Mastermind review

Raad het geheimschrift in kleur van de andere speler en win het spel!
Bij 
Mastermind is het de bedoeling dat een speler een code maakt in geheimschrift van kleuren. De overige spelers moeten deze code zien te kraken. 

Leg een kleurcode neer en krijg te zien hoeveel kleuren juist zijn en hoeveel er daadwerkelijk op de juiste plek liggen. 

Zoek naar de perfecte combinatie. Elke ronde is weer anders en spelers maken het zo moeilijk als ze zelf willen. 

Mastermind

Mastermind

Het is tijd om een klassiek familiespel weer uit de kast te pakken, welke ook zeker op onze top 10 ''must have'' familiebordspellenlijst staat: Mastermind

Mastermind is een spel dat ik me herinner dat ik met mijn familie speelde toen ik opgroeide. Ik hield van het gevoel slim genoeg te zijn om de puzzel op te lossen die door de andere speler was uitgezet. 

In deze blog laat ik zien hoe je Mastermind speelt en geef ik mijn review over het spel. 

Mastermind spelregels

Tijdens het spel verzint 1 speler een kleurencode. Hij kiest vier pionnen. Deze vier pionnen zet de speler in een afgeschermd stukje op het bord. De andere speler probeert vervolgens de verzonnen code te raden door elke keer vier pionnen in een rij te plaatsen. 

Elke keer wanneer speler 2 geraden heeft, geeft speler 1 aan welke pion hij juist geraden heeft en welke niet. Dit doet speler 1 door dit te communiceren met de sleutelpinnen: 

  • Met de rode pinnen wordt aangegeven welke kleuren er op de juiste plek zijn geplaatst.
  • Met de witte sleutelpinnen wordt aangegeven welke kleuren er wel in de code voorkomen, maar niet op de goede plek zijn geplaatst. 

mastermind game

Is Mastermind voor het hele gezin?

Absoluut!   Mastermind is een spel voor het hele gezin. Natuurlijk zal het moeilijker zijn voor jongere kinderen, maar er zijn manieren om het spel aan te passen zodat ze het begrijpen. Maar een van de dingen die we zo leuk vinden aan Mastermind, is de kans om jonge kinderen uit te dagen. Mastermind is een geweldige manier om hen vanaf jonge leeftijd vaardigheden aan te leren. 

Niet alleen voor familie

Mastermind is ook een geweldig spel om vrienden uit te dagen. We namen Mastermind vroeger altijd mee op vakantie en dan was het ook altijd een enorme hit voor andere kinderen. We speelden daar vaak Mastermind op de camping met al onze nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Het spel was daar in ieder geval ontzettend populair. 

Hoeveel geluk heb je nodig bij Mastermind?

Het is niet zo'n heel erg geluksspel. Daarom is het zo'n goed spel om denkvaardigheden aan te leren. Natuurlijk, het kan een kwestie van geluk zijn om de goede kleuren te raden bij een van je eerste pogingen. Maar als je eenmaal die eerste rij heb gespeeld, gaat het erom je best te doen om de puzzel op te lossen. 

Hoe denken wij over Mastermind?

Het is een klassieker en blijft een sterk spel. Mastermind krijgt van ons een zeer hoge score. Het is zo'n geweldig spel voor twee spelers om elkaar uit te dagen - altijd proberend om te zien of je de andere speler kunt verbazen met je kleurencombinaties. En aangezien Mastermind niet al te lang duurt om te spelen, wordt het altijd vele malen achter elkaar gespeeld. 

Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen