Welke Ticket to Ride is het leukst? Alle edities & uitbreidingen (2024)

Welke Ticket to Ride is het leukst? Alle edities & uitbreidingen (2024)

Op zoek naar een tof bordspel? Dan moet je echt Ticket to Ride proberen! Dit spel heeft een heleboel versies die zich afspelen in verschillende landen en werelddelen. Zo is er altijd wel een versie die bij jou past, of je nu een beginner bent of al een doorgewinterde speler. Door de variatie in speelborden en moeilijkheidsgraden blijft het spel leuk en uitdagend, en kun je er uren plezier aan beleven.

Ticket to ride versies

Met zoveel verschillende versies van het spel kan het lastig zijn om te bepalen welke het beste bij jou en je vrienden of familie past. Elke versie heeft zijn eigen thema en unieke uitdagingen, waardoor het kiezen van de leukste best moeilijk kan zijn. In deze blog lees je alles over de verschillende edities, uitbreidingen en mijn favoriet.

Wil je gelijk naar een bepaald onderdeel in deze blog? Navigeer dan linksboven naar het specifieke onderwerp waar je meer over wilt weten.

Welke Ticket to ride is het leukst

Wat is Ticket to Ride?

Ticket to Ride is een bordspel waarbij spelers spoorroutes moeten bouwen tussen verschillende steden op een kaart. Het doel van het spel is om de meeste punten te scoren door spoorlijnen te bouwen en bestemmingskaarten te voltooien.

Het is een leuk en toegankelijk spel dat geschikt is voor spelers van verschillende leeftijden en vaardigheidsniveaus. In deze blog lees je alles over de verschillende edities en uitbreidingen.

Mijn favoriete Ticket to ride

Natuurlijk is het heel lastig om te bepalen voor iemand anders wat de leukste editie is. Maar mijn ultieme favoriet blijft toch wel gewoon Ticket to ride Europe.

Ik vind het geweldig dat het spel zich afspeelt in Europa, omdat ik veel steden en bezienswaardigheden herken die ik al eens bezocht heb. De kaart van Europa is kleiner dan die van de Verenigde Staten, waardoor het spel wat intenser en uitdagender wordt.

Maar wat ik echt het allerleukst vind aan Ticket to Ride Europe, is de interactie tussen spelers. Het is supergrappig dat je elkaar kunt dwarszitten door elkaars routes te blokkeren en zo je eigen kansen op de overwinning te vergroten. Dit zorgt voor een leuke en competitieve sfeer tijdens het spelen, wat super leuk is.

Bestel het spel hier op bol.com

Ticket to Ride basisspellen

In totaal zijn er 2 basisspellen van Ticket ro Ride. Zonder één van deze 2 basisspellen, kun je de uitbreidingen niet spelen.

 1. Ticket to ride USA
 2. Ticket to ride Europe

Ticket to ride USA

Ticket to Ride USA is de originele versie van het Ticket to Ride bordspel en werd uitgebracht in 2004. Het spel speelt zich af in de Verenigde Staten. Het doel van het spel is om spoorroutes te bouwen tussen verschillende steden om punten te scoren en bestemmingskaarten te voltooien. Spelers verzamelen gekleurde kaarten die overeenkomen met de kleur van de spoorlijnen op het bord en gebruiken deze om hun routes te bouwen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 5
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 60 minuten

Ticket to ride USA

Ticket to ride Europe

Ticket to Ride Europa is één van de basisspellen die zich afspeelt in Europa en werd uitgebracht in 2005. In dit spel moeten spelers spoorroutes bouwen tussen verschillende steden in Europa om punten te scoren en bestemmingskaarten te voltooien.

Het spel bevat enkele extra functies en regels ten opzichte van de originele Ticket to Ride USA, zoals tunnels en veerboten die extra uitdagingen bieden bij het bouwen van spoorlijnen. Spelers verzamelen gekleurde kaarten die overeenkomen met de kleur van de spoorlijnen op het bord en gebruiken deze om hun routes te bouwen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 5
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: vanaf 45 minuten

Ticket to ride Europa

Andere edities

Naast de 2 basisspellen, zijn er nog een aantal andere edities. Voor deze edities heb je één van de basisspellen niet nodig.

 1. Ticket to ride Amsterdam
 2. Ticket to ride Rails & Sails
 3. Ticket to ride Mijn Eerste Reis
 4. Ticket ro ride Nordic Countries
 5. Ticket to ride London
 6. Ticket ro ride New York
 7. Ticket ro ride San Francisco
 8. Ticket ro ride Germany

Ticket to ride Amsterdam

Als je ooit de drang hebt gehad om een fietstocht door Amsterdam te maken, maar je het idee van het verkeer en de hordes toeristen niet ziet zitten, dan is Ticket to ride Amsterdam het perfecte spel voor jou. Verzamel kaarten in verschillende kleuren en bouw routes over het compacte spelbord, terwijl je je weg baant door de charmante grachten en straten van Amsterdam.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 4
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 15 minuten

Ticket to ride Amsterdam

Ticket to ride Rails & Sails

Je hoeft niet te kiezen tussen land of zee in deze versie van het spel - waarom zou je? Bouw spoor- en scheepsroutes over de hele wereld en domineer de zeeën en het land zonder zeeziek te worden. Het is alsof je een piraat bent die zijn eigen treinmaatschappij runt.

Bij TTR Rails & Sails moet je niet alleen strategisch nadenken over de routes die je bouwt, maar ook over het gebruik van treinen en schepen. Als je plan gedwarsboomd wordt door tegenstanders, kan het lastig zijn om te switchen tussen deze twee transportmiddelen. Het is daarom verstandig om van tevoren goed te bedenken hoeveel treinen en schepen je nodig hebt.

Daarnaast is het belangrijk om havens aan te leggen om strafpunten te voorkomen. Elke onafgebouwde haven resulteert namelijk in strafpunten, dus het is verstandig om deze op tijd te voltooien.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 5
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 120 minuten

Ticket to ride Rails & Sails

Ticket to ride Mijn Eerste Reis

Ticket to Ride Mijn Eerste Reis is een perfect spel voor jonge kinderen die nog niet zo bekend zijn met het spelen van bordspellen. Met de kleurrijke illustraties en eenvoudige regels is het een geweldige manier om kinderen op jonge leeftijd kennis te laten maken met het plezier van het reizen.

In dit spel kunnen kinderen hun eigen reisroute maken en de bekendste bezienswaardigheden van de wereld ontdekken, zonder dat ze daarvoor het huis uit hoeven. Het is een spannende en leuke manier om de wereld te ontdekken zonder de stress van een lange vliegreis.

Mijn Eerste Reis is niet alleen een leuke manier om kinderen te vermaken, maar het kan ook helpen bij de ontwikkeling van hun ruimtelijk inzicht en strategisch denkvermogen. Zo kunnen kinderen op een speelse manier leren om hun eigen routes uit te stippelen en te beslissen welke bestemmingen ze willen bezoeken.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 4
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Speelduur: 20 minuten

Ticket to ride mijn eerste reis

Ticket ro ride Nordic Countries

Bereid je voor om door de bevroren landschappen van Scandinavië te reizen in deze versie van het spel. Verzamel kaarten in verschillende kleuren en bouw de beste routes terwijl je geniet van het prachtige uitzicht. Het is alsof je een Viking bent die de uitdaging aangaat om de perfecte route te vinden om te plunderen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 3
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 60 minuten

Ticket to ride nordic countries

Ticket to ride London

Ticket to Ride London is een versie van het spel die is ontworpen om je het gevoel te geven dat je door de straten van deze bruisende stad scheurt in een zwarte taxi. Het spelbord is kleiner dan bij andere versies van het spel, waardoor de actie lekker snel is en je je echt op een spannende race door de stad waant.

In deze versie van het spel is het aantal treinen per speler beperkt, waardoor je extra competitief moet zijn om de beste routes te bemachtigen. Je moet slim en strategisch zijn om de beroemdste bezienswaardigheden van Londen als eerste te bereiken. Het is alsof je meedoet aan een wedstrijd om als eerste de Big Ben, London Eye en andere iconische bezienswaardigheden te spotten.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 4
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 15 minuten

Ticket to ride London

Ticket ro ride New York

Ticket to Ride New York is een spannende versie van het bordspel waarbij je door de straten van New York City scheurt. De kaart van de stad is kleiner dan bij andere versies van het spel, waardoor de actie lekker snel is en je je echt op een snelle en hectische race door de stad waant.

Het spel heeft ook een beperkt aantal treinen per speler, wat zorgt voor extra competitiviteit en uitdaging. Tijdens het spelen ontdek je de beroemdste bezienswaardigheden van New York City, zoals Central Park, Times Square en het Empire State Building.

TTR New York is een eenvoudig spel, waardoor het perfect is voor beginnende spelers of voor een snelle spelavond met vrienden en familie. Het is alsof je een echte New Yorker bent die de stad doorkruist op zoek naar de beste hotspots.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 4
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 15 minuten

TTR new york

Ticket to ride San Francisco

Droom weg bij de heuvels van San Francisco terwijl je door de stad rijdt tijdens TTR San Fransisco. Het spelbord is kleiner dan in andere versies en het aantal treinen per speler is beperkt, waardoor de competitie nog heviger is. Het is alsof je in de iconische kabeltrams rijdt terwijl je de heuvels van de stad overwint.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 4
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 15 minuten

TTR San fransisco

Ticket ro ride Germany

Stap in een snelle trein en race door Duitsland in deze versie van het spel. Met extra uitdagingen en regels biedt het spel een heerlijke mix van Duitse precisie en Duitse humor. Maak een tocht langs de mooiste bezienswaardigheden, van de Brandenburger Tor in Berlijn tot het Neuschwanstein-kasteel in Beieren.

Maar pas op voor de onvoorspelbare Duitse weersomstandigheden! Regen, sneeuw en bierfestivals kunnen zomaar roet in het eten gooien en je plannen in de war schoppen. Gelukkig kun je altijd nog een braadworst eten om je troost te bieden. Of een biertje drinken om te vieren dat je de beste treinroute hebt weten te vinden.

Ticket to Ride Germany is een geweldig spel voor iedereen die van treinen, Duitsland en een beetje humor houdt. Het is een perfecte mix van uitdaging, spanning en plezier. Stap dus snel in de trein en ontdek de mooiste plekken van Duitsland, voordat iemand anders er met de winst vandoor gaat!

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 5
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 30 minuten

Ticket to ride Germany

Ticket to ride Uitbreidingen

Naast alle basisspellen, heb je ook nog super veel Ticket to ride uitbreidingen die je aan kunt schaffen.

 1. Ticket ro ride Nederland
 2. Ticket ro ride Europa 1912 (alleen te gebruiken met basisspel Europe)
 3. Ticket to ride USA 1910 (alleen te gebruiken met basisspel USA)
 4. Ticket to ride Japan & Italie
 5. Ticket to ride India & Zwitserland
 6. Ticket to ride Africa
 7. Ticket to ride UK & Pennsylvania
 8. Ticket to ride Asia
 9. Ticket to ride France & Old West
 10. Ticket to ride Polen

Ticket ro ride Nederland

In deze Ticket to ride Nederland bouw je treinroutes door Nederland en moet je rekening houden met de vele waterwegen. Er zijn ook ferry-verbindingen beschikbaar om over te steken en je kunt aandelen in verschillende bedrijven kopen om extra punten te verdienen. Naast het verzamelen van treinkaarten, kun je ook locomotieven gebruiken om elke willekeurige kleur te vervangen. De Speler die het meeste punten scoort door het verbinden van steden en het voltooien van bestemmingskaarten, wint het spel.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 5
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 60 minuten

Ticket to ride Nederland

Ticket ro ride Europa 1912 (alleen te gebruiken met basisspel Europe)

Dit is een uitbreiding voor Ticket to Ride Europe. Naast nieuwe bestemmingskaarten en treinroutes, biedt het ook een aantal extra uitdagingen. Zo zijn er speciale Europese kaarten te verzamelen voor extra bonuspunten en krijgen de spelers extra punten voor de langste route. Ticket to ride Europa 1912 maakt het spel iets complexer en biedt meer variatie.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 5
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 60 minuten

Ticket to ride europa 1912

Ticket to ride USA 1910 (alleen te gebruiken met basisspel USA)

Deze uitbreiding is voor Ticket to Ride USA. In USA 1910 krijgen de spelers extra bestemmingskaarten en treinroutes. Daarnaast is het aantal kaarten dat je mag houden tijdens het spel verhoogd van 4 naar 5, waardoor je meer strategische keuzes kunt maken.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 5
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 60 minuten

Ticket to ride USA 1910

Ticket to ride Japan & Italië

In Ticket to ride Japan & Italië bouw je treinroutes door Japan en Italië. In Japan moet je rekening houden met de vele bergen en rivieren, terwijl je in Italië tunnels en veerboten moet trotseren. Naast treinroutes zijn er ook bullet train routes beschikbaar in Japan. Het spel bevat ook technologiekaarten, waarmee spelers extra punten kunnen verdienen door treinroutes te verbinden met bepaalde steden.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 5
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 45 minuten

Ticket to ride Japan & Italie

Ticket to ride India & Zwitserland

In de uitbreiding India & Zwitserland bouw je treinroutes door India en Zwitserland. In India moet je rekening houden met de verschillende kleuren van treinwagons en in Zwitserland moet je bergen en tunnels overwinnen. Er zijn ook routes beschikbaar voor de Himalaya Express, waarmee je extra punten kunt verdienen. Het spel bevat ook mandala's, waarmee spelers extra punten kunnen verdienen door verschillende routes te verbinden.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 4
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 60 minuten

Ticket to ride India & Zwitserland

Ticket to ride Africa

In Ticket to ride Africa bouw je treinroutes door Afrika en ga je ook op safari om extra punten te verdienen. Daarnaast kun je handelsposten bouwen en bonuspunten verdienen door het verbinden van bepaalde steden. Er zijn ook terreinkaarten beschikbaar, waarmee spelers extra punten kunnen verdienen door treinroutes te verbinden door de savanne of de jungle. Het spel biedt een unieke ervaring door het gebruik van terreinkaarten en het thema van de safari.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 60 minuten

TTR Africa

Ticket to ride UK & Pennsylvania

In deze dubbele uitbreiding UK & Pennsylvania bouw je treinroutes door het Verenigd Koninkrijk en Pennsylvania. In het Verenigd Koninkrijk bouw je treinroutes door Engeland, Schotland en Wales en moet je ook ferry-verbindingen gebruiken om over te steken. Daarnaast moet je aandelen kopen in verschillende spoorwegmaatschappijen om extra punten te verdienen. In Pennsylvania bouw je treinroutes door de Amerikaanse staat en kun je extra punten verdienen door het verbinden van verschillende steden. Het spel biedt een mix van de Europese en Amerikaanse versies van Ticket to Ride en heeft een extra laag strategie met de aandelen

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 5
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 60 minuten

TTR UK & Pennsylvania

Ticket to ride Asia

In TTR Asia bouw je treinroutes door Azië en moet je rekening houden met de vele bergen en rivieren. Er zijn ook nieuwe kaarten beschikbaar voor teamspel en als je alleen speelt, kun je de Mega Azië kaart gebruiken. Het spel bevat ook een nieuwe actie genaamd "Mountain Routes", waarmee je extra punten kunt verdienen door treinroutes te verbinden over bergen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 60 minuten

Ticket to ride Asia

Ticket to ride France & Old West

In deze TTC France & Old West bouw je treinroutes door Frankrijk en het Wilde Westen van Amerika. In Frankrijk moet je treinroutes verbinden met Parijs en kun je extra punten verdienen door het verbinden van steden met kleine stations. In het Wilde Westen bouw je treinroutes door de prairies en de bergen, en kun je extra punten verdienen door het voltooien van bestemmingskaarten met goudmijnen. Het spel biedt een mix van Europese en Amerikaanse thema's en heeft een extra laag strategie met de kleine stations en goudmijnen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 60 minuten

TTR France & Old West

Ticket to ride Polen

In TTC Polen bouw je treinroutes door Polen en moet je rekening houden met de vele meren en rivieren. Er zijn ook speciale stations beschikbaar, waarmee je treinroutes kunt verbinden die al bezet zijn. Het spel bevat ook de "Oost-West" kaarten, waarmee je extra punten kunt verdienen door treinroutes te verbinden tussen Oost-Europa en West-Europa. Het spel biedt een unieke ervaring door de focus op Polen en de speciale stations.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 4
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 45 minuten

TTR Polen

Anniversary Editions

Ticket to ride 10th Anniversary Edition

Deze jubileumeditie van het originele spel bevat een prachtig vormgegeven spelbord met vintage illustraties en houten treintjes en wagons. Het spel bevat ook speciale metalen wagons en kaarthouders, en nieuwe spelregels die het spel nog uitdagender maken. De 10th Anniversary Edition is een perfecte keuze voor fans van het originele spel die op zoek zijn naar een bijzondere editie met een nostalgische uitstraling.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 5
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 45 minuten

TTR 10th anniversary

Ticket to ride Europa 15th Anniversary

Deze jubileumeditie van Ticket to Ride Europe is vergelijkbaar met de 10th Anniversary Edition van het originele spel. Het bevat een prachtig vormgegeven spelbord met vintage illustraties en houten treintjes en wagons. Het spel bevat ook speciale metalen wagons en kaarthouders, en nieuwe spelregels die het spel nog uitdagender maken. Daarnaast bevat het spel nieuwe bestemmingskaarten die specifiek gericht zijn op steden die belangrijk zijn voor de geschiedenis en cultuur van Europa.

De 15th Anniversary Edition is een perfecte keuze voor fans van Ticket to Ride Europe die op zoek zijn naar een bijzondere jubileumeditie met extra thematische inhoud.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 5
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 30 - 60 minuten

TTR 15th Anniversary

Korte edities

Er zijn een aantal edities die korter duren. De volgende edities duren allemaal rond de 15 minuten, ideaal om even snel tussendoor te spelen!

Hoe kies je het leukste Ticket to Ride spel?

Het is lastig om te beslissen welk Ticket to ride spel je moet kiezen. Hier zijn een paar tips om over na te denken voordat je een spel kiest.

Kies een thema dat je leuk vindt: Elk spel heeft een ander thema, zoals de Verenigde Staten, Europa, Scandinavië, enz. Kies een spel dat zich afspeelt op een plek die je aanspreekt of waar je interesse in hebt.

Kijk naar het aantal spelers: Sommige Ticket to Ride spellen zijn beter geschikt voor een kleinere groep, terwijl andere spellen geschikt zijn voor een grotere groep. Als je bijvoorbeeld vaak met slechts een paar vrienden speelt, kies dan een spel dat speciaal is ontworpen voor 2-3 spelers.

Check de spelregels en speeltijd: Elk spel heeft zijn eigen regels en speeltijd. Sommige spellen hebben bijvoorbeeld extra functies die het spel uitdagender maken, maar ook langer laten duren. Kies dus een spel met regels die je aanspreken en een speeltijd die past bij jouw wensen.

Lees reviews en vraag vrienden om advies: Het kan helpen om online reviews te lezen of vrienden te vragen om advies. Op die manier kun je meer te weten komen over de verschillende Ticket to Ride spellen en de ervaringen van andere spelers. Zo kun je een beter geïnformeerde keuze maken over welk spel het beste bij jou past.

Welke ticket to ride voor 2 personen?

Er zijn een aantal versies van Ticket to Ride die je prima met z'n tweeën kunt spelen, alleen is dat niet altijd even leuk. Deze twee versies vinden wij het leukst om met 2 spelers te spelen:

Ticket to ride vanaf welke leeftijd?

Ticket to Ride is een leuk bordspel dat geschikt is voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar oud. Het is heel gemakkelijk te begrijpen en er zijn geen moeilijke strategieën nodig om te kunnen spelen.

Natuurlijk kan het niveau van begrip en interesse verschillen per kind en het is belangrijk om te beoordelen of het spel geschikt is voor het individuele kind. Soms kan het helpen om het spel eerst met een volwassene te spelen om de regels en het doel van het spel te begrijpen.

Ticket to Ride kan een geweldige manier zijn om kinderen te helpen hun ruimtelijk inzicht, geografische kennis en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen, terwijl ze tegelijkertijd plezier hebben met vrienden en familie.

Maar wist je dat er ook junior edities van het spel beschikbaar zijn? Zo is er bijvoorbeeld Ticket to Ride: Mijn Eerste Reis, een versie van het spel speciaal ontworpen voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar oud. Dit spel heeft eenvoudigere regels en een kleurrijke kaart van Europa met leuke illustraties.

Een andere junior editie is Ticket to Ride: Spookstad, een spel voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar oud. Dit spel heeft een spookachtig thema en speelt zich af in een verlaten stad. Het heeft ook eenvoudige regels en is een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met Ticket to Ride.

Ticket to ride kinderen

Er zijn twee versies speciaal voor kinderen uitgebracht. Deze versies zijn voor kinderen van 6 jaar en ouder.

Ticket to ride spelregels

In Ticket to Ride draait alles om het bouwen van treinroutes tussen verschillende steden op het spelbord. Elke speler moet routes claimen door treinkaarten van de juiste kleur te verzamelen die overeenkomen met de kleur van de route. Spelers moeten echter snel zijn, want andere spelers kunnen dezelfde routes willen claimen en blokkeren zo de toegang. Als dat gebeurt, moeten spelers een nieuwe route zoeken om toch bij hun eindbestemming te komen. Dit is vooral belangrijk als spelers een lange route willen bouwen of wanneer een geclaimde route de enige optie was.

Het bouwen van routes is niet de enige manier om punten te verdienen in Ticket to Ride. Spelers kunnen ook bonuspunten verdienen door hun treinen naar bepaalde steden te laten rijden of door de langste route te bouwen tussen twee steden. Het kan daarom verstandig zijn om niet te lang vast te houden aan één strategie en ook andere mogelijkheden te verkennen.

Wanneer een speler bijna geen treinen meer heeft, nadert het einde van het spel en worden alle punten geteld. Het kan daarom slim zijn om te anticiperen op de punten die andere spelers hebben verdiend en een tweede route naar dezelfde stad te bouwen om die punten te kunnen claimen. Op deze manier kan een speler proberen om zijn of haar kansen op de overwinning te vergroten.

Misschien vind je dit ook interessant

Naast de lijst met alle edities van het spel Ticket to ride, hebben we nog veel meer leuke spellijsten online staan!

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen