Leukste bordspellen voor 2 personen: onze top 25

Leukste bordspellen voor 2 personen: onze top 25

Hou jij ook zo van bordspellen? Maar vind je het lastig een goed bordspel voor 2 personen te vinden? Wij ook! Daarom hebben wij deze blog geschreven met de leukste gezelschapsspellen en bordspellen voor 2 personen. Alle onderstaande bordspellen bieden veel uitdaging en plezier voor stelletjes of vrienden. 

Leukste bordspellen 2 personen

Heb je geen tijd om de hele blog te lezen? Geen probleem! Hieronder vind je een lijstje van onze favoriete gezelschapsspellen en spellen voor 2 personen.

 1. 7 Wonders Duel
 2. Keezenspel
 3. De Vergeten Stad
 4. Agricola
 5. De zoektocht naar El Dorado 
 6. Paleo
 7. Carcassonne
 8. Codenames: het duet
 9. Het Verboden Eiland
 10. Hive
 11. Pandemic
 12. Patchwork
 13. Azul
 14. Ticket to ride Europe
 15. My city 
 16. Escape room
 17. Openhartig in love
 18. Ticket to ride Nordic Countries
 19. Stenen tijdperk
 20. Lost cities
 21. Kikkerland Mancala
 22. Scythe
 23. Jaipur
 24. Sequence 
 25. Bresk

bordspellen 2 personen

Leukste bordspellen door ons getest

Wij zijn echte spelletjes fanaten en daarom heb ik alle spelletjes gespeeld met het team voor het schrijven van deze tekst. Maar toevallig kende ik al deze spellen voor 2 personen al voordat ik begon met schrijven. Lees snel verder voor 25 leukste spellen voor 2 personen.

1. 7 Wonders Duel

7 Wonders Duel is een twee-speler versie van het populaire bordspel 7 Wonders. Het spel is ideaal om met z'n tweeën te spelen. Het spel speelt zich af in drie tijdperken. In elk tijdperk kun je je leger versterken, muntstukken winnen en wetenschappelijke ontwikkelingen doen. Jij en je tegenstander kiezen een set Wonderkaarten. Deze wonderkaarten geven inzicht in welke doelstelling jouw tegenstander moet behalen. Er zijn drie manieren om het spel te winnen:

 • Militaire overheersing
 • Wetenschappelijke overheersing
 • Burgerlijke overwinning

Het leuke aan 7 Wonders Duel is dat het een hoge herspeelbaarheid heeft. Dit komt omdat je bij elk spel maar een deel van de kaarten gebruikt, waardoor je veel kan variëren en elk spel weer anders is.

7 Wonders Duel is een tactisch tweepersoonsspel voor mensen die voor wat uitdagendere spellen houden. Het spel is voor de wat meer ervaren bordspelers die vaak maar één bordspelmaatje heeft.

Uitbreidingen

Het spel heeft een twee leuke uitbreidingen. Deze zijn ook speciaal voor twee spelers:

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 30 minuten

leuke spellen

2. Keezenspel

Het keezenspel is een super leuk verslavend spel voor 2 personen. Het spel is een mix tussen Mens erger je niet en pesten. Het doel van het spel is om als eerst met je pionnen in het thuishonk te komen. In Nederland kun je zelfs oefenen voor het NK Keezen! Het verschil met Mens erger je niet is dat je met kaarten speelt in plaats van met een dobbelsteen. Elke kaart heeft een andere regel.

De eerste ronde krijg je 5 kaarten, de rest van de rondes 4. Als je aan de beurt bent gooi je een kaart op in het vak in het midden van het bord. Je kijkt op het tegeltje welke regel er bij jouw kaart hoort. Je moet beginnen met een Aas of Heer om met een pion op de startpositie te komen. Heb je deze niet en heb je nog geen pion op het bord staan? Dan leg je al je kaarten in het midden en doe je deze ronde niet mee

Heb je al je pionnen in het thuishonk? Dan win je het spel!

Kaarten

 • Aas: nieuwe pion opzetten of 1 stap vooruit
 • Heer: nieuwe pion opzetten
 • Vrouw: 12 stappen vooruit
 • Boer: wisselen met pion andere speler
 • Tien: 10 stappen vooruit
 • Negen: 9 stappen vooruit
 • Acht: 8 stappen vooruit
 • Zeven: 7 stappen vooruit
 • Zes: 6 stappen vooruit
 • Vijf: 5 stappen vooruit
 • Vier: 4 stappen achteruit
 • Drie: 3 stappen vooruit
 • Twee: 2 stappen vooruit

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 6
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Speelduur: 45 minuten

Keezenspel spellen voor 2 personen

3. De Vergeten Stad

De vergeten stad is ook een geweldig bordspel voor twee spelers. Het is een coöperatief bordspel. Het doel van het spel is om een legendarische vliegmachine terug te halen. Deze vliegmachine ligt begraven in de ruïnes van een vergeten stad in de woestijn.

Bij het spel draait het om samenwerken met je teamgenoten. Jij en een groep avonturiers gaan op zoek naar een oude stad in de woestijn om er een legendarische vliegmachine te vinden. Tijdens de reis wordt jullie helikopter gedwongen om een noodlanding te maken, waardoor jullie gestrand zijn in de woestijn. Jullie moeten nu snel de stad uitgraven en alle onderdelen van de vliegmachine vinden om naar huis te kunnen vliegen, terwijl jullie alert moeten blijven voor gevaren zoals dorst en zandstormen. Lukt het jullie om op tijd te ontsnappen aan de storm en de woestijn?

Het leuke aan dit spel is dat je de moeilijkheidsgraad zelf kan bepalen. Hierdoor blijft het altijd een uitdagend en spannend spel. Daarnaast is het hierdoor makkelijker om met kinderen te spelen. Het spel is vrij makkelijk om uit te leggen en de spelregels zijn niet al te ingewikkeld.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 5
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Duur: 30 minuten

De vergeten stad coöperatieve spellen

4. Agricola

Agricola is een bordspel waarin de spelers de rol van boeren spelen die hun landbouwbedrijf moeten uitbreiden en verbeteren. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te verdienen door het planten van gewassen, het houden van vee, het bouwen van gebouwen en het opleiden van gezinsleden.

Het spel begint met een kaal stuk grond en een klein gezin. Spelers moeten hun grond bewerken, bomen planten, vee kopen, gebouwen bouwen en gezinsleden opleiden om hun landbouwbedrijf te laten groeien. Elk seizoen, waaronder lente, zomer, herfst en winter, stelt spelers voor nieuwe uitdagingen en beslissingen.

Er zijn veel verschillende manieren om punten te verdienen in Agricola. Spelers kunnen punten verdienen door gewassen te planten en te oogsten, vee te houden, gebouwen te bouwen en gezinsleden te opleiden. Er zijn ook speciale kaarten die spelers kunnen verdienen door bepaalde prestaties te behalen, zoals het houden van een bepaald aantal vee of het bouwen van een bepaald aantal gebouwen.

Agricola is een complex spel met veel diepgang en veel beslissingsmogelijkheden. Het vereist een goede planning en strategie om succesvol te zijn. Spelers moeten ook rekening houden met de beperkte hulpbronnen, zoals grond, bomen, vee en gebouwen, en moeten beslissen hoe ze die het beste kunnen gebruiken om hun bedrijf te laten groeien. Agricola is een uitdagend en leerzaam spel voor iedereen die geïnteresseerd is in landbouw en strategie.

Extra informatie

 • Aantal spelers: 1 tot 4
 • Leeftijd: vanaf 12 jaar
 • Duur: 120 minuten

Agricola spelletjes voor 2 personen

5. De Zoektocht naar El Dorado

El Dorado is een bordspel ontwikkeld door Reiner Knizia en uitgebracht in 2016. Het speelt zich af in Zuid-Amerika tijdens de goudkoorts en spelers nemen de rol aan van avonturiers die op zoek zijn naar het mythische gouden land van El Dorado. Spelers verzamelen grondstoffen, bouwen schepen en ondernemen reizen door de jungle om El Dorado te vinden.

Het spel omvat bewegingsmechanismen, grondstoffenmanagement en routeplanning, en een aspect van set collection. Het doel van het spel is om de meeste punten te verzamelen door de overwinning te behalen in verschillende categorieën zoals het verzamelen van grondstoffen, het bouwen van schepen en het verkrijgen van de dichtstbijzijnde aanwezigheid bij El Dorado. De zoektocht naar El Dorado is een uniek en uitdagend spel dat een perfecte combinatie biedt van strategie en geluk.

De zoektocht naar El Dorado heeft voldoende diepgang en variatie en is uitdagend voor het hele gezin. Als je het voor de eerste keer speelt, kun je er wel vanuit gaan dat je even bezig bent met het doorlezen en begrijpen van de spelregels.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 4
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 45 minuten

de zoektocht naar el dorado leukste bordspellen

6. Paleo

Paleo is zeker een aanrader voor 2 spelers. Paleo is een coöperatief bordspel waarbij de spelers met elkaar mogen overleggen en samen beslissingen nemen. Goed kunnen samen werken is dan ook heel belangrijk om te kunnen winnen.

Elke speler krijgt een unieke set kaarten, die een groep mensen en de omgeving voorstellen. De spelers spelen kaarten en werken samen om grondstoffen te verzamelen, vaardigheden te ontwikkelen of de groep uit te breiden. Het spel omvat verschillende rondes, elk bestaande uit een dag- en nachtfase. Tijdens de dagfase worden de kaarten gespeeld en tijdens de nachtfase worden de mensen verzorgd en voorbereid voor de volgende dag. Dit gaat door totdat de spelers samen 5 overwinningpunten (spel gewonnen) of doodskoppen (spel verloren) verzamelen.

Paleo is een uitdagend spel dat je goed kunt spelen met 2 personen. Het behoort dan ook tot mijn favoriete bordspellen en is echt een aanvulling op je spelletjescollectie.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 4
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 45 minuten

Paleo beste bordspellen

7. Carcassonne

In dit populaire bordspel bouwen spelers samen de Franse stad Carcassonne op door tegels te leggen en horigen in te zetten. Het is een leuk bordspel om met z'n tweeën te spelen. Punten worden verdiend door voltooide projecten en de speler met de meeste horigen op een afgerond project krijgt de punten. Elk project heeft verschillende regels voor het verdienen van punten. Het spel eindigt als alle tegels gelegd zijn en de speler met de meeste punten wint.

Carcassonne wordt door zowel families als groepen spelers geliefd om zijn diepgang ondanks de eenvoudige regels en het element van geluk. Het spel heeft een mooie nieuwe vormgeving en een goede kwaliteit. Carcasonne is ontzettend vermakelijk en is een echte aanrader!

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 5
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Speelduur: 35 minuten

Carcassonne bordspellen voor 2 personen

8. Codenames Duet

Jij en je partner zijn op een geheime opdracht in een drukke stad. Het doel is om contact te maken met 15 spionnen en de huurmoordenaars te vermijden. Elk van jullie weet welke spionnen de andere veilig kan benaderen. Jij geeft elkaar één-woord-aanwijzingen en probeert samen alle spionnen te vinden voordat de tijd verstrijkt. Codenames Duet is een samenwerkend spel voor twee (of meer) spelers. Het spel is uitgegeven door White Goblin Games.

Codenames Duet is een geweldig spel om je een hele avond mee te vermaken. Er zijn veel opties in het spel dus de herspeelbaarheid is groot! Het spel heeft simpele regels, maar bevat genoeg diepgang. Het is een grappig, spannend spel dat ook leuk is voor mensen die normaal niet zo van spelletjes houden.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 (of meer)
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 15 tot 30 minuten

codenames duet favoriete spellen

9. Het verboden eiland

Het Verboden Eiland is een avontuurlijk bordspel voor 2 tot 4 spelers. Het spel is uitgegeven door White Goblin Games en speelt zich af op een verloren eiland. De spelers nemen de rol aan van een groep avonturiers die proberen het eiland te verkennen en te redden voor het zinkt.

Aan het begin van het spel wordt het eiland kaartje gedeeld onder de spelers en zijn er vier verschillende doelen die de spelers moeten voltooien om het spel te winnen. Deze doelen variëren van het verzamelen van schatten, het vinden van een reddingsboot of het repareren van een bepaalde machine op het eiland.

Elke speler krijgt een set kaarten waarmee ze kunnen bewegen en interacteren met het eiland. Tijdens hun beurt kunnen spelers grondstoffen verzamelen, andere spelers helpen of uitdagingen aangaan op het eiland. Het eiland is vol met uitdagingen en obstakels, dus spelers moeten samenwerken om te overleven en hun doelen te bereiken.

Het Verboden Eiland is een coöperatief spel, wat betekent dat de spelers samenwerken om het spel te winnen. Dit maakt het spel niet alleen uitdagender, maar ook nog eens leuker om te spelen. Het is ook een snel spel, waardoor het geschikt is voor families en groepen vrienden die op zoek zijn naar een snelle en opwindende bordspellen-ervaring.

In feite is Het Verboden Eiland een spannend bordspel dat een perfecte mix is tussen coöperatie en uitdaging. Spelers moeten elkaar helpen om de doelen te bereiken, maar tegelijkertijd moeten ze zich concentreren op hun eigen strategieën om te winnen. Als je op zoek bent naar een spel waarin samenwerken en avontuur centraal staan, is Het Verboden Eiland een uitstekende keuze.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 4
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 30 minuten

het verboden eiland leuke bordspellen

10. Hive

Hive is een bordspel voor 2 personen. De spelers plaatsen om de beurt stukken op het bord, en proberen daarmee de tegenstander vast te zetten door zijn stukken te omringen en daardoor immobiel te maken. Het spel bestaat uit 20 verschillende stukken, die staan voor insecten en zijn gemaakt van duurzaam hout.

Het unieke aan Hive is dat het geen vast bord heeft, maar de spelers het bord samen bouwen terwijl ze het spel spelen. Dit zorgt voor een gevarieerde speelervaring en de mogelijkheid om verschillende strategieën te ontwikkelen.

Er zijn verschillende soorten insecten stukken beschikbaar, waaronder de kever, grashopper, spin en mier, elk met hun eigen specifieke bewegingsmogelijkheden. Het doel van het spel is om de tegenstander zijn koningin-insect vast te zetten, door deze te omringen met andere stukken, zodat deze niet meer kan bewegen.

Hive is een slim en tactisch spel, dat vereist dat spelers op verschillende manieren denken en nadenken over de bewegingen van hun tegenstander. Het is geschikt voor spelers van alle leeftijden en is een uitdagende en leuke manier om tijd door te brengen met vrienden of familie.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2
 • Leeftijd: vanaf 4 jaar
 • Speelduur: 15 minuten

Hive bordspellen voor 2 personen

11. Pandemic

In Pandemic zijn er verschillende ziektes uitgebroken over de hele wereld. Jij bent lid van een elite team ziektebestrijders en het is jullie missie om de ziektes te behandelen. Ook is het jullie missie om onderzoek te doen naar genezingen tegen deze ziektes.

Het spel Plague Inc. gaat over verspreiding van ziektes door de wereld. Op het bord zijn steden met grote bevolkingen aangegeven als hotspots, waar ziektes wild om zich heen grijpen. Elke beurt heeft een speler 4 acties om te reizen tussen steden, te behandelen geïnfecteerde gebieden, een genezing te ontdekken of een nieuw onderzoeksstation op te zetten. Dit gebeurt met de kaarten uit de decks, die bevatten zowel epidemie- als normale verspreidingskaarten.

Elke speler heeft binnen het eliteteam van ziektebestrijders een unieke rol, waardoor samenwerking en strategie belangrijk zijn. De Projectleider kan onderzoeksstations bouwen en de Wetenschapper heeft slechts 4 kaarten nodig om ziektes te genezen. Het is belangrijk om slim te spelen omdat de ziektes zich snel verspreiden. Als één van de ziektes niet onder controle kan worden gehouden of de behandeling duurt te lang, verliezen alle spelers. Als alle vier ziektes overwonnen worden, winnen alle spelers!

Pandemic heeft diverse prijzen gewonnen, waaronder een Gouden Ludo Winner en Australian Games Association Game of the Year. Pandemic is één van de leukste spelletjes voor 2!

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 4
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 45 minuten

pandemic bordspellen voor 2 personen

12. Patchwork

Patchwork is een twee-speler bordspel ontwikkeld door Uwe Rosenberg en uitgebracht in 2014. Het spel speelt zich af in een naaiatelier waarin spelers quilts maken door stukjes stof op een speelbord te plaatsen. Het spel wordt gespeeld met een timer-token die op een spoor rond het bord beweegt, waarbij spelers beurt om beurt stukjes stof kopen en op hun quilt leggen.

Het doel van het spel is om de meeste punten te verzamelen door het verzamelen van stofstukjes, het maken van complete quilts en het verzamelen van bonuspunten. Patchwork is een uniek en uitdagend spel waarbij tactiek en planning centraal staan, aangezien spelers hun beurten moeten beheren om te zorgen dat ze op tijd stof kunnen kopen en complete quilts kunnen maken. Het spel biedt een leuke en ontspannende uitdaging voor twee spelers.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 30 minuten

Patchwork beste bordspellen

13. Azul

In Azul, het tactische bordspel moet je het paleis van Portugese koning Manuel I versieren met kleurrijke tegels. De koning was onder de indruk van de Azulejos in het Alhambra in Zuid-Spanje, en heeft jou opdracht gegeven zijn paleis te decoreren met vergelijkbare tegels.

In het spel Azul concurreren spelers om de muren van het paleis Evora te versieren. Elke speler heeft zijn eigen spelbord waarop zij hun muur kunnen bouwen volgens de patroonlijnen die zij hebben verzameld. Tegels zijn beschikbaar in de fabrieksschijven in het midden van de tafel.

Het spel wordt gespeeld over meerdere rondes, totdat één speler een horizontale rij op zijn bord vol heeft met tegels. Een ronde bestaat uit drie fases: verzamelen van tegels, leggen van tegels en puntentelling. Spelers krijgen extra punten voor specifieke patronen en complete sets, maar worden afgerekend voor verspilde materialen. Wie de meeste punten heeft aan het einde, wint het spel.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 4
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 40 minuten

Azul spellen voor 2 personen

14. Ticket to ride europa

Ticket to Ride Europa is een heel leuk spel waarin spelers treinenreizen maken door Europa. Het doel van het spel is om zo veel mogelijk verbindingen te maken tussen Europese steden door middel van treinen. Aan het begin van het spel krijgt elke speler een aantal stadskaarten en treinkaarten.

Spelers verzamelen treinkaarten door kaarten te trekken uit een stapel of door kaarten te ruilen met andere spelers. Wanneer een speler voldoende treinkaarten heeft om een verbinding te maken, legt hij of zij de treinkaarten op tafel en krijgt de verbinding in de kleur die op de kaarten is aangegeven. Sommige verbindingen zijn meer waard dan andere, afhankelijk van hoeveel treinkaarten er nodig zijn om ze te maken en hoe ze verdeeld zijn over het bord.

Naast het verzamelen van treinkaarten en het maken van verbindingen, spelers kunnen ook "tickets" kopen die hen opdrachten geven om bepaalde verbindingen te maken. Als een speler een ticket heeft gekocht en de verbinding later aanlegt, krijgt hij of zij extra punten. Als een speler echter niet in staat is om de verbinding te maken, krijgt hij of zij puntenaftrek.

Ticket to Ride Europa is een uitdagend en opwindend spel dat tactiek, planning en geluk vereist. Het is misschien iets minder uitdagend om met z'n tweeen te spelen, maar het spel biedt alsnog uren speelplezier.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 5
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 40 tot 60 minuten

Ticket to ride bordspellen voor 2 personen

15. My city

My City is een bordspel ontworpen door Reiner Knizia en is een legacy-spel. Dit betekent dat het spel over meerdere spellen heen evolueert, waarbij keuzes die de speler maakt, invloed hebben op latere spellen.

In My City bouwen de spelers hun eigen stad door middel van het bouwen van gebouwen en de ontwikkeling van infrastructuur. Elke speler start met een leeg stuk land en verzamelt kaarten die de gebouwen en infrastructuur vertegenwoordigen die zij kunnen bouwen.

De spelers verdienen punten voor elk gebouw dat ze bouwen en de ontwikkeling van hun stad. Ze moeten ook beslissen welke gebouwen ze willen behouden en welke ze willen slopen, wat invloed heeft op latere spellen omdat gesloopte gebouwen niet beschikbaar zijn.

Het spel eindigt na een aantal spellen en de speler met de meeste punten wint. My City is een uniek en uitdagend spel dat de spelers uitdaagt om strategische keuzes te maken en hun stad te ontwikkelen op een manier die het best bij hen past.

My City is een leuk spel voor 2 personen, omdat het veel interactie biedt en strategische uitdaging. De spelers moeten samenwerken en tegelijkertijd concurreren om de grootste en meest ontwikkelde stad te bouwen. Het is ook leuk omdat het een legacy-spel is, wat betekent dat de keuzes die de spelers maken tijdens elk spel invloed hebben op de volgende spellen, wat de samenwerking en uitdaging verhoogt. Het biedt de spelers de kans om samen te werken en tegelijkertijd hun eigen strategieën te ontwikkelen, wat het spel extra spannend maakt.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 4
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 30 minuten

My city bordspel voor 2 personen

16. Escape room

Deze Escape room is een leuk spel voor 2 personen. Lukt het jou om binnen de tijd te ontsnappen? Bij deze escape room is het jullie taak om binnen 60 minuten de puzzels op te lossen! Je hebt veel vaardigheden nodig om te kunnen ontsnappen; samenwerken, creativiteit, communicatie...

Net als de echte escape room kan je het spel maar één keer spelen. Wel kan je alle items opnieuw printen via de website, zodat je het spel door kan geven!

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1 - 2
 • Leeftijd: vanaf 16 jaar
 • Speelduur: 60 minuten

escape room bordspellen voor 2 personen

17. Openhartig in love

In Openhartig in love kan je je partner op een leuke manier leren kennen. In het spel zitten 100 kaartjes waar uitdagende vragen en verassende opdrachten op staan! Er zijn tegenwoordig trouwens ontzettend veel openhartig edities, die allemaal leuk zijn om met z'n tweeën te spelen. Bekijk hier alle edities van Openhartig. 

openhartig in love spel voor 2 personen

18. Ticket to ride Nordic Countries

Ticket to ride nordic countries kan je in 5 minuten leren en geeft uren speelplezier, voor zowel families als ervaren spelers!

Nordic Countries is een tactisch tweepersoonsspel en neemt je mee door Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. Spelers verzamelen kaarten van verschillende soorten treinwagons om op deze manier routes te claimen en door tunnels en op veerboten te kunnen rijden. Het spel biedt genoeg uitdaging voor 2 personen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 3 spelers
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: ongeveer 60 minuten

nordig countries bordspellen voor 2 personen

19. Stenen tijdperk

Stenen tijdperk is een leuk spel voor 2 personen met op bol.com een score van 4,8 sterren. Het doel is om de meeste punten te krijgen. In dit bordspel probeer je te overleven in Stenen Tijdperk. Dit doe je door op wild te jagen om je volk van voedsel te voorzien, gereedschap te ontwikkelen en grondstoffen te verzamelen. Tijdens het spel zijn er veel manieren om aan punten te komen; zoals het bouwen van hutten en het verzamelen van beschavingskaarten in combinatie met bepaalde ontwikkelingen.

Wij vinden dat het spel vooral genoeg uitdaging biedt voor beginnende bordspel spelers. Ook bij kinderen valt het spel vaak goed in de smaak. Leuk om met het gezin te spelen dus! We vinden het leuk dat je vaak pas aan het einde van het spel weet wie er gaat winnen, dit houdt het extra spannend.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 4
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 60 minuten

spel voor 2 personen

20. Lost cities

Tijdens Lost Cities ga je samen op expeditie. Tijdens deze expeditie verzamel je punten. Degene met de meeste punten wint de ronde. Na drie rondes is degene met de meeste punten bij elkaar opgeteld de winnaar.

Je bouwt expedities in vijf verschillende kleuren door kaarten van laag naar hoog te leggen. Als je aan de beurt bent leg je een kaart in een expeditie of op een aflegstapel. Het is een zeer toegankelijk denk spel voor 2 personen waar je niet snel op uitgekeken raakt. Meer informatie over Lost Cities vind je hier.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 30 minuten

lost cities spelletjes voor 2 personen

21. Kikkerland Mancala

Het doel van dit spel is om de stenen van je tegenstander te veroveren. Het spel eindigt als een van de spelers geen steentjes meer over heeft, als hij geen geldige zet meer kan doen of als een van de spelers een vooraf bepaald aantal stenen heeft veroverd.

Kikkerland Mancala is een leuk spel voor 2 personen en is ook handig om mee te nemen op reis. Bekijk hier nog meer handige spellen die je mee kunt nemen op reis.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Speelduur: 10 minuten

kikkerland mancala leuke spelletjes

22. Scythe

Scythe is een leuk strategisch spel voor 2 personen wat zich afspeelt in een alternatieve geschiedenis uit de jaren twintig. Elke speler speelt een karakter van een van de vijf facties in Oost Europa. Het veroverde land levert je nieuwe rekruten, goederen en bouwgrond op. Dit heb je nodig om te beginnen met de productie van de oorlog machines.

Scythe is een avontuurlijk spel en behoort tot één van mijn favoriete spellen voor 2 personen. Zoals met de meeste grote bordspellen, moet je wel even de tijd nemen om het te leren. Maar als je het eenmaal kent, is het spel ontzettend vermakelijk.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1 tot 5
 • Leeftijd: vanaf 14 jaar
 • Speelduur: 30 minuten

Scythe leukste spelletjes

23. Jaipur

Voor Jaipur heb je veel tactiek nodig en een klein beetje geluk. Je moet namelijk weten hoeveel goederen je verhandelt en hoeveel kamelen je houdt of verkoopt. Naast het verkopen, moet je deze ook zelf nog verplaatsen. Tijdens het handelen kan je fiches verdienen. De speler met de meeste fiches wint het spel.

Jaipur is makkelijk te leren. Het spel vereist wel veel concentratie, omdat het op elk moment compleet op zijn kop gezet kan worden! Het spel zit in een klein doosje waardoor je het makkelijk overal mee naartoe kan nemen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 30 minuten

Jaipur tactische spelletje

24. Sequence Classic

Sequence is een bordspel en kaartspel voor twee tot zes spelers. Het doel van het spel is om een reeks van vijf kaarten van dezelfde soort (bijvoorbeeld vijf zwarte schoppen) op een rij te krijgen op het bord. Elke beurt kunnen spelers een kaart spelen en proberen om een reeks te voltooien, of ze kunnen een kaart kopen om hun opties te vergroten.

Het spel bevat ook "actiekaarten" die het spel kunnen veranderen door te verstoren of te verdedigen tegen andere spelers. Het spel is eenvoudig te leren, maar vereist tactiek en slim denken om te winnen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 12
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Speelduur: 20 minuten

sequence simpel spel

25. Bresk!

Bresk is een heel leuk taalspelletje dat je met 2 personen kan doen! Het is eigenlijk een combi van Kruiswoordpuzzels, Yahtzee en Scrabble. Ideaal als je van taalspelletjes houdt dus.

Het is een spel waarbij je woorden invult op de scoreblad. Deze woorden leveren punten op. Door te dobbelen bepaalt de actieve speler welke letters alle spelers moeten opschrijven.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 5
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 30 minuten

bresk beste spel

Leuke spellen voor 2 personen

Er zijn talloze leuke spellen voor 2 personen. Of je nu bordspellen, kaartspellen of puzzels verkiest, er is altijd wel iets dat je kunt ontdekken en samen kunt spelen.

Bordspellen bieden een wereld vol mogelijkheden voor twee spelers. Van klassiekers zoals Schaken en Dammen tot modernere spellen met diepe strategieën en thema's. Je kunt elkaar uitdagen met slimme zetten en tactische beslissingen nemen om de overwinning te behalen.

Kaartspellen zijn ook bijzonder geschikt voor twee spelers. Er zijn eindeloos veel opties, variërend van snelle en eenvoudige spellen tot complexere en diepgaande ervaringen. Je kunt elkaar uitdagen met slimmigheidjes, je kaarten strategisch gebruiken en proberen om de overhand te krijgen.

Voor degenen die van puzzels houden, zijn er speciale spellen ontworpen voor twee personen. Deze spellen stellen jullie denkvermogen en samenwerkingsvaardigheden op de proef. Het is een geweldige manier om samen te werken en je geest scherp te houden.

Of je nu graag competitief speelt of juist liever samenwerkt, er zijn leuke spellen voor twee personen die aan je voorkeuren voldoen. Het belangrijkste is dat je samen kunt genieten van quality time en plezier kunt beleven.

bordspel 2 personen

Bordspel 2 personen

Bordspellen voor 2 personen zijn een geweldige manier om quality time door te brengen en plezier te hebben met een vriend, familielid of geliefde. Deze spellen zijn speciaal ontworpen om met twee spelers te spelen en bieden diverse mogelijkheden om te genieten van een uitdagende en boeiende speelervaring.

Met klassieke bordspellen zoals Schaken en Dammen kunnen twee spelers hun strategische vaardigheden testen en tactische beslissingen nemen in een intens gevecht op het bord. Deze tijdloze spellen bieden een onuitputtelijke bron van spanning en competitie.

Moderne bordspellen voor twee personen zijn er in allerlei genres en stijlen. Of je nu van avontuur houdt, strategische gevechten wilt voeren of juist graag puzzelt, er is altijd een spel dat bij je past. Van het naspelen van historische conflicten tot het ontdekken van onbekende werelden, de keuzemogelijkheden zijn eindeloos.

Wat deze spellen gemeen hebben, is dat ze zorgen voor boeiende interacties en een stimulerende speelervaring. Je kunt je partner uitdagen, samenwerken of elkaar verrassen met slimme zetten. Bordspellen voor twee personen bieden een unieke gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en plezier te beleven in een gezellige en competitieve setting.

bordspellen voor 2 personen

Misschien vind je dit ook interessant

Naast onze lijst met leuke bordspellen voor 2 personen, hebben we nog meer favoriete spel lijsten online staan!

leuke spellen voor 2 personen

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen