Speelgoed van het jaar 2021; alle winnaars

Vorig jaar hebben we al veel terechte winnaars voorbij zien komen, zoals de zoektocht naar El Dorado en The Crew. We waren erg benieuwd wie er dit jaar allemaal zou winnen. Lees snel verder om te kijken wie de winnaars van 2021 zijn! Wil je meer weten over de Crew? Bekijk dan deze blog.

Speelgoed van het jaar 2021

De verkiezing gaat dit jaar over 12 categorieën. De vakjury bepaalde 3 winnaars per categorie. Uit deze 3 winnaars koos het publiek steeds 1 artikel per categorie.

Winnaars speelgoed van het jaar in de categorie 0 t/m 3 jaar

De winnaar van de Gouden publieksprijs in deze categorie is Smartmax My First Acrobats. De overige jurywinnaars zijn Speel Stopdans met Dansende Bing en Peppa's Wereld van hout.

Smartmax My First Acrobats

Met 6 veelkleurige vormen kan je van alles bouwen; een vierkant, driehoek of een cirkel. Als je deze vormen gaat mixen en de metalen ballen toevoegt, komen de coolste acrobatische figuren tevoorschijn, hoe cool is dat! Met dit speelgoed kan je je eigen acrobatische structuren bouwen of die van de opgavekaarten proberen na te bouwen.

Speel stopdans met Dansende Bing

Knijp in Bing zijn hand en als de muziek begint moet je net zoals Bing gaan dansen. Maar, zodra de muziek stopt moet je helemaal stil gaan staan. En niet stiekem Wiebelen! Bing zegt allemaal leuke zinnetjes en hij kan je helemaal uitleggen hoe dit leuke spelletje werkt.

Peppa's Wereld van hout

Neem een kijkje in het leven van familie Pig! In dit mooie familiehuis kan je onder andere gezellig televisie kijken. Het houten speelhuis bestaat uit een huisje met allerlei onderdelen. Het geheel ziet er mooi en nodigt uit tot fantasiespel.

Winnaars speelgoed van het jaar in de categorie 4 & 5 jaar

De winnaar van de Gouden publieksprijs in deze categorie is Play-Doh Prachtige Taarten Oven. De overige jurywinnaars zijn Grayola Washimals Huisdieren en Flextreme Discovery Raceset.

Play-Doh Prachtige Taarten Oven

Maak prachtige Play-Doh taarten klaar! Plaats de boetseerklei in de bakvorm, plaats hem in de oven en trek de hendel omlaag. Als de taart klaar is gaat er een bel af. Hierna kan je gaan beginnen met decoreren!

Grayola Washimals Huisdieren

Kleur en was je schattige kleine huisdieren. Geef de dieren een kleurrijk persoonlijk design. Daarna kan je de dieren wassen met water. Het badje werkt als een echte douche!

Flextreme Discovery Raceset

Maak het coolste circuit door de flexibele stukken samen te voegen! Het past gemakkelijk in elkaar en daarom kan het kind lekker zijn creativiteit kwijt in dit speelgoed.

Winnaars speelgoed van het jaar in de categorie 6 & 7

De winnaar van de Gouden publieksprijs in deze categorie is Geomag Super Color Recycled. De overige jurywinnaars zijn Battle Cubes en Kidi DJ Mix.

Geomag Super Color Recycled

Dankzij het eenvoudige constructiesysteem en de magnetische elementen kan je door verbeeldingskracht en logisch nadenken eindeloze figuren en 3D constructies bouwen. Bouwen wordt super leuk en makkelijk. Geomag is educatief speelgoed en stimuleert spelenderwijs het aanleren van nieuwe vaardigheden

Battle Cubes

Versla de Battle Cube van je tegenstander door de ultieme steen-papier-schaar-uitdaging aan te gaan! De speler kiest steen, papier of schaar op zijn Battle Cube en verbergt zijn keuze door deze af te dekken met het masker van zijn superheld. Dit masker kan bijvoorbeeld Spider-Man zijn, of Iron Man! Denk goed na... en vouw na je keuze je Battle Cube binnenstebuiten om hem in aanvalspositie te zetten. Lanceer nu de Battle Cubes om te zien wie de winnaar van de battle zal zijn... de verliezer wordt gevangen genomen door de Battle Cube van de winnaar!

Kidi DJ Mix

Een super stoere draaitafel waar je je eigen muziek kan maken en opnemen! Je hebt meer dan 2000 mogelijke combinaties en een ingebouwde microfoon om je eigen soundtracks op te nemen!

Winnaars speelgoed van het jaar in de categorie 8 & 9 jaar

De winnaar van de Gouden publieksprijs in deze categorie is de magische kermisachtbaan LEGO set. De overige jurywinnaars zijn Reaxion Xtreme en BraceletLacing Factory

Magische kermisachtbaan LEGO set

De magische kermisachtbaan biedt veel creatieve speelmogelijkheden. In het midden staat een grote stoffen tent voor de goochelshow. Jonge goochelaars kunnen met behulp van een doos met een slimme functie de LEGO Friends minipoppetjes laten verdwijnen! De set bevat een speelgoedachtbaan, compleet met schattige konijnenkarretjes en een plek waar actiefoto's worden gemaakt, en een slingerattractie voor kinderen zonder hoogtevrees. En in het donker zien kinderen de coole glow-in-the-dark stenen!

Reaxion Xtreme

Met ReaXion Xtreme bouw je twee circuits en racet tegen elkaar. Wie ontwerpt het spectaculairste en snelste circuit?

BraceletLacing Factory

Hiermee maak je de mooiste trendy armbandjes met katoen in verschillende kleuren! Vervang het wiel aan de bovenzijde om van patroon te veranderen. Maak de mooiste kleurencombinatie en verras je beste vriendin met een super mooi zelf gemaakt sieraad!

Winnaars speelgoed van het jaar in de categorie 10 & 11 jaar

De winnaar van de Gouden publieksprijs in deze categorie is Pixicade. De overige jurywinnaars zijn MicroMacro Crime City en My City.

Pixicade

Maak en speel je eigen videogames! Teken op papier of op een wit oppervlak om je eigen game te creeren. Of, maak een foto in de PIXICADE -app en zie hoe je game tot leven komt!

MicroMacro Crime City

MicoMacro is een super leuk coöperatief detectivespel. Samen lossen jullie misdaden op, onderzoeken jullie motieven en gaan jullie op zoek naar bewijsmateriaal om de daders te kunnen veroordelen. Dit is echt speurwerk!

My City

In My City ontwikkel je jouw eigen stad. In het begin het nog vrij simpel, maar na een tijdje wordt het een stuk lastiger. Na drie potjes worden zelfs nieuwe gebouwtegels en spelregels geïntroduceerd!

Winnaars speelgoed van het jaar in de categorie 12 t/m 17

De winnaar van de Gouden publieksprijs in deze categorie is Paleo. De overige jurywinnaars zijn The Next Beat en Throw Throw Burrito.

Paleo

In Paleo draait alles om het ontdekken van nieuwe dingen en er staan de spelers dan ook voortdurend nieuwe uitdagingen te wachten! Met tien verschillende modules die op verschillende manieren gecombineerd kunnen worden, is geen enkel potje hetzelfde. Zullen jullie er in slagen om te overleven en de grotschildering af te maken om zo jullie stempel op de geschiedenis te drukken?

The Next Beat

Eldohm introduceert een gloednieuw concept voor de volgende generatie DJ’s: The Next Beat by Tiësto! Ontdek de eindeloze mogelijkheden van de allereerste DJ Controller die gecombineerd is met een online platform. De controller bevat alles wat je nodig hebt om je vaardigheden als DJ verder te ontwikkelen en een vliegende muzikale start te maken. The Next Beat wordt gedragen door DJ Tiësto, één van de grootste DJ’s ter wereld, die jou als mentor en inspirator helpt om jouw performance te perfectioneren!

Throw Throw Burrito

Scoor punten door sets van drie dezelfde kaarten te vinden, zoals 3x Gothic Luiaard, HoutHak Hond, Katten Koe, Klef Kuikentje, Blaffende Haai en Drijf Geit. Sommige setjes kaarten starten echter een Burrito gevecht (Bonje, Duel en Oorlog), waarbij je de Burrito’s moet zien te ontwijken.

Winnaars speelgoed van het jaar in de categorie 18 plus

De winnaar van de Gouden publieksprijs in deze categorie is 20 Seconds showdown. De overige jurywinnaars zijn Mysterium Park en VW T1 Campingbus.

20 Seconds Showdown

Een vliegensvlug gezelschapsspel. Eén speler is de scheidsrechter. De anderen verdelen zich over twee teams, gaan tegenover elkaar zitten en zetten zich schrap. Aan het begin van elke ronde zet de scheidsrechter de zandloper terug met een gelijkmatige hoeveelheid zand in elke helft. De scheidsrechter draait de zandloper om en leest de kaart voor. Om te winnen, moet je het andere team dwingen om zonder zand te zitten door je uitdagingen zo snel mogelijk af te ronden.

Mysterium Park

Mysterium Park is een stand-alone, coöperatieve en vereenvoudigde versie van het bekende bordspel Mysterium: de spelers winnen of verliezen samen. Het is jullie doel om de omstandigheden van de dood van de geest te achterhalen!

VW T1 Campingbus

Hij is al decennia lang een icoon op de weg: de Volkswagen T1 Campingbus. Generaties lang geliefd, talloze avontuurlijke mensen hebben er de wereld mee rondgereisd. De PLAYMOBIL-versie van de klassieke kampeerbus heeft ook veel iconische details, zoals de iconografische voorkant. In V-vorm met rode en witte kleurscheiding en rood VW logo, afgerond dak, gedeelde voorruit en afneembare dakdrager.

Winnaars speelgoed van het jaar in de categorie: duurzaam

Duurzaam behoort tot de nieuwe categorieën dit jaar. De winnaar van de Gouden Publieksprijs is Geomag Super Color Recycled. De overige jurywinnaars zijn Marble Racetrax 40 sheets en Peppa's Wereld van hout.

Speelgoed van het jaar 2021 duurzaam

Winnaars speelgoed van het jaar in de categorie: puzzels

Puzzelen is al jarenlang populair en wordt daarom ook meegenomen als categorie in speelgoed van het jaar. De Efteling Sprookjesbos van Jan van Haasteren heeft dit jaar de publieksprijs gewonnen. De jurywinnaars zijn Kaasalarm van WasGij en Escape Room The Game: Puzzle Adventures!

Speelgoed van het jaar 2021 puzzels

Winnaars speelgoed van het jaar in de categorie: kinderspel

Kinderspellen zijn altijd leuk om bijvoorbeeld te geven als cadeau. Dit jaar heeft Keer op keer Kids de Gouden Publieksprijs gewonnen. Oma's Woeste waslijn en Apple Twist zijn de jurywinnaars.

Speelgoed van het jaar 2021 kinderspellen

Winnaars speelgoed van het jaar in de categorie: familiespel

Familiespellen zijn altijd gezellig om te spelen. De publieksprijs voor de categorie familiespel is gewonnen door Escape Your House. De andere juryprijzen zijn in handen van MicroMacro Crime City en Throw Throw Burrito. 

Speelgoed van het jaar 2021 familiespel

Winnaars speelgoed van het jaar in de categorie: kennerspel

Deze spellen zijn alleen voor échte kenners. De publieksprijs is gewonnen door Everdell. De overige jurywinnaars zijn Paleo en Mysterium Park.

Speelgoed van het jaar 2021 kennerspel


Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen