meerdere lettergrepen gebruikt, kan het andere team hen slaan met een opblaasbare knuppel.

Het doel van het spel is om als eerste team de meeste punten te behalen en de overwinning te behalen. Dit spel is perfect voor gezinnen en vriendengroepen die van een lach willen genieten!

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Speelduur: 15 minuten
 • Uitgever: Asmodee

Poetry for neanderthals snel spel24. Jungle Speed

Het doel van Jungle Speed is om als eerste al je kaarten weg te spelen door als snelste de totem te grijpen wanneer twee kaarten met hetzelfde symbool worden omgedraaid. Het is belangrijk om alert te blijven en de kaarten van je tegenstanders goed in de gaten te houden om te kunnen winnen. Jungle Speed is een snel en uitdagend spel dat gemakkelijk te leren is.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 10
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Speelduur: 15 minuten
 • Uitgever: Asmodee

Jungle speed snel spel

25. Kakkerlakkenpoker

Tijdens dit korte spelletje probeer je als speler te voorkomen dat je vier dezelfde dierenkaarten krijgt. Dit klinkt makkelijker dan het is, want je moet ook nog eens bluffen om je tegenstanders om de tuin te leiden en te voorkomen dat zij jou die kaarten aansmeren.

Kakkerlakkenpoker is leuk voor jong en oud en speelt snel weg. Met zijn grappige en kleurrijke illustraties van ongewenste beestjes is het een leuke en verfrissende variant op de standaard kaartspellen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 15 minuten
 • Uitgever: Asmodee

Kakkerlakkenpoker klein spel

26. Dodelido

Bij dit snelle spelletje moet je snel reageren en de juiste informatie geven. Je moet onthouden welke dieren of kleuren op tafel liggen en het snel roepen voordat iemand anders het doet. Als er geen kaarten meer zijn van de gevraagde diersoort of kleur, moet je "niets" zeggen. Maar als er een gelijkspel is tussen verschillende kaarten, moet je "dodelido" roepen. Let op, want de schildpad zegt "uh" en de krokodil moet je slaan om hem te vangen! Als je een fout maakt, moet je alle gespeelde kaarten nemen. Dit spel kan voor veel verwarring en hilariteit zorgen!

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 10 - 20 minuten
 • Uitgever: Drie Magiers Spellen

Dodelido

Grappige korte spelletjes

Grappige korte spelletjes zijn de perfecte manier om een glimlach op je gezicht te toveren en tegelijkertijd wat plezier te beleven. 'Throw throw Burrito' en 'Exploding Kittens' vinden wij de grappigste korte spelletjes uit deze lijst. Deze spelletjes combineren humor en creativiteit voor jong en oud.

Of je nu op zoek bent naar een hilarische uitdaging met rondvliegende burrito's of een explosief kattenspektakel, deze grappige korte spelletjes bieden precies wat je nodig hebt. Dus maak je klaar om te lachen, want deze spelletjes zullen je zeker opvrolijken en je dag een beetje lichter maken!

Korte spelletjes 2 personen

Korte spelletjes voor twee personen zijn perfect om samen te spelen wanneer je even wat tijd over hebt of als je geen zin hebt om een lang spel te spelen. Deze spellen zijn vaak gemakkelijk te leren en kunnen snel worden opgezet. Ze zijn ook handig om mee te nemen op vakantie of tijdens een weekendje weg. Bijna alle spelletjes in deze blog kun je ook spelen met 2 personen.

Leuke korte spelletjes volwassenen

Ook voor volwassenen is het super leuk om een kort spelletje te spelen. Er zijn daarom ook ontzettend veel leuke korte spelletjes voor volwassenen. Ze zijn perfect voor een avondje met vrienden of als gezellige activiteit met je partner. Een paar voorbeelden uit deze lijst voor spelletjes voor volwassenen zijn de spellen 'black stories' en 'don't drop the soap'.

Wat zijn leuke kleine spelletjes?

Met kleine spelletjes bedoelen we spelletjes die makkelijk mee te nemen zijn. Soms is het namelijk best lastig om een leuk spelletje mee te nemen als ze zo lomp verpakt zijn. De spelletjes in deze blog zijn makkelijk mee te nemen in je tas en perfect voor onderweg.

Bovendien heb je altijd iets leuks om te doen, of je nu met vrienden bent, wachtend op de bus staat of in een restaurant. Dus als je op zoek bent naar leuke kleine spelletjes waar je eindeloos speelplezier mee beleefd, lees dan snel deze blog.

Waarom zijn kleine spelletjes zo leuk?

Kleine, simpele spelletjes blijven super leuk. Misschien is het omdat ze makkelijk te spelen zijn en je geen urenlang tutorials hoeft te volgen. Of misschien is het omdat ze je snel in actie brengen en je niet gedwongen wordt om lang na te denken over je volgende zet.

Het kan ook zijn dat deze spelletjes je een moment van ontspanning geven en de mogelijkheid bieden om te socialiseren met vrienden of familie. Plus, ze zijn makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld een picknick of familiebijeenkomst.

Wat het ook is, kleine spelletjes zijn altijd een goede optie als je op zoek bent naar een leuke tijdverdrijf. Dus laat de Xbox even rusten en pak in plaats daarvan een leuk kaartspelletje uit de kast! Je zult versteld staan van hoeveel plezier je kan hebben met de leukste kleine spelletjes.

Snelle spelletjes

Ontdek de opwinding van snelle spellen. Deze spelletjes bieden een snelle en boeiende ervaring, perfect voor een korte speelsessie van ongeveer 20 minuten. Met eenvoudige regels kun je direct in de actie duiken en jezelf onderdompelen in de snelle speelstijl. Of je nu snelle reflexen wilt testen, strategische beslissingen wilt nemen of uitdagende puzzels wil oplossen. Snelle spellen bieden een energieke en levendige ervaring. Of je nu even wilt ontspannen tijdens een pauze of gewoon wat plezier wilt hebben zonder te veel tijd te besteden, snelle spelletjes zijn de ideale keuze voor directe voldoening en vermaak.

Op zoek naar nog meer kleine spelletjes?

Als je nog een andere leuke suggestie hebt voor een leuk klein spel, laat het ons vooral weten.  Alle bovenstaande spelletjes kun je makkelijk ergens mee naar toe nemen, bijvoorbeeld op vakantie of als je gaat reizen. Ben je op zoek naar nog meer reisspellen? Lees dan deze blog met de leukste reisspelletjes!

Misschien vind je dit ook interessant

Naast leuke kleine spelletjes hebben we nog veel meer leuke spellijsten online staan!


Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen