Throw throw burrito spelregels

Throw Throw Burrito is een geweldig spel. Het spel is van dezelfde makers als Exploding Kittens. Toen ik het spel voor het eerst zag dacht ik dat het alleen voor kinderen was, maar eigenlijk is het voor jongeren en zelfs voor volwassenen ook gewoon leuk.   Lees snel verder voor de Throw Throw Burrito spelregels en mijn review!

Het spel is geschikt voor de hele familie en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburito's naar elkaar gooien.. Throw Throw Burrito is eigenlijk een combinatie van een kaartspel en trefbal. De Burrito's kunnen voor hilarische momenten zorgen tijdens het spel.

Zorg ervoor dat je tijdens het spel geen breekbare spullen dichtbij hebt liggen!

Throw throw burrito kaartspel en trefbal

Speluitleg Throw throw Burrito

Het spel bevat:

  • 120 kaarten
  • 2 burrito's
  • 6 builfiches
  • 1 koning burrito embleem
  • spelregels

Aantal spelers: 2-6
Speelduur: ongeveer 15 minuten
Leeftijd: vanaf 7 jaar

Doel van Throw Throw Burrito

Het doel van Throw throw Burrito is om twee rondes te winnen door de meeste punten te verzamelen. Scoor punten punten door zo snel mogelijk een set van drie dezelfde kaarten te verzamelen.

Sommige setjes starten een burrito gevecht, waarbij de eerste persoon die geraakt wordt, één punt verliest.

Verzamel setjes en vermijd vliegende burrito's om de overwinning te behalen!

Voorbereiding Throw Throw Burrito

  • Schud de kaarten en geef 15 kaarten aan elke speler (dit hoeft niet precies 15 te zijn). Plaats deze persoonlijke stapel rechts van je.
  • Verdeel de overige kaarten in twee gelijke stapels en plaats deze gedekt in het midden van de tafel als 'gezamenlijke stapels'.
  • Plaats de burrito's en burrito Builfiches in het midden van de tafel.
  • Elke speler pakt de vijf bovenste kaarten van hun persoonlijke stapel en bekijkt deze. Laat de rest van de kaarten gedekt op tafel liggen.

Throw Throw Burrito kaartspel

Spelverloop

Probeer zo snel mogelijk 3 dezelfde kaarten te verzamelen door kaarten uit je hand af te leggen (één voor één) bij de speler links van je en nieuwe kaarten van jouw persoonlijke stapel te pakken.

Wanneer je een set van 3 dezelfde kaarten hebt verzameld, leg je deze open voor je neer in een aparte stapel (jouw scorestapel) en pak je 3 nieuwe kaarten van jouw persoonlijke stapel.

Je mag NOOIT meer dan 5 kaarten in je hand hebben, dus leg altijd eerst kaarten af voordat je een nieuwe kaart trekt.

Jouw speelbeurt

Er zijn geen beurten! Iedereen speelt tegelijkertijd.

Pak kaarten van jouw persoonlijke trekstapel aan je rechterzijde en leg kaarten gedekt af op de persoonlijke trekstapel van de speler aan je linkerzijde. De kaarten schuiven van speler naar speler over de tafel.

Wanneer je geen kaarten in jouw persoonlijke trekstapel meer hebt, mag je van de gezamenlijke stapels pakken. Wanneer jouw persoonlijke trekstapel weer kaarten heeft, moet je daar weer kaarten pakken.

Punten

Wanneer je een set van 3 dezelfde kaarten hebt verzameld, is dit 1 punt waard. Leg deze voor je neer in jouw scorestapel.

Als je een set van 3 burrito kaarten (bonje, oorlog of duel) hebt verzameld, is dit 2 punten waard EN start dit een gevecht.

Gevechten

Wanneer je een set van 3 dezelfde gevechtskaarten hebt verzameld, leg je deze in jouw scorestapel en roep je hardop de naam van het gevecht: Bonje, Oorlog of Duel. Wanneer er een gevecht is verklaard, stoppen alle spelers met spelen.

Bonje

Wanneer je 3 dezelfde Bonje kaarten speelt, moeten de spelers aan jouw linker en rechterzijde onmiddellijk hun bonje oplossen. Elke speler pakt zo snel mogelijk een Burrito en gooit deze naar de andere speler. De eerste van de twee die geraakt wordt door een Burrito, verliest het gevecht.

Er zijn twee soorten Bonje kaarten, Je kunt geen set maken met verschillende kleuren Bonje kaarten.

Oorlog

Wanneer je 3 dezelfde oorlogskaarten speelt, verklaar je oorlog tussen alle spelers (behalve jijzelf) en moeten ze zo snel mogelijk een Burrito pakken en naar elkaar gooien. De eerste speler die geraakt wordt door een Burrito (behalve jijzelf), verliest de Oorlog.

Duel

Wanneer je 3 dezelfde Duelkaarten speelt, speel je een burrito duel. Je kiest dan 2 spelers (je mag ook jezelf kiezen). Deze spelers pakken een Burrito en gaan met hun ruggen tegen elkaar staan. Beide spelers roepen tegelijkertijd ''3,2,1, Burrito!''. Bij het uitspreken van elk getal stappen de spelers een stap verder uit elkaar in een rechte lijn, en bij ''Burrito!'' draaien ze zich om en gooien ze. De eerste speler die geraakt wordt door een Burrito, verliest het Duel.

Fouten maken

Wanneer je geen correcte set van 3 kaarten hebt voor het gevecht wat je net hebt verklaard, dan verlies je het gevecht.

Wanneer je per ongeluk een Burrito pakt, terwijl je niet in een gevecht zit, dan verlies je het gevecht.

In beide gevallen is het gevecht direct voorbij.

Einde van een gevecht

Als je een gevecht verliest, neem dan een Burrito Builfiche en leg deze in jouw scorestapel. Elk Burrito Builfiche telt als 1 minpunt (Burrito Bruise). Er wordt 1 Burrito Builfiche per gevecht uitgereikt.

Na een gevecht leg je de Burrito's terug op tafel en pak je jouw kaarten. De speler die het gevecht heeft verklaard telt af met ''3,2,1, Burrito!'' om weer verder te spelen.

Start van het spel

Kies een willekeurige speler die ''3,2,1, Burrito!'' roept, om te beginnen met het spel.

Throw Throw Burrito leuk spel

Einde van het spel

Throw throw burrito wordt gespeeld in twee rondes. De eerste ronde eindigt zodra het laatste Burrito Builfiche is uitgereikt. De speler met de meeste punten wint deze ronde. De winnaar van de ronde ontvangt het Koning Burrito embleem en legt deze voor zich neer op tafel. 

Zet alles opnieuw op voor een tweede ronde.

Als de speler die het Koning Burrito embleem in bezig heeft, ook ronde 2 weet te winnen, dan wint deze speler het spel. Als een andere speler de tweede ronde wint, dan moet deze persoon een Duel aangaan met de speler die in bezit is van het Burrito embleem, om zo te bepalen wie het spel wint.

Gelijkspel

Staan 2 spelers aan het einde van een ronde gelijk in punten, dan volgt een Duel om dit af te handelen.

Als 3 of meer spelers een gelijk aantal punten hebben, schud dan allek aarten opnieuw en laat 1 speler kaarten pakken totdat er een Oorlogskaart verschijnt (waardoor alle spelers met een gelijk aantal punten tegelijkertijd tegen elkaar vechten). Het is nu een Oorlog tussen alle spelers met een gelijk aantal punten. Word je geraakt, dan mag je de Burrito niet meer aanraken. Ga zo door totdat er 1 speler overblijft.

Review Throw throw burrito

Throw Throw Burrito is een geweldig spel voor de hele familie. Het spel is eigenlijk voor alle leeftijden. Voor kinderen is het super leuk, maar ook voor jongeren kan het een hilarisch spel zijn. Tegenwoordig is Throw Throw Burrito in Nederland een super populair spel. Zeker de moeite waard om uit te proberen als jullie gezin van spelletjes houdt!

Wij spelen het vaak met vrienden en maken er dan een drankspel van. Weer eens wat anders dan saaie kaartspelletjes zoals bijvoorbeeld bussen.

Fan van spelletjes die met eten te maken hebben? Lees dan eens deze blog met de Sushi Go speluitleg. Een heel leuk, simpel, grappig kaartspelletje. 

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen