Beste spellen voor 2 personen

Ben je het ook zat dat je veel spellen niet met 2 personen kan spelen, of dat het wel kan maar gewoon niet zo leuk is?  

Onderstaande spellen zijn zeker de moeite waard om met z'n tweeën te proberen. Ik heb de top 18 leukste spelletjes voor 2 personen verzameld en op een rijtje gezet. Ik heb geprobeerd rekening te houden met verschillende soorten spellen; kaartspellen, bordspellen, denkspellen, gelukspellen, strategische spellen.

Meer in voor drankspelletjes? Lees hier dan mijn top 10 drankspellen voor 2 personen.

In deze blog kan je de volgende 18 spelletjes voor 2 personen terugvinden:   7 wonders duel het verboden eiland Openhartig in love Ticket to ride nordic countries Stenen tijdperk saboteur: het duel Lost cities Kikkerland Mancala Scythe Jaipur Carcassonne Codenames duet Pandemic Azul Sequence Classic The mind en Bresk.

Geen zin om de hele blog te lezen? Navigeer dan naar één van de spellen linksboven in het menu.

1.7 wonders duel

Aantal spelers: 2 tot 8
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Duur: ongeveer 30-45 minuten

7 Wonders Duel is de duel versie van het originele spel. Het spel is speciaal gemaakt voor 2 spelers en speelt zich af in drie tijdperken. In elk van deze tijdperken kan je wetenschappelijke ontwikkelingen doen, muntstukken winnen om een beschaving te creëren en wonderen te verrichten, en je leger versterken.

Er zijn drie manieren om het spel te winnen: militaire overheersing, wetenschappelijke overheersing en burgerlijke overwinning.

Op bol.com heeft haalt het spel een score van 4.8 uit 5 sterren. Wij vinden dit tactische bordspel erg leuk. Als je eenmaal de lange handleiding hebt doorgelezen en het spel begrijpt, is het een super leuk en uitdagend spel.


2.Het verboden eiland

Aantal spelers: 2 tot 4
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Duur: ongeveer 30 minuten

Het verboden eiland is hét populaire familiespel waarbij je moet samenwerken. Naar mijn mening behoort het dan ook tot één van de leukere coöperatieve spellen voor 2 personen.

Het doel is om op zoek te gaan naar de verloren schatten, voordat het eiland zinkt. Als de schatten eenmaal gevonden zijn moet je bij de Dwazenlandplaats zien te komen en met de helikopter ontsnappen om te winnen. Maar wanneer het eiland zinkt, hebben jullie verloren.

Wij vinden het een groot voordeel dat het spel snel te leren is. Als je er uren over doet om het spel te begrijpen, raak je er een stuk sneller op uitgekeken. Ook vinden we het leuk dat je samen speelt in plaats van tegen elkaar. Dat is toch weer eens wat anders.  


3.Escape room

Aantal spelers: 1 tot 2 spelers
Leeftijd: vanaf 16 jaar
Duur: ongeveer 60 minuten

Deze Escape room is een leuk spel  voor 2 personen. Lukt het jou om binnen de tijd te ontsnappen? Bij deze escape room is het jullie taak om binnen 60 minuten de puzzels op te lossen! Je hebt veel vaardigheden nodig om te kunnen ontsnappen; samenwerken, creativiteit, communicatie...

Net als de echte escape room kan je het spel maar één keer spelen. Wel kan je alle items opnieuw printen via de website, zodat je het spel door kan geven!


4.Openhartig in love

In Openhartig in love kan je je partner op een leuke manier leren kennen. In het spel zitten 100 kaartjes waar uitdagende vragen en verassende opdrachten op staan! Er zijn tegenwoordig trouwens ontzettend veel openhartig edities, die allemaal leuk zijn om met z'n tweeën te spelen. Bekijk hier alle edities van Openhartig.


5.Ticket to ride nordic countries

Aantal spelers: 2 tot 3 spelers
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Duur: ongeveer 60 minuten

Ticket to ride nordic countries kan je in 5 minuten leren en geeft uren speelplezier, voor zowel families als ervaren spelers!

Nordic Countries is een tactisch tweepersoonsspel en neemt je mee door Denemarken, Finland, Noorwegen en Zweden. Spelers verzamelen kaarten van verschillende soorten treinwagons om op deze manier routes te claimen en door tunnels en op veerboten te kunnen rijden. Het spel biedt genoeg uitdaging voor 2 personen.


6.Stenen tijdperk

Aantal spelers: 2 tot 4
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Duur: ongeveer 60 minuten

Stenen tijdperk is een leuk spel met op bol.com een score van 4,8 sterren. Het doel is om de meeste punten te krijgen. In dit bordspel probeer je te overleven in Stenen Tijdperk. Dit doe je door op wild te jagen om je volk van voedsel te voorzien, gereedschap te ontwikkelen en grondstoffen te verzamelen. Tijdens het spel zijn er veel manieren om aan punten te komen; zoals het bouwen van hutten en het verzamelen van beschavingskaarten in combinatie met bepaalde ontwikkelingen.

Wij vinden dat het spel vooral genoeg uitdaging biedt voor beginnende bordspel spelers. Ook bij kinderen valt het spel vaak goed in de smaak. Leuk om met het gezin te spelen dus! We vinden het leuk dat je vaak pas aan het einde van het spel weet wie er gaat winnen, dit houdt het extra spannend.


7.Saboteur: het duel kaartspel

Aantal spelers: 1 tot 2 spelers
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Duur: ongeveer 30 minuten

Tijdens het spel saboteur probeer je zoveel mogelijk goudstukken te verzamelen. Je kan hierbij van elkaars graafwerk gebruik maken of je eigen weg kiezen. Met sabotagekaarten en omkoopbare trollen kan je je tegenstander hinderen. Je kan dit kaartspel ook alleen spelen!

Wij vinden Saboteur het Duel een erg leuk en spannend spel. Telkens weer kom je voor verassingen te staan. Ideaal voor een avondje leuk spelletjes spelen! Daarnaast ook zeker een voordeel dat je het ook alleen kan spelen. Het spel heeft een goede kwaliteit, is spannend en leuk ontworpen.

Lees hier de uitgebreide spelregels van Saboteur: het duel kaartspel


8.Lost Cities

Aantal spelers: 2
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Duur: ongeveer 30 minuten

Tijdens Lost Cities ga je samen op expeditie. Tijdens deze expeditie verzamel je punten. Degene met de meeste punten wint de ronde. Na drie rondes is degene met de meeste punten bij elkaar opgeteld de winnaar.

Je bouwt expedities in vijf verschillende kleuren door kaarten van laag naar hoog te leggen. Als je aan de beurt bent leg je een kaart in een expeditie of op een aflegstapel. Het is een zeer toegankelijk denkspel waar je niet snel op uitgekeken raakt. Meer informatie over Lost Cities vind je hier.


9.Kikkerland Mancala

Aantal spelers: 2 spelers
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Duur: ongeveer 10 minuten

Het doel van dit spel is om de stenen van je tegenstander te veroveren. Het spel eindigt als een van de spelers geen steentjes meer over heeft, als hij geen geldige zet meer kan doen of als een van de spelers een vooraf bepaald aantal stenen heeft veroverd.

Kikkerland Mancala is ook handig om mee te nemen op reis. Bekijk hier nog meer handige spellen die je mee kunt nemen op reis.


10.Scythe

Aantal spelers: 1 tot 5
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Duur: ongeveer 30 minuten

Scythe speelt zich af in 1920. Het is een tijd van onrust, landbouw en oorlog, gebroken harten en verroeste tandwielen, innovatie en moed. De as van de eerste grote oorlog verduistert nog steeds de sneeuw. Een tijd breekt aan van landbouw, oorlog, gebroken harten en geroeste raderen. De kapitalistische stadstaat die simpelweg bekend staat als "The Factory", die de oorlog aanwakkerde met zwaar gepantserde mechs, heeft zijn deuren gesloten en trekt de aandacht van verschillende nabijgelegen landen. Elke speler vertegenwoordigt een gevallen leider die probeert hun eer te herstellen en hun factie aan de macht te brengen in Oost-Europa. Spelers veroveren territorium, werven nieuwe rekruten, oogsten middelen, winnen dorpelingen, bouwen structuren en activeren monsterlijke mechs.

Scythe is een leuk strategisch spel wat zich afspeelt in een alternatieve geschiedenis uit de jaren twintig. Elke speler speelt een karakter van een van de vijf facties in Oost Europa. Het veroverde land levert je nieuwe rekruten, goederen en bouwgrond op. Dit heb je nodig om te beginnen met de productie van de oorlogmachines.

Scythe is een avontuurlijk spel en behoort tot één van mijn favoriete spellen voor 2 personen. Zoals met de meeste grote bordspellen, moet je wel even de tijd nemen om het te leren. Maar als je het eenmaal kent, is het spel ontzettend vermakelijk.


11.Jaipur (space cowboys)

Aantal spelers: 2 spelers
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Duur: ongeveer 30 minuten

Voor Jaipur heb je veel tactiek nodig en een klein beetje geluk. Je moet namelijk weten hoeveel goederen je verhandelt en hoeveel kamelen je houdt of verkoopt. Naast het verkopen, moet je deze ook zelf nog verplaatsen. Tijdens het handelen kan je fiches verdienen. De speler met de meeste fiches wint het spel.

Jaipur is makkelijk te leren. Het spel vereist wel veel concentratie, omdat het op elk moment compleet op zijn kop gezet kan worden! Het spel zit in een klein doosje waardoor je het makkelijk overal mee naartoe kan nemen.


12.Carcassonne

Aantal spelers: 2 tot 5
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Duur: ongeveer 30 minuten

In dit bekende legspel bouwen de spelers gezamenlijk de Franse stad  Carcassonne op met al haar wegen, steden, kloosters en weiden. Door het inzetten van horigen scoren ze punten voor afgebouwde projecten. Elke beurt leg je één landtegel neer en mag je er één horige opzetten. Welke soort dat is, hangt van de tegel af. Zo zijn er tegels met wegdelen, kloosters, stadsdelen en/of stukken weide. In principe mag er niet meer dan één horige op een project staan, maar als twee onafgebouwde delen aan elkaar worden gebouwd, kan het toch voorkomen dat er meer horigen op terecht komen. Wie de meeste horigen op een afgebouwd project heeft, krijgt daar direct punten voor. Voor elke soort project gelden verschillende spelregels voor het aantal te ontvangen punten. Het spel is afgelopen als alle tegels zijn gelegd. Wie de meeste punten heeft, wint.  Carcassonne is zowel bij families als bij veelspelers geliefd, omdat het ondanks de eenvoudige spelregels voldoende diepgang heeft. Het vleugje geluk geeft iedereen de mogelijkheid om tot het einde om de winst mee te doen. 


13.Codenames Duet

Aantal spelers: 2 spelers
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Duur: ongeveer 30 minuten

Het doel van Codenames Duet is om contact te maken met 15 andere spionnen en tegelijkertijd de huurmoordenaars te ontlopen. Door middel van steekwoorden moeten jullie elkaar duidelijk gaan maken met welke personen er contact gemaakt moet worden. Je speelt samen met je partner. Jullie winnen of verliezen dus samen!


14.Pandemic

Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Duur: ongeveer 45 minuten

Een strijd tegen ziektes die de wereld bedreigen. Typisch een spel voor in deze tijd ;)

In Pandemic zijn er verschillende ziektes uitgebroken. Je bent lid van een eliteteam ziektebestrijders. Jullie missie is om de ziektes op hotspots te behandelen en onderzoek te doen naar genezingen.

Tijdens elke beurt kan een speler vier acties doen, waarbij er tussen de steden gereisd kan worden, geïnfecteerde gebieden behandeld kunnen worden, een genezing ontdekt kan worden of een nieuwe onderzoeksstation kan worden opgezet.

Elke speler heeft een unieke rol, dus de spelers moeten een strategie bedenken waarbij ieders unieke rol het best benut wordt.

Meer informatie over het spel vind je hier.


15.Azul

Aantal spelers: 2 tot 4
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Duur: ongeveer 60 minuten

In dit tactische bordspel moet je voor de Portugese koning de muren van zijn koninklijke paleis met kleurige tegels versieren.

Elke speler heeft een eigen bord waarop hun muur te zien is. Hierop staan ook de patroonlijnen die je verzameld moet hebben voordat je de tegels op het bord mag leggen. Het spel wordt in meerdere rondes gespeeld. Hierbij gaat het spel door totdat één speler een horizontale rij op het bord heeft gevuld met tegels.

Azul is een geweldig spel waarbij je tactisch moet spelen en goed moet nadenken. Het spel is makkelijk aan te leren en werkt echt verslavend! Meer informatie over het spel vind je hier.


16.Sequence Classic 

Aantal spelers: 2 tot 12
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Duur: ongeveer 20 minuten

In Sequence moet je je tegenstanders te slim af zijn en als eerst twee rijen van vijf fiches van dezelfde kleur op het bord krijgen. Het spel wordt steeds populairder en er zijn inmiddels in Europa al meer dan 10 miljoen spellen verkocht!

Je speelt elke beurt een kaart en plaatst een fiche op het juiste vak. Je hoeft dit niet aansluitend te doen. Het is de bedoeling om uiteindelijk twee rijen van vijf fiches op het speelbord te krijgen.

Meer informatie over het spel vind je hier.


17.The mind

Aantal spelers: 2 tot 4
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Duur: ongeveer 20/30 minuten

Dit coöperatieve spel is geweldig voor twee personen! Het is een verslavend spel waarbij je zonder te communiceren de levels moet voltooien. De bedoeling is dat jullie de kaarten op volgorde op tafel leggen, zonder dat jullie dus enige vorm van communicatie met elkaar hebben. De kaarten gaan van 1 t/m 100. In level 1 krijgt iedere speler 1 kaart, level 2 2 kaarten, etc.

Lees hier de uitgebreide spelregels van The Mind.


18.Bresk!

Aantal spelers: 2 tot 5
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Duur: ongeveer 30 minuten

Bresk is een heel leuk taalspelletje dat je met 2 personen kan doen! Het is eigenlijk een combi van Kruiswoordpuzzels, Yahtzee en Scrabble. Ideaal als je van taalspelletjes houdt dus.

Het is een spel waarbij je woorden invult op de scoreblad. Deze woorden leveren punten op. Door te dobbelen bepaalt de actieve speler welke letters alle spelers moeten opschrijven.