10 leuke camping spelletjes (2024)

Het mooie weer komt er weer aan! Ga je dit jaar kamperen? Vergeet dan niet om camping spelletjes mee te nemen. Op de camping doe je eigenlijk toch niets anders dan zwemmen en spelletjes spelen. 

Camping spelletje

In deze blog vertel ik je over onze favoriete camping spellen die ideaal zijn om mee te nemen en die je echt niet kan missen op de camping. De meeste spelletjes zijn lekker actief en de kinderen vermaken zich hier urenlang mee. Veel beter dan achter zo'n schermpje, toch?

Leukste camping spelletjes

Geen zin om de hele blog te lezen? Geen probleem! Hieronder vind je een lijstje met de top 10 leukste camping spelletjes. 

 1. Badminton
 2. Jeu de boules
 3. Tennispaal
 4. Limo-pong
 5. Kubb
 6. BS Toys Moves
 7. Weerwolven
 8. Flessenvoetbal
 9. Ringwerpen
 10. Waterballonnen

camping spelletjes

1. Badminton

Ons lievelingsspel van vroeger op de camping; Badminton! Wij zaten vroeger allemaal op tennis, vandaar dat we badminton ook super leuk vonden. Elk jaar weer verbroken we records en deden we wedstrijdjes wie het vaakst kon overspelen. Ik kan me voorstellen dat het minder leuk is als je nog een beginner bent, maar even oefenen en je kan jezelf zo bewijzen aan nieuwe vriendjes en vriendinnetjes!

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2
 • Speelduur: zolang je wilt
 • Leeftijd: vanaf 5 jaar

Badminton

2. Jeu de boules

Jeu de boules, ook wel petanque genoemd, is een sport afkomstig uit Frankrijk, waarbij twee spelers (tête-à-tête), twee teams van twee spelers (doublettes) of twee teams van drie spelers (triplettes) tegen elkaar spelen. Het doel van het spel is om metalen ballen, bekend als boules, zo dicht mogelijk bij een klein houten doelballetje, de cochonnet genaamd, te werpen. 

Het spel begint met het gooien van de cochonnet en vervolgens proberen de spelers of teams om de beurt een boule te werpen naar de cochonnet. Het team of de speler met de boule die het dichtst bij de cochonnet ligt, scoort punten. De punten worden geteld op basis van het aantal boules dat zich dichter bij de cochonnet bevindt dan de boules van de tegenstander. Het spel gaat door totdat een team of speler 13 punten heeft gescoord. 

Jeu de boules is een leuk, eenvoudig en sociaal spel dat geschikt is voor spelers van alle leeftijden en niveaus. Het vereist precisie, strategie en concentratie en kan zowel binnen als buiten worden gespeeld. Het spel is wereldwijd populair en kent veel variaties en regels.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Speelduur: 20 - 45 minuten
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar

Jeu de boules

3. Tennispaal

Ideaal om te doen op de camping. Lekker actief en je oefent ook nog eens je tennis skills!   Deze tennispaal bestaat uit een bal die vast zit aan een paal en twee plastic tennisrackets. Sla de bal weg met een racket, zo snel als je kunt en zo ver als je kunt. De bal zit vast aan de paal, dus die zal je niet kwijtraken. Je kan het ook met twee personen doen!

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1
 • Speelduur: 20 minuten
 • Leeftijd: vanaf 5 jaar

Tennispaal leuke spelletjes

4. Limo-pong

Limo-pong is eigenlijk hetzelfde als bierpong, maar dan met limo! Vul 6 bekers met limo en zet deze in de opstelling 3-2-1 op een tafel of op de grond. Kijk even op welke afstand je de bekers zet, dit hangt een beetje af van de leeftijd van de kinderen. Wie als eerst het balletjes in alle bekers heeft gegooid, wint het spel! Als iemand raak gooit, wordt de beker weggehaald en mag je de beker leegdrinken. Degene die raak heeft gegooid, mag nog een keer.

Als de kinderen naar bed zijn kunnen de grote mensen natuurlijk écht bierpong gaan spelen.  

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Speelduur: 30 minuten
 • Leeftijd: vanaf 4 jaar

Limo-pong

5. Kubb

Kubb, zoals het Zweedse spel officieel heet, is een supercool buitenspel dat je speelt op gras of zand. Het doel van het spel is om alle houten kubbs van het andere team om te kegelen met houten stokken, voordat het andere team jouw koning omgooit. Kubb behoort zeker tot één van mijn favoriete spelletjes van dit moment. 

Je speelt in teams van twee tot twaalf spelers en elk team heeft vijf kubbs aan hun kant van het speelveld staan. Je wisselt af met gooien en elke beurt probeer je eerst de houten blokken van het andere team om te gooien. Als alle kubbs aan de overkant zijn omgevallen, dan mag je proberen om de koning omver te werpen. 

Als jouw team alle houten blokken omver heeft gegooid en vervolgens de koning omver werpt, dan winnen jullie het spel. Maar als je de koning omver werpt voordat alle kubbs zijn omgegooid, dan verliezen jullie juist. 

Kubb is een spel waarbij het aankomt op slimme strategie en ook een beetje geluk. Het is perfect om te spelen op een zomerse dag in de tuin, op het strand of in het park. En iedereen kan meedoen, ongeacht hoe oud of jong je bent. Dus als je zin hebt in een gezellig potje Kubb, daag dan je vrienden of familie uit voor een spannende wedstrijd!

Lees hier de uitgebreide spelregels van Kubb.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 teams van 1-6 mensen
 • Speelduur: verschilt per potje, tussen de 15 en 75 minuten
 • Leeftijd: vanaf 5 jaar

Kubb

6. Bs Toys moves

Toys Moves is een leuk spel waarbij het draait om het onthouden van bewegingen. Elke schijf heeft een unieke beweging die je moet uitvoeren. Na elke beurt wordt er een nieuwe beweging toegevoegd, dus je moet goed opletten! Als je een beweging vergeet, dan ben je af. 

De persoon die als laatste overblijft, heeft gewonnen! Dit spel kan met zoveel spelers gespeeld worden als je wilt, dus het is geweldig voor zowel kleine als grote groepen. Het is een geweldig beweegspel dat jong en oud helpt om hun denkvermogen te verbeteren.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 -6
 • Speelduur: 15 - 30 minuten
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar

bs toys moves

7. Weerwolven

Tijdens dit kaartspel veranderd de camping in een spannend dorp, namelijk Wakkerdam. Weerwolven van Wakkerdam is een super leuk gezelschapsspel voor de wat oudere kinderen waarbij je de rol speelt van een dorpeling die probeert te ontdekken welke medespeler een stiekeme weerwolf is die 's nachts op slinkse wijze onschuldige dorpsbewoners opeet. Weerwolven is perfect om 's avonds of binnen op een regenachtige dag te spelen.

Je speelt met minimaal 8 spelers en er zijn verschillende rollen, zoals de dorpelingen, een spannende weerwolf  en speciale karakters met unieke vaardigheden. Iedere nacht verslinden de weerwolven een burger en overdag moeten de spelers proberen te achterhalen wie de weerwolven zijn om ze uit te schakelen voordat ze de hele boel overnemen. 

Het spel draait om strategie en tactiek, waarbij je moet bluffen, verdacht maken en allianties sluiten om te overleven en te winnen. Het is de perfecte gelegenheid om je vrienden eens flink te misleiden en hen te laten zien wie de echte alpha is in de groep. Met dit spel heb je gegarandeerd een geslaagde avond op de camping. Dus als je zin hebt in een avondje vol intrige, mysterie en heel veel gebrul, dan is Weerwolven van Wakkerdam het perfecte spel om mee te nemen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 8 - 18
 • Speelduur: 30 - 45
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar

weerwolven van wakkerdam


8. Flessenvoetbal

Een van mijn favoriete spellen voor op de camping is flessenvoetbal. Je hebt er weinig voor nodig en het levert echt veel plezier op! Het enige wat je nodig hebt zijn twee legen flessen (of meer als je met meer speelt) en een voetbal. 

Vul de legen flessen met water en zet ze op een afstandje van elkaar. Met een bal probeer je elkaars fles om te schoppen. Lukt dit, dan moet de tegenstander eerst de bal pakken voordat hij zijn fles weer rechtop zet. Het doel is dus om ervoor de zorgen dat jou fles zo lang mogelijk vol blijft! Als het heel warm is, deden wij wel eens dat de winnaar zijn inhoud van zijn fles over de verliezer mag gooien.  

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: +2
 • Speelduur: 15 - 30 minuten
 • Leeftijd: vanaf 5 jaar

Flessenvoetbal oud Hollandse spelletjes

9. Ringwerpen

Ringwerpen is een leuk en uitdagend behendigheidsspel dat geschikt is voor spelers van alle leeftijden. Het doel van het spel is om de ringen om de paaltjes te gooien en zo veel mogelijk punten te scoren. 

Het spel kan worden gespeeld met twee of meer spelers en bevat een verdubbelaar waarmee je je punten nog verder kunt verhogen. 

Dit werpspel helpt niet alleen bij het ontwikkelen van de motoriek, maar is ook perfect om buiten te spelen op een mooie zonnige dag in de achtertuin, op het strand of in het park. Het is een geweldige manier om plezier te hebben met vrienden en familie terwijl je je behendigheid en precisie verbetert.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: +2
 • Speelduur: 15
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar

Ringwerpen leuke spelletjes

10. Overgooien met waterballonnen

Deze kan niet missen op de camping. Heerlijk als het lekker warm is, spelen met waterballonnen. Iedereen kan meedoen! Speel je het met veel kinderen? Ga in een kring staan en gooi de waterballon over. Als ie knapt, ben je af. Met 30 graden is er toch niets lekkerder dan een beetje nat worden!

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: +2
 • Speelduur: 15
 • Leeftijd: vanaf 4 jaar

Waterballonnen

Spelletjes voor op de camping

Spelletjes op de camping zijn onmisbaar en maken de kampeervakantie nog leuker. Spelletjes zorgen voor ontspanning en plezier, en zijn een geweldige manier om quality time door te brengen met familie en vrienden. Bovendien bieden spelletjes een afleiding van de digitale wereld en geven ze de kans om het echte leven even te omarmen. 

Door samen te spelen en te lachen, bouw je onvergetelijke herinneringen op en creëer je een gevoel van verbondenheid. Of je nu speelt in het gras, op het strand, of bij het kampvuur, spelletjes zijn een geweldige manier om samen te komen en te genieten van de buitenlucht. 

Spelletjes op de camping zijn er in alle soorten en maten, van klassieke spellen tot moderne varianten en nieuwe uitdagingen. Door de vele opties is er voor elk wat wils. Jong en oud kunnen samen spelen en van elkaar leren, wat zorgt voor een leuke en gezellige vakantie.

 Bovendien kan het spelen van spelletjes op de camping je helpen om stress te verminderen en tot rust te komen. Je bent even weg van alle dagelijkse verantwoordelijkheden en kunt je volledig richten op het plezier en de uitdagingen van de spelletjes. 

Kortom, spelletjes op de camping zijn onmisbaar en maken je vakantie nog leuker. Ze zorgen voor plezier, ontspanning en een gevoel van verbondenheid. Of je nu kiest voor een klassiek spel of een moderne variant, spelletjes zijn een geweldige manier om quality time door te brengen met je dierbaren en om onvergetelijke herinneringen te maken.

Misschien vind je dit ook interessant 

Naast onze top 10 spelletjes voor op de camping, hebben we nog veel meer leuke spellijsten online staan. 

Weet jij nog een leuk camping spel die aan dit lijstje moet worden toegevoegd? Laat het weten in de reacties!

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen