Drankspel voor 2 personen; de leukste 10

Ben jij opzoek naar een drankspel voor 2 personen? Er zijn genoeg spellen te bedenken waarmee je gegarandeerd een leuke avond zult hebben. Maar bijvoorbeeld Bussen of Kingsen is niet echt leuk om met z'n tweeën te spelen, toch? Daarom heb ik voor jou de 15 leukste drankspellen voor 2 personen op een rijtje gezet. 

Drankspellen voor 2 personen

Heb je geen zin om de hele blog te lezen? Geen probleem! Hieronder vind je een lijstje met de 15 leukste drankspellen voor 2 personen.

 1. Slingpuck
 2. Mini Bierpong
 3. Bouncing Game
 4. De hete draad
 5. Cup Flip
 6. Beerpong
 7. Jenga
 8. Halli Galli
 9. Ezelen
 10. Juffen
 11. Groggy
 12. Mens erger je niet drankspel
 13. Drinking Roulette
 14. NX Party - No excuse
 15. Ring Toss Game

drankspel 2 personen

Drankspel voor 2 personen

Tijdens de coronaperiode sprak ik in het weekend vaak af met een vriendin. We houden wel van een drankje drinken en toevallig ook van spelletjes spelen. De afgelopen jaren hebben we dankzij corona dan ook veel drankspelletjes met z'n tweeën gespeeld. Daarom ben ik nu een echte kenner als het gaat om drankspellen voor 2 personen.  

Ben jij dus op zoek naar een drankspel voor 2 personen? Lees dan snel verder voor de leukste 10!

1. Slingpuck

De Slingpuck Game is een gemakkelijk spel. Beide spelers hebben vijf stenen in de kleur zwart of wit. Nadat het aftellen is gestopt, proberen de spelers de stenen door een gleuf in het midden van het bord te schieten naar de tegenstander's kant met behulp van een elastiek dat aan hun eigen kant van het bord is gespannen. Het doel is om alle stenen aan de kant van de tegenstander te krijgen. De speler die dit als eerste lukt, wint het spel. De verliezer van het spel neemt een shot of atje.

Tijdens het spelen van Slingpuck ontwikkel je je reactievermogen en train je jouw hand-oog coordinatie. Als dit tenminste nog lukt. Het spel draait om precisiewerk en reactievermogen. Dat maakt het juist zo leuk als je een paar borreltje op hebt.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Speelduur: 15 minuten

slingpuck drankspellen voor 2

2. Mini Beerpong

Ook altijd last van te weinig ruimte voor beerpong? Dan is mini beerpong wat voor jou! Perfect voor 2 spelers, niet duur en een geweldig vermaak. De regels zijn hetzelfde als normale beerpong, alleen lanceer je het balletje via een lanceer machanismen die op het spelbord kunnen worden geplaatst. Verder is het doel natuurlijk om als eerst alle redcups van je tegenstander weg te spelen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Speelduur: 15 minuten

Mini bierpong drankspellen voor 2 personen

3. Bouncing game 4 op een rij

Dit bouncing spel moet je echt proberen! Het doel is om als eerst 4 op een rij te krijgen door de ballen van jouw kleur erin te bouncen. Lijkt makkelijker dan het is, zeker als je al een paar drankjes op hebt. Het spel wordt geleverd met 25 ballen en 2 shotglazen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Speelduur: 15 minuten

Bouncing game drankspellen 2 personen

4. De hete draad

Nog zo'n geweldig drankspel; de hete draad. Iedereen kent het zenuw spelletje wel, maar nu is er een drankspel variant van gemaakt.

Het spel is heel simpel, als je de draad raakt, neem je een shotje (of slokje voor de laffe borrelaars). Ideaal voor twee personen, maar je kan het ook met z'n drieën of vieren spelen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 4
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Speelduur: 15 minuten

De hete draad drankspelletjes voor 2 personen

5. Cup flip

Cup flip is een drankspelletje wat je zeker leuk gaat vinden. Het spel is prima om met z'n tweeën te spelen, maar is eigenlijk nog leuker om met 3 of 4 spelers te spelen.

Het doel van Cup flip is om de cup van rechtop naar omgekeerd te flippen (zoals je vast en zeker wel eens op Tiktok of Instagram hebt gezien). Als dit je lukt, verplaats je het gevulde shotglaasje in het midden één plek richting je tegenstander. Komt het shotglaasje buiten het veld? Dan win je het spel en drinkt de verliezer het shotglaasje leeg.

Als je het spel met z'n tweeën speelt, is het leuker om van te voren af te spreken dat je via een omweg naar je tegenstander komt. Anders hoef je maar 3 keer je cup rechtop te gooien, en is het spelletje wellicht snel voorbij.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 4
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Speelduur: 15 minuten

Cup flip drankspelletje voor 2

6. Beerpong

Beerpong ken je vast en zeker wel. Het is in ieder geval een leuk drankspel voor 2 personen. Het spel is razend populair onder studenten en goedkoop om aan te schaffen. Tenzij je zo'n super mooie beerpong tafel koopt (die het trouwens altijd wel heel goed doet op feestjes). Verder is het enige wat je nodig hebt dit beer pong set.

Je hebt in totaal 20 bekers nodig. Zet de bekers in de opstelling 4-3-2-1 aan twee kanten van de tafel. Je kan het trouwens ook op de grond doen als je geen goede tafel hebt. Vul alle bekers met een laagje bier. Je kan er ook voor kiezen om de bekers met water te vullen. Je neemt dan een slokje uit je eigen bier als iemand raak gooit.

Spelregels Beerpong

Per kant mag je twee keer gooien. Dit kan je op twee manieren doen:

 1. Je probeert de bal in de bekers te gooien zonder dat de bal de tafel raakt.
 2. Je probeert de bal in een beker te gooien met 1 stuit op de tafel. Je tegenstander mag dan de bal weg proberen te slaan na de stuit.

Zit het balletje erin? Dan moet de tegenspeler drinken.

Einde spel

Het spel eindigt wanneer één speler alle bekers raak heeft gegooid.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Speelduur: 30 minuten

Beerpong Drankspelletjes met 2

7. Jenga

Deze jenga versie is speciaal gemaakt om heel veel shots te drinken. Een heel leuk drankspel voor 2 personen.

Elke speler pakt om de beurt een blokje uit de toren, voert de opdracht uit en legt het blokje weer bovenop de toren.

Weiger je om de opdracht te doen óf valt de hele toren om, dan neem je een shotje! Er zijn in dit spel wel 98 opdrachten. Je raakt er dus niet snel op uitgekeken. Voorbeelden van opdrachten zijn:

 • Best Friends: Kies een drinking buddy! Elke keer dat jij drinkt, drinken zij ook.
 • Drink op: Drink je hele glas leeg
 • Eeuwige student: Neem één slok voor elk jaar dat je gestudeerd hebt.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1 - 10
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Speelduur: 30 minuten

Jenga drankspel voor 2 personen

8. Halli galli drankspel voor 2 personen

Halli Galli is zo'n verslavend spel en je kan er ook prima een drankspel van maken. Een super leuk drankspel voor 2 personen zelfs!

Verdeel alle kaarten en leg ze om de beurt op. Wanneer je vijf dezelfde vruchten ziet, druk je zo snel mogelijk op de bel. Als je de eerste bent krijg je alle kaarten. Degene die zonder kaarten eindigt, wint het spel.

Voorbeelden drank regels

 • Elke keer als je een ronde wint, drinkt de ander een slokje.
 • Elke keer als je verkeerd op de bel slaat, drink je een slokje.
 • De verliezer neemt een shotje (die de ander als verassing mag maken).
 • Elke keer als het getal 5 op één kaart voorbij komt, drinken jullie allebei een slokje (en de verliezer dan één extra).

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 6
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar (als je er een drankspel van maakt)
 • Speelduur: 15 minuten

Hali galli drankspel voor 2

9. Ezelen

Het enige wat je voor dit drankspel nodig hebt is een set speelkaarten. Met veel drank is het trouwens best handig om deze waterdichte speelkaarten aan te schaffen. Haal de boeren, vrouwen, heren en azen uit het spel. Schud de kaarten en geef iedere speler er vier. Geef allebei tegelijk een kaart door aan elkaar. Tot dat iemand vier dezelfde kaarten in zijn hand heeft. Wanneer je vier dezelfde kaarten in je hand hebt roep je: EZELEN. De verliezer moet een shotje drinken.

Je kan ook van te voren een opdracht bedenken. De verliezer krijgt dan bij elk potje een letter. Eerst E, daarna Z, dan E en dan L. Als iemand de L heeft, heeft hij verloren en moet hij de van te voren bedachte opdracht uitvoeren.

Op zoek naar nog een leuk spelletje waar je alleen speelkaarten voor nodig hebt? Lees dan eens deze blog over Zweeds pesten.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 3 - 4
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Speelduur: 10 minuten

Drankspel met 2

10. Juffen

Voor juffen heb je helemaal niks nodig. Je kan het met z'n tweeën spelen en eigenlijk is er geen max. aantal spelers. De speler die start begint met het nummer 1 te roepen. Vervolgens moet de andere speler het volgende getal (dus 2) roepen, en zo gaat het verder.

Wanneer het getal een 7 bevat óf een veelvoud van 7, dus bijvoorbeeld 21 of 28, roept de persoon JUF in plaats van het getal. Degene die het niet meer weet of te lang nadenkt, verliest het spel en moet een shotje drinken.

Dit spel kan je variëren met alle getallen die je maar wilt. Je kan het jezelf en je medespeler dus moeilijker of makkelijker maken en je hebt er niks voor nodig. Je kan het spel dus overal spelen. Daarom vind ik dit ook echt het leukste drankspel ooit!

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2+
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Speelduur: 15 minuten

11. Groggy

Groggy is het drankspel voor de grote spelers. Bij Groggy draait het om de spelkaarten. Deze geven de meest hilarische opdrachten, minigames, pittige vragen en nog veel meer. Het spel is zelfs dronken gecreëerd, hoe grappig!

Zorg dat je genoeg alcoholische of (non-alcoholische) versnaperingen in huis hebt. Schud de Groggy kaarten en leg ze op een stapel. Vervolgens pakken alle spelers kloksgewijs om de beurt een kaart van de stapel en verrichten de actie die op de kaart staat. Veel speelplezier!

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 14
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Speelduur: 15 minuten

Groggy drankspellen 2 personen

12. Drankspel mens erger je niet

Het drankspel mens erger je niet is een leuk drankspel voor 2 personen! Het is eigenlijk de bekende Mens erger je niet maar dan in een drankspel vorm. De pionnen zijn shotglaasjes. Als je op een vak terecht komt waar een tegenstander staat, drink je allebei de shotglaasjes leeg.

Eigenlijk kan je helemaal zelf je eigen regels verzinnen. Het is in ieder geval super leuk om te krijgen en leuk om als cadeau te geven.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 4
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Speelduur: 30 minuten

Mens erger je niet drank spel 2 personen

13. Drinking roulette drankspel voor 2 personen

Haal het casino in huis met drinking roulette! Een drinking game waar iedereen (18+) aan mee kan doen en wat nooit gaat vervelen! Met dit Roulette Drankspel in huis, een drankspel voor volwassenen, hoef je de deur niet uit voor onvergetelijke avonden.

Geniet van de ambiance van een casino, maar dan met een rij shotglaasjes zoals je die normaal alleen bij je favoriete bar kunt krijgen. Dit drankspel tilt gezellige avonden met vrienden en (vrijgezellen) feestjes naar het volgende niveau. Maar ook met z'n 2en is het leuk! Weet jij al met welke dranken je de drinking game gaat vullen?

Een paar voordelen van dit spel:

 • Stevige kwaliteit
 • Inclusief 16 shotglaasjes
 • Stijlvol
 • Maximale gezelligheid!

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2 - 4
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Speelduur: 30 minuten

Russisch roulette drankspel 2 personen

14. NX Party - NO EXCUSE

Ook zo klaar met die standaard drankspellen? Dan is het de hoogste tijd om dit drankspel te gaan spelen!

Zelf ben ik gek op opdrachtenspellen, en dit is er weer zo een! NX party - No excuse bestaat uit 120 verschillende kaarten waarbij er van alles kan gebeuren. Begin eerst met het spelen van de rode kaarten om iedereen op te warmen en speel daarna verder met de zwarte kaarten.

Je leert elkaar beter kennen en hebt de grootste lol onder het genot van een drankje!

15. Ring Toss game

Mijn favoriete drankspel van dit moment is de. Ring Toss game. Het is echt een geweldig spel en ik weet zeker dat jij en je vrienden het super leuk vinden. Echt een aanrader om te geven als cadeau of zelf aan te schaffen.

De bedoeling van het spel is om zo snel mogelijk de ring aan de haak te slingeren. Het lijkt makkelijk, maar wedden dat het een uitdaging is als je dronken bent! Als het je lukt om de ring over het haakje heen te gooien verplaats je de pion één stap vooruit. Win je het spel, neemt de verliezer een shotje. Je kan ook van te voren afspreken om alleen een slokje te nemen, atje of een hele andere zelfverzonnen regel.

Al mijn vrienden willen dit spel áltijd spelen als ze bij mij thuis zijn. Het spel geeft sfeer, gezelligheid en mensen worden er competitief van. Wat heb je nog meer nodig om een leuke avond te hebben?

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 2
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Speelduur: 15 minuten

Ring toss game 2 personen

Ring Toss 4 personen

Ben je met meer personen? Dan bestaat er ook een Ring Toss die je met 4 spelers kan spelen. Hierbij is het doel om zo snel mogelijk met je pion in het midden te komen. Als dit je lukt ben je de winnaar van het spel.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1 - 99
 • Leeftijd: vanaf 18 jaar
 • Speelduur: 60 minuten

Ring toss game 4 personen

Drankspel 2 personen

Een drankspel voor 2 personen kan leuk zijn omdat het een intieme setting creëert waarin deelnemers elkaar beter kunnen leren kennen en hun relatie kunnen versterken. Het kan ook een leuke manier zijn om een saaie avond op te luisteren en spanning toe te voegen aan een sociale situatie. Drankspellen kunnen ook helpen om ijs te breken en mensen uit hun comfortzone te halen.

drankspelletjes voor 2

Misschien vind je dit ook interessant

Naast de lijst met drankspellen voor 2 personen hebben we nog veel meer leuke spellijsten online staan!


Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen