Leukste puzzels voor volwassenen in 2022

Puzzelen is super leuk en rustgevend om te doen. Ik heb geen idee waarom, maar zelf pak ik altijd rond Kerst een puzzel uit de kast. Hier kan ik mezelf dan uren mee vermaken. In eerste instantie denk ik dan; even een uurtje puzzelen, maar al gauw ben ik een paar uur verder zonder dat ik het door heb.   

Er bestaan tegenwoordig talloze leuke puzzels voor volwassenen. Hieronder lees je de top 8 leukste puzzels voor volwassenen in 2022. Zelf vind ik het altijd leuk als de puzzel 1000 stukjes heeft. Hier ben ik dan net lang genoeg mee bezig om er niet te snel klaar mee te zijn, maar heeft nog wel genoeg uitdaging. Door de jaren heen heb ik geleerd dat het belangrijk is om veel ruimte te hebben als je aan een puzzel begint. Ik heb dat dus niet en maakte hem eerst altijd op de grond. Dan zat ik weer uren voor de TV op de grond en had ik daarna weer pijn aan m'n rug. Daarom heb ik op een gegeven moment een puzzelmat gekocht. Super handig, kan je 'm zo oprollen en opbergen. Ik raad je dus aan om of een heel groot huis te hebben, of een puzzelmat te kopen.   

1. Jan van Haasteren Zuidpool Expeditie puzzel 1000 stukjes

Deze puzzel heeft 1000 stukjes en is van Jan van Haasteren. Zijn puzzels zijn meestal met veel kleur en detail. In deze puzzel is de Jan van Haasteren familie op expeditie naar de Zuidpool. Ze hebben elk hun eigen manier gevonden om de barre toestanden te overleven. De puzzel is vanaf 12 jaar. 

2. Wasgij Original 32 Mag het een onsje meer zijn!?

Dit is een zeer uitdagende puzzel waarbij je niet precies weet hoe de puzzel eruit gaat zien. De puzzel heeft een goede kwaliteit, heeft een stevig materiaal en is duurzaam. Bij deze puzzel weet je dus niet precies wat je puzzelt. Zoals op de doos staat: ''Don't puzzle what you see, puzzle what de gardener sees''. Extra uitdagend dus! 

3. Ravensburger puzzel Lost Places: Mysterious Castle Library Legpuzzel

Dit is een hele gave puzzel van Ravensburger. Ook een populair merk onder de puzzelmerken. Deze puzzel is uitdagend omdat er soms veel donkere stukjes tussen zitten. Hij is geschikt voor beginners en ervaren puzzelaars en heeft 1000 stukjes.

4. Jan van Haasteren de Muziekwinkel & Vakantiekriebels 2 x 1000 stukjes

Jan van Haasteren staat bekend om zijn prachtige afbeeldingen. In deze doos zit 2 keer een puzzel van 1000 stukjes, dubbel zoveel plezier dus. Op de ene puzzel brengt de Jan van Haasteren familie een bezoek aan de muziekwinkel, waar zij nieuwe instrumenten uitproberen. Op de andere puzzel heeft de familie ieder zo zijn eigen manier om de vakantie in te vullen. Ook super leuk om als cadeau te geven!

5. Ravensburger puzzel Harry Potter Challenge

Deze puzzel van 1000 stukjes van Ravensburger komt met een unieke puzzel waarbij je uitgedaagd wordt om alle populaire personages uit de Harry Potter films te puzzelen. Het is wel handig om de personages een beetje uit je hoofd te kennen. Kijk hier voor meer leuke Harry Potter spellen.

6. Ravensburger puzzel de Nachtwacht 

Deze puzzel heeft 1500 stukjes en is hiermee uitdagender dan de puzzels van 1000 stukjes. Ben je op zoek naar langer puzzelplezier, maar met een gemiddelde moeilijkheidsgraad? Dan is dit de juiste puzzel voor jou! Deze puzzel is wel alleen aan te raden als je houdt van weinig kleurverschil in een puzzel en het leuk vind om hier uitdaging in te zoeken. 

7. Jigsaw puzzle Amy Design Wild Animals Outback

In de serie Amy Design puzzels zitten prachtige natuurpuzzels. Deze puzzel is een mooie afbeelding van diertjes uit Australië. Hij bevat 1000 stukjes. 

8. Jan van Haasteren Eurovisie Songfestival puzzel 

Deze prachtige afbeelding van het songfestival is een prachtige puzzel. Jan van Haasteren puzzels blijven leuk en bij deze puzzel zie je al snel resultaat. De puzzel is heel gedetailleerd en dat maakt het juist zo leuk.

Puzzelen is natuurlijk super leuk, maar ben je nou meer op zoek naar een leuk spelletje om te doen? Lees dan eens deze blog over de leukste spelletjes voor volwassenen!   

Misschien vind je dit ook interessant

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen