10 hilarische spelletjes

Hilarische spelletjes zijn simpelweg gewoon spelletjes die je heel erg aan het lachen kunnen maken. Het kan hilarisch zijn om alleen te spelen, maar het is nog leuker om met vrienden te spelen en samen te lachen.   Er zijn veel verschillende hilarische spelletjes die je kunt spelen, dus er is altijd wel iets dat bij je past. Van simpele spellen tot aan complexe spellen, er is voor iedereen wel wat wils.

Hilarische spelletjes

Heb je geen zin om de hele blog te lezen? Geen probleem! Hieronder vind je een lijstje van onze top 10 leukste hilarische spelletjes.

 1. Exploding Kittens
 2. Charades (hints)
 3. Wie ben ik?
 4. What do you meme?
 5. Valse motten
 6. Throw throw Burrito
 7. Doen, durf of de waarheid
 8. Ik heb nog nooit
 9. Who's the dude?
 10. Kuddegedrag 

Hilarische spelletjes

Hilarische spelletjes voor volwassenen

Er bestaan zoveel hilarische spelletjes tegenwoordig, je kunt ze zo gek nog niet bedenken. Bepaalde uitbeeld spelletjes zijn bijvoorbeeld grappig om te spelen met vrienden. Maar ook een spelletje zoals ´doen, durf of de waarheid´ of ´ik heb nog nooit´ kunnen behoorlijk grappig zijn. Het hangt er eigenlijk helemaal vanaf in welke sfeer jullie zitten. Maar ook met hoeveel mensen je bent en of je je op je gemak voelt bij elkaar. Een spel als ´ik heb nog nooit´ zal je namelijk niet snel spelen als je je niet op je gemak voelt.

De leukste spellen door ons getest

Alle onderstaande leuke spelletjes wil je absoluut niet wil missen. De spellen staan garant voor lachen, gieren en brullen.   Sommige spellen zal je waarschijnlijk al wel kennen, maar misschien was je ze vergeten of heeft je geheugen even een opfrisser nodig. Geen zin om alles te lezen? Navigeer dan naar één van de spellen links in de navigatiebalk.

Wij zijn echte spelletjes fanaten en daarom heb ik alle spelletjes gespeeld met het team voor het schrijven van deze tekst. En onderstaande spelletjes mogen zeker niet ontbreken in jouw spelletjescollectie!

1. Exploding kittens

Exploding kittens is een grappig spelletje dat je met vrienden kunt spelen. Het spel gaat over kittens die exploderen, en jij moet proberen om niet tegen een kitten aan te komen. Als je een kitten treft, dan ben je uit het spel. Het is een grappig spel waarbij je heel erg hard kunt lachen, dus het is zeker een aanrader als je op zoek bent naar grappige spelletjes.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 -5
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Speelduur: 15 minuten

Exploding kittens hilarische spellen

2. Charades (hints)

Hints is een hilarisch partyspel waarbij je zoveel mogelijk begrippen moet raden. Je moet proberen om de andere spelers te laten raden wat je bedoelt, door middel van gebaren, woorden, neuriën of tekenen. Het is een heel grappig spelletje omdat je vaak op komische manieren dingen uitbeeld. Het kan ook tot grappige momenten leiden wanneer spelers per ongeluk de verboden woorden gebruiken of wanneer ze het verkeerde woord raden.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 4 - 12
 • Leeftijd: vanaf 15 jaar
 • Speelduur: 45 minuten

Hilarische spellen

3. Wie ben ik?

Bij dit hilarische spelletje moet je raden wie je bent. Je krijgt een kaart met daarop een bekend persoon. Je moet proberen om door vragen te stellen te raden wie je bent. Die vragen mogen alleen met ja en nee beantwoord worden. Het is een grappig spel omdat je soms hele rare vragen moet stellen, en het is altijd grappig als je de verkeerde raadt. Als je Wie ben ik? gaat spelen, heb je zeker weten een hele gezellige avond.  

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: minimaal 3
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Speelduur: 10 minuten

wie ben ik

4. What do you meme?

What Do You Meme is een spel waarbij spelers grappige bijschriften bedenken bij foto's uit de populaire cultuur om memes te maken. Tijdens elke ronde wordt er een foto getoond en moeten spelers een bijschriftkaart uit hun hand selecteren die het beste bij de foto past om zo de grappigste combinatie te maken. De speler met de grappigste combinatie wint de ronde en krijgt een punt.

What do you meme is grappig omdat het spelers uitdaagt om creatieve en humoristische bijschriften te bedenken bij de foto's. De gebruikte foto's zijn vaak al grappig op zichzelf en dragen bij aan de algemene humor van het spel. Het spel zorgt vaak voor veel lachen en plezier onder de spelers, waardoor het een populaire keuze is voor feestjes en sociale bijeenkomsten.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: minimaal 3
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Speelduur: 10 minuten

Hilarische spelletjes voor volwassenen

5. Valse motten

Eindelijk een spel waarbij je MOET valsspelen om te winnen. Tijdens dit hilarische spelletje leggen spelers kaarten af volgens bepaalde spelregels, maar proberen door vals te spelen sneller van hun kaarten af te komen. Eén van de spelers is echter de bewakingskever. Als die een speler betrapt, moet de dader zijn kaarten weer terugnemen en er extra bij pakken.

Wie is als eerste zijn kaarten kwijt? Valse Motten haakt creatief in op ieders behoefte om een loopje met de spelregels te nemen. Ideaal voor gezelschappen en families die op zoek zijn naar een niet te serieus kaartspelletje. Lees hier de uitgebreide spelregels en mijn Valse Motten review.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 3 - 5
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Speelduur: 20 minuten

valse motten

6. Throw throw burrito

Throw throw burrito is een hilarisch kaartspel waarbij je burrito's moet gooien naar de andere spelers. Het spel is van de makers van Exploding kittens en is geschikt voor de hele familie. Het spel draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en burrito's naar elkaar gooien..

Wanneer je 3 van dezelfde kaarten hebt mag je een burrito naar een andere speler gooien. Maar wees voorzichtig. Als je getroffen wordt door een burrito ben je uit het spel. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk 3 van dezelfde kaarten te verzamelen, zodat je een burrito naar een andere speler kan gooien.

Het spel is heel erg hilarisch en super leuk om met vrienden of familie te spelen. Wanneer je op zoek bent naar een hilarisch spelletje, dan is Throw throw burrito zeker een aanrader.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Speelduur: 15 minuten

Throw throw burrito

7. Doen, durf of de waarheid

Doen, durf of de waarheid is een hilarisch spelletje dat je met vrienden of familie kunt spelen. Het is een heel simpel spel, tijdens het spel stel je steeds 3 vragen aan de andere spelers. Deze vragen kunnen over van alles gaan, van je favoriete eten tot wat je het liefste doet in je vrije tijd.

Na iedere vraag moet de andere speler kiezen of ze de waarheid vertellen, iets durven of iets moeten doen. Als je de waarheid vertelt, ben je veilig en mag je verder spelen. Maar als je liegt of iets durft of moet doen, dan krijg je een 'straf'.

Je kan het ook zo spelen dat de speler eerst moet kiezen, en dat je daarna de vragen pas bedenkt. Zo blijft het extra spannend..

Het is heel erg hilarisch om te zien welke straffen de andere spelers krijgen. Het spel is dus zeker een aanrader als je op zoek bent naar hilarische spelletjes. Daarnaast is het ook nog een groot voordeel dat je het spel met een hele grote groep vrienden kunt spelen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: +2
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Speelduur: 15 minuten

8. Ik heb nog nooit (18+)

'Ik heb nog nooit' is een hilarisch spel waarbij je moet raden of je wel of nog nooit iets hebt gedaan. Het spel gaat over allerlei dingen die je wel of nog nooit hebt gedaan, en je moet raden of je het wel of nog nooit gedaan hebt. Het is een hilarisch spel omdat je soms heel rare dingen moet raden, en het is altijd hilarisch als je ziet dat iemand iets grappigs bekent. Het is een leuk spel om met een groep vrienden te spelen.

Deze editie van 'ik heb nog nooit' is speciaal gemaakt voor een meidenavond. Je kunt het spel ook met drank spelen. Om de beurt noem je een stelling, bijvoorbeeld: ''Ik heb nog nooit overgegeven van drank''. Degene die dit wel hebben gedaan, drinken een slokje. 100% zeker dat je met dit spel een onvergetelijke avond hebt.  

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: +2
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Speelduur: zo lang je wil

Ik heb nog nooit

9. Hilarisch spel Who's The Dude?

Who's the dude is echt een van de grappigste spelletjes voor volwassenen. In het spel is de levensgrote Dude je beste vriend. Beeld met hem zo veel mogelijk situaties uit. De andere spelers proberen binnen de tijd te raden wat je allemaal uitbeeld. Degene die na 4 rondes de meeste punten heeft, wint het spel.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 3 - 8
 • Leeftijd: vanaf 12 jaar
 • Speelduur: 30 minuten
 • Uitgever: Identity games

Hilarische spelletjes volwassenen

10. Kudde gedrag

Kudde gedrag is een spel dat kan leiden tot grappige situaties. Het doel van het spel is simpel: denk zoals iedereen. Kudde gedrag is een echt partyspel wat je kan spelen met een grote groep vrienden. Ook super leuk om als cadeau te geven!

Het spel begint met een willekeurige vraag. Iedereen schrijft een antwoord op. Als je behoort tot het antwoord van de meerderheid, krijg je één koefiche als beloning. Maar, komt jouw antwoord niet overeen met een andere speler, dan krijg je de Roze Koe. Hiermee is je kudde niets waard en kun je het spel niet winnen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 3 - 20
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 20 minuten

Kudde gedrag

Op zoek naar nog meer hilarische spelletjes?

Nog steeds niet uitgekeken op het spelen van hilarische spelletjes? Dan zijn deze drie zeker de moeite waard om ook uit te proberen:

1Watch Ya Mouth. Dit is een kaartspel waarbij spelers moeten proberen zinnen te lezen terwijl ze hun mond vol hebben met allerlei gekke dingen zoals een ei of marshmallows. Het spel is vooral populair onder groepen vrienden of familie, vaak leidt het tot veel gelach en hilarische momenten.

2. The Chameleon. Dit is een sociaal kaartspel waarbij spelers een geheime identiteit hebben en moeten proberen de andere spelers te misleiden. Het spel is gericht op snelle denkers en fans van rollenspellen. Tijdens het spel worden er vaak hilarische situaties gecreëerd als mensen proberen hun identiteit te verbergen.

3. Apples to Apples. Dit is een kaartspel waarbij spelers kaarten met bijvoeglijk naamwoorden moeten spelen die het beste passen bij een woord of zin op een andere kaart. Dit leidt vaak tot veel grappige of onverwachte combinaties.

Grappig spellen volwassenen

Grappig spellen voor volwassenen zijn leuk omdat ze vaak een manier bieden om ontspanning te vinden en de spanning van de dagelijkse verantwoordelijkheden te verminderen. Deze spellen creëren vaak een sfeer van hilariteit en ongeremd plezier die mensen in staat stelt om hun innerlijke kind weer te laten leven.

Daarnaast kunnen grappig spellen voor volwassenen ook helpen om sociale banden te versterken en relaties te verdiepen. Door een grappig spel te spelen met vrienden of familie kunnen mensen lachen, plezier en herinneringen maken die hen dichter bij elkaar kunnen brengen.

Grappige spelletjes

Een ander hilarisch kaartspel is  'Cards Against Humanity'. Dit spel maakt gebruik van zwarte kaarten waarop hilarische en soms ongemakkelijke teksten staan. De bedoeling van het spel is dat je een zwarte kaart pakt en deze moet invullen met een witte kaart. Dit doe je door op zoek te gaan naar de witte kaart die het beste bij de zwarte kaart past. Soms is het moeilijk om een goede match te vinden, maar dan is het juist extra grappig.

'Cards Against Humanity' is een spel dat je met vrienden kunt spelen, maar er zijn natuurlijk nog heel veel andere grappig spelletjes, zoals besproken in deze blog.

Wat voor soort grappige spelletjes je ook leuk vindt, er is vast wel iets dat bij je past. Probeer een aantal spellen uit en kijk welke het leukste voor jou zijn.

Misschien vind je dit ook interessant

Naast leuke hilarische spelletjes, hebben we nog veel meer leuke spellijsten online staan!

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen