14 Black stories voorbeelden (met antwoord) en alle edities

14 Black stories voorbeelden (met antwoord) en alle edities

Black stories is een spel waarbij spelers samen raadsels moeten oplossen door vragen te stellen over een gebeurtenis of situatie. Elk raadsel heeft een duister of griezelig thema en het doel is om erachter te komen wat er precies is gebeurd. Spelers stellen ja-of-nee vragen en proberen zo het mysterie op te lossen. 

Het spel is bedacht door Holger Bösch en heeft inmiddels ongeveer tientallen verschillende edities! Naast de standaard editie zijn er ook thema-edities. Ook zijn er ook edities uitgebracht voor specifieke gelegenheden, zoals Kerst. Ongelukken, zelfmoorden, diefstal, ben jij in staat om ieder mysterie op te lossen?

In deze blog lees je hoe het spel werkt en over de verschillende edities. Daarnaast geef ik je 14 voorbeelden met voor- en achterkant!

Alle black stories

Black stories voorbeeld

In deze blog lees je 14 voorbeelden. Deze kun uitproberen voordat je het spel koopt. De voorbeelden komen uit verschillende edities.

Black stories raadsels en antwoorden

De eerste 10 raadsels heeft de uitgever zelf ook gebruikt als voorbeeld. De laatste 4 voorbeelden heb ik uit Black stories 2. Schaf het spel snel aan als je er meer wilt weten en je je de hele avond wil vermaken met deze gitzwarte raadsels!

Voorbeeld 1: simpele moord

Hieronder zie je een voorbeeld met voorkant en achterkant uit Black stories 1. 

black stories Simpele moord

Voorbeeld 2: de lift

Hieronder zie je een voorbeeld met voorkant en achterkant uit Black stories 2. 

black stories de lift

Voorbeeld 3: pijnlijke pimpelaar

Hieronder zie je een voorbeeld met voorkant en achterkant uit Black Stories Shit happens.

black stories pijnlijke pimpelaar

Voorbeeld 4: de wraak van Roodkapje

Hieronder zie je een voorbeeld met voorkant en achterkant uit Black stories Real Crime.

black stories de wraak van roodkapje

Voorbeeld 5: moederinstinct

Hieronder zie je een voorbeeld met voorkant en achterkant uit Black Stories Funny death.

black stories moederinstinct

Voorbeeld 6: de weduwe

Hieronder zie je een voorbeeld met voorkant en achterkant uit Black Stories Holiday Edition.

black stories de weduwe

Voorbeeld 7: een zekere dood

Hieronder zie je een voorbeeld met voorkant en achterkant uit Black Stories 10. 

black stories een zekere dood

Voorbeeld 8: van de rol

Hieronder zie je een voorbeeld met voorkant en achterkant uit Black stories 8. 

black stories van de rol

Voorbeeld 9: rode smurrie

Hieronder zie je een voorbeeld met voorkant en achterkant uit Black stories 13.

black stories rode smurrie

Voorbeeld 10: Mia en Els

Hieronder zie je een voorbeeld met voorkant en achterkant uit Black Stories 9.

black stories mia en els

Voorbeeld 11: de kever

Hieronder zie je een voorbeeld met voorkant en achterkant uit Black stories 2.

Black stories de kever

Voorbeeld 12: de schietpartij

Hieronder zie je een voorbeeld met voorkant en achterkant uit Black Stories 2.

black stories de schietpartij

Voorbeeld 13: dodelijk slim

Hieronder zie je een voorbeeld met voorkant en achterkant uit Black stories 2.

black stories dodelijk slim

Voorbeeld 14: het drama

Hieronder zie je een voorbeeld met voorkant en achterkant uit Black stories 2.

black stories het drama

Black stories edities

Inmiddels zijn er tientallen edities van het spel! Hieronder zie je een lijstje met alle edities op een rijtje:

 1. Black stories 1
 2. Black stories 2
 3. Black stories 3
 4. Black stories 4
 5. Black stories 5
 6. Black stories 6
 7. Black stories 7
 8. Black stories 8
 9. Black stories 9
 10. Black stories 10 
 11. Black stories 13
 12. Black stories Shit Happens
 13. Black stories Real Crime
 14. Black stories Funny Death
 15. Black stories Holiday Edition
 16. Black stories Daily Disasters
 17. Black stories Epic Fails
 18. Black stories Uni
 19. Black stories 5 over 12 editie
 20. Black stories Nightmare on Christmas

Black stories edities voor kinderen

 1. Black stories Junior
 2. Orange stories
 3. Rainbow stories 
 4. Forest stories 
 5. Spooky stories 
 6. School stories 

Black stories uitleg

Black Stories is een fascinerend en soms luguber spel dat spelers uitdaagt om raadsels op te lossen door de juiste vragen te stellen en de antwoorden te raden. Het spel draait om morbide of duistere verhalen die zijn ontworpen om de spelers te verwarren en te intrigeren.

Ze kunnen bijvoorbeeld gaan over zelfmoord, moord, ongelukken of gevangenschap, en spelers moeten vragen stellen om erachter te komen wat er is gebeurd en wie er verantwoordelijk is. Soms zijn de raadsels moeilijk en vereisen ze veel denkwerk en deductieve vaardigheden om te beantwoorden. Het is belangrijk om de juiste vragen te stellen en niet op te geven, want de oplossing kan soms in de kleinste details verborgen zitten.

Een ander interessant aspect van Black Stories is het gebruik van woorden en de manier waarop ze worden gebruikt om het verhaal te vertellen. De woorden kunnen cryptisch zijn of op een bepaalde manier zijn gekozen om de spelers in verwarring te brengen en hen te dwingen hun logisch denken te gebruiken. Het spel is ook heel geschikt om te spelen tijdens lange autoritten, kampeertrips of wanneer je even niets te doen hebt. Speel samen een paar kaarten en de tijd gaat veel sneller!

Black stories

Spelregels Black stories

De spelregels van Black Stories zijn eenvoudig en kunnen in principe worden samengevat in vier stappen.

1. Kies een kaart

De spelleider kiest een ''black story'' kaart en leest de korte beschrijving van het scenario hardop voor aan de andere spelers, behalve het antwoord natuurlijk. De beschrijving kan variëren van een paar zinnen tot een paar korte alinea's, en het kan iets zijn als ''Een vrouw wordt wakker in haar bed en ziet een onbekende man naast haar liggen. Ze is niet beroofd of aangerand. Wat is er gebeurd?''

2. Vragen stellen

De spelers stellen vervolgens vragen aan de spelleider om meer informatie te krijgen over het scenario en om het antwoord te kunnen raden. De spelleider mag alleen "ja" of "nee" antwoorden op de vragen. Bijvoorbeeld, als de vraag is: "Is de man vermoord?" Dan kan de spelleider antwoorden met "ja" of "nee". Het is belangrijk dat de spelleider geen extra informatie geeft dan wat hij op de kaart leest.

3. Raadsel oplossen

De spelers moeten proberen het raadsel op te lossen door het stellen van slimme vragen en het combineren van hun kennis en logisch denken. Het is belangrijk dat de vragen die de spelers stellen specifiek genoeg zijn om hen te helpen bij het oplossen van het raadsel, maar niet zo specifiek dat het antwoord wordt weggegeven. Bijvoorbeeld, in het geval van de kaartbeschrijving hierboven, kunnen de spelers vragen stellen als "Is er een raam in de kamer?" of "Zijn er tekenen van geweld op het lichaam van de man?"

4. Spel eindigt

Het spel eindigt wanneer de spelers het raadsel hebben opgelost, of wanneer de tijdslimiet is verstreken en de spelers geen antwoord hebben gevonden. Als de spelers het raadsel niet hebben kunnen oplossen, dan kan de spelleider het antwoord onthullen.

Black stories 2

Black stories review

Wij vinden Black stories echt een cool en leuk spel! Wat Black Stories zo leuk maakt is dat de raadsels echt uitdagend en intrigerend zijn. De gebeurtenissen zijn vaak donker en eng, waardoor het spel echt spannend en opwindend is. Je kunt je helemaal inleven in het verhaal en wilt echt weten wat er is gebeurd.

Persoonlijk bak ik er niks van, wat het een stuk minder leuk maakt om met z'n tweeën te spelen. Mijn ervaring is dat je dan maar beter zelf de spelleider kan zijn. Maar, met een grote groep mensen vind ik het een stuk leuker en kom ik ook verder met vragen stellen.

Een ander pluspunt van Black Stories is dat je het telkens weer kunt spelen zonder dat het saai wordt. Er zijn talloze kaarten met verschillende raadsels en gebeurtenissen. Ook zijn er zoveel edities waar je uit kunt kiezen. Als je een editie hebt uitgespeeld, kun je weer een andere aanschaffen. De spelletjes zijn gelukkig ook niet zo duur.

Het enige nadeel vinden wij dat het soms zo ontzettend ver doorgedacht is, dat het eigenlijk nergens meer op slaat. Dit maakt het soms ook best lastig om te raden. Wij hadden het leuker gevonden als het wat realistischer zou zijn.

Zijn de verhalen in Black stories waargebeurd?

De verhalen in Black Stories zijn over het algemeen bedacht en niet gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen. Het doel van het spel is om spelers uit te dagen om logisch te denken en deductieve vaardigheden te gebruiken om de oplossing te vinden voor de duistere en morbide puzzels die worden voorgesteld. Hoewel sommige geïnspireerd kunnen zijn op echte gebeurtenissen, zijn ze vaak aangepast of overdreven om het verhaal interessanter te maken en het spel uitdagender te maken. Het belangrijkste doel van Black Stories is om een leuke en uitdagende spelervaring te bieden.

Hoeveel spelers heb je nodig voor Black Stories?

Black Stories is echt een groepsspel en het is aan te raden om het te spelen met een paar vrienden of familieleden, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd, toch? 😃 Het spel is geschikt voor 2 spelers of meer, maar als je het speelt met een grotere groep, wordt het vaak veel leuker, omdat je dan meer input en verschillende perspectieven hebt. Zeker als je er, net zoals ik, niet zo goed in bent, is het veel leuker om het spel met meer dan 2 te spelen.

Dark stories hoeveel personen

Welke black stories is het leukst?

Het is natuurlijk lastig om te zeggen welke editie van Black Stories het leukst is. Dit hangt namelijk helemaal af van jouw persoonlijke voorkeuren. Wel kan ik een aantal edities op een rijtje zetten die erg populair zijn.

 1. "Crime Stories" - deze editie draait om het oplossen van misdaden en moorden, en is populair bij spelers die van misdaadverhalen houden.
 2. ''Funny death'' - deze editie van het spel heeft een thema rondom bizarre en grappige sterfgevallen. 
 3. ''Black stories 2'' - Black stories 2 bevat nog meer gitzwarte raadsel voor gruwelijk gissen en raadselen.

Misschien vind je dit ook interessant

Naast deze blog over Black stories, hebben we nog veel meer leuke blogs over spellen online staan!

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen