Sushi go speluitleg & spelregels

Houd jij van Sushi? Dan vind je dit spelletje vast en zeker geweldig. Maar, eigenlijk hoef je er helemaal niet van te houden om het spel leuk te vinden. Het is gewoon een leuk, simpel, grappig en snel spelletje. In deze blog lees je de Sushi Go speluitleg.

Op zoek naar nog meer leuke kaartspelletjes? Lees dan eens deze blog over het spel 'Gesjaakt'.

In Sushi Go probeer je de beste combinaties van sushi gerechten te verzamelen. Scoor punten met de meeste maki rolls of door een complete set sashimi te verzamelen. Dompel je favoriete nigiri in wasabi om de waarde te verdrievoudigen. Maar vergeet het toetje niet, want anders verlies je punten! Scoor de meeste punten en laat zien dat je een echte sushi chef bent!

Sushi go kaartspel

 • Uniek en zeer toegankelijk kaartspel dat gebaseerd is op het ‘kaart selectie’ mechanisme.
 • Beschikbaar in een leuk, klein doosje: ideaal cadeau
 • Internationaal ondersteund spel
 • Het spel is eenvoudig te leren, snel te spelen en toch interessant voor alle leeftijden.
 • 2 Varianten toegevoegd; kaarten in verschillende richtingen doorgeven en de 2 spelers variant.
 • Dit spel zal net als een lekkere maaltijd in een sushi restaurant, keer op keer overtuigen en vragen om nóg een keer.

Sushi Go speluitleg

In Sushi Go gaan er verschillende gerechten over tafel, totdat iemand besluit deze te serveren. Lees snel verder voor de Sushi Go speluitleg en mijn review.  
Naast de normale editie van Sushi Go heb je nog twee andere edities:

 1. Sushi Go Party, deze editie bevat meer verschillende kaarten, 22 menukaarten, een speelbord en pionnen.
 2. Sushi Roll, bij deze editie krijgt iedereen een dienblad en een lopende band. Ook bij deze editie draait het om het verzamelen van zoveel mogelijk punten.

sushi go speluitleg

Voorbereiding

Schud alle kaarten en leg deze in een gedekte stapel in het midden van de tafel. Pak pen en papier om de punten bij te houden.

Geef de spelers kaarten:

-In een spel met 2 spelers krijgt iedere speler 10 kaarten
-In een spel met 3 spelers krijgt iedere speler 9 kaarten
-In een spel met 4 spelers krijgt iedere speler 8 kaarten
-In een spel met 5 spelers krijgt iedere speler 7 kaarten

Het spelverloop

Sushi Go wordt gespeeld in 3 rondes. Aan het begin van een ronde kiezen alle spelers tegelijkertijd één kaart en leggen deze gedekt voor zich neer. Daarna draait iedereen deze kaart om. Hierna geeft iedereen de overgebleven kaarten door naar links en ontvangt de kaarten van de spelers rechts. Alle spelers kiezen dan weer een kaart en geeft de rest weer door naar links. Dit gaat zo door tot dat alle kaarten gekozen zijn.

De verschillende kaarten

Met sommige kaarten verdien je elke ronde punten:

Ei nigiri kaart: 1 punt
Zalm nigiri kaart: 2 punten
Inktvis nigiri: 3 punten

Verder zijn er nog de volgende regels:

 • Wasabi verdrievoudigt de waarde van de volgende nigiri kaart die je voor je legt.
 • Bij Dumplings krijg je meer punten als je meerdere dumplings heb verzameld. Als je bijvoorbeeld 3 dumplings hebt verzameld, krijg je 6 punten. Heb je er 4 verzameld, krijg je 10 punten.
 • De spelers met de meeste Maki rolls krijgt 6 punten. De speler op de tweede plaats verdiend 3 punten. Bij een gelijke stand verdeel je de punten afgerond naar beneden en vervalt de tweede plek.
 • Een set met 2 Tempura levert 5 punten op. 1 kaart levert géén punten op.
 • Een set met 3 Sashimi levert 10 punten op. 1 of 2 kaarten leven géén punten op.
 • Een Soja saus kaart levert 4 punten op als je op dat moment de meeste kaarten bezig met verschillende kleuren achtergrond. Als meerder spelers even veel kleuren hebben, delen ze de punten afgerond naar beneden.
 • Eetstokjes leveren geen punten op maar als je deze kaart hebt gekozen mag je de volgende beurt 2 kaarten kiezen en voor je neerleggen. De eetstokjes kaart stop je terug bij de kaarten die je op dat moment in je handen hebt.
 • Pudding kaarten blijven liggen tot het einde van het spel. Als je aan het einde de meeste pudding kaarten hebt verdien je 6 punten. Degene met de minste pudding kaarten verliest 6 punten.

Einde van de ronde

Nadat iedereen zijn laatste kaart open voor zich neer heeft gelegd, volgt de puntentelling. Noteer van iedere speler de punten en leg de verzamelde kaarten naast de aftrekstapel en laat je puddingkaarten liggen. Geef iedere speler weer 8 kaarten van de trekstapel tot ronde 3 klaar is.

Einde van het spel

Tel de punten van de vorige 3 rondes bij elkaar op. De speler met de meeste punten wint het spel!

Review Sushi go kaartspel

Dit vlotte kaartspel is zeker de moeite waard om aan te schaffen.   Het spel ziet er schattig uit, duurt niet te lang en is makkelijk om te leren. Na een paar potjes heb je het onder de knie. Heel leuk om als cadeau te geven voor bijvoorbeeld Sinterklaas of Kerst, of voor een verjaardag. Een aanrader is om het wel met meer dan twee personen te spelen, anders raak je er wel snel op uitgekeken.

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen