Leuke spelletjes voor 1 persoon

In je eentje een spelletje spelen kan erg leuk zijn, maar het spel moet er wel voor gemaakt zijn. Er zijn een hoop spelletjes die je alleen kunt spelen, al zou je dat misschien niet gelijk verwachten. Of je nou de voorkeur hebt aan avontuurlijke spellen of ontspannende puzzelgames, er is voor elk wat wils als het gaat om solo-games. In deze blog lees je de 15 leukste spelletjes voor 1 persoon. 

Spelletjes voor 1

Heb je geen zin om de hele blog te lezen? Geen probleem! Hieronder vind je lijstje van onze top 15 leukste spelletjes voor 1 persoon.

 1. Keer op keer
 2. Vrijdag
 3. Jenga
 4. Clever 4 ever
 5. Wingspan
 6. Everdell
 7.  Libertalia
 8.  Kluster
 9.  Savannah Park
 10.  Dobbel vouwen
 11.  Smartgames IQ Six Pro
 12.  Tarot kaarten
 13.  Chili Dice
 14.  Scythe
 15.  Meadow

spelletjes voor 1 persoon

1. Keer op keer

Keer op keer is een dobbelspel voor het hele gezin. Maar, je kunt het ook prima alleen spelen. Keer op keer behoort op dit moment tot één van mijn favoriete spellen. Tijdens het spel probeer je een zo hoog mogelijke score te behalen. Je verzamelt punten door aangrenzende vakjes van een bepaalde kleur aan te kruisen.

Maak steeds de juiste keuze en probeer de door de andere spelers gewenste combinatie weg te nemen. Naast punten voor complete kolommen krijg je ook een bonus als je alle vakjes van 1 kleur hebt aangekruist.

Als je het spel alleen speelt probeer je in 30 worpen zoveel mogelijk punten te halen. Je gooit maar met twee cijfer en twee kleuren dobbelstenen. Je houdt het aantal worpen bij door in één van de lettervelden een schuine streep zetten. In elk van deze velden zet hij in totaal twee strepen, 1 naar links en 1 naar rechts. Hierdoor wordt het een kruis. Het spel is na 30 worpen afgelopen (als in elk vakje 2 schuine strepen staan).

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1 tot 6
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 20 minuten
 • Uitgever: 999 games

Spelletjes voor 1 persoon volwassenen

2. Vrijdag

Vrijdag is speciaal gemaakt voor 1 persoon. Je kan het spel zelfs alleen maar in je eentje spelen. Vrijdag is gemaakt voor spelers vanaf 10 jaar en heeft verschillende moeilijkheidsgradaties.

Tijdens het spel bevind je je op een onbewoond eiland. Het doel van het spel is om Robinson van je eiland af te krijgen. Om Robinson een kans te geven het eiland weer te verlaten, leer jij hem nieuwe vaardigheden aan zodat zijn overlevingskansen tegen de gevaren van het eiland toenemen. Als Robinson er aan het einde van het spel in slaagt om twee piraten te verslaan, zal hij het eiland succesvol verlaten.

Vrijdag is een tactisch spel, je moet nadenken en verbanden kunnen leggen. Het is een super uitdagend spel. Vrijdag behoort tot mijn favoriete spel voor 1 persoon. Het spel is met de handleiding best moeilijk om te begrijpen. Bekijk daarom even onderstaand filmpje voor een hele duidelijke uitleg. 

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1 speler
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 25 minuten
 • Uitgever: 999 games

spellen voor 1 persoon

3. Jenga

Jenga... je kent het spelletje waarschijnlijk al wel. Best wel leuk om in je eentje te spelen. Test hoe vast jouw hand is. Leuk voor kinderen maar ook voor volwassenen.

Bouw per drie blokken de toren. Haal met één hand een blok uit de toren. Je mag de blokken aanraken om een losse te vinden. Leg het blok boven op de toren. Ga zo door totdat de toren omvalt. Als je in je eentje speelt probeer je je eigen hoogste toren te verslaan.

Voor kinderen is Jenga super goed voor hun ontwikkeling. Geduld wordt op de proef gesteld, maar ook leert het kind secuur en behendig te zijn. Voor volwassenen is het gewoon een super leuke bezigheid om jezelf mee te vermaken.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1+
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar
 • Speelduur: 10 minuten
 • Uitgever: Hasbro

spel voor 1 persoon

4. Clever (dobbelspel voor 1)

In Clever rol je met dobbelstenen voor punten. Elke dobbelsteen heeft een eigen kleur, die overeenkomst met een categorie op jouw persoonlijke scoreblad. De dobbelsteen die je na het rollen kiest, vul je op het scoreblad in.

Elke kleurencategorie geeft punten op een eigen manier. Zo kruis je met de gele dobbelsteen vakjes aan in de gele categorie en vul je de waarde van de oranje dobbelsteen in bij de lege vakjes van de oranje categorie.

Kijk de video hieronder hoe je Clever solo kunt spelen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1 - 4
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 30 minuten
 • Uitgever: 999 games

spel 1 persoon

5. Wingspan bordspel

Het Wingspan bordspel is een tactisch bordspel met een geweldige vormgeving. Als je van vogels houdt, weet ik zeker dat je het bordspel geweldig gaat vinden. Wingspan is een engine builder bordspel, je werkt aan je eigen speelbord waarbij je steeds meer vogels krijgt op één spoor.

De vier belangrijkste acties in het spel die je kunt uitvoeren zijn het spelen van een vogel, eieren leggen, voedsel pakken en vogelkaarten trekken.

Wingspan heeft een speciale automa-variant voor solo spelers. Je speelt dit met de Automa kaarten en spelregels. Elke beurt pak je een nieuwe automa actie kaart. Dit is de actie die je denkbeeldige tegenspeler speelt. Het is zeker de moeite waard om dit leuke bordspel aan te schaffen.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1 - 5
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 40 minuten
 • Uitgever: 999 games

spelletjes 1 persoon

6. Everdell bordspel

Everdell won in 2021 de Gouden Publieksprijs en Kennersspellen van het speelgoed van het jaar. Daarnaast was Everdell óók genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs Experts. Het spel is uitgegeven door White goblin games.

Verwelkom de verschillende boswezens en laat je onderdompelen in de magische en wondere wereld van Everdell. Everdell is geschikt voor 1 tot 4 personen, en ook prima in je eentje te spelen dus. Het spel is geschikt voor spelers vanaf 12 jaar.

Verzamel grondstoffen om je beschaving te laten groeien. Deze grondstoffen heb je nodig om boswezens en gebouwen in je stad te kunnen spelen. Je kunt je arbeiders op verschillende locaties op het speelbord plaatsen om grondstoffen of kaarten te verzamelen.

Kijk onderstaande video voor de uitgebreide uitleg van het spel en vooral hoe je het spel alleen speelt.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1 - 4
 • Leeftijd: vanaf 12 jaar
 • Speelduur: 60 minuten
 • Uitgever: White Goblin Games

1 persoons spelletjes

7. Libertalia Bordspel

Libertalia is een bordspel voor 1 tot 6 spelers en heeft een aparte solo variant. Het is een tactisch bordspel en duurt ongeveer 45 minuten.

Je speelt 3 rondes. Aan het begin van het spel krijgt iedereen dezelfde karakterkaarten. Elke beurt zet je er één in. De hoogste karakterkaart die op een eiland is geplaatst, wint de buit. Bij gelijkstand wint de speler met de beste reputatie. Zwakkere piraten kunnen echter nog een tactische rol spelen in de nachtfases, die na de eilandfases plaatsvinden.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1 - 6
 • Leeftijd: vanaf 14 jaar
 • Speelduur: 45 - 60 minuten
 • Uitgever: 999 games

Libertalia spelletjes voor 1 persoon

8. Kluster

Kluster is een spel voor 1 tot 4 spelers en duurt ongeveer 10 minuutjes. Het doel van het spel is om de magneten uit je hand weg te werken.

Pak een van je magneten en plaats deze binnen de cirkel. Daarbij mag je de andere magneten niet aanraken en zodra de magneten aan elkaar vast klikken krijg je ze weer terug.

Als je een magneet in de cirkel neerlegt mag je zelf bepalen hoe je dit doet; plat of op de zijkant. Daarnaast mag je ook het touwtje bewegen, maar dit brengt wel risico's met zich mee. Klikken er magneten namelijk aan elkaar, dan krijg jij al de magneten die aan elkaar geklikt zijn.

Tijdens de soloversie is het de bedoeling dat je alle stenen kan leggen met maximaal 2 foutjes.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1 - 4
 • Leeftijd: vanaf 5 jaar
 • Speelduur: 20 minuten

spelletje voor 1 persoon

9. Savannah park bordspel

Savannah park is een leuk spel om alleen te spelen. Het bevat een speciale solovariant, waarbij je de bosbranden en bomen kunt plaatsen waar je wil, en een scoringsvariant waarbij je wordt beloond als je een leeuw uit de weg stoot. Je scoort punten als je tegels met dieren van dezelfde soort bij elkaar kan brengen op voorwaarde dat er tegels met water aanwezig zijn in de kudde.

In Savannah Park nemen spelers de rol aan van parkmanagers die hun eigen safaripark moeten bouwen en beheren om zoveel mogelijk bezoekers aan te trekken. Het spelbord toont een gebied met savanne, bos en een rivier, waarin verschillende dieren leven. Spelers moeten strategisch nadenken over waar ze hun dieren, attracties en faciliteiten plaatsen op hun eigen stuk land.

Het spel maakt gebruik van dobbelstenen en kaarten om dieren te kopen, bezoekers aan te trekken en de waarde van het park te verhogen. Daarnaast moeten spelers ook rekening houden met het welzijn van de dieren en zorgen dat ze genoeg ruimte hebben om te leven. Savannah Park is een educatief en strategisch spel dat geschikt is voor zowel kinderen als volwassenen en een leuke manier biedt om meer te leren over de natuur en het beheer van safariparken.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1 - 4
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 20 minuten
 • Uitgever: Deep Print

savannah park spelletjes voor 1 persoon volwassenen

10. Dobbel vouwen dobbelspel

Dobbel vouwen is een spelletje voor 1 tot 4 spelers. Er zijn vier verschillende levels, en je kunt elk level in een solo variant spelen. Het spel is voor spelers vanaf 8 jaar en duurt ongeveer 20 minuutjes.

Het doel van Dobbel vouwen is om als eerst alle hoeken van je veld om te vouwen en zo alle doelsymbolen met elkaar te verbinden.

Gooi de twee dobbelstenen en kies daarna welke je wilt gebruiken. Stel dat je een dobbelsteen met een drie kiest, zet je een rij met drie kruizen. Je begint altijd bij een starteindpunt, deze zijn te vinden op de hoeken van het speelveld. Ben je klaar met het zetten van je rij kruizen, dan zet je altijd aan het eind een rondje. Dit is een nieuw start eindpunt.

De zijden met twee cijfers op de dobbelsteen, betekent dat je twee rijen mag zetten. Je mag deze rijen achter elkaar vast plakken of splitsen. Het is niet toegestaan om een bocht te maken. Alle kruizen zet je dus altijd in een rechte lijn.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1 - 4
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 20 minuten
 • Uitgever: 999 games

spellen 1 persoon

11. Smartgames IQ Six Pro (denkspel voor 1)

De IX Six Pro heeft 120 opdrachten in 3 verschillende spelvarianten, met 2D en 3D opdrachten. Super leuk en rustgevend om in je eentje te doen.

De bedoeling is om de gekleurde steentjes in een bepaald patroon te leggen of bouwen. Het spel bevat een compact spelbord met een transparante deksel, 12 kleurrijke puzzelstukken en een boekje met 120 opdrachten en oplossingen. Tijdens het spel verbeter je je ruimtelijk inzicht en je probleemoplossend vermogen. Deze smartgame behoort zeker tot mijn favoriete spelletje voor 1.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 120 challanges
 • Uitgever: Smart games

denkspellen 1 persoon

12.Tarot kaarten

Tarot is een set van 78 kaarten met symbolische afbeeldingen. Tarotkaarten zijn een soort kaarten die worden gebruikt om inzicht te krijgen in iemands persoonlijkheid, leven en toekomst.  Leren werken met Tarot is super leuk en leerzaam, als je er geïnteresseerd in bent.

Tarotkaarten worden vaak gebruikt door tarotlezers en waarzeggers. Hierdoor kunnen mensen antwoorden vinden op vragen over het leven en om inzicht te krijgen in hun emoties en relaties.

Op internet kun je allerlei informatie over Tarot kaarten vinden en kun je leren hoe je ermee aan de slag kunt gaan.

Solo kaartspel tarot kaarten

13.Chili Dice dobbelspel

Chili Dice is een dobbelspel voor 1 tot 4 spelers. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk punten te scoren in zo min mogelijk worpen. In totaal krijg je 30 worpen om dit voor elkaar te krijgen.

Worpen die je niet hebt gebruikt, leveren bonuspunten op. Elk van de 6 dobbelstenen heeft een rood cijfer (pittige zijde), die je naar een ander cijfer mag veranderen. Een kleine chili, grote chili of pittige chili gooien levert je bonuspunten op.

Chili Dice is een leuke variant op Yahtzee. Het basisprincipe is hetzelfde, je gooit de dobbelstenen, bepaalt welke dobbelstenen je houdt en de rest werp je opnieuw om op die manier punten te scoren. Het spel is handig om mee te nemen, makkelijk uit te leggen en betaalbaar.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1 - 4
 • Leeftijd: vanaf 8 jaar
 • Speelduur: 30 minuten
 • Uitgever: 999 games

gezelschapsspel voor 1 persoon

14. Scythe bordspel

Scythe is een bordspel voor 1 tot 5 spelers. Het spel speelt zich af in een alternatieve geschiedenis uit de jaren 20. Elke speler speelt een karakter van één van de vijf facties in Oost Europa.

Tijdens het spel probeer je het land rond The Factory voor jouw factie te claimen. Het veroverde land levert je nieuwe rekruten, goederen en bouwgrond op.

Scythe is een strategisch bordspel die je ook solo kunt spelen. Het spel duurt ongeveer 115 minuten. Prima voor als je je een avondje verveelt dus.  

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1 - 5
 • Leeftijd: vanaf 14 jaar
 • Speelduur: 115 minuten
 • Uitgever: Asmodee

1 persoons spellen

15. Meadow Bordspel

Tijdens het bordspel Maedow zijn de wandelaars op pad om de geheimen van de natuur te ontdekken. Gedreven door je passie, je onstilbare nieuwsgierigheid en je verlangen om de mysteries van de natuur te ontrafelen, probeer je de titel van 'beste spotter' in de wacht te slepen.

Het doel is om de meeste punten te verzamelen. Dat doe je door dieren, planten en landschappen te ontdekken. Ook kun je punten krijgen door stalen te verzamelen. Meadow heeft een speciale solo variant.

Extra spelinformatie

 • Aantal spelers: 1 - 4
 • Leeftijd: vanaf 10 jaar
 • Speelduur: 90 minuten
 • Uitgever: Asmodee

spelletje 1 persoon

Spel voor 1 persoon

Een groot voordeel van het spelen van een spelletjes in je eentje, is dat je het spel in je eigen tempo kan spelen. Daarnaast kan spelen in je eentje een geweldige manier zijn om te ontspannen en ontstressen na een lange dag, een pauze te nemen of om gewoonweg de tijd te doden. Alle spellen in deze blog zijn heel fijn om te spelen als je alleen bent.

Spel voor 1 persoon volwassenen

Alle spellen in deze blog zijn leuk om te spelen voor volwassenen. Er zitten moeilijke bordspellen voor 1 speler tussen, maar ook gezelschapsspellen, dobbelspellen en kaartspellen zijn in deze blog terug te vinden. Sommige spellen zijn speciaal voor 1 persoon gemaakt, en andere spellen kun je ook met meer spelen. Als je als volwassene een alleen een spel gaat spelen is het wel belangrijk dat het geen kinderspelletje is, zodat je genoeg uitdaging hebt tijdens het spelen van het spel.

Solo spel

Spellen voor 1 persoon

Op zoek naar vermaak in je eentje? Ontdek de opwindende wereld van spellen voor 1 persoon en beleef het plezier van solo spelletjes. Of je nu thuis bent, onderweg of gewoon even tijd voor jezelf nodig hebt, de leukste spellen voor 1 persoon bieden een geweldige manier om jezelf te vermaken en uit te dagen.

Kies uit een breed scala aan solo spellen die zijn ontworpen om jou als enige speler te betoveren. Van strategische puzzels tot meeslepende avonturen, de leukste spellen voor 1 persoon staan garant voor urenlang vermaak.

Dompel jezelf onder in fascinerende verhaallijnen, test je vaardigheden en beleef spannende momenten terwijl je je favoriete spelletje voor 1 speelt. Ontdek waarom solo spellen zo populair zijn geworden en laat je meeslepen in een avontuur dat helemaal om jou draait.

spel 1 persoon

Bordspellen solo spelen

Stap in een spannend solo avontuur met leuke spellen speciaal ontworpen voor één speler. Of je nu op zoek bent naar ontspanning of een uitdaging, een bordspel voor 1 persoon biedt de ultieme ervaring. Duik in de fascinerende wereld van de leukste bordspellen die specifiek zijn ontworpen om solo gespeeld te worden.

Geniet van het plezier van een solitair spel waarbij je je strategieën kunt testen, puzzels kunt oplossen en je vaardigheden kunt aanscherpen. Of je nu een fervent bordspelspeler bent of nieuw bent in de wereld van solospellen, ontdek de eindeloze mogelijkheden en het plezier dat een bordspel voor 1 persoon te bieden heeft. Bereid je voor op een meeslepend avontuur vol uitdagingen en ontdek waarom solo bordspellen zo populair zijn geworden onder spelers van alle niveaus.

Spelletjes voor 1 persoon volwassenen

Misschien vind je dit ook interessant

Naast leuke spelletjes voor 1 persoon hebben we nog veel meer leuke spellijsten online staan.

Spel 1 persoon (2)


Over de schrijver
Hallo! Mijn naam is Odile. Vanaf kinds af aan ben ik al gek op het spelen van spelletjes. Nog steeds is dit wat ik het liefste doe in mijn vrije tijd. Daarom test ik nu elke week vijf spellen zodat ik mijn mening met jou kan delen in de blogs die ik hierover schrijf.
Reactie plaatsen