Top 15 Bordspel 6 Personen (en leuke kaartspellen)

Top 15 Bordspel 6 Personen (en leuke kaartspellen)

Ben je ook zo'n fan van bordspellen? En ben je benieuwd welke spellen er nou echt leuk zijn voor 6 personen? Lees dan snel verder voor de leukste bordspellen voor 6 personen.

Het spelen van een bordspel zorgt voor ontspanning en plezier. Het is dé ultieme bezigheid om met vrienden te doen en het kan zorgen voor een super leuke avond. Naast plezier is het ook een goede manier om te genieten van een avondje doorbrengen met familie of vrienden. Het geeft mensen de kans om te lachen, elkaar uit te dagen en elkaar te leren kennen.

De beste bordspellen voor 6 spelers

Heb je geen zin om de hele blog te lezen? Geen probleem! Hieronder vind je een lijstje van onze top 15 leukste bordspellen voor 6 personen.

 1. Camel up
 2. Keezenspel
 3. Dixit Odyssey 
 4. Codenames
 5. Charterstones
 6. Ticket to ride (uitbreiding Asia) 
 7. Game of thrones (Monopoly)
 8. Colt Express
 9. Cluedo 
 10. Shit happens
 11. Black stories
 12. Sequence
 13. Libertalia
 14. Decrypto
 15. Mysterium

bordspel 6 personen

De leukste bordspellen om met een grote groep te spelen

In deze blog hebben wij de leukste bordspellen om met een grote groep te spelen verzameld. Dit zijn vooral bordspellen voor 6 spelers. Maar niet alleen bordspellen nemen we mee, ook kaartspellen kun je goed met z'n zessen spelen. Daarom nemen we ook twee kaartspellen mee in deze blog.

1. Camel up

Camel up draait om een race tussen kamelen. Spelers verdienen hierbij geld door in te zetten op welke kameel als eerste de finishlijn zal passeren, of welke kameel als eerste of laatste op een bepaalde positie terechtkomt. Het spel bestaat uit verschillende rondes. Hierbij worden de kamelen aangedreven door het gooien van dobbelstenen. Dat bepaalt hoeveel stappen elke kameel vooruit gaat. Spelers moeten niet alleen de juiste kamelen kiezen om op te wedden, maar ook op het juiste moment inzetten. Hierdoor kunnen ze profiteren van de voorsprong van bepaalde kamelen.

Camel Up is makkelijk te leren en is een leuk en gezellig spel voor een avondje met vrienden of familie. Het spel is leuk met zes personen, maar je kunt het zelfs tot 8 spelen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 3 - 8
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 30 minuten
 • Uitgever: Asmodee

Camel up leuk bordspel

2. Keezen

Het Keezenspel is een perfect spel voor 6 personen. Het doel van het spel is om al je pionnen als eerst in het thuishonk te krijgen.

Als je fan bent van Mens erger je niet en Pesten, dan is het Keezenspel zeker iets voor jou. Het spel combineert de regels van beide spellen. Het bordspel lijkt op Mens erger je niet. Maar in plaats van dobbelstenen gebruik je kaarten met verschillende betekenissen.

Het spel is dynamisch en grappig, en hoewel de regels eenvoudig zijn, moet je voortdurend tactisch nadenken. Het spel is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen die elkaar goed kunnen dwarszitten.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Speelduur: 45 minuten
 • Uitgever: Van der Meulen

Keezenspel favoriete spellen

3. Dixit Odyssey (bordspel 6 personen)

Dixit Odyssey is een geweldig bordspel voor 6 personen. Je kunt het spel zelfs tot 12 personen spelen. Dixit is een gezelschapsspel met sprookjesachtige kaarten. Spelers zijn om de beurt de 'verteller' en kiezen om de beurt een mysterieuze kaart uit hun hand. De verteller geeft een hint in de vorm van een woord, zin, gebaar of geluid en andere spelers kiezen een kaart uit hun hand die bij de hint past.

Het doel is om de kaart van de verteller te ontdekken en ervoor te zorgen dat anderen op jouw kaart stemmen. Het spel heeft weinig spelregels en is daarom geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Dixit Odyssey brengt spelers naar nieuwe, droomachtige en boeiende werelden en moedigt de verbeelding aan.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 3 - 12
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 30 minuten
 • Uitgever: Asmodee

Dixit Odyssey leuk groepsspel

4. Codenames

Codenames is één van de leuke kaartspellen die we meenemen in deze blog. Het is een spannend kaartspel om met 6 spelers te spelen, je speelt het spel namelijk in teams. Tijdens dit leuke kaartspel moeten spelers associaties met woorden zoeken.

Er liggen er vijfentwintig spionnen op tafel en beide teams strijden tegen elkaar om als eerste contact te maken met hun eigen spionnen. Elke teamleider geeft één woord aanwijzingen die van toepassing zijn op meerdere woorden op tafel. Het doel is om de woorden van hun team te raden zonder de spionnen van de tegenstander aan te wijzen. Het is belangrijk om uit de buurt te blijven van de huurmoordenaar.

Er zijn 400 verschillende woorden waarvan er steeds slechts 25 in een spel worden gebruikt. Hierdoor zullen de associaties die spelers maken steeds anders zijn en heeft het spel een hoge helspeelbaarheid.

Codenames is een fantastisch spel dat je met je vriendengroep kan spelen. Ook mensen die normaal gesproken niet zoveel van spelletjes houden, vinden dit spel waarschijnlijk leuk.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 8
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 15 minuten
 • Uitgever: White Goblin Games

Codenames leuke gezelschapsspellen

5. Charterstones

Dit een typisch bordspel waarbij het met 6 spelers leuker is om te spelen. Charterstone is een strategisch bordspel waarbij spelers een gebied ontwikkelen door gebouwen te bouwen, grondstoffen te verzamelen en hun invloed te vergroten. Het bijzondere van dit spel is dat het een uniek legacy-systeem heeft. Dit betekent dat de spelwereld zich ontwikkelt en verandert naarmate het spel vordert.

Charterstones is met zes spelers leuker om te spelen omdat het dan een stuk uitdagender en spannender wordt. Spelers zitten elkaar meer in de weg en moeten harder strijden om grondstoffen te verzamelen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1 - 6
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 60 minuten
 • Uitgever: Asmodee

Charterstone leuke bordspellen

6. Ticket to ride (uitbreiding Asia)

Met Ticket to Ride Asia kun je de spellen uit de Ticket to Ride-reeks met 6 spelers spelen. De editie ticket to ride Europa is een vereiste. Deze uitbreiding biedt de mogelijkheid om in teams te spelen en neemt je mee op een avontuur door Azië. Reis met je partner 25.000 kilometer van Kabul naar Beijing, door de steppen van Mongolië en de Gobi woestijn tot aan de Gele Rivier. Of kies ervoor om alleen te reizen langs de Zijderoute en door Indochina. De uitbreiding bevat kaarten van Azië en Legendarisch Team Asia, bestemmingskaarten en spelregels voor elke kaart. Ook bevat de uitbreiding kaarthouders en plastic treinen in elk van de vijf kleuren.

Deze uitbreiding is super leuk, omdat je het spel in teams speelt en hierdoor ook met z'n zessen kan spelen. Het is een echte aanvulling op het basisspel en is voor gevorderde spelers maar ook voor beginners.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 60 minuten
 • Uitgever: Asmodee

ticket to ride leuk spel

7. Game of thrones (monopoly)

Het bordspel Monopoly en de tv-serie Game of Thrones komen samen in dit spel voor liefhebbers van de serie. Het speelbord, de verpakking, de pionnen, het geld, de kanskaarten en de spelonderdelen zijn allemaal geïnspireerd op de serie van HBO. Spelers verplaatsen hun pion over het bord en proberen zoveel mogelijk Game of Thrones eigendommen te kopen. Hierdoor krijgen ze meer huur van hun tegenstanders. De laatste speler met geld wint het spel.

Game of thrones Monopoly is vooral leuk als je fan bent van de serie. Het spel kan zelfs aan het einde nog een verassende wending hebben. Ook super leuk om als cadeau te geven aan een fan. Lees hier wat andere fans ervan vinden:

fantastisch! En als je het begin deuntje hoort van de serie, wil je meteen spelen!
Leuk spel voor Game of Thrones fans! Wil je het echter met de hele familie spelen, is bet soms lastig dat de chance kaartjes is het engels zijn. Verder vind ik het mooi afgewerkt en er zit een leuk muziekje bij!
Gave vormgeving! Monopoli in een andere dimensie! De tune van GOT in de doos is fantastisch en maakt het helemaal af! Vind je de tune te lang klinken of wordt er te enthousiast op gedrukt ;) dan druk je gewoon nog een keer en het is weer stil :)

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Speelduur: 60 - 120 minuten
 • Uitgever: Hasbro

Monopoly gezelschapsspel

8. Colt express

Tijdens Colt express neem je de rol aan van een bandiet die een treinoverval gaat plegen. Om succesvol te zijn, moet je de actiekaarten slim spelen en zorgvuldig je acties kiezen. Dit doe je terwijl je de kogels van je tegenstanders ontwijkt.

Het leuke aan dit spel is dat je het niet speelt op een plat bord, maar in een driedimensionale trein. Hierbij kunnen de bandieten van wagon naar wagon bewegen en elkaar aanvallen en beroven.

Colt express is een super gaaf en uniek spel. Na ongeveer twee rondes heb je het spel door. Het spel heeft onverwachte wendingen en dit zorgt voor spanning en sensatie.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 60 minuten
 • Uitgever: Asmodee

Colt express leuke gezelschapsspellen

9. Cluedo

Cluedo is een bordspel waarbij spelers moeten ontdekken wie de moordenaar is in een herenhuis. Elke speler heeft een personage en moet aanwijzingen verzamelen. Hierdoor kun je bepalen welke verdachte, wapen en kamer betrokken zijn bij de moord. Dit wordt bereikt door andere spelers te ondervragen en kamers te onderzoeken.

Het spel is leuk met zes spelers, omdat er dan meer personages zijn en meer informatie beschikbaar is. Hierdoor is het moeilijker om de dader te vinden. Cluedo is een uitdagend en leuk spel dat de mentale en deductieve vaardigheden van de spelers test.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 60 minuten
 • Uitgever: Hasbro

Cluedo heel leuk spel

10. Shit Happens

Het doel van Shit happens is om als eerste tien kaarten met vervelende gebeurtenissen in de juiste volgorde te verzamelen. Aan het begin krijgt elke speler drie kaarten met echte levensgebeurtenissen. Deze kaarten leg je in volgorde van minst naar meest vervelend.

Tijdens elke beurt pakt de volgende speler een kaart uit zijn eigen rij en leest de gebeurtenis voor. Hierna moet de actieve speler raden waar deze in zijn eigen rij hoort. Dit leert de spelers elkaar beter kennen en toont hoe anderen over elkaar denken. De eerste speler die zijn rij compleet heeft, wint het spel.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 12
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Speelduur: 30 minuten
 • Uitgever: Goliath

Shit happens gezelschapsspel

11. Black stories

Black Stories is een raadspel dat wordt gespeeld met een groep mensen. Het spel draait om het oplossen van:

 • mysterieuze situaties
 • moorden
 • ongevallen
 • andere duistere gebeurtenissen.

Eén persoon in de groep kent de oplossing van het raadsel en geeft aanwijzingen aan de andere spelers door middel van ja-nee vragen.

De spelers moeten door slimme vragen te stellen en logisch nadenken de oplossing achterhalen. Het spel is bedoeld om de fantasie en het deductievermogen van spelers te prikkelen en is geschikt voor groepen van alle leeftijden.

Lees hier alles over Black stories en bekijk 14 voorbeelden met antwoord. 

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: +2
 • Leeftijd: vanaf 12 jaar
 • Speelduur: 20 minuten
 • Uitgever: StoryFactory

Black stories spel voor 6 personen

12. Sequence

Sequence is een uitdagend bord en kaartspel. Het doel van het spel is om als eerst een rij van vijf kaarten van dezelfde soort te krijgen. Spelers kunnen elke beurt een kaart spelen of kopen. Actiekaarten kunnen extra strategische mogelijkheden bieden. Het spel biedt een balans tussen geluk en vaardigheid. Hierdoor kunnen zowel kinderen als volwassenen genieten van het spel. Het is een geweldige manier om quality time met vrienden en familie door te brengen. Daarnaast vergroot je ook je strategische vaardigheden tijdens het spelen van dit spel.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 12
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Speelduur: 20 minuten
 • Uitgever: Goliath

Sequence spelletjes voor 6 personen

13. Libertalia

Libertalia is een strategisch bordspel. Spelers nemen de rol van luchtpiraten op zich. Hun eigen piratenbende gaan op zoek naar rijkdom en roem op de eilanden van Galecrest. Tijdens het spel moet je slim plannen en anticiperen op de zetten van je tegenstanders. Hierdoor kun je de beste positie op het eiland innemen en de waardevolle buit bemachtigen.

Elke ronde krijgen spelers karakterkaarten. Deze moeten ze tactisch gebruiken om hun piraten op de juiste manier te positioneren. Na de eilandfases volgen nachtfases. Hierin zwakkere piraten nog steeds een belangrijke rol spelen. Dit kunnen ze doen door gebruik te maken van hun speciale vaardigheden. Het spel biedt een spannende mix van geluk en strategie. Hierdoor is het een uitdagend en leuk spel voor zowel beginners als ervaren spelers.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1 - 6
 • Leeftijd: vanaf 14 jaar
 • Speelduur: 40 - 60 minuten
 • Uitgever: 999 games

Libertalia bordspel 6 personen

14. Decrypto

Decrypto Decrypto is een spannend communicatiespel. Je neemt deel van een team van codekrakers en moet geheime berichten sturen naar je teamgenoten. Dit probeer je te doen zonder dat je tegenstanders je onderscheppen.

Het is jouw taak om een communicatiemethode te vinden die duidelijk is voor je teamgenoten. Deze communicatiemethode moet niet te ontcijferen zijn door je tegenstanders. Tegelijkertijd probeer je ook de codes van je tegenstanders te ontcijferen. Zo verdien je onderscheppingsfiches en breng je je team dichter bij de overwinning.

Het team dat als eerste twee onderscheppingsfiches wint, wint het spel. Maar wees voorzichtig, want elke keer dat jouw team de code van je Encryptor niet raadt, ontvang je een miscommunicatiefiche. Het team dat twee van deze fiches ontvangt, verliest het spel. Het spel vereist dus een combinatie van communicatievaardigheden, deductie en strategie om te winnen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 3 - 8
 • Leeftijd: vanaf 12 jaar
 • Speelduur: 30 minuten
 • Uitgever: Asmodee

decrypto spellen voor 6 personen

15. Mysterium

Mysterium is een coöperatief bordspel. één speler neemt de rol van geest op zich en de andere spelers zijn paranormale detectives. Zij helpen de geest de moord op te lossen. De geest communiceert met de detectives door middel van visioenen. Deze moeten ze interpreteren om de juiste verdachte, locatie en wapen te vinden. Het spel vereist een combinatie van deductie, samenwerking en intuïtie.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 7
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 42 minuten
 • Uitgever: Asmodee

Mysterium bordspel voor 6 personen

Waarom een bordspel?

Vaak is het spelen van een bordspel leuker en uitdagender dan een simpel kaartspelletje, zoals Halli Galli. Tijdens het spelen van een bordspel kun je veel strategischer spelen en dit maakt het leuker, als je daar tenminste van houdt. Ook zien bordspellen er vaak uniek en mooi uit, hebben ze veel details en kun je je er een hele avond mee vermaken.

Een nadeel van het spelen van een bordspel is dat het soms moeilijk is om uit te leggen en langer duurt voordat je het bordspel helemaal begrijpt. Maar dit geld alleen voor de eerste keer dat je het spel speelt. De volgende keren zijn allemaal meer dan de moeite waard.

Leuke gezelschapsspellen

Een groot voordeel van gezelschapsspellen is dat ze voor iedereen toegankelijk zijn, ongeacht leeftijd, vaardigheidsniveau of achtergrond. Er zijn spellen voor kinderen, volwassenen en senioren, en voor elk niveau van ervaring en interesse. Door samen te werken, kunnen spelers hun sociale vaardigheden ontwikkelen, zoals:

 • samenwerken
 • communiceren
 • compromissen sluiten
 • leiderschap tonen

Gezelschapsspellen zijn top op met grote groepen te spelen. Het is een geweldige manier om interactie en gezelligheid te stimuleren. Wanneer je met veel mensen bent, kan het soms moeilijk zijn om ervoor te zorgen dat iedereen betrokken raakt in een gesprek en dat iedereen zich op zijn gemak voelt. Maar wanneer je samen een spel speelt, heb je automatisch iets om over te praten en te delen met anderen. hierdoor wordt het ijs breken een stuk makkelijker.

Bovendien bieden veel gezelschapsspellen speciale regels en aanpassingen voor grote groepen. Hierdoor krijg je meer variatie en uitdaging. Zo hebben sommige spellen teams of subgroepen die tegen elkaar spelen. Terwijl andere spellen een competitie-element hebben waarbij spelers punten verdienen. Dit zorgt voor extra spanning en houdt de aandacht van iedereen vast.

Maar het leukste van het spelen van gezelschapsspellen met grote groepen is de hilariteit. Ook de onverwachte wendingen zijn altijd heel leuk. Als er veel mensen meedoen aan een spel, is de kans groter dat er grappige situaties ontstaan of dat er onverwachte dingen gebeuren. En laten we eerlijk zijn, dat is gewoon hartstikke leuk en zorgt voor een positieve en vrolijke sfeer.

Welk bordspel past bij mij?

Er zijn veel verschillende bordspellen waaruit je kunt kiezen als je besluit een bordspel te gaan kopen. Ieder bordspel heeft zijn eigen thema, doelstellingen en niveaus. Voordat je een bordspel gaat kopen is het belangrijk om na te denken over wat je leuk vind en wat voor ervaring je zoekt. Hou je bijvoorbeeld van veel nadenkwerk en uitdaging, of meer van samenwerken?

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar van welke thema's je houdt. Bordspellen hebben altijd een eigen thema, zoals fantasy, geschiedenis of mysterie. Online kun je altijd bekijken wat voor thema het bordspel heeft.

Tot slot is het ook belangrijk om te kijken met hoeveel spelers je het spel gaat spelen. Ben je bijvoorbeeld maar met z'n tweeën? Dan zijn niet alle bordspellen even leuk om te spelen. Zelfs als er op het spel staat dat het wel voor 2 personen is, kan het zo zijn dat het toch minder leuk is om het met twee personen te spelen. Lees hier de leukste spellen voor 2 personen.

Spel 6 personen

Als je met 6 personen bent is het een super leuke activiteit om een bordspel te gaan spelen. Je kunt elkaar uitdagen, maar als je een keer iets anders wilt, kun je ook kiezen voor een coöperatief spel.

De grootste reden voor het spelen van een spel is natuurlijk plezier. Daarnaast brengt het ook nog veel andere voordelen met zich mee:

 • gezelligheid
 • tijdverdrijf
 • stressvermindering
 • verbetering cognitieve vaardigheden
 • je zit niet op je telefoon

Bordspellen 6 personen

Er zijn verschillende redenen waarom je een bordspel zou spelen met 6 personen. Ten eerste is het een goede manier om tijd door te brengen met vrienden of familie. Je bent echt met elkaar in het hier en nu in plaats van dat iedereen de hele avond op zijn telefoon doorbrengt. Het is een geweldige manier om samen te lachen en van elkaars gezelschap te genieten.

Ten tweede bevordert het gezonde concurrentie. Tijdens het spelen van een bordspel kan er een competitieve sfeer gecreëerd worden waarbij je uitgedaagd wordt om te winnen. En wie wil er nou niet winnen? Het is een leuke én gezonde manier om je hersenen te stimuleren en jezelf te ontwikkelen in strategisch denken en probleemoplossing.

Tot slot kan het spelen van een bordspel stress verminderen. Tijdens het spelen ben je niet bezig met de dag en kan het een afleiding zijn van zorgen en problemen. Ook helpt het je brein om te ontspannen.

Bordspel voor 6 (leerzaam)

Naast plezier en gezonde concurrentie, kun je ook ontzettend veel leren van het spelen van een bordspel. Je leert kritisch te denken, traint het geheugen en ontwikkelt een deel van je cognitieve vaardigheden. Het spelen van een bordspel is dus ook nog eens hartstikke nuttig.

Misschien vind je dit ook interessant

Naast bordspellen voor 6 personen, hebben wij nog veel meer leuke spellen online staan.

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen