Regenwormen uitbreiding uitleg & review

Waarschijnlijk ken je het dobbelspel Regenwormen al wel. Maar ben je ook al bekend met de geweldige uitbreiding van Regenwormen? In deze blog lees je de regenwormen uitbreiding uitleg en de regenwormen uitbreiding review. 

Let op: voor dit spel heb je de normale editie van 'Regenwormen' nodig. Ken je de normale editie van het spel nog niet? Hier lees je de spelregels van Regenwormen.

Regenwormen uitbreiding review

Persoonlijk vinden wij het een hele leuke uitbreiding. Wij waren sowieso al dol op het normale spel, maar met deze uitbreiding vinden we het een nog leuker spelletje geworden! De uitbreiding is ook super leuk om te geven als cadeautje aan iemand die Regenwormen al heeft, of natuurlijk om aan je eigen spelletjescollectie toe te voegen.

Wij raden zeker aan om de uitbreiding erbij te kopen. Wel vinden we 15,99 een beetje prijzig voor een uitbreiding, maar het is het zeker wel waard.

 • Plezier: 8
 • Kwaliteit: 8
 • Uiterlijk: 7,5
 • Makkelijk uit te leggen: 8,5
 • Geluk: 8
 • Leuk voor kinderen: 8,5
 • Leuk voor volwassenen: 7,5

Lees verder voor de uitgebreide uitbreiding Regenwormen review of bestel het spel direct bij bol.com.

Hoeveel plezier beleef je aan Regenwormen uitbreiding?

De regenwormen uitbreiding maakt het spel echt een stukje minder saai. Wij hebben al veel extra plezier beleeft door de uitbreiding. Wij waren nog steeds niet uitgekeken op de basiseditie, maar de nieuwe elementen van de uitbreiding zorgen er wel voor dat we weer even een verfrissende blik op het spel krijgen.

regenwormen uitbreiding uitleg

Kwaliteit van Regenwormen uitbreiding

De Regenwormen uitbreiding heeft een prima kwaliteit. De doos is stevig genoeg om hem overal mee naar toe te nemen en gaat niet snel kapot. De nieuwe elementen in het spel zijn ook van goede kwaliteit, zoals we het gewend zijn van 999 games.

Uiterlijk van Regenwormen uitbreiding

De uitbreiding van Regenwormen ziet er eigenlijk gewoon uit alsof het een gezellig, simpel spelletje is. De nieuwe specialisten zijn figuurtjes met verschillende kleuren gesneden uit hout.

Is Regenwormen uitbreiding makkelijk uit te leggen?

De Regenwormen uitbreiding is heel makkelijk om uit te leggen. Zeker als je de normale editie al kent, duurt het waarschijnlijk een paar minuten voordat je de regels van de uitbreiding kent. Maar ook als je Regenwormen nog niet kent, is de editie makkelijk uit te leggen.

Is Regenwormen uitbreiding een geluksspel?

Net zoals de normale editie van Regenwormen, is de uitbreiding ook een geluksspel. Het gaat er simpelweg om hoe je de dobbelstenen gooit.

Is Regenwormen uitbreiding leuk voor kinderen?

De Regenwormen uitbreiding is heel leuk voor kinderen. Deze editie is voor kinderen vanaf 8 jaar, maar er is gelukkig ook een Junior editie. Deze editie is voor kinderen vanaf 5 jaar.

regenwormen junior

Is Regenwormen uitbreiding leuk voor volwassenen?

De Regenwormen uitbreiding is ook leuk voor volwassenen. Je moet wel houden van een simpel dobbelspelletje. Het is namelijk geen spel waarbij je veel strategie kan toepassen. Wij vinden het vooral leuk om mee te nemen op vakantie en lekker tussendoor een potje te spelen.

Regenwormen uitbreiding uitleg

De uitbreiding van Regenwormen is super leuk en makkelijk om uit te leggen. Het spel wordt nog steeds populairder, en ik heb al veel mensen om me heen gehoord over de uitbreiding. De uitbreiding bevat 2 extra tegels, 7 regenwormenfiches, 5 specialisten en een dobbelsteen. Lees snel verder voor de Regenwormen uitbreiding uitleg.

Regenwormen uitbreiding spelregels

Wat wordt er veranderd in het spel?

In principe wordt er maar een klein beetje veranderd tijdens het spel. Het doel van het spel is nog steeds om de meeste regenwormen te verzamelen. Wel zijn er een aantal dingen toegevoegd.

5 nieuwe specialisten

Dit vinden wij de grootste en leukste toevoeging. Wat de vijf nieuwe specialisten betekenen lees je verder in deze blog. Door deze vijf specialisten wordt het spel een stuk minder saai.

De tegels 11 en 13

De tweede toevoeging zijn de tegels 11 en 13. Een speler die met zijn opzijgelegde dobbelstenen een totaal van 11 behaalt, neemt tegel 11 uit de rij op tafel. Wie een totaal van 13 behaalt, neemt tegen 13 uit de rij op tafel. Deze 2 tegels mogen niet als eerstvolgende lagere tegel worden afgenomen, of van een andere speler worden afgenomen.

Regenwormfiches

De laatste toevoeging zijn de regenwormfiches. Deze fiches kun je op bepaalde manieren verdienen tijdens het spel en tellen voor 1 regenworm.

Wat zit er in de doos van regenwormen uitbreiding?

 • Twee nieuwe tegels; de 11 en de 13.
 • Vijf nieuwe specialisten.
 • Zeven regenwormfiches.

Regenwormen uitbreiding review

Voorbereiding Regenwormen uitbreiding

 • Leg alle tegels van 21 t/m 36 in oplopende volgorde op tafel.
 • Leg de regenwormfiches en de dobbelstenen binnen handbereik.
 • Plaats de tegels 11 en 13 voor de tegel met het getal 21.
 • Als laatst plaats je alle specialisten op de tegels. Dit doe je op de volgende manier: de rode worm op 11, de blauwe kloek op 21, de zwarte raaf op 23, de witte wezel op 25 en de gouden dobbelsteen op 27.

Regenwormen uitbreiding uitleg

De regels vanuit het basisspel blijven gelden. De jongste speler mag beginnen. Je gooit met de acht dobbelstenen en mag daarna zo vaak als je wilt met de overgebleven dobbelstenen gooien. Krijg je een tegel met een specialist erop, dan neem je deze specialist en dat is een eigenschap die je dan krijgt. Deze eigenschappen leg ik later in deze blog uit.

Een specialist mag maximaal 1 specialist bezitten. Krijg je een tweede, leg je 1 specialist weer terug. Als je een mislukte worp hebt leg je ook je specialist weer terug. De specialist wordt altijd op de laagst beschikbare tegel terug gelegd.

De 5 specialisten

 1. Gouden dobbelsteen: de speler met de gouden dobbelsteen mag deze als negende dobbelsteen mee werpen. Deze gouden dobbelsteen is ook vijf punten waard.
 2. Ingeblikte worm: de ingeblikte worm geldt als een geworpen regenworm en telt voor 5 punten als er verder geen regenworm is gedobbeld. Heeft een speler ten minste 1 regenworm in zijn eindresultaat, dan telt de ingeblikte worm niet mee.
 3. Wezel: een speler die de wezel gebruikt, legt deze op zijn kant en werpt de zojuist geworpen dobbelstenen nogmaals. Dit mag hij één keer per beurt doen. Aan het einde van zijn beurt zet hij de wezel weer rechtop.
 4. Kloek: de kloek beschermt de bovenste tegel van een speler. Een speler die de kloek bezit, zet deze op zijn bovenste tegel. Kan een andere speler de bovenste tegel van de speler met de kloek stelen, dan neemt hij in plaats daarvan de kloek, tenzij het de tegel 11 of 13 is. Deze tegels kunnen namelijk niet van een speler worden afgenomen. De speler met de kloek verliest nooit regenwormfiches en behoudt daarbij ook de kloek.
 5. Raaf en regenwormfiches: de raaf blijft in de rij op tafel totdat deze uit het spel wordt genomen. Een speler kan de raaf nooit bezitten. Een speler die de tegel met de raaf neemt, ontvangt direct een regenwormfiche. Daarna verzet hij de raaf naar de open tegel op tafel met de laagste waarde die nog vrij is.

Dubbel 1

Als je ten minste 2 dobbelstenen met de waarde '1' opzij legt, ontvang je direct 1 regenwormfiche. Het is niet van belang hoe de rest van je beurt verloopt.

Regenwormfiche

Als je een regenwormfiche ontvangt neem je deze uit de voorraad. Is de voorraad op, dan pak je er een van een speler naar keuze (maar niet van de speler met de kloek). Leg de regenwormfiches naast je stapel tegels. Aan het einde van het spel is elke regenwormfiche 1 regenworm waard.

Regenwormen regenwormfiche

Einde van het spel

Het spel eindigt als de laatste open tegel uit de rij op tafel is gepakt. Iedereen telt het aantal regenwormen die hij heeft verzamelt tijdens het spel. De speler met de meeste regenwormen wint.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 7
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 20 minuten
 • Uitgever: 999 games

Misschien vind je dit ook interessant

Naast de Regenwormen uitbreiding review hebben wij nog veel meer spelregels en reviews van leuke spellen online staan.


Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen