Samen met familie of vrienden in spelvorm ontsnappen? Boek een escaperoom!

Samen met familie of vrienden in spelvorm ontsnappen? Boek een escaperoom!

Je hebt er vast weleens van gehoord: iemand die als activiteit naar een escaperoom is gegaan. Escaperooms worden steeds populairder en zijn in steeds meer steden te vinden. Bovendien is het ook een erg leuke activiteit om te doen met familie of vrienden. Een escaperoom is daarom het ideale uitje! Meer over een escaperoom, lees je hieronder. 

Wat is een escaperoom?

Zoals het woord ‘escaperoom’ al waarschijnlijk doet vermoeden, moet je ontsnappen uit een ruimte. Het is een spel waarbij een ruimte volledig is omgetoverd in een bepaald thema. Denk bijvoorbeeld aan een thema zoals de middeleeuwen, een bank of een kantoor. In de ruimte moet je allerlei codes, spellen en vragen zien op te lossen om uiteindelijk de kamer te kunnen verlaten. Als je binnen een bepaalde tijd bent ontsnapt, heb je de escaperoom gehaald. Je kunt bijvoorbeeld een uur de tijd krijgen om te ontsnappen, maar dit kan natuurlijk verschillen per escaperoom. 

Het klinkt misschien eenvoudiger dan dat het is; het ontsnappen uit een escaperoom kan overigens een hele opgave zijn. In de omschrijving van de escaperoom wordt daarom ook vaak aangegeven of de escaperoom makkelijk of moeilijk is. Voor degene die nog nooit een escaperoom heeft gedaan, is het slim om te kiezen voor de makkelijke versie. Voor de gevorderde speler kun je jezelf uitdagen en kiezen voor een wat moeilijkere escaperoom. 

Bovendien worden op steeds meer plekken escaperooms gerealiseerd. Hierdoor wordt het aanbod steeds groter en kun jij dus ook steeds meer escaperooms spelen en ontdekken. Zo heb je bijvoorbeeld ook in Rotterdam een escaperoom die je kunt spelen. Deze escaperoom bevindt zich in een kerk: dat is al een hele ervaring op zich! De escaperoom kun je vinden én ook meteen boeken wanneer je zoekt op rotterdamescaperoom.nl. Daarnaast kun je hier na afloop nog lekker borrelen en nakletsen over de escaperoom. Ook is het natuurlijk leuk om het centrum van Rotterdam nog in te gaan of bijvoorbeeld een bezoekje te brengen aan de Markthal. Op deze manier kun je er samen met jouw vrienden of familie een leuk dagje uit van maken. 

3 redenen waarom je een escaperoom zou moeten boeken

Een escaperoom is een leuke activiteit om te doen, maar waarom is dat eigenlijk zo? We zetten drie redenen op een rij waarom je ook eens een escaperoom zou moeten boeken. 

Voor ieder gezelschap 

Een escaperoom is leuk om te doen, omdat het geschikt is voor ieder gezelschap. Of je nou met jouw vrienden op zoek bent naar een leuke activiteit om te doen, of op zoek bent naar het ideale gezinsuitje: eigenlijk kun je iedereen vermaken met een escaperoom. Daarnaast heb je ook escaperooms geschikt voor grote groepen, maar ook voor kleine groepen. 

Elkaar beter leren kennen

In een escaperoom is een onderdeel erg belangrijk en dat is samenwerken. Je wil natuurlijk binnen een bepaalde tijd ontsnappen en daarvoor is een goede samenwerking een echte must. Zo moet je bijvoorbeeld samen nadenken om tot een oplossing te komen, maar moet je soms ook echt bepaalde handelingen samen uitvoeren. Een escaperoom is daarom ook een goede manier om elkaar beter te leren kennen. Vooral als het gaat om bijvoorbeeld collega’s onderling is een escaperoom een goede manier om bijvoorbeeld elkaars skills te ontdekken die je nog niet eerder van elkaar wist. Een ideale manier van teambuilding, dus! 

Geen een escaperoom is hetzelfde

Heb je de smaak te pakken als het gaat om ontsnappen in spelvorm? Dan is het goed om te weten dat er veel verschillende escaperooms bestaan. En het leuke is dat geen een escaperoom hetzelfde is. Zo kan het thema verschillen, maar kunnen natuurlijk ook de oplossingen, codes en het aantal ruimtes anders zijn.

Over de schrijver
Reactie plaatsen