Vlotte geesten spelregels & review

Vlotte geesten is een super leuk kaartspel waarbij je razendsnel moet kunnen reageren. Het is een grappig en uitdagend spel wat vooral leuk is voor kinderen, maar ook voor volwassenen kan het een leuk spelletje zijn. Lees verder voor de spelregels en Vlotte geesten review.  

In de ruïnes van de burcht heeft het spook een oud fototoestel ontdekt en gebruikt om alles vast te leggen wat hij graag zou laten verdwijnen tijdens zijn spookachtige escapades. Hij wil zelf ook graag in het niets oplossen! Maar de foto's zijn vreemd: soms hebben de voorwerpen de verkeerde kleur, zoals een groene fles die wit of blauw lijkt te zijn. Het is zo verwarrend geworden dat het spook niet meer weet welk voorwerp hij moet laten verdwijnen. Kan jij helpen door het juiste voorwerp te noemen en te laten verdwijnen?

vlotte geesten spel

Vlotte geesten review

Wij moeten eerlijk zeggen dat we het spel vlotte geesten zeker leuk en grappig vinden, maar we het niet uren lang achter elkaar zouden kunnen spelen. Wel is het leuk om er een drankspel van te maken. Hier kunnen we ons zeker wel mee vermaken. 

 • Plezier: 7,5
 • Kwaliteit: 8
 • Uiterlijk: 7,5
 • Makkelijk uit te leggen: 8
 • Geluk: 6,5
 • Leuk voor kinderen: 8,5
 • Leuk voor volwassenen: 6,5

Lees verder voor de uitgebreide Vlotte geesten review of bestel het spel direct bij bol.com.

Hoeveel plezier beleef je aan Vlotte geesten?

Wij pakken Vlotte geesten regelmatig nog even uit de kast. We kunnen het niet 10 potjes achter elkaar spelen, maar het blijft nog steeds leuk om het af en toe te spelen. Ook andere reviews laten zien dat mensen het spel leuk vinden:

Superleuk spel! Echt een enorme aanrader. Duurt niet te lang dus je kan het snel eens tussendoor spelen. Makkelijk om mee te starten (geen opbouwwerken,...) en heel makkelijk uit te leggen spelregels. Het fijne is ook dat iedereen maximaal betrokken is dus niemand krijgt de kans om het saai te vinden! Echt plezant om te spelen! Eén van mijn favorieten!!!
Eén van de weinige spellen dat zowel voor kinderen als volwassenen spannend en leuk is. Leeftijd zegt helemaal niets voor de winkansen. Het is een uitdagend en leuk spel dat oprecht plezier geeft, zelfs aan mensen die niet van spelletjes houden :-)

Kwaliteit van Vlotte geesten

Het spel is van goede kwaliteit, zoals we gewend zijn van 999 games. Je kunt het makkelijk meenemen zonder dat de doos snel stuk gaat. Ook de voorwerpen in het spel zijn van goede kwaliteit.

Uiterlijk van Vlotte geesten

De doos van Vlotte geesten ziet er aantrekkelijk uit. Het ziet er uit als een grappig, leuk spelletje. En dat is het ook! Ook over de voorwerpen en kaarten is goed nagedacht. De voorwerpen komen duidelijk overeen met de kaarten.

Vlotte geesten spelregels

Is Vlotte geesten makkelijk uit te leggen?

De spelregels van Vlotte geesten zijn heel makkelijk om uit te leggen. Je merkt ook dat je steeds beter en sneller wordt in het spel, ook bij kinderen merk je dit.

Is Vlotte geesten een geluksspel?

Vlotte geesten valt onder de gelukspellen, maar het gaat er eigenlijk meer om hoe snel je bent. Hoe sneller je reactievermogen is, hoe meer kans dat je de voorwerpen sneller te pakken hebt.

Is Vlotte geesten leuk voor kinderen?

Voor kinderen is Vlotte geesten echt een geweldig spel. Ook is het super goed voor de ontwikkeling. Ze leren het onderscheiden van voorwerpen op verschillen en overeenkomsten, en daarnaast wordt ook het reactievermogen gestimuleerd.

Is Vlotte geesten leuk voor volwassenen?

Vlotte geesten kan een leuk spel zijn voor volwassenen. Wij vinden het zeker een leuk spel, maar kunnen het niet een hele avond achter elkaar spelen. Wel is het leuk om er een drankspel van te maken, waarbij je lekker creatief kan zijn met de regels!

Vlotte geesten spelregels

De spelregels van Vlotte geesten zijn makkelijk om uit te leggen. Lees verder voor de uitgebreide spelregels.

Vlotte geesten

Doel van het spel

In vlotte geesten draait het om hand oog coördinatie. Er wordt een kaart omgedraaid met een bepaald voorwerp erop. De spelers moeten nu zo snel het juiste voorwerp pakken of roepen. Wie dat het snelst doet, krijgt de kaart. Het doel van het spel is om de meeste kaarten te krijgen.

Voorbereiding

Zet alle voorwerpen in een kring op tafel, zodat iedereen er goed bij kan. Schud alle speelkaarten en leg deze als gedekte stapel op tafel.

Spelverloop

De speler die als laatste in een burcht is geweest, draait de bovenste kaart zodanig om dat alle spelers de kaart tegelijkertijd zien. Iedere speler probeert nu zo snel mogelijk het voorwerp van tafel te grijpen dat op deze kaart in de juiste kleur is afgebeeld.

Als er op de kaart geen voorwerp in de juiste kleur is afgebeeld, moeten de spelers het voorwerp grijpen dat niet op de kaart is afgebeeld en waarvan de kleur ook niet op de kaart te zien is.

Wie als eerste het juiste voorwerp heeft gegrepen, legt als beloning de omgedraaide kaart voor zich op tafel en draait daarna de volgende kaart van de gedekte stapel om.

Belangrijk: een speler mag niet meer dan 1 voorwerp grijpen. Wie een verkeerd voorwerp heeft gegrepen, moet 1 van zijn kaarten (voor zover hij die heeft) aan de winnaar van de ronde geven. Zo kan het voorkomen dat de winnaar van de ronde naast de omgedraaide kaart nog meer kaarten wint.

Einde van het spel

Het spel is afgelopen als de gedekte stapel is opgebruikt. De speler die de meeste kaarten voor zich heeft, is de winnaar.

spel vlotte geesten

Variant voor gevorderden

De spelregels van het basisspel zijn van kracht met uitzondering van de volgende:

Is op de omgedraaide kaart een boek afgebeeld, dan moeten de spelers geen voorwerp grijpen, maar moeten ze de naam van het gezochte voorwerp roepen. Staat er geen boek op de kaart, dan moeten de spelers zoals gebruikelijk het gezochte voorwerp pakken.

Let op

Iedere speler mag niet meer dan 1 poging doen. Een speler moet 1 van zijn kaarten (voor zover hij die heeft) aan de winnaar geven als hij:

 • roept, terwijl er gegrepen had moeten worden
 • grijpt, terwijl er geroepen had moeten worden
 • een verkeerd voorwerp grijpt of roept
 • een voorwerp grijpt én een voorwerp roept

Als iedereen een fout heeft gemaakt, levert iedere speler 1 kaart in. Schuif deze kaarten onder de gedekte stapel. De speler die deze ronde de bovenste kaart van de gedekte stapel omdraaide, draait een nieuwe kaart om.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 8
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Speelduur: 20 minuten
 • Uitgever: 999 games

Vlotte geesten 2.0 kaartspel

Tweede versie van het bliksemsnelle reactie spel. Vijf voorwerpen staan in een kring op tafel, zodat iedereen er goed bij kan. Een speler draait de bovenste kaart om. Iedere speler probeert nu zo snel mogelijk het juiste voorwerp van tafel grijpen. Afhankelijk van de kaart zijn daar echter verschillende voorwaarden voor. En dat maakt het er niet eenvoudiger op!

Wie als eerste het juiste voorwerp heeft gegrepen, legt als beloning de omgedraaide kaart voor zich op tafel en draait daarna de volgende kaart van de gedekte stapel om. Wie aan het einde de meeste kaarten heeft, wint het spel. Vlotte Geesten 2.0 is qua spelregels gelijk aan de eerste versie, maar bevat 5 andere voorwerpen. Daardoor zijn de 2 versies met elkaar te combineren.

Vlotte geesten 2.0

Misschien vind je dit ook interessant

Naast de Vlotte geesten review, hebben wij nog meer leuke spellen reviews online staan.

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen