Onze Top 10 Buitenspellen voor Volwassenen (2024)

Onze Top 10 Buitenspellen voor Volwassenen (2024)

Chill je in de zomer ook vaak buiten met vrienden? En zijn jullie fan van spelletjes? Lees dan snel verder! Buitenspelletjes zijn namelijk echt niet alleen voor kinderen. In deze blog lees je onze top 10 buitenspellen voor volwassenen.

Buitenspellen voor volwassenen

Geen zin om de hele blog te lezen? Geen probleem! Hieronder vind je een lijstje met onze top 10 buitenspellen voor volwassenen.

 1. Spikeball
 2. Kubb
 3. Beerpong
 4. Mölkky
 5. Jeu de boules
 6. Laddergolf
 7. JAXY ringwerpspel
 8. Jaxy Frisbee Spel
 9. Croquet
 10. Toyfel frisbee spel Miles

Buitenspellen voor volwassenen

1. Spikeball

Wil je een keer een actief spel spelen? Dan is Spikeball echt iets voor jou! Spikeball is een balspel dat gespeeld wordt door twee teams van twee spelers. Het spel omvat het stuiteren van een kleine bal op een net dat zich op ongeveer kniehoogte bevindt. Het doel is om de bal te slaan, zodat het andere team de bal niet kan vangen voordat deze op de grond stuitert. Punten worden gescoord door de bal op de grond te laten stuiteren of door het andere team fouten te laten maken, zoals het missen van een slag of het uit de bounds slaan van de bal.

Dit spel kan zowel binnen als buiten worden gespeeld en is populair geworden als een strandspel en een activiteit voor bijeenkomsten en evenementen. Het wordt beschouwd als een relatief eenvoudig te leren spel met veel beweging en actie voor spelers en toeschouwers.


Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 4
 • Speelduur: 10 - 30 minuten
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Uitgever: LuZana

Spike ball spel volwassenen

2. Kubb

Kubb is een spel dat gespeeld wordt tussen twee teams van 1-6 spelers elk. Top om mee te nemen als je bijvoorbeeld in het park gaat chillen met mooi weer. Het doel van het spel is om houten blokken, bekend als Kubbs, om te gooien op het speelveld van de tegenstander. Het team dat als eerste de koning omgooit, wint het spel.

Het spel wordt gespeeld door teams om beurten werpstokken te gooien naar de Kubbs van de tegenstander. Kubbs die omver worden gegooid, worden op de speelhelft van de tegenstander geplaatst en dienen als doelen voor het andere team om naar te gooien. Het spel is afgelopen als een team alle Kubbs en de Koning van de tegenstander heeft omgegooid.

Kubb vereist precisie en strategie en kan op verschillende ondergronden worden gespeeld. Het spel kan worden aangepast aan de voorkeuren van de spelers en is populair over de hele wereld als een leuk en uitdagend spel.

De officiële versie is op bol.com best wel duur, en ik kan heel goed begrijpen dat je hier geen 100 euro aan uit wil geven. Dit is de beste betaalbare versie van het spel.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 teams van 1-6 mensen
 • Speelduur: verschilt per potje, tussen de 15 en 75 minuten
 • Leeftijd: vanaf 5 jaar
 • Uitgever: Engelhart

Kubb buitenspellen voor volwassenen

3. Beerpong

Beerpong is een super populair drankspel dat vaak gespeeld wordt op feestjes met vrienden. Voor het spelen van het spel heb je een paar dingen nodig: een beerpongtafel (of een andere tafel), plastic bekers en pingpongballetjes. Beerpong is echt een ideaal spel om lekker buiten te doen, bijvoorbeeld in de tuin op een warme zomerdag.

Het team probeert de pingpongballetjes in de bekers van het andere team te gooien. Als de bal in een beker landt, moet het andere team de inhoud van die beker leegdrinken en de beker van de tafel verwijderen. Het team dat als eerste alle bekers van het andere team heeft laten leegdrinken, wint het spel.

Hoewel beerpong vooral bekend staat als drankspel, vereist het ook vaardigheid en precisie bij het gooien van de pingpongballetjes. Het spel heeft veel variaties en regels, die per regio of groep spelers kunnen verschillen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Speelduur: ongeveer 15 minuten
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar

Beerpong buitenspellen voor volwassenen

4. Mölkky

Mölkky is een houten werpspel dat oorspronkelijk uit Finland komt en nu populair is geworden over de hele wereld. Het spel bestaat uit 12 genummerde houten kegels (genummerd van 1 tot 12) en een werpstok.

Het doel van het spel is om de houten kegels omver te werpen en precies 50 punten te scoren. Spelers gooien de werpstok naar de kegels en proberen zo veel mogelijk omver te werpen. Elke kegel die omvalt, telt als het aantal punten dat op de kegel staat.

Als een speler tijdens een beurt geen kegel omver werpt, krijgt hij één strafpunt. Het spel gaat door totdat een speler exact 50 punten heeft behaald. Als een speler meer dan 50 punten scoort, wordt de score van die beurt teruggezet naar 25 punten.

Mölkky is een leuk en sociaal spel dat buiten en binnen gespeeld kan worden en geschikt is voor spelers van alle leeftijden en niveaus. Het bevordert hand-oogcoördinatie en werptechniek.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2+
 • Speelduur: 15 - 30 minuten
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Uitgever: Selecta Spellen

Molkky buitenspellen voor volwassenen

5. Jeu de boules

Jeu de boules, ook wel bekend als petanque, is een Franse sport die gespeeld kan worden met 2 spelers (tête-à-tête), 2 teams van 2 spelers (doublettes) of 2 teams van 3 spelers (triplettes). Het doel van het spel is om metalen ballen, bekend als boules, zo dicht mogelijk bij een kleine houten doelbal, genaamd cochonnet, te werpen.

Jeu de boules buitenspellen voor volwassenen

Het spel begint met het gooien van de cochonnet en daarna proberen spelers of teams om de beurt een boule te werpen naar de cochonnet. Het team of de speler met de boule die het dichtst bij de cochonnet ligt, scoort punten. Punten worden geteld op basis van het aantal boules dat zich dichter bij de cochonnet bevindt dan de boules van de tegenstander. Het spel gaat door totdat een team of speler 13 punten heeft gescoord.

Jeu de boules is een leuk, eenvoudig en sociaal spel dat geschikt is voor spelers van alle leeftijden en niveaus. Het vereist precisie, strategie en concentratie en kan zowel binnen als buiten worden gespeeld. Het spel is wereldwijd populair geworden en heeft veel variaties en regels.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Speelduur: 20 - 45 minuten
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Uitgever: Engelhart

Jeu de boules

6. Laddergolf

Laddergolf is een superleuk buitenspel met drie ladders, zes bolas en drie sporten per ladder. Het doel is om de bolas om de sporten van de ladder te gooien om punten te scoren.

Het spel kan met twee of meer spelers of teams worden gespeeld en het doel is om als eerste exact 21 punten te scoren. Spelers gooien om de beurt de bolas naar de ladders en elke bolas die aan de sporten blijft hangen, telt als één punt.

Laddergolf is een draagbaar en leuk spel dat zowel binnen als buiten kan worden gespeeld. Het vereist precisie en vaardigheid bij het gooien van de bolas en kan worden gespeeld door spelers van alle leeftijden en niveaus. Er zijn veel variaties en regels die het spel interessanter maken en die zich aanpassen aan de vaardigheden en voorkeuren van de spelers.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: +2
 • Speelduur: 20 - 30 minuten
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar, maar kan ook eerder
 • Uitgever: BS Toys

Laddergolf

7. JAXY ringwerpspel

Het JAXY Ringwerpspel is een compleet pakket dat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden om ringwerpen te spelen. Het is een superleuk en interactief spel dat iedereen kan spelen.

Om te beginnen, moet je een lijn trekken vanaf waar iedereen zijn ring zal gooien. De set wordt geleverd met 8 touwringen en 8 plastic ringen, zodat je kunt kiezen welk type ringen je wilt gebruiken.

Vervolgens gooi je om de beurt je ring naar een paal of haak die in de grond is gestoken en punten oplevert als je ring blijft hangen. Afhankelijk van de locatie van de paal of haak waarop je ring terechtkomt, krijg je een bepaald aantal punten.

Het spel gaat door totdat alle ringen zijn gegooid en de punten zijn geteld. De persoon met de meeste punten wint het spel.

De JAXY Ringwerpspel is een fantastisch spel om met vrienden en familie te spelen. Het is perfect voor feestjes, picknicks, of gewoon om samen buiten te spelen. Je kunt er ook een leuk drankspel van maken!

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2+
 • Speelduur: 10 - 30 minuten
 • Leeftijd: vanaf 5/6 jaar
 • Uitgever: JAXY

JAXY ringwerpspel

8. Jaxy Frisbee Spel

Het doel van het Jaxy Frisbee Spel is om de frisbee simpelweg in het goal te gooien! Lijkt makkelijk, maar kan een uitdaging zijn. Zeker als je besluit om er een drankspelletje van te maken. Ideaal om te spelen op een warme zomeravond met vrienden in de tuin.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Speelduur: 15 minuten
 • Leeftijd: vanaf 5/6 jaar
 • Uitgever: JAXY

Jaxy Frisbee spel

9. Croquet

Het spel Croquet is een traditioneel outdoorspel waarbij het doel is om je eigen bal zo snel mogelijk door een parcours van poortjes te slaan met zo min mogelijk slagen. Deze complete set bevat alles wat je nodig hebt om het spel te spelen, inclusief houten hamers, ballen, een begin- en eindspies en metalen poortjes.

Het spel begint met het plaatsen van de poortjes in het gras in een specifieke volgorde. De spelers nemen dan om de beurt hun beurt en proberen hun bal door de poortjes te slaan en naar het volgende poortje te brengen. Het doel is om de poortjes te doorlopen en terug te keren naar het beginpunt voordat de andere spelers dat doen. Het spel vereist vaardigheid en precisie om de bal door de poortjes te krijgen en vereist ook strategisch inzicht om de bal zo te slaan dat hij de volgende poort gemakkelijk bereikt.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2+
 • Speelduur: 30 - 60 minuten
 • Leeftijd: vanaf 5/6 jaar
 • Uitgever: Relaxdays

Croquet

10. Toyfel frisbee spel Miles

Het Frisbee spel is perfect voor groepen die tegen elkaar willen strijden, maar kan ook als één tegen één duel gespeeld worden voor uren speelplezier in het park of aan het meer. Miles is een frisbeespel waarbij het doel is om de fles van je tegenstander van de driepoot te gooien met een nauwkeurige frisbeeworp.

Het spel wordt gewonnen door het eerste team dat 21 punten behaalt. Miles is geschikt voor spelers van alle leeftijden en vereist geen voorkennis. Het opzetten van de buitenspeelset is eenvoudig en snel. De staanders kunnen gemakkelijk in elkaar worden gestoken en individueel in hoogte worden versteld. Om de flessen meer stabiliteit te geven, kunnen ze met water of zand worden gevuld.

Bij het spelen van Miles moet het eerste team de frisbee gooien en mikken op de fles die op de driepoot van de tegenstander staat. Als de fles geraakt wordt, moet deze worden opgevangen door een teamgenoot en de frisbee moet worden gevangen voordat hij de grond raakt. Daarna is het de beurt aan het andere team. Het spel kan competitief zijn, maar is vooral bedoeld voor plezier en samenwerking tussen spelers.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2+
 • Speelduur: 15 - 30 minuten
 • Leeftijd: vanaf 5/6 jaar
 • Uitgever: Toyfel

Frisbee spel buitenspellen voor volwassenen

Misschien vind je dit ook interessant

Naast onze top 10 buitenspellen voor volwassenen, hebben we nog veel meer leuke spellijsten online staan.

Buiten spellen voor volwassenen

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen