Hitster Guilty Pleasures review

Ondertussen heb ik het spel Hitster al zo vaak (in verschillende settings) gespeeld, dat het tijd werd om er een review over te schrijven! Ben jij benieuwd naar wat wij van hét muziekspel van 2024 vinden? Lees dan snel verder voor de Hitster Guilty Pleasures review. 

Samenvatting Hitster spel review

Heb je geen zin om de hele review te lezen? Geen probleem! Hieronder vind je alvast een samenvatting van mijn review:

 • Plezier: ★★★★☆
 • Uitdaging & variatie: ★★★★★
 • Uiterlijk: ★★★★★
 • Uitleg: ★★★★★
 • Eigen ervaring: ★★★☆☆

Benieuwd of dit spel iets voor jou is? Lees verder voor mijn uitgebreide review!

Hitster guilty pleasures

Spel in het kort: hoe werkt het?

Voordat we verder gaan met de review, leggen we eerst in het kort even uit hoe het spel werkt. Zo krijg je in ieder geval een goed beeld over het spel en of het je leuk lijkt. Wil je toch de uitgebreide spelregels lezen? Deze kun je hier vinden.

Je kunt kiezen tussen verschillende moeilijkheidsgraden. Dit beslis je samen met je medespelers, afhankelijk van hoe goed iedereen denkt te zijn in muziek. Je kan er ook voor kiezen om per persoon een andere moeilijkheidsgraad te kiezen. Dit zijn de opties:

 • Original: direct feest! Zet de liedjes in de juiste volgorde op je tijdlijn.
 • Pro: je weet duidelijk veel van muziek! Laat zien hoe goed je de artiesten en hun liedjes kent
 • Expert: hardcore Hitster! Je houdt van muziek en je weet de titel, de artiest en zelfs het jaartal
 • Coöperatief: speel samen! Maak één tijdlijn samen met je vrienden

De volgende beschrijving gaat over de moeilijkheidsgraad 'original'.

Allereerst bepaal je met alle spelers of je alleen of in een team speelt. De vooraf gekozen DJ scant de QR code op een Hitster kaart, waarna de meest foute hits van de afgelopen decennia worden afgespeeld (hier heb je de Hitster app voor nodig).

De speler die aan de beurt is raad waar dit nummer op de juiste plek in zijn tijdlijn komt. Heeft de speler dit goed? Dan mag hij hem omdraaien en de kaart houden. Daarna is de volgende speler aan de beurt. De eerste speler die 10 kaarten op zijn tijdlijn heeft liggen, wint het spel!

Daarnaast heb je tokens die je kunt winnen of in kunt zetten. De tokens kunnen op 3 verschillende manieren worden gebruikt. Tijdens jouw beurt, tijdens de beurt van de tegenstander en op ieder moment.

Uiteraard kun je zelf ook nog wat leuke variaties aan het spel toevoegen. Wij doen bijvoorbeeld altijd als de spelers ook nog de titel en artiest weet, verdient hij een extra token.

Hitster review

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 10
 • Leeftijd: vanaf 16 jaar
 • Speelduur: 30 minuten
 • Uitgever: Jumbo

Plezier ★★★★☆

Het onderdeel plezier krijgt van ons zeker 4 sterren. Hitster Guilty Pleasures is een leuk partyspel, maar ook met je vrienden of zelfs familie is Hitster geweldig om te spelen.

Het leuke aan dit spel is dat je het op verschillende moeilijkheidsgraden kunt spelen. Hierdoor blijft het altijd leuk en wordt het niet snel saai. Je kunt zelfs voor iedere speler/team een andere moeilijkheidsgraad kiezen. Zo kun je de spelregels aanpassen naar niveau van de speler.

Wat we ook leuk vinden is dat je kan kiezen of je het in teams of ieder voor zich speelt. Het spel in teams spelen is een stuk gezelliger dan dat je in je eentje tegen elkaar aan het strijden bent. Voor de echte fanatieke spelers is het weer leuker om ieder voor zich te spelen.

Met Hitster wordt er altijd gelachen, voel je de spanning én staat er altijd lekkere muziek op. Klinkt als alles wat je nodig hebt voor een leuke avond, toch?

benodigdheden doos

Uitdaging & variatie ★★★★★

Doordat je het spel dus in verschillende moeilijkheidsgradaties kunt spelen, is er voor iedereen genoeg uitdaging. Speel je het spel met mensen die duidelijk meer of minder van muziek af weten dan jij? Dan kun je per persoon een andere moeilijkheidsgraad kiezen. Hierdoor krijgt dit onderdeel de 5 volle sterren.

Prijs/kwaliteitsverhouding ★★★★☆

Ook de prijs kwaliteitsverhouding van het spel Hitster Guilty Pleasures hebben we niets op aan te merken. Het spel kun je voor een gemiddelde prijs aanschaffen. Niet achterlijk duur en ook niet super goedkoop. Het is trouwens ook echt niet zo dat je na een paar keer spelen alle kaartjes uit je hoofd kent. Dat maakt het natuurlijk ook wel een duurzamer spel. Verder voelt het spel van goede kwaliteit aan. Het zit in een kartonnen doos met kartonnen tokens en plastic kaartjes.

Al met al, een prima prijs/kwaliteitsverhouding!

Hitster guilty pleasures (2)

Uitleg ★★★★★

De regels van het spel zijn makkelijk ut te leggen. Binnen een minuut of 5 begrijp je het spel en kun je je de hele avond vermaken. Niks met ingewikkelde strategieën en spelregels, gewoon lekker een simpel spel die je binnen een paar minuten doorhebt! De uitgebreide spelregels vind je trouwens niet in de doos zelf, maar op hitstergame.com.

Guilty pleasures hitster

Eigen ervaring ★★★★☆

Ondanks dat alle andere onderdelen 4 sterren of hoger hebben gekregen, krijgt het onderdeel 'eigen ervaring' er toch maar 3. Dit komt dan ook echt alleen maar omdat ik te weinig af weet van muziek. Het kaartje op de juiste tijdlijn leggen lukt me vaak wel. Maar de titel en artiest raden, dat is meestal te lastig. Zeker als de groep waarmee ik het speel een andere moeilijkheidsgraad als 'original' wil spelen, vind ik minder leuk. Verder vind ik het wel echt een super gezellig, interactief en leerzaam spel!

Andere edities van Hitster

Naast deze Guilty Pleasures editie van Hitster, hebben ze ook nog een aantal andere edities:

Laat ons weten welke wij sowieso uit moeten proberen!

Hitster partyspel

Misschien vind je dit ook interessant

Naast de Hitster Quilty Pleasures review, hebben we nog meer leuke spellenreview online staan:

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen