De top 6 kaartspelletjes voor volwassenen

Het leuke aan kaartspellen is dat er voor elk wat wils is.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannende familieavond waar je samen met de kinderen wat kan dollen, of je bent op zoek naar iets volwasseners, er is altijd wel een spel voor jou.

Vandaag richten we ons op kaartspellen voor volwassenen.

Deze kaartspellen voor volwassenen zijn ontworpen om onderwerpen te behandelen die je bij andere spelletjes achterwegen laat. 

Zie deze spellen als een kans om je haar los te laten en te ontspannen met wat speels slecht gedrag, en misschien ook een paar glazen wijn.

Op zoek naar meer van dit soort spelletjes? Lees dan deze blog met nog meer leuke spelletjes voor volwassenen.   

Wat zijn kaartspelen voor volwassenen?

Hoewel veel groepen in de loop van het jaar hun eigen kaartspellen voor volwassenen hebben verzonnen, begon de vraag naar dit soort recreatieve opties toe te nemen nadat Cards Against Humanity een revolutie startte voor ietwat aanstootgevende manier om met vrienden te spelen.

Om je te helpen vrijdagavond te kiezen uit de opties die er zijn, hebben we de beste leuke kaartspellen voor volwassenen bij elkaar gezocht.

Hier is onze top 6 om je op weg te helpen. 

1. Cards Against Humanity

Cards Against Humanity

Laten we eerst eens kijken naar een van de kaartspelletjes voor volwassenen waarmee de trend begon.

Cards Against Humanity is een eenvoudig maar fantastisch spel dat het Apples to Apples formaat gebruikt om mensen in "verschrikkelijke" mensen te veranderen (zoals het spel zegt).

Uiteindelijk is dit het spel voor jou als je het niet erg vindt om soms een beetje duister te worden, en te lachen om de schimmigere aspecten van kunst, het leven, en popcultuur.

Afhankelijk van hoe zeker je je voelt met je vriendenkring, kun je altijd sommige kaarten uit de stapel verwijderen.

Het spel werkt als volgt. Eén persoon kiest een zwarte kaart die een scenario voorstelt, en de andere spelers in de groep presenteren een witte kaart om daarop te reageren.

De zwarte kaart kan bijvoorbeeld zeggen "Wat is die vreemde geur?" en de rest van de spelers moet proberen niet alleen het meest absurde antwoord te geven, maar ook het antwoord waarvan zij denken dat de hoofdspeler (de persoon met de zwarte kaart) het grappigst zal vinden.

Het draait allemaal om het gebruik van shock humor om je vrienden aan het lachen te maken en punten te verzamelen.

Er zijn verschillende regelsets om uit te kiezen, afhankelijk van hoe je wilt spelen, en uitbreidingspakketten voor extra kaarten.

2. Bad People 

Bad people

Een ander leuk kaartspel voor volwassenen, als je een beetje speels gekibbel niet erg vindt, is "Bad People".

Dit spel is misschien niet het beste om met nieuwe vrienden te spelen, omdat het ervan afhangt of je al een diepe (en hopelijk onbreekbare) band hebt met de andere spelers in je groep.

Uiteindelijk wil het spel mensen laten zien hoe hun vrienden over hen denken.

Het werkt als volgt - je kiest een "identiteitskaart" en beantwoordt dan vragen die bij die identiteit horen.

Een vraag kan bijvoorbeeld zijn "Wiens begrafenis zal de kleinste opkomst hebben?", en dan moet je beweren dat het kleinste aantal mensen de begrafenis zal bijwonen van de identiteit die je hebt gekozen.

Bad people draait om het delen van verhalen, verlegenheid, en wederzijdse binding.

Als je vriendschapsbanden diep genoeg zijn om een paar beledigingen te overleven, zal je merken dat deze kaartspelletjes voor volwassenen je veel meer informatie geven over je naasten.

3. What Do You Meme?

What do you meme

Hoewel "What do You Meme" een spel is dat in de categorie leuke kaartspelletjes voor volwassenen past, is het lang niet zo gewaagd als spellen als Cards Against Humanity.

In plaats daarvan gaat het er bij dit spel om dat je je amuseert met je internet meme-kennis.

Als je altijd verbonden bent met de online wereld, dan is de kans groot dat je regelmatig memes deelt met je vrienden en collega's.

In "What do you meme?" moet je het tegen je vrienden opnemen om de grappigste memes te maken aan de hand van bekende foto's van het web.

Eén speler fungeert als jurylid en legt een fotokaart op een ezel, terwijl de rest van de spelers bijschriften kiest die bij die foto passen.

Net als bij Cards Against Humanity is het de bedoeling om het bijschrift te kiezen dat de jury het grappigst vindt.

Dit is een fantastisch spel dat met een grote groep vrienden kan worden gespeeld.

4. The Voting Game

the voting game

Hoe vaak zit je te denken over je vrienden? Weet je wie van hen de meeste kans zou hebben om een verkiezing te verliezen door de manier waarop ze zich op school gedroegen? Wie zou zich met moeite uit een krankzinnigengesticht kunnen praten?

The voting game helpt je deze vragen en meer te beantwoorden.

Zoals veel kaartspellen voor volwassenen is het uitgangspunt eenvoudig genoeg.

In de doos zitten 160 vragenkaartjes en elke speler stemt op de persoon onder hen die het meest waarschijnlijk aan de beschrijving van de vraag voldoet.

De spelers raden dan wie op hen gestemd heeft, en als ze juist kiezen, worden de stemmen onthuld.

Verwacht wel wat gênante verhalen over jezelf, dus neem liever geen familieleden mee die zich makkelijk beledigd voelen!

5. Drunk, Stoned or Stupid

Drunk, stoned or stupid

Klaar om je vriendschappen op de proef te stellen?

Drunk, Stoned, or Stupid is een kaartspel voor volwassenen dat lijkt op het "Stemmen" Spel, omdat het bedoeld is om je te helpen bepalen welke mensen in je groep het meest waarschijnlijk "allergisch zijn voor alles", of "de hele dag geobsedeerd zijn over een tekst".

Het idee is dat het spel zal testen hoe goed je vrienden je kennen, en hoe je jezelf aan hen voorstelt, door steeds absurdere vragen te stellen over wat je zou kunnen doen in de juiste omstandigheden.

De scenario's variëren van je leven riskeren voor een selfie tot zoenen met "absoluut iedereen".

Zodra de groep beslist welke persoon het meest geassocieerd wordt met een kaart, krijgt die speler de kaart, en de persoon met de minste kaarten aan het einde van het spel wint!

6. Never have I ever

Never have I ever

Never have I ever is een leuk gezelschapsspel dat je waarschijnlijk al eens met vrienden gespeeld hebt met vragen die je gewoon verzonnen hebt.

Het "Never have I ever" spel neemt gewoon een deel van de stress van je schouders doordat je de vragen niet zelf hoeft te verzinnen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over creatieve blokkades.

Wat leuke kaartspelletjes voor volwassenen betreft, is Never Have I Ever een klassieker, met standaardvragen zoals "Ik ben nog nooit vreemdgegaan''.

Het enige waar je aan moet denken is dat iedereen in je groep eerlijk moet zijn over wat ze wel en niet hebben gedaan, dus je kunt beter niet spelen met iemand die je intiemste geheimen niet mag weten.

Een ander punt om in gedachten te houden is dat dingen gespannen kunnen worden tussen nieuwe koppels als dingen als seksuele geschiedenis ter sprake komen.

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen