Beverbende spelregels & review

Ook gek op kaartspelletjes om lekker op een vrijdagavond te doen met je partner of gezin? Beverbende is een typisch spelletje wat je snel weer even uit de kast pakt, omdat het zo leuk blijft!   Lees verder voor de Beverbende review en spelregels. 

Kaartspel Beverbende

Beverbende is een kaartspel waarbij je een beetje tactisch kan spelen, maar daarnaast moet je ook geluk en een goed geheugen hebben. Hieronder geef ik een uitgebreide Beverbende review en geef ik uitleg over het spel. Daarnaast vertel ik kort over het de Beverbende uitbreiding: Beverclan. Wil je alle informatie over Beverclan? Lees hier dan de uitgebreide spelregels van de Beverbende uitbreiding

Beverbend uitleg

Beverbende Review

Beverbende is een super leuk en simpel spelletje wat geschikt is voor alle leeftijden. Voor kinderen is het een heel leuk spel, maar ik ken ook heel veel volwassenen die het spel thuis hebben en het regelmatig spelen. Het spel blijft vaak spannend tot de laatste seconde.

Ik ken Beverbende nu al een tijdje maar het is nog steeds leuk om te doen. Wij vinden het leuk om op een zondagmiddag een paar keer te spelen, maar soms maken we er ook een drankspelletje van op zaterdagavond. Wij raden aan Beverbende zeker aan te schaffen!

 • Plezier: 9
 • Kwaliteit: 8,5
 • Uiterlijk: 8,5
 • Makkelijk uit te leggen: 9
 • Geluk: 7
 • Leuk voor kinderen: 8,5
 • Leuk voor volwassenen: 8

Lees verder voor de uitgebreide Beverbende review of bestel het spel direct bij bol.com.

Hoeveel plezier beleef je aan het spel Beverbende?

Wij beleven zeker heel veel plezier aan Beverbende. Het is een betaalbaar spelletje waar je jaren plezier van hebt. Ook andere reviews laten zien dat het een geweldig spel is:

Met heel veel plezier speel ik het kaartspel Beverbende. Knap om zo'n kaartspel uit te vinden. Petje af!! Het wordt bij ons aan tafel gespeeld met volwassenen en we spelen het ook met de kleinkinderen. Het is een kaartspel voor alle leeftijden. Je denkt goede kaarten te hebben maar helaas vergeet je toch wel eens dat er een hoog cijfer tussen ligt. En dan verlies je het potje. Ik vind het zeer zeer verslavend. Zodra er iemand komt wil ik gelijk Beverbende op tafel leggen. Zo probeer ik andere ook verslaafd te maken. Beverbende is een fijne én gezonde verslaving. Beverbende wil ik iedereen aanbevelen!!! Dit hoort in elk huis in de spellenkast te liggen. Iedereen zou het moeten spelen. Wat een plezier!!! Ik kan niet meer zonder!!!!
Hebben dit spel gespeeld met 6 volwassenen tussen de 24 en 53 jaar en hebben een hele toffe namiddag beleefd! Heel tof spel waar je een beetje tactiek nodig hebt maar vooral ook geluk. Als zelf volwassenen het leuk vinden is het zeker aan te raden!! ;)

Kwaliteit van beverbende

Beverbende is van prima kwaliteit. De kaarten en doos gaan niet makkelijk kapot, en je kunt het makkelijk schoonmaken mocht er iets overheen komen. Ook kun je het spel overal mee naar toe nemen zonder dat het snel kapot gaat.

Het uiterlijk van Beverbende

Beverbende ziet er super leuk uit. De doos is geweldig gemaakt met verschillende bevers die er vrolijk op staan.

Beverbende spel uitleg

Is Beverbende makkelijk uit te leggen?

Beverbende is spelletje dat makkelijk uit te leggen is. Er zit een duidelijke handleiding bij en na één potje spelen heb je het spel waarschijnlijk door. Ook voor kinderen is het een makkelijk spel om uit te leggen.

Is Beverbende een geluksspel?

Beverbende is merendeels een geluksspel, maar je hebt ook een klein beetje tactiek nodig en vooral een goed geheugen. Als je je kaarten niet goed kan onthouden is de kans dat je het spel wint klein.

Is Beverbende leuk voor kinderen?

Beverbende is super leuk voor kinderen! Mijn neefje en nichtje kunnen zich er uren mee vermaken en raken er absoluut niet snel op uitgekeken. Vanaf ongeveer 6 jaar kunnen kinderen het spelen. Ook leuk om met de hele familie te spelen, want leeftijd zegt niets over wie er wint bij dit spel.

spelregels beverbende

Is Beverbende leuk voor volwassenen?

Wij vinden Beverbende zeker leuk voor volwassenen. Maar als je van moeilijke en uitdagende bordspellen houdt, is dit niet zo'n heel leuk spel. Het is gewoon een simpel kaartspelletje om even snel tussendoor te doen.

Beverbende spelregels

De Beverbende spelregels zijn makkelijk uit te leggen en je snapt het spelletje binnen een paar minuutjes. Het spel is voor kinderen én volwassenen. Het doel van Beverbende is om de minste punten te verzamelen. Beverbende is in mijn omgeving super populair en ik ken eigenlijk niemand die dit spelletje nog niet heeft.

Review beverbende

Voorbereiding

Voor het spel begint krijgt iedere speler 4 speelkaarten die hij gesloten voor zich neer legt. Aan het begin van het spel mag je één keer de twee buitenste kaarten bekijken. Deze moet je dus goed onthouden! De resterende kaarten vormen een gedekte trekstapel. Daarnaast leg je één van deze kaarten open op tafel. Dit is de aflegstapel.

Spelverloop

Aan het begin van een beurt pak je een kaart. Het spel gaat met de klok mee. Je kan kiezen of je een kaart pakt van de aflegstapel of van de aftrekstapel. Als je een kaart van de aflegstapel pakt, moet het om een getal gaan.

Wanneer je een kaart van de aftrekstapel pakt, kan je uit twee dingen kiezen:

 1. Direct op de aflegstapel leggen
 2. Wisselen met één van je eigen kaarten

Het kan ook nog zo zijn dat je een speciale kaart trekt, je legt de kaart dan af en voert de speciale actie uit.

Speciale kaarten

In het spel zitten twee verschillende soorten kaarten: punten-kaarten en kracht-kaarten.

 • Punten-kaarten: deze kaarten zijn het aantal punten waard wat op de kaart staat en lopen van 1 t/m 9.
 • Kracht-kaarten: er bestaan 3 verschillende kracht-kaarten:
 1. Spieken: met deze kaart mag je één van je eigen kaarten bekijken
 2. Ruilen: met deze kaart mag je een van je eigen kaarten ruilen met die van een tegenstander
 3. Twee kaarten trekken: met deze kaart trek je eerst één kaart. Als je deze kaart niet wil houden leg je hem op de aflegstapel en pak je een nieuwe kaart. Je beslist of je deze weg legt of ruilt met een van je eigen kaarten.

Einde van een ronde

Als je denkt dat jij de minste waarde hebt, klop je op tafel. De laatste ronde begint dan en de rest van de spelers zijn dan nog één keer aan de beurt. Daarna draai je je speelkaarten om en worden de punten bij elkaar opgeteld. Speciale kaarten vervang je door de eerste kaart van de trekstapel. De speler die geklopt heeft begint daarmee.

De spelers schrijven hun score op het scoreblok. Daarna begint een nieuwe ronde. Je speelt evenveel rondes als het aantal spelers die meedoen. Behalve als je met z'n tweeën speelt, dan speel je vier rondes. Na de afgesproken rondes heeft degene met de minste punten gewonnen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Speelduur: 20 minuten
 • Uitgever: 999 games

Beverbende

Beverbende uitbreiding

De beverbende uitbreiding heet Beverclan. Ook bij dit spel heb je een goed geheugen nodig. Het doel van het spel is om de meeste punten te verzamelen. Je kan de kaarten van Beverbende erdoorheen mixen. Je mixt dan van alle getallen kaarten vier kaarten erdoorheen. Ook doen twee van de drie actiekaarten mee (ruilen en spieken), daarvan doe je er 7 van elk in het spel. Hieronder vind je de Beverclan uitleg.

In principe speel je bij Beverclan vijf rondes. Maar, je wordt uitgedaagd om setjes te maken. Lukt het een speler om vijf dezelfde kaarten te verzamelen, heeft die speler gelijk gewonnen! Bij vier dezelfde kaarten krijg je 25 bonuspunten, en bij drie dezelfde kaarten krijg je er 15.

Aan het begin van het spel krijgt iedere speler een eigen beverburcht. De speelkaarten liggen gesloten op tafel.

Beverbende uitbreiding

Spelverloop

Als je aan de beurt bent pak je een kaart en leg je deze neer bij jezelf of bij één van je tegenstanders. Je mag kiezen of je de kaart gesloten of open neerlegt. Je kan er ook voor kiezen om een kaart te wisselen met een kaart van een andere speler, bijvoorbeeld als je denkt dat jouw kaart lager is. De gewisselde kaart leg je dan bij jezelf neer. Heb je een kaart neergelegd, mag je deze niet meer bekijken. 

Wanneer je aan de beurt bent mag je de kaart die je pakt ook ruilen tegen één van je gedekte kaarten. Je legt de geruilde kaart dan op de aflegstapel.

Einde van het spel

Als een speler een vijfde kaart in zijn burcht neerlegt, wordt er nog een laatste ronde gespeeld. Iedere speler heeft hierna dus nog één beurt, behalve de speler van wie zijn burcht vol is. Daarna worden de punten bij elkaar opgeteld. Zorg ervoor dat als jij je burcht met de vijfde kaart hebt afgemaakt, je de meeste punten hebt. Is dit namelijk niet het geval, krijg je 10 strafpunten. Vergeet ook de bonuspunten van de gemaakte setjes er niet bij op te tellen!

Je speelt vijf rondes. Wie na die rondes de meeste punten heeft, heeft Beverclan gewonnen.

Extra scoreblokken

Heb je al zoveel Beverbende gespeeld dat je te snel door al je scoreblokken heen gaat? Bestel dan hier drie aanvullende blokken. Hiermee heb je sowieso genoeg om weer even vooruit te kunnen!

Misschien vind je dit ook interessant

Naast de spelregels en de Beverbende review, hebben we nog meer spelregels en reviews van leuke spelletjes online staan!

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen