Leuke kinderspelletjes 3 jaar

Kinderspelletjes voor 3 jarigen helpen bij het ontwikkelen van hun ruimtelijk inzicht en fijne motoriek. Denk bijvoorbeeld aan blokken bouwen, puzzelen of knippen en plakken. Kinderen leren op deze manier om vormen en maten te herkennen en hun hand-oog coördinatie te verbeteren.

Kinderspelletjes zijn belangrijk in het leerproces van jonge kinderen, dus probeer afwisseling te creëren tussen fysieke activiteiten en spelletjes om hun vaardigheden te stimuleren. Vergeet ook niet om samen met hen te spelen; dit is een leuke manier om samen tijd door te brengen en hun sociale vaardigheden te ontwikkelen. Laat je kinderen hun eigen creativiteit en fantasie gebruiken terwijl ze spelen; dit helpt hen bij hun probleemoplossend vermogen en zelfexpressie.

Kortom, kinderspelletjes voor 3 jarigen zijn een perfecte manier om hun vaardigheden te ontwikkelen en tegelijkertijd plezier te hebben.

Leuke spelletjes voor peuters

Het is best wel lastig om de juiste spelletjes te kiezen. Speciaal daarom heb ik voor jou een lijstje gemaakt met leuke spelletjes voor peuters. Kies jouw kinderspelletjes voor 3 jarigen met zorg en laat je kinderen genieten van hun speeltijd! Op zoek naar spelletjes voor kleuters? Lees dan deze blog voor 10 leuke spelletjes voor 4 jarige.

1.UNO Junior

Aantal spelers: 2-4
Duur: ongeveer 15 minuten
Leeftijd: 3+

UNO Junior is een leuke en leerzame versie van UNO, het bekende kaartspel. De spelregels zijn heel makkelijk. Het doel van UNO Junior is om als eerste alle kaarten van je hand af te gooien door de juiste kleuren en getallen te matchen met die op tafel. Op de speelkaarten staan snoezige plaatjes van dieren uit de dierentuin, zodat ook kinderen die pas 3 jaar zijn de kaarten kunnen spelen.

Het spel helpt bij het ontwikkelen van cijferherkenning, kleurherkenning en logisch denken. Doordat er drie spelniveaus zijn kan het spel meegroeien met de ontwikkeling van de kinderen.


2.Memory

Memory is een herkenbaar en erg leuk spel voor 3 jarigen. De spelregels zijn simpel, vind de paren die gelijke afbeeldingen hebben. Het spel helpt bij het trainen van geheugen, ruimtelijk inzicht en oog-hand coördinatie. Kinderen moeten goed kijken en onthouden waar welke afbeelding ligt om zo de meeste paren te vinden. Memory is een perfecte manier om dit te oefenen in een leuke setting met je kind van 3 jaar. Iedere peuter gaat dit spelletje geweldig vinden!

Memory my first is een versie van Memory speciaal voor jonge kinderen vanaf 2 jaar. Door de grote kaarten van extra dik karton is deze memory geschikt voor de allerkleinste. 


3.Nijntje geluidenboek

Nijntje, ook wel bekend als Miffy, is een Nederlandse kinderboekenfiguur bedacht door Dick Bruna. Nijntje geluidenboek is een interactief boek met afbeeldingen van Nijntje en haar vriendjes op elke pagina. Met een drukknop kan je de geluiden van verschillende Nijntje-personages af laten spelen terwijl het boek wordt voorgelezen.

Het Nijntje geluidenboek is perfect voor kinderen van 3 jaar. Het boek helpt bij taalontwikkeling doordat kinderen leren welk geluid bij welk Nijntje-personage hoort en door hen te stimuleren om deze geluiden na te doen. Op deze manier leren peuters geluidjes te koppelen aan afbeeldingen. Het Nijntje geluidenboek is een leerzaam en interactief element voor Nijntje fans van 3 jaar en ouder.


4.Knappe koppen

Knappe koppen is een leuk en uitdagend spel voor een peuter vanaf 3 jaar. Knappe koppen ''mijn thuis'' is mijn favoriet. De uitgever van Knappe Koppen is University games. Door dit spel ontwikkelt jouw kind de kennis over je thuis. Daarnaast komen kinderen meer te weten over het huishouden. Een erg leuk en uitdagend spel voor een 3 jarig kind.


5.Bordspellen

Bordspellen spelen met je kind is een ideale manier om een kind op spelenderwijs zich te laten ontwikkelen. Er zijn spellen die bijvoorbeeld bijdragen aan cijferherkenning, woordenschat en logisch denken. Kijk bij het kiezen van bordspellen voor je kind van 3 jaar goed wat jouw doel is met het spel.

Spellen van Jumbo zijn bijvoorbeeld erg leerzaam voor kinderen vanaf 3 jaar. Jumbo heeft bordspellen waardoor kinderen vaardigheden zoals strategie, logisch denken en samenwerken. Een voorbeeld van een leerzaam bordspel van Jumbo is 'poepie knor'. Tijdens dit spel wordt het reactievermogen flink geprikkeld en getraind. Een ander leuk bordspel voor 3 jarige kinderen is bijvoorbeeld 'wie ben ik'. Zo kan jouw kind op een leuke manier bijleren.


Bordspellen bieden ook de mogelijkheid om met je hele gezin te spelen, waardoor ze bijdragen aan familiebanden en samenzijn. Hierbij kan jij ook goed de ontwikkeling van je kind bijhouden! Kies jouw spel dus met zorg en laat je kind spelenderwijs bijleren.

6.Haba

Haba is een Duits merk dat bekend staat om hun hoogwaardige en educatieve speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Het Haba assortiment bestaat onder andere uit houten blokken, puzzels en bordspellen. Het Haba speelgoed is ontworpen om kinderen te helpen bij hun mentale, sociale en fysieke ontwikkeling. Het Haba speelgoed wordt gemaakt van duurzaam hout en milieuvriendelijke materialen.

Het Haba merk staat erom bekend dat het met zorg en aandacht gemaakt wordt, waardoor Haba speelgoed langer meegaat dan ander speelgoed. Het Haba assortiment is dus perfect voor ouders die op zoek zijn naar duurzame en educatieve speelgoed opties voor hun kinderen. Haba biedt bijvoorbeeld Haba 'visjes vangen' en 'Haba puzzels'. Het Haba merk biedt dus veel opties om je kind te laten spelenderwijs bijleren en ontwikkelen. Kies Haba speelgoed voor jouw kind en zie het resultaat in hun ontwikkeling!


7.Bumba bordspel - Dobbelidop

Aantal spelers: 2-4
Duur: ongeveer 15 minuten
Leeftijd: 2+

Ga op zoek naar de juiste kleuren en vormen en maak je Bumba-plaat volledig. Wie als eerste alle juiste vormpjes kan vinden, wint dit spel! Met Dobbelidop leert jouw peuter niet alleen de kleuren kennen maar ontdekt jouw oogappeltje ook de verschillende vormen. Dobbelen maar!

Het spel is echt voor verschillende leeftijden. Kinderen van 2 jaar vinden het geweldig, maar ook voor kinderen van 6 jaar is het een super leuk en leerzaam spel.


8.Woezel & Pip - abc memo

Woezel & Pip - abc memo is geschikt voor kinderen tussen de 3-5 jaar. Tijdens dit spel leren kinderen spelenderwijs de letters van het alfabet van a tot z kennen. Het spel is op verschillende niveaus te spelen (op plaatje, op letter of op woord). Kinderen hoeven nog niet te kunnen lezen om dit spel te kunnen spelen. Je kunt het spel gezellig samen met je kinderen spelen.

Het doel van het spel is om de beginnende geletterdheid te stimuleren, spelenderwijs letters en klanken te herkennen, het oefenen van letters en het vergroten van de woordenschat.


9.Electro Wonderpen vormen & kleuren

Met de Electro wonderpen vormen & kleuren laat je je kindje kennismaken met alle verschillende vormen en kleuren. Het is een educatief spel waarbij je je kindje spelenderwijs alles leert over hoe de wereld van vormen en kleuren in elkaar steekt.

Wanneer je het juiste antwoord vindt op de juiste vraag raak je met de Electro Wonderpen het juiste antwoord aan. Heeft je kleintje het antwoord goed? Dan klinkt er een vrolijk muziekje en gaat het lampje branden! Wat een feest!

Electro Wonderpen Ontdek Vormen en Kleuren bevat 12 grote kaarten boordevol leuke tekeningen & foto's. De antwoordvakjes zijn extra groot, wel zo makkelijk voor kleintjes vanaf 2 jaar.


10.Little Dutch - Hengelspel

Dit heerlijke hengelspel is voor kinderen vanaf 2 jaar. Vis met dit spel van alles uit de zee, en leer de zeedieren kennen! Het spel bestaat uit een aquarium, 2 houten hengels en 15 zeedieren. Ideaal om jouw kind kennis te laten maken met de zee.