Regenwormen junior spelregels

Regenwormen Junior is het klein broertje van gewone Regenwormen. Het grootste verschil is dat de cijfers op de stenen een stuk lager zijn. Daarnaast zijn de waardes van de dobbelstenen anders. In deze blog lees je de Regenwormen Junior spelregels.

Dit populaire dobbelspel is voor kinderen vanaf vijf jaar. Omdat het spel minder tegels bevat dan het oorspronkelijke spel, duurt Regenwormen junior ook niet zo lang. Het spelletje duurt ongeveer 20 minuutjes. Je kunt het spel met 2 tot 5 spelers spelen.

Lees hier de spelregels van de normale Regenwormen.

regenwormen junior spelregels

Doel van het spel

De regenwormen Junior spelregels zijn makkelijk uit te leggen, hoewel het voor kinderen nog best wel moeilijk kan zijn. Het doel van het spel is om de meeste wormpjes te verzamelen. Op de stenen staat aangegeven hoeveel wormpjes die steen waard is.

Spelverloop

Een speler gooit met de zes dobbelstenen en kiest één symbool waarvoor hij de punten krijgt, deze dobbelstenen legt hij opzij. Het lijkt dus logisch dat symbool te kiezen waarvan hij er de meeste gooit. Daarna mag de speler weer gooien met de overgebleven dobbelstenen en opnieuw kiezen wat hij opzij legt. Hij mag niet meer kiezen wat hij al eerder opzij legde.

Zo gaat hij door tot hij niets meer gooit wat hij nog kan tellen. Een extra spelregel is dat hij ook altijd een keer de regenwormen moet wegleggen, voordat de speler een steen pakt. Tot slot telt de speler eenvoudigweg het aantal verzamelde symbolen. De speler pakt de steen die bij dit aantal punten hoort.

De steen mag je van de tafel pakken, of bij de tegenstander als de steen bovenop zijn stapel ligt. Als de steen er niet meer ligt, pakt hij een steen die minder waarde heeft.

Einde van het spel

Zijn alle tegeltjes omgedraaid, dan stopt het spel en ga je kijken wie de meeste punten heeft.  Degene met de meeste regenwormen wint het spel!

Regenwormen Junior

Review

Regenwormen Junior is een erg leuk dobbelspel en super goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ze leren van alles, denk hierbij aan:

  • Met emoties om leren gaan
  • Plan aanpassen aan veranderingen
  • Je aandacht erbij houden
  • Onthouden van informatie
  • Nadenken over wat je doet

Naast al deze punten leren ze ook nog spelenderwijs te tellen.

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen