Drankspelletjes; gegarandeerd een top avond!

Drankspelletjes; gegarandeerd een top avond!

Zit jij ook elk weekend weer thuis met je vrienden omdat alles dicht is door corona? Of ben je gewoon op zoek naar de leukste drankspellen? Lees dan snel verder. Hieronder som ik mijn top 11 op voor gegarandeerd een leuke avond!

Drankspelletjes zijn altijd een prima vermaak op de vrijdag én/of zaterdagavond.   Samen met je vrienden begin je de avond met een rustig kaartspelletje. Ineens zijn jullie hartstikke lam, aan het beerpongen en vliegt het bier over de vloer.

De volgende ochtend word je wakker en heb je toch echt een geweldige avond gehad. Wil je meer van dit soort avonden beleven met verschillende drankspelletjes? Navigeer dan links naar een specifiek spel of lees de hele blog voor alle geweldige spellen! Ben je vaak niet met veel vrienden maar wel met 2 personen? Lees hier dan leuke drankspellen voor 2 personen.

De leukste drankspelletjes door ons getest

Ik geef hieronder uitleg over de drankspellen Jenga, PanjaRouletteFuck de dealer, Beerpong, Stresspong, Zuipen tot we kruipen, Kingsen, Krokodil met kiespijn en Mens erger je niet. Stuk voor stuk hele leuke drankspellen die jou de avond van je leven gaan bezorgen. Alle spelletjes zijn vanaf 18 jaar en ouder. 

Wij zijn echte spelletjes fanaten en daarom heb ik alle drankspellen gespeeld met het team voor het schrijven van deze tekst. Maar toevallig kende ik al deze spelletjes al voordat ik begon met schrijven. Ik hoop dat ik je wat nieuwe dingen leer en dat je net als ik nog meer geniet van je weekend!

Fleau Drankspel - Jenga

De normale Jenga ken je waarschijnlijk al wel. Dit lijkt erop, alleen bij de drankspel variant staat er een opdracht op een deel van de houten blokjes.

Jenga leuk drankspel

Spelregels

Om de beurt pakt een speler een blokje uit de toren. Deze legt hij er weer bovenop. Als je de toren om laat vallen, heb je het spel verloren. Maar, als je een blokje pakt met een opdracht erop, voer je deze uit. 

Voorbeelden van opdrachten zijn: 

 • Drink two
 • Drink one with player to right
 • Everyone drinks one

Ook zitten er vier shotglaasjes bij het spel. Deze heb je nodig bij het uitvoeren van sommige opdrachten. Je kan hier sterke drank of mixdrankjes in doen. 

Eigen variant maken

Als je wel de normale editie van Jenga hebt kan je de opdrachten ook zelf bedenken en op de blokjes schrijven. Of de normale variant van Jenga aanschaffen en er alsnog een eigen variant maken. Het verzinnen van eigen opdrachten maakt het spel namelijk nóg leuker. Daarom vind ik het één van de vermakelijkste drankspellen die ik ken. 

Jenga Review

De Jenga drankspel editie is een spannend en uitdagend spel, vooral als je al wat drankjes op hebt. Het leuke is dat je ook je eigen opdrachten zou kunnen bedenken. 

Met dit spel heb ik veel leuke avonden beleefd!

Panja

Panja is een drankspel voor 2 tot 8 spelers. Om de beurt pakt een speler een kaart. Hierop staat een opdracht. De opdrachten zijn hilarisch en maken het spel lekker interactief. Een voorbeeld van een opdracht is: ''Drink zo veel slokken als het maandnummer waarin jij geboren bent. Ben je in januari geboren drink je 1 slok. Ben je in december geboren drink je 12 slokken''. 

Panja is een van de nieuwste drankspelletjes die ik ken. De opdrachten zijn erg uiteenlopend en dit maakt het zo leuk. 

Panja leukste drankspelletjes

Roulette

Wil je het casino naar je eigen huis halen? Dat kan met dit drankspel!

Roulette drankspel

Spelregels

Vul alle shotglaasjes met een drankje naar keuze. Dit kan bijvoorbeeld Vodka of Bacardi zijn, maar het is ook leuk om een paar glaasjes met water te vullen. 

Laat om de beurt de Roulette draaien. Het glaasje waar het balletje op terecht komt drink je op. Het spel is afgelopen als alle glaasjes leeg zijn. 

Een perfect spel om te spelen voordat je bijvoorbeeld gaat stappen of naar een feestje gaat!

Review Roulette

Het grappige aspect van Roulette is dat je niet weet wat voor shotje je krijgt. Ik vind dit spel vooral leuk met een groepje van ongeveer 6/7 mensen. 

Fuck de dealer

Voor fuck de dealer heb je alleen een pak kaarten nodig. Er is altijd één dealer in het spel. De dealer mag de stapel kaarten doorgeven aan de speler links naast hem wanneer er drie keer mis geraden is. 

De bedoeling is dat je per speler gaat raden welke kaart de dealer in zijn hand heeft. Je mag twee keer raden. De eerste keer dat je raad zegt de dealer of de kaart hoger of lager is. Na de tweede keer legt de dealer de kaart op volgorde op tafel. 

Als je het in één keer raad, moet de dealer twee slokjes drinken. Raad je het in twee keer, drinkt de dealer één slokje. Wanneer je het niet goed raad drink je zelf. 

Als je eindigt als dealer is het handig om ervoor te zorgen dat je vast een tweede biertje pakt!

Fuck de dealer

Beerpong

Beerpong is een top spelletje voor wat later op de avond. Het leukste is om het spel twee tegen twee te spelen. Bij een beurt mogen allebei de spelers uit hetzelfde team één keer gooien. 

Beerpong leukste drankspelletjes

Benodigdheden

 • Een tafel of grond
 • 20 beerpongbekers 
 • Minimaal 2 balletjes
 • Goed gezelschap!

Spelregels 

Officieel wordt het spel gespeeld op een speelveld van 244 x 61 x 71 cm. Wij doen het thuis vaak op de grond of op een lange tafel. Als je het van plan bent vaak te spelen kan je ook een beerpongtafel aanschaffen. De kosten kan je natuurlijk delen met je vrienden! 

Voor het spel begint vul je de bekers. Officieel vul je de bekers met bier. Elke keer als iemand raak gooit, drinkt één van de spelers de beker op. Wij kiezen er alleen altijd voor om de bekers met water te vullen, en elke keer een slokje uit je eigen glas te drinken als iemand raak gooit. 

Je kan kiezen met welke opstelling je speelt. Je kan een opstelling van 4-3-2-1 maken, of een opstelling van 3-2-1. Per ronde gooit een team twee keer. Als je gooit, mag je hand op het moment van loslaten niet over de rand van de tafel komen.

Je kan op twee manieren gooien: 

 1. Je probeert de bal in een beker te gooien zonder dat de bal de tafel raakt. 
 2. Je probeert de bal in een beker te gooien met een stuit op de tafel. Als je dit doet mogen de tegenstanders de bal weg slaan na de stuit. Het is dus handig om deze manier van gooien een beetje onverwachts te doen. 

Als het andere team raak gooit drink je of een slokje uit je glas, of je drinkt de beker met bier leeg. Het spel is afgelopen als een team alle bekers van de tegenstander raak gooit. 

Review Beerpong

Beerpong is in mijn vriendengroep super populair. Hoe later op de avond het wordt, hoe moeilijk het spel ook wordt. Als je gedronken hebt merk je al snel dat je gooi richting niet meer zo goed is, dat maakt het spel heel grappig maar soms ook wel frustrerend. Het leuke is wel dat je met teams kan wisselen en het een actief spel is. 

Stress pong

Stress pong heb ik tijdens mijn studententijd geleerd. Je hebt minimaal vier mensen nodig en kan het met een grote groep doen.

Stresspong

Benodigdheden

Spelregels 

Je gaat met alle spelers rondom een tafel staan. De twee spelers die het verst uit elkaar staan, beginnen het spel. Deze spelers krijgen allebei één beker en een balletje. De rest van de bekers worden in het midden op tafel gezet. De twee spelers die beginnen proberen zo snel mogelijk het balletje met een stuit in de beker te gooien. 

Als dit lukt, geef je de beker door naar links. Als dit in één keer lukt, mag je zelf bepalen aan wie je de beker geeft. Op deze manier probeer je de andere persoon in te halen. Als je het balletje erin gooit en de persoon links naast je is nog bezig, zet je jouw beker in die van hem/haar. Deze speler pakt dan weer een nieuwe beker vanuit het midden. 

Officieel vul je de bekers in het midden met bier. Zodat je deze eerst op moet drinken voor je een nieuwe kan pakken. Wij vullen de bekers nooit met bier maar spreken af dat je eerst een slokje neemt als je een nieuwe beker moet pakken. 

Het spel is afgelopen als alle bekers in het midden op zijn. Degene die eindigt met alle bekers, heeft het spel verloren en moet zijn glas atten. 

Review stress pong

Iedereen vindt stress pong altijd leuk en wordt er heel fanatiek van. Als je rustig moet doen voor je buren zou ik dit spel niet aanraden. Wij kunnen zelf nooit stoppen met dit spel en willen altijd doorgaan totdat we er helemaal in zitten. 

Kingsen

Kingsen is een leuk drankspel met elke kaart een andere opdracht/regel. Het enige wat je nodig hebt is een pak kaarten, het liefst deze waterdichte! Het is handig om de regels er van te voren even bij te pakken of op te schrijven. Dit heb ik hieronder voor je gedaan zodat je dat niet zelf hoeft te doen. Je kan natuurlijk ook je eigen regels maken. 

Op zoek naar een ander leuk drankspelletje waar je alleen kaarten voor nodig hebt? Lees dan eens deze blog over het super leuke kaartspel ezelen!

Kingsen

Spelregels

Leg een klein glas in het middel met daaromheen alle kaarten verspreid. Zorg dat de kaarten elkaar raken. Een speler begint met het pakken van een kaart. Hierna gaat het spel met de klok mee. Zorg dat de jokers uit het spel zijn.

Het spel kan op twee manieren afgelopen zijn: 

 1. De eerste manier is als je de cirkel doorbreekt. Let hier op als je een kaart pakt. 
 2. De tweede manier is als je de vierde koning pakt. 

Regels per kaart

 • 2: slokken weggeven (aantal slokken zelf te bepalen).
 • 3: zelf drinken (aantal slokken zelf te bepalen).
 • 4: categorie. Kies een categorie. Ga met de klok mee. Het spel gaat verder tot iemand het niet meer weet.
 • 5: plaskaart OF duimen. Spreek zelf met je vrienden af welke het wordt. Degene die deze kaart pakt mag zijn duim op een willekeurig moment op tafel leggen. Degene die als laatst volgt, drinkt een slokje. 
 • 6: drinking buddy. Kies iemand die wanneer jij moet drinken meedrinkt.
 • 7: juffen. Om de beurt een getal noemen en optellen vanaf 1. Bij de getallen van de tafel van 7 zeg je ''juf''. Je kan ook afspreken dat je juf zegt bij dubbele getallen en getallen met 7 erin. 
 • 8: eigen regel maken. Bijvoorbeeld een bepaald woord of naam niet meer gebruiken. 
 • 9: regel afschaffen. Je mag een regel die bij 8 is gemaakt afschaffen.
 • 10: quizmaster. Niemand mag jouw vragen meer beantwoorden. Als iemand toch antwoord geeft, moet diegene een slokje drinken. Wanneer iemand anders een 10 pakt, veranderd de quizmaster. 
 • Boer: wijzen. Iedereen steekt z'n hand in de lucht. Tel af en wijs allemaal naar een willekeurige speler. Diegene drinkt een slokje. 
 • Vrouw: rise of the queen. Je mag op een willekeurig moment gaan staan. Degene die als laatst staat, neemt een slokje.
 • Koning: je mag iets in het glaasje doen. Zorg ervoor dat het niet teveel is en dat er nog drie andere dingen bij kunnen. Leg je kaart op het glaasje. 
 • Aas: het spel draait OF iedereen atten. Spreek zelf met je vrienden af welke het wordt. 

Je kan er ook voor kiezen om het shotglaasje van te voren al te vullen. Degene die dan de vierde koning pakt, drinkt het glaasje leeg. 

Review Kingsen

Kingsen is één van de gezelligste drankspellen die ik ken. Het zorgt er gelijk voor om in een goede sfeer te komen met je vriendengroep. Ook is het een spannend spel omdat je die laatste koning echt niet wil pakken. Hierdoor doet iedereen lekker fanatiek mee. Je kan de regels zelf aanpassen of extra regels toevoegen. 

Zuipen tot we kruipen

Zuipen tot we kruipen is een super leuk kaartspel voor een onvergetelijke avond! Het ijs is snel gebroken met dit spel en het zorgt er dus voor dat de sfeer er snel in zit. Perfect voor een beetje het begin van de avond van een feestje waarbij niet iedereen zich nog op z'n gemak voelt.

Het spel speel je als volgt: de eerste speler begint en pakt een kaart van de stapel. Deze kaart lees je hardop voor en je voert de opdracht uit. Hierna is de volgende speler aan de beurt. Je kan het spel spelen tot 8 personen. 

Zuipen tot we kruipen

Krokodil met kiespijn

De bijtende krokodil wil je niet missen! Het is leuk om te doen als drankspelletje tussendoor, maar je gaat het ook weer niet uren spelen. Eigenlijk is het een kinderspel, maar studenten zijn ooit zo slim geweest om het als drankspel te gebruiken. Nu zie ik het zelfs in kroegen staan en kan je het betaald spelen. Het is een super simpel spel: druk om de beurt op een tand. Als de krokodil bijt, moet je twee slokken nemen of een shotje drinken.

Krokodil met kespijn

Mens erger je niet

Mens erger je niet is normaal al een echte klassieker. Nu heeft iemand bedacht om er een drankspel van te maken, hoe top is dat! Het werkt eigenlijk hetzelfde maar dan zijn de pionnen shotglaasjes. Elke keer als je geslagen wordt drink je je shotglaasje leeg. Kijk hier voor de uitgebreide spelregels van Mens erger je niet.

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen