Leuke diamond painting volwassenen

Sinds een paar weken heb ik een nieuwe hobby, namelijk Diamond Painting. In Nederland is het tegenwoordig super populair. Ik heb het een paar weken geleden voor het eerst gekocht en ben helemaal enthousiast! Ik weet zeker dat ik me hier in de wintermaanden wel mee ga vermaken.   Lees snel verder hoe het werkt, leuke Diamond Painting voor volwassenen en Diamond Painting tips. 

Wat is diamond Painting?

Diamond Painting is een schilderij met allemaal diamantjes die jij er zelf op gaat plakken. De schilderijen lijken net echt en je kan er hele mooie kunstwerken mee maken. Het is een hobby die overgewaaid is uit China. Het leuke is dat het zo makkelijk is, dat iedereen het kan doen. En het is trouwens ook helemaal niet duur. Mijn ervaring is dat het vooral rustgevend en ontspannend werkt, en het werkt ontzettend verslavend!

Hoe werkt Diamond Painting?

 Als je Diamond Painting besteld, zit alles wat je nodig hebt erbij:

 • De diamanten
 • Een schudbakje
 • Gebruiksaanwijzing
 • Een diamond painting pen
 • Wax
 • Een canvas met folie

Kies een lekkere werkplek uit, waarbij je in ieder geval genoeg licht hebt. Leg het canvas voor je neer. De canvas is samengesteld uit kleine vakjes die gekleurd zijn en allemaal een nummer/cijfer hebben. Elk nummer komt overeen met een diamantkleur.

Let op: trek niet gelijk het hele folie er vanaf, maar begin met een klein stukje. Giet daarna de juist kleur in het bakje. Dompel hierna de Diamond Painting pen in de gel of wax die bij de set geleverd is. Nu kan je beginnen met de diamantjes op het canvas te plakken. Dit spreekt voor zich.  

diamond painting volwassenen

Diamond painting plakt niet meer

Het kan voorkomen dat de diamond painting niet meer plakt. Dit kan komen doordat je de lijm eraf hebt getrokken, of doordat je het plasticje er niet op hebt gelaten. In dit geval zou je er een klein stukje dubbelzijdig plastic op kunnen plakken. Wat je ook kan doen is een lijmroller kopen.

Diamond painting volwassenen

Diamont Painting is zeker niet alleen voor kinderen. Er zijn hele leuke Diamond Paining voor volwassenen, en daarna kan je het kunstwerk ook nog eens in je eigen huis ophangen! Mijn favorieten voor volwassenen zijn:

Leuke diamond painting

Deze Diamond Painting kaarten vind ik echt geweldig. De set bestaat uit 12 kaarten met verschillende thema's. Bij deze set is het dus niet alleen een hobby, maar kan je het ook op een leuke manier aan anderen laten zien.

Dit is een Diamond Painting set speciaal voor kinderen.

kijk hier voor nog meer leuke Diamond painting.

Accessoires set

Als je eenmaal een beetje verslaafd bent aan Diamond Painting is het super handig om deze accessoires set aan te schaffen. Hier zit alles in waardoor je optimaal kunt genieten van het Diamond Painting, inclusief een handige opbergdoos.

diamong painting tips

Diamond painting tips

Een paar handige tips voor een beginnende Diamond painter:

 1. Koop een opbergdoos. Ik vond het aan het begin super irritant dat al die zakjes open waren en je het nergens in kon doen om te bewaren.

tips diamond painting volwassenen

 1. Als je een groot vak in één kleur moet zetten (colorblocking) is dit mooier om te doen in de vorm van een dambord. Om en om een vakje invullen en dan weer open laten dus. Hierdoor zet je de steentjes rechter.
 2. Als het doek niet meer goed plakt, plak er dan een stukje dubbelzijdig tape op.
 3. Soms zijn de diamantjes wat statisch. Om dit te verhelpen kan je in het zakje ademen.
 4. Als je klaar bent, dek je painting dan altijd af. Je wil voorkomen dat er stof op komt en dat het niet meer plakt.
Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen