Cluedo; nog steeds een winnaar!

Cluedo - nog steeds een winnaar en nog steeds een fantastisch familiebordspel!

Met honderden nieuwe bordspellen en kaartspellen die elk jaar worden gepubliceerd, is het verfrissend om een klassiek familiebordspel tevoorschijn te halen en dit geweldige spel weer eens te spelen. Omdat we zoveel nieuwe spellen kennen, is het makkelijk om verstrikt te raken in alle hype van deze nieuwe bordspellen.

En zeg nou eerlijk, vaak is het toch minder leuk om de hele tijd nieuwe spelregels te moeten leren. Je speelt toch liever gewoon spelletjes waar je al goed bekend mee bent. Er is iets geruststellends aan het spelen van spelletjes die je al goed kent. Vaak is het pas als je goed bekend bent met een spel dat je de regels op de achtergrond kunt laten en gewoon kan genieten van het spel!

In de bordspelindustrie voor ontwerpers wordt Clue vaak afgewezen om een aantal redenen. Het grootste probleem dat mensen ermee hebben, is het gelukselement in de dobbelstenen. Over het algemeen houden vele mensen er niet van dat de worp van de dobbelstenen hun kans om te winnen verpest. 

En ja, die elementen kunnen tijdens het spel voor wat frustratie zorgen. Maar we denken dat dit het juist leuk maakt. Het is de balans tussen strategie, deductie en geluk. 

cluedo spel

Maar wat we echt het leukst vinden, is dat Cluedo de speurneus in ons allemaal naar boven haalt. Het gevoel een puzzel op de kunnen lossen zorgt ervoor dat we terug blijven komen. Tel daarbij op dat je dit spel met de hele familie kan spelen én we er allemaal verslaafd aan zijn. 

Cluedo is ook een bordspel dat iedereen samenbrengt. Wanneer het voor het eerst gespeeld wordt, vinden mensen het niet altijd even leuk. Maar al snel trekt de aantrekkingskracht van het oplossen van het mysterie de anderen naar de tafel. En voordat je het weet, heeft iedereen zijn detectivehoed op voor de volgende game. 

cluedo bordspel

Dus zelfs als Cluedo lange tijd in onze kast met spelletjes staat, is het altijd welkom en blijft het een van onze favoriete bordspellen aller tijden!


Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen