Geweldige Harry potter bordspellen

Vind jij Harry Potter ook zo leuk? Alle films al vaak gekeken en de boeken al meerdere keren gelezen? Tegenwoordig hebben ze ook super leuke Harry Potter spellen, speciaal voor jou als echt Harry Potter fan!

Wij zelf zijn echt groot fan van de tovenaar, en hebben natuurlijk voor jou een aantal Harry Potter bordspellen uitgetest. Ook zit er soms een Harry Potter gezelschapsspel tussen. Tegenwoordig zijn er veel Harry Potter bordspellen op de markt, waaronder een Harry Potter schaakspel en Harry Potter Trivial Pursuit. De leukste Harry Potter spelletjes hebben we op een rijtje gezet! 

Leukste Harry Potter bordspellen: top 13

Heb je geen zin om de hele blog door te lezen? Geen probleem! Hieronder lees je onze top 13 met leukste Harry Potter bordspellen: 

 1. Trivial Pursuit
 2. Dobble
 3. Cluedo
 4. Hogwarts
 5. Time's Up
 6. Magical Beasts
 7. Uno
 8. Rory's story cubes
 9. Gryffindor speelkaarten
 10. Doolhof
 11. Race op de Wegisweg
 12. Schaakspel
 13. Memory

harry potter bordspellen

1. Trivial pursuit Harry Potter

Welke echte Harry Potter fan wil er nou geen Trivial pursuit over je favoriete thema? Deze versie bevat 600 vragen die gaan over Harry Potter. En geloof mij, ook al denk je dat je alles weet, zijn er nog steeds vragen die je niet weet te beantwoorden. Test je kennis en leer nog meer over je favoriete personage! 

Het spel bestaat uit zes categorieën:

 1.  Zweinstein (blauw)
 2. Toverdranken en spreuken (roze)
 3. Magische voorwerpen (oranje)
 4. Tovenaars en heksen (geel)
 5. Kwaadaardige krachten (paars)
 6. Dieren en magische wezens (groen)

Daag je vrienden uit en bewijs dat jij de meeste kennis hebt over Harry Potter!

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 8
 • Leeftijd: vanaf 12 jaar
 • Duur: ongeveer 60 minuten 

harry potter spelletjes

2. Harry potter Dobble

Dit spel test je concentratie, motoriek en snelheid! Het doel van Harry Potter Dobble is om zoveel mogelijk kaartjes te verzamelen. Iedere speler begint met een kaartje in zijn hand waarop 8 symbolen staan afgebeeld. Eén symbool matcht met het kaartje dat op tafel komt te liggen. Ben jij de eerste die het symbool ziet? Roep het hardop en dan is het kaartje voor jou! 

Wij vinden Harry Potter Dobble een geweldig spel! Het spel heeft verschillende speelversies die makkelijk te begrijpen zijn. Ook leuk om met kinderen te doen. Harry Potter Dobble heeft prachtige afbeeldingen van de serie, zoals de personages zelf maar bijvoorbeeld ook toverstaffen en toverdrankjes. 

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 8 spelers
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Duur: ongeveer 15 minuten

harry potter spel

3. Harry potter Cluedo

Het mega populaire spel Cluedo kwam in 1946 op de markt en is één van de bestverkochte spellen. In deze editie gaat het om een vermissing. De regels zijn eigenlijk hetzelfde als bij de normale editie, maar dan is het spel in Harry Potter thema. Jullie moeten deze verdwijning zien op te lossen! Het verschil met de gewone editie van Cluedo is dat er leuke aanwijzingen in het spel zitten die het nog magischer maken. Gebruik help cards, dark cards en mystery cards om uit te vinden wie de persoon heeft aangevallen en met welke magische spreuk of voorwerp. 

Dit is een super leuke variant op de originele Cluedo, al helemaal als je fan bent van Harry Potter. Wij vonden dat het spel goede kwaliteit had en snel te leren was. 

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 3 tot 6 spelers
 • Leeftijd: vanaf 9 jaar
 • Duur: ongeveer 60 minuten

harry potter gezelschapsspel

4. Harry potter Hogwarts

Harry Potter Hogwarts behoord tot één van onze favoriete Harry Potter bordspellen. Het is een coöperatief bordspel voor 2-4 spelers waarin spelers samen werken om de Dark Lord te verslaan en de veiligheid van Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry te beschermen. Het spel omvat 7 verschillende spellen, elk met een stijgend niveau van uitdaging en complexiteit. Spelers nemen de rol aan van bekende personages uit de Harry Potter-reeks, zoals Harry, Hermione en Ron, en gebruiken verschillende toverstokken, bezweringen en voorwerpen om te strijden tegen vijanden, zoals Draco Malfoy, Bellatrix Lestrange en Voldemort zelf. 

Terwijl ze door de spellen vorderen, kunnen spelers hun personages versterken door nieuwe vaardigheden en uitrusting te verdienen. Het spel omvat ook unieke verhaalelementen die direct uit de boeken en films komen, waardoor fans van de franchise verder kunnen duiken in het universum van Harry Potter. 

Het spel vereist samenwerking, strategie en geluk om te winnen, en het is een leuke manier om tijd door te brengen met vrienden en familie die fans zijn van de franchise. Als Harry potter fans moesten wij dit bordspel natuurlijk hebben en daar hebben we geen moment spijt van gehad.   

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 4
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Duur: ongeveer 45 minuten

harry potter bordspel

5. Time's Up Harry Potter

Time's Up Harry Potter is een coöperatief spel. Het spel bestaat uit drie spelrondes waarbij het doel is om zoveel mogelijk Harry Potter begrippen op de kaarten te laten raden door een beschrijving te geven, een enkel woord te noemen of het begrip uit te delen. Wie na deze drie rondes de meeste punten heeft verzameld wint het spel. 

Naar onze mening zeker de moeite waard voor de Harry Potter fans om aan te schaffen!

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Duur: ongeveer 30 minuten

Harry potter editie

6. Harry Potter Magical Beasts

In het Harry Potter spel Magical Beasts is het doel om de meest waardevolle verzameling wezens te verzamelen door ze te vangen en te trainen. Spelers nemen de rol aan van personages uit de Harry Potter-reeks, zoals Harry, Ron, Hermione of Ginny, en rennen door het spelbord op zoek naar de juiste kaarten. 

Met behulp van hints en dobbelstenen moeten spelers als eerste de vier kaarten van één type wezen verzamelen. Echter, spelers moeten opletten voor hun tegenstanders, die op elk moment hun hard-gewonnen kaarten kunnen stelen. 

Dit is een snel en uitdagend spel waarin tactiek en geluk vereist zijn om te winnen. Stap in de magische wereld van Harry Potter en beleef de spanning van het verzamelen van magische beesten. Wie wint de race door Zweinstein en verzamelt als eerste de meest waardevolle verzameling?

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
 • Leeftijd: vanaf 5 jaar
 • Duur: ongeveer 60 minuten 

harry potter spellen

7. UNO Harry Potter

Het bekende en populaire spel UNO nu in een speciaal Harry Potter jasje! Het doel van het spel is om zo snel mogelijk al jouw kaarten uit te spelen. Dit doe je door de bijpassende kaarten in jouw hand op de bovenste kaart van de stapel te leggen. De kaart die je speelt moet hetzelfde kleur of getal hebben dan de bovenste kaart van de stapel. Als je nog één kaart in je hand hebt roep je UNO. Vergeet je dit? Pak je twee nieuwe kaarten. 

De regels zijn niet anders dan de normale editie van UNO, daarom is deze editie vooral voor kinderen een leuke toevoeging. Bekijk hier andere leuke edities van UNO.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 10 spelers
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Duur: ongeveer 30 minuten

harry potter gezelschapsspel

8. Rory's story Cubes Harry Potter

Rory's Story Cubes: Harry Potter is een creatief verhaal vertellen spel waarbij spelers de iconische personages, locaties en voorwerpen uit de Harry Potter-franchise gebruiken om avontuurlijke verhalen te creëren. Het spel bestaat uit 9 dobbelstenen met afbeeldingen van elementen uit de Harry Potter-wereld, waaronder toverstokken, bezweringen, huiselfen en meer. 

Spelers kunnen de dobbelstenen gooien en de resulterende afbeeldingen gebruiken als inspiratie om verhalen te vertellen. Het spel is ontworpen om fantasie en creativiteit aan te wakkeren en is een leuke manier om tijd door te brengen met vrienden en familie. 

Rory's Story Cubes: Harry Potter is ook geschikt voor kinderen en is een leuke manier om hen te helpen bij het ontwikkelen van verhaalvertelvaardigheden en het uitbreiden van hun verbeelding. Het is een uniek en leuk cadeau voor fans van de Harry Potter-franchise en voor iedereen die van verhalen vertellen houdt. 

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1 tot 12 spelers
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Duur: ongeveer 5 minuten

spel harry potter

9. Harry Potter Gryffindor speelkaarten 

Deze betoverende Gryffindor speelkaarten vertegenwoordigen de vier takken van Hogwarts: Gryffindor, Slytherin, Ravenclaw and Hufflepuff. De buitenverpakking ziet er erg magisch uit, super leuk om te geven als cadeautje aan een echte Harry Potter fan! 

gryffindor speelkaarten gezelschapsspellen

Je kan natuurlijk talloze spelletjes spelen met kaarten, maar laatst heb ik een heel leuk spel geleerd welke ik graag met jullie wil delen: vrouwen meppen! Het klinkt niet echt aardig, maar ben sinds kort verslaafd geraakt aan dit spel. Vrouwen meppen lijkt een beetje op Halli Galli. 

Het doel van het spel is om al je kaarten weg te spelen. De spelregels zijn simpel. Aan het begin van het spel worden alle kaarten verdeeld onder de spelers. Deze kaarten mag je niet bekijken. Om de beurt legt een speler een kaart op en telt mee. Je begint bij aas, daarna 2, 3 etc. Wanneer een speler een kaart opgooit die hetzelfde is als dat hij zegt, slaat hij in het midden van de tafel. Degene die als laatst slaat, pakt alle kaarten en speelt hiermee verder. Er zijn nog een paar andere regels wanneer je op tafel slaat: 

 1. Je slaat op tafel wanneer er een dubbel getal ligt. Dus bijvoorbeeld 2 vijven of negens achter elkaar.
 2. Je slaat op tafel wanneer er een sandwich ligt. Dit betekent twee van dezelfde met één kaart ertussen.
 3. Je slaat op tafel wanneer er een vrouw ligt. 
 4. Je slaat op tafel wanneer een Koning ligt, maar let op; bij de Koning slaat iedereen eerst tegen zijn/haar voorhoofd aan voordat je op de tafel slaat   
 5. EN je slaat dus op tafel wanneer je omdraait wat je zegt. 

Dit zijn de enige vijf regels. Echt een super leuk simpel spelletje. Wij maakte er op een gegeven moment ook een drankspelletje van. Elke keer als je de pot pakt, neem je ook een slokje.

10. Harry Potter Doolhof

Het Harry Potter gezelschapsspel Doolhof is echt een Harry Potter gezelschapsspel. Het doel van het spel is om te ontsnappen uit het doolhof. Met dit spel moet je vooruitdenken en kan je je tegenspelers dwarsbomen. Allerlei bekende bewoners van Hogwarts wachten tot ze bevrijd worden: Perkamentus, Hagrid, Hedwig, Harry, Ron, Hermelien. Je kan ze bevrijden door nieuwe paden te creëren in het labyrint. 

Doolhof is echt een aanrader voor alle Harry Potters fans. Het spel is super snel te leren en vooral voor kinderen leuk. 

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
 • Leeftijd: vanaf 7 jaar
 • Duur: ongeveer 30 minuten

harry potter doolhof

11. Harry Potter - Diagon Alley Dash - Race op de Wegisweg 

Race op de Wegisweg is een bordspel waarin spelers deelnemen aan een race door de magische wereld van de Wegisweg. In het spel nemen spelers de rol aan van een van de personages en reizen ze over het spelbord vol hindernissen en verrassingen. 

Het doel van het spel is om als eerste de finishlijn te bereiken door strategische bewegingen en het gebruik van magische krachten. Spelers moeten ook op hun tegenstanders letten en tactisch handelen om ze te verslaan. 

Race op de Wegisweg biedt een unieke en uitdagende ervaring voor spelers van alle leeftijden, met zijn combinatie van tactiek, behendigheid en geluk. Het spel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en is een leuke manier om tijd door te brengen met vrienden en familie. Als fan van de magische wereld van de Wegisweg of als liefhebber van bordspellen, is Race op de Wegisweg een leuk spel om te verkennen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Duur: ongeveer 30 minuten

harry potter wegisweg

12. Harry Potter schaakspel

Het Harry Potter Schaakspel is een uniek en opwindend bordschaakspel dat gebaseerd is op de wereld van Harry Potter. Het spel wordt gespeeld met een speciaal ontworpen schaakbord en stukken die zijn geïnspireerd op personages en voorwerpen uit de franchise. 

In het spel nemen twee spelers de rol aan van respectievelijk de Goede of Slechte Zijde en proberen ze elkaar te verslaan door strategisch hun stukken te bewegen. Het doel is om de tegenstanders' Koningin te veroveren of de tegenstander in een onmogelijke positie te forceren. 

Het Harry Potter Schaakspel biedt een unieke en uitdagende ervaring voor schaakliefhebbers en fans van de Harry Potter-franchise. Het spel is geschikt voor spelers vanaf 8 jaar en is een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden en familie. Als je op zoek bent naar een schaakspel met een magische twist, dan is het Harry Potter Schakenspel een fantastische keuze.

harry potter schaakspel

13. Harry Potter Memory

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk paren te vinden en te verzamelen door het onthouden van de locatie van elke kaart. Wanneer twee spelers dezelfde kaart vinden, kunnen ze deze in hun bezit nemen en proberen het volgende paar te vinden. Het spel eindigt wanneer alle paren gevonden zijn en de speler met de meeste paren wint. 

Harry Potter Memory is een leuk en uitdagend spel voor fans van Harry Potter en voor iedereen die van geheugenspellen houdt. Het is een leuke manier om tijd door te brengen met vrienden en familie en biedt een uitdaging voor zowel kinderen als volwassenen. Als je op zoek bent naar een leuk bordspel dat de hersenen uitdaagt en vermaakt, is Harry Potter Memory een goede keuze!

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Duur: ongeveer 30 minuten

harry potter spelletjes

Misschien vind je dit ook interessant

Naast onze lijst met de leukste Harry Potter bordspellen, hebben we nog meer favoriete spellijsten online staan!

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen