Sequence review; een ''must have'' familiespel

Sequence review; een ''must have'' familiespel

Sequence is het meest gespeelde spel in onze familiebordspelcollectie. Dus ik denk dat het ook vanzelfsprekend is dat het een van onze meest gewaardeerde familiespellen is.   

sequence

Kan het hele gezin genieten van Sequence bordspel

Absoluut! Het is perfect voor familie spelletjes avonden. Hier een aantal redenen waarom we van Sequence houden: 

  1.  Eenvoudig en voor iedereen makkelijk om te spelen.
  2.  Spelen in teams verhoogt het plezier.
  3.  Er is veel geluk nodig en dit maakt het voor alle leeftijden leuk om mee te doen. 
  4.  Het is leuk om met z'n tweeën te spelen, maar met meer is het ook nog steeds even leuk. 
  5.  Het houdt je scherp.
  6.  Het einde is altijd dichtbij.   
  7.  Het is makkelijk om met anderen te kletsen tijdens het spel. 

Is het echt een strategisch spel?

Sommigen zullen misschien zeggen dat er geen strategie nodig is in Sequence. Maar wij zijn het daar niet mee eens. Natuurlijk heb je geen controle over welke kaarten je trekt. Maar de truc is om het meeste te halen uit de kaarten die je wel hebt. Je moet tactisch nadenken over welke zet je wanneer doet. 

Dat betekent niet dat we niet zijn verslagen door iemand die gewoon willekeurig kaarten naar beneden gooit. Maar dat is heel zeldzaam. Het is eigenlijk ook wel grappig als dat gebeurt. Alsof ze het de hele tijd zo gepland hadden.   

Hoeveel mensen kunnen Sequence spelen?

Hoewel de spelregels zeggen dat het gespeeld kan worden met 2, 3, 4, 6, 8, 9, 10 of 12 spelers, kan het volgens mij ook prima met meer spelers. Zolang het aantal spelers deelbaar is door 2 of 3, kun je opsplitsen in even teams. En het is het hele teamaspect dat het zo'n leuk spel maakt!

Omdat je al te maken hebt met het geluk van welke kaarten je krijgt, verhoogt het toevoegen van een teamgenoot het geluk en de verwachting van wat nog komen gaat. Terwijl je hoopt precies de juiste kaart te krijgen om een reeks te voltooien, hoop je ook dat je tegenstanders je niet blokkeren, of erger nog, een van je stukken verwijderen.   

En hoe meer speler er meedoen, hoe langer je zit te wachten dat er niets ergs gebeurt voor je volgende beurt. Maar dat maakt het juist zo leuk!

spel sequence

Wat vinden wij van Sequence?

Als we eenmaal begonnen zijn met het spelen van een spelletje Sequence, spelen we altijd meerdere potjes. Het is misschien een simpel spel, maar daarom is het zo toegankelijk voor iedereen om te spelen. 

Om een paar redenen spelen wij Sequence wel eens uren achter elkaar. De eerste reden is dat als een spel eindigt, de niet-winnende teams ook vaak bijna winnen. En wie wil er nou geen herkansing? De tweede reden is dat Sequence zich goed leent voor bezoek. Het is dus perfect voor familiebijeenkomsten. 

Sequence is een spel dat mensen echt heel lang achter elkaar kunnen spelen. Als iemand wil meedoen of als iemand er genoeg van heeft, is het makkelijk genoeg om de teams opnieuw te maken voor het volgende potje. 

We raden je aan om een spelletje Sequence te spelen en te genieten van het gezelschapsspel!   

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen