Beverbende uitbreiding; speluitleg & review

Kan je ook niet genoeg krijgen van het spelletje Beverbende? Probeer dan ook eens de Beverbende uitbreiding;  Beverclan!    Echt net zo leuk als Beverbende, maar dan weer net even anders. Lees de blog voor de beverbende uitbreiding speluitleg en de beverclan review. 

Het leuke is dat je de kaarten van Beverbende ook door Beverclan kan mixen, zodat je met nog meer kaarten speelt. Dit doe je door van alle getallen 4 kaarten erdoorheen te mixen. Daarnaast doen twee van de drie actiekaarten ook mee (ruilen en spieken). Van deze actiekaarten doe je er van elk 7 door Beverclan.

Beverclan review

Wij vinden Beverclan een hele leuke aanvulling op Beverbende. Het spel is snel uit te leggen en erg grappig. Het spelletje speelt snel weg en is leuk om tussendoor te spelen. En we vinden het super leuk dat je de kaarten van Beverbende er doorheen kan mixen. Daarnaast is het een spel voor alle leeftijden; met opa's en oma's kan je het spelen maar zeker ook met kinderen!

We hebben het nu al wat maandjes in de kast liggen en zijn er nog steeds niet op uitgekeken. Ook leuk als cadeau tip trouwens (vooral als iemand Beverbende al heeft).

  • Plezier: 9
  • Kwaliteit: 8,5
  • Uiterlijk: 8
  • Makkelijk uit te leggen: 9
  • Geluk: 7
  • Leuk voor kinderen: 9
  • Leuk voor volwassenen: 7,5

Lees verder voor de uitgebreide Beverclan review of bestel het spel direct bij bol.com

Hoeveel plezier beleef je aan het spel Beverclan?

Wij hebben heel veel plezier beleefd aan het spelen van Beverclan, en beleven er nog steeds veel plezier mee! Het is een spelletje dat je makkelijk een aantal keer achter elkaar kan spelen. Het is leuk om met z'n tweeën te spelen, maar ook met meer blijft het leuk spel. Ook andere reviews laten zien dat het spel echt geweldig is:

Vreselijk leuk spelletje! Snel uit te leggen en erg grappig. Wij spelen het altijd met volwassenen en hebben er ontzettend veel lol mee. Speelt lekker snel weg en kan dus prima tussendoor. Het is zelfs te spelen in de trein, op de boot of in het vliegtuig. Ik raad hem te pas en te onpas aan iedereen aan. Ontzettend leuk!
 Een leuk spel voor jong en oud. Ook voor mensen ouder dan 12 jaar. Het is een spel dat je snel even tussendoor kan spelen het duurt niet lang en het blijft leuk. Er zit een goede speluitleg in het spel die snel en duidelijk het hele spel uitlegt. Het spel gaat een beetje met geluk met de hoop dat je de juiste kaarten trekt maar als je een goed geheugen hebt kan je soms weten welke kaarten de andere voor hun hebben liggen en maakt dit soms niet uit. Zeker aan te raden ook heel leuk als cadeau.

Kwaliteit van Beverclan

De kwaliteit van Beverclan is goed. De kaarten zijn van hard karton dus gaan niet snel kapot. Ook kun je ze makkelijk schoonmaken mocht er iets overheen komen. Ook het doosje is van goede kwaliteit en gaat niet snel kapot. Handig om mee te nemen dus!

Uiterlijk van Beverclan

Net als Beverbende, ziet Beverclan er super leuk uit! Het doosje is kleurrijk, waar getekende bevers op staan. Ook op de kaarten staan Bevers die allemaal een verschillende activiteit doen.


Is Beverclan makkelijk uit te leggen?

Beverclan is super makkelijk om uit te leggen aan mensen die het spel nog niet kennen. Er zit een duidelijke handleiding bij het spel waardoor het spel snel te begrijpen is. Je bent er ongeveer 1 potje mee bezig om alle regels onder de knie te krijgen.

Is Beverclan een geluksspel?

Je hebt zeker veel geluk nodig om Beverclan te kunnen winnen. Maar, als je een goed geheugen hebt kan je soms weten welke kaarten de andere voor zich hebben en heb je ook wat tactiek nodig om te winnen.

Is Beverclan leuk voor kinderen?

Beverclan is geweldig voor kinderen! Ze kunnen zich er uren mee vermaken en het gaat nooit vervelen. De plaatjes zijn leuk om te zien, het spel is leuk en kinderen trainen ook hun geheugen.

Is Beverclan leuk voor volwassenen?

Het spel is zeker super leuk voor volwassenen. Het spel staat erom bekend dat kinderen er beter in zijn dan volwassenen, daarom is het zeker voor een volwassene een uitdaging om aan te gaan tegen een kind.

Wat zit er in de doos?

De beverbende uitbreiding (Beverclan) is een ontwerp van Jörg von Rüden. In de doos zitten 52 kaarten met getallen van 0-9, 14 speciale kaarten, 6 beverburchten en de spelregels. Het leuke is dus dat je beverclan kan combineren met Beverbende!


Beverclan speluitleg

Het doel van  Beverclan is om de meeste punten te verzamelen. Voordat het spel begint krijgt iedereen een papieren burcht. Hierop legt iedereen zijn kaarten. De kaarten worden geschud en als gedekte stapel op het midden van de tafel gelegd. Daarnaast ontstaat in de loop van het spel een aflegstapel.

In principe speel je bij de Beverbende uitbreiding vijf rondes. Maar, je wordt uitgedaagd om setjes te maken. Lukt het een speler om vijf dezelfde kaarten te verzamelen, heeft die speler gelijk gewonnen! Bij vier dezelfde kaarten krijg je 25 bonuspunten, en bij drie dezelfde kaarten krijg je er 15.

Beverclan spelregels

De Beverclan uitbreiding is erg makkelijk om uit te leggen en te begrijpen. Wij denken dat het zeker een toevoeging is aan de normale editie van Beverbende. Je kunt het eindeloos blijven spelen en Bol heeft een gemiddelde review van 4,6 sterren.

De burcht

In de beverburcht van Beverbende uitbreiding is plaats voor vijf kaarten. Drie kaarten op de onderste rij en twee in de bovenste rij. Let op: een kaart mag pas op de bovenste rij geplaatst worden als beide plaatsen daaronder zijn gevuld. Legt iemand de vijfde kaart in zijn burcht, wordt de ronde afgemaakt en mogen alle andere spelers nog één keer.


Beverclan uitleg

Als je aan de beurt bent tijdens de Beverbende uitbreiding pak je een kaart. Deze mag je bij jezelf óf bij een van je tegenstanders neerleggen. Daarnaast mag je kiezen of je deze kaart open of gesloten neerlegt. Ook mag je ervoor kiezen om de kaart te ruilen met die van een andere speler. Deze kaart mag je dan niet meer bekijken.

Als laatst mag je je kaart die je pakt ook ruilen met één van je gedekte kaarten. Deze geruilde kaart leg je dan op de aflegstapel.

Beschermde kaarten

Sommige kaarten zijn beschermd en kunnen niet geruild worden:

  • Kaarten in de onderste rij zijn beschermd, als er een kaart bovenop ligt.
  • Als je maar één open kaart in je burcht heb liggen, mogen tegenstanders deze kaart niet ruilen.

Actiekaarten

Als je een actiekaart hebt gepakt pak je hierna nog een kaart, omdat je verplicht moet eindigen met een getallenkaart.

De actiekaarten:

  • Omdraaien: de speler draait een niet beschermde kaart in een beverburcht naar keuze om. Lag de getallenkaart gedekt, dan gaat deze nu open. Lag de kaart open, dan wordt deze nu gedekt.
  • Opruimen:de speler neemt een niet beschermde kaart uit een beverburcht en legt deze open op de aflegstapel. Het is niet van belang of de betreffende kaart gedekt of open in de beverburcht lag.

    Einde van Beverclan

Als een speler zijn vijfde kaart in zijn burcht heeft neergelegd, zijn de andere spelers nog één keer een de beurt. Hierna worden de punten bij elkaar opgeteld. De bedoeling is om ervoor te zorgen dat degene die de vijfde kaart heeft neergelegd, de meeste punten heeft. Is dit niet het geval, krijgt deze persoon 10 strafpunten. Vergeet uiteraard ook de gemaakte setjes er niet bij op te tellen.

Bij Beverclan worden er vijf rondes gespeeld. Degene met de meeste punten wint!

Extra spelinformatie

  • Aantal spelers: 2 tot 6
  • Leeftijd: vanaf 6 jaar
  • Duur: 20 minuten

Beverbende

Ken je Beverbende nog niet? Hier lees je de Beverbende speluitleg en mijn review.

Misschien vind je dit ook interessant

Naast de spelregels en de Beverclan review, hebben we nog meer spelregels en reviews van leuke spellen online staan!